Руският посланик Макаров даде указания как да се подмажем на Путин

Българските власти трябва още да се постараят, ако искат да се сбъдне мечтта им да видят догодина в България Владимир Путин, това се разбира от изявление  за агенция “Фокус” ( цитирано от русофилския сайт КРОСС) на руския посланик в София Анатолий Макаров, който поставя условия и дава напътствия какво да направят управляващите у нас в това отношение. Unknown

“Най-важната задача е да подновим работата на Междуправителствената комисия по търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество Русия-България, заявява той и уточнява, че Комисията не е имала заседания от почти пет години насам, а тя е един от инструментите за взаимодействие в различни отрасли на икономиката.

„Така че бих искал, не само аз, мисля, че това би било хубаво за двете стани, да проведем заседание на комисията до края на годината вече в Москва. Защото това е много важно. Защо казвам, че е важно? Ако ние говорим за възможната визита на президента на Русия в България, за това трябва да имаме не само някаква площадка, откъдето да бъдат погледнати историческите събития, да се посети Плевен или Шипка, или да се открие някакъв паметник. Трябва да го има и съдържанието. Това не трябва да бъде само туристическо посещение или културно посещение на президента на Русия. Трябва да бъде сериозно подготвена визита, поне аз така я виждам, с резултати, които ще имат сериозно значение за по-нататъшното развитие на нашите отношения. Да бъдат подписани някакви договори, да бъдат взети някакви решения”, каза посланик Макаров.

“Той допълни, че е необходим политически тласък, който да придаде динамика на икономическото сътрудничество. Макаров изрази увереност, че настроението на българското ръководство е такова, че очевидно те искат да направят конкретни стъпки в рамките и в полза на подобряване на двустранните отношения”.(  КРОСС)

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEW

Билети онлайн тук

Ще следим с трепет как Русия стимулира тласъците на настроението на българското ръководство. Съдейки по провокативните тласъци, възложени напоследък на говорителката Мария Захарова в Москва, от българското ръководство се очаква да прояви висока степен на мазохизъм, за да откликне подобаващо на тези сигнали. И ние също, както негово превъзходителство Макаров, можем да изразим увереност в това, че Путин няма да се задоволи с някаква обачайна туристическа обиколка по обичайните места.

Да припомня няколко подробности от “епохалното посещение” на Путин през януари 2008 г. в София, когато домакин му беше “превъзбуденият” ( по израза на развеселен от гледката руски кореспондент) Георги Първанов. Поради невъзможност да разходят из всичките няколко стотин “знакови” за руското влияние места в България, маркирани с монументи, българските домакини се бяха постарали да посрещнат изключително високия гост с откриване на паметник на българофоба граф Н.П. Игнатиев в София, дублиращ намращия се на метри от него втори по големина в столицата подобен монумент в Докторската градинка и да снабдят новото творение на “дружбата” с пояснителен надпис, че съоръжението е открито на 18 януари 2008 г. именно във връзка с посещението на Владимир Владимирович.

Но това далеч не беше всичко. В лицето на сервитьора на това пиршество на националното унижение Г. Първанов сервилна България сервира в чест на Путин цялата си територия за истинска руска културна инвазия в рамките на обявената в угода на Високия руснак Година на Русия в България.

Путин, апропо, не посети паметника на Игнатиев, открит в София на същия онзи 18 януари при пристигането му в България ( и снабден с посвещение на Владимир Владимирович) като особено важен за руското влияние знак поради яростната еврофобия на “вицекраля на Цариград”, подходяща като символична препратка към дншната цел на руската политика да отдалечи България от ЕС колкото се може повече. Нито пък Високият гост уважи 37 метровия Монумент на окупационната червена армия МОЧА, наричан уважително от българските колаборационисти със съветския колониализъм Паметник на съветската армия.

Владимир Владимирович удостои с вниманието си само най-голямата катедрала на Балканите, наречена на московския васал на Златната орда Александър Невски, канонизиран за светец от руската църква въпреки обстоятелството, че е завършил дните си като мюсюлманин ( подобаващо за васал на ислямизираните монголи) – заради заслуги в борбата му срещу западното християнство.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://frognews.bg/laif-stail/etno-kalendar/tsarkvata-pochita-pametta-aleksandar-nevski.html

Будна ми е фантазията с какво още днешните български управници могат да се подмажат на Високия гост, за да го подмамят да им обърне височайшето си внимание. Имам едно пред(по)ложение. Могат да му доставят в София за освещаване златният по своята стойност за България руски реактор, за да го освети лично неустоимият продавач на постсъветско щастие у нас. Така ракторът ще грейне повече и от позлатените кубетата, символизиращи мюсюлманско-православната близост ( по Путин, който определя исляма като по-близък на православието, отколкото бил каторлицизмът) на “Александър Невски”. Би било нещо като плащане на пореден (а)морален данък на благодарността – в случая, че Кремъл ни е глобил с един милиард ( нещо като да си платим за руското внимание, нещо като Окупационен фонд, какъвто е бил учреден от Русия в България, за да си платят българите в злато цената на Руско-туската война от 1877-1878 г.). Няма да е много по-различен жест от възхищението от съветската окупация, определяна със златни букви в центъра на столицата като “освобождение”.

12 мнения за “Руският посланик Макаров даде указания как да се подмажем на Путин”

 1. На жужи няма да му е до Бг.Други грижи ще си има след началото на февруари…

 2. Българските нищожества управляващи България днес – “президентът” на България, “премиерът” на България и останалите руски мекерета, ще направят и невъзможното за да дойде тук господарят им – дребосъка Путин!
  Това е позор – да се кланяш на поробителите си и да не смееш да застанеш прав и с достойнство (какво ли означава достойнството за изброените по-горе нищожества!?!) за да откажеш достъп до територията на ЕС – България – на един доказан тиранин и лъжец, какъвто е носителят на високи токчета Владимир Путин!

 3. „Така че бих искал, не само аз, мисля, че това би било хубаво за двете (?) страни, да проведем заседание на Междуправителствената комисия по търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество Русия-България до края на годината вече в МОСКВА!”

  Защо ли е толкова важно за посола и Мордора му заседанието да се проведе точно в Москва? Щото там могат да упражнят (без страх от неудобни свидетели) както жесток, в буквалния смисъл на думата, психически и дори физически натиск върху нещастните български “партньори”, както и да се разпищолят открито с комисионните и щедрите обещания на наш гръб, разбира се! А след това подписаните “насила” споразумения и договори ще бъдат база за оправдания на бъдещи предателски действия на управляващите у нас и основание за нов шантаж, ако се мотаем, да не бъдем отново осъдени да плащаме няколко милиарда за непоискани от българите услуги и производства?
  Ако позволим на зловонната теменужка (мис Пиги) и парламентарната й свита да отидат да преговарят в масква, значи наистина сме не 80%, а направо 100% дебили, които досега дори не са подозирали (но вече ще знаят!), че пишат на македонска азбука и че не българският народ, а Съветската армия е спасила българските евреи (дистанционно!)и затова не Българската православна църква , а Руската такава трябва да получи Нобелова награда за каквото и да е! То и това не е толкова важно, защото нали вече изкупиха повече от половината България и, както прасославният гений Дугин твърди “България е наша!”, значи всичко, което постигне и получи родината ни по право си е тяхно, на братушките!

 4. “Да бъдат подписани някакви договори, да бъдат взети някакви решения”, каза посланик Макаров”

  Напълно подкрепям Негово превъзходителство!
  Например Русия да ни върне Фанагория…

 5. ,,Ще следим с трепет как Русия стимулира тласъците на настроението,,…като сценарий на евтино порно.Техните тласъци дълго ги чувствахме с липсите на каквото и да се каже в областта на промишлените стоки.Какви договори ще подписваме, те нямат нищо свястно, ние също.Ще си говорим небивалици за това колко се обичаме и току виж Белене станала много перспективна.Тази идиотия е deja vu.Но явно този кондуктор ни мисли все пак за истински идиоти.

 6. С тази дружба дето се е заформила в парламента и не само там не виждам как българите ще спрат дългогодишното плащане на окупационния фонд, а това е единственият начин България да започне да отлепя.

 7. И да върнат архивите, да допълня Караиванов. Ама как да стане като бас ловя, че ни пРезидент Фърчилков, ни премиер баце, и нито един от МС и НС не знае, че те са плячкосани от “братушките” и са отнесени за веки веков в матушката. Защото я се отворят и за последният роден полезен идиот ще стане безпределно ясно, че ватниците не са направили и едно добро дело за България. Напротив!

 8. От две години чакам с нетърпение да дойде Путин, та да го посрещнем с украински знамена и портрети на жертвите му (Политковская, Немцов и др.), но ако банкянският тарикат, фатмакът или който там кара влака успеят да изтъргуват връщането на откраднатите архиви срещу покана (и сакралното ръкостискане, естествено) на Путин в европейска държава, пръв ще изляза с руския трикольор на Орлов мост…

 9. А бе тоа макаренков е голем дИбил, бе! Какви “икономически” предложения може да очаква от винету и останалата пета колона на Путлер в НРБ?!? Ми те са там само за да ИЗПЪЛНЯВАТ техните заповеди, а не да “мислят”!
  Първо Путлер си назначава лакеите в НРБ ,които не са правили нищо друго , а и НЕ могат, освен да се подчиняват на посоль-губернаторите и техните начальници от ДС, който е клон на неговото КГБ, а после Путлер , исаков и макаренков се “чудят” ,че задунайската им посольгубернаторска “администрация” НЕ става за нищо?!? Та тя е толкова
  неадекватна и нищожна ,че даже НЕ знае как да измисли някакъв “повод” ,за да “оправдае” и осмисли по някакъв начин “посещението” на своят начальник Путлер, който ги е назначил за “премиери” , ()резиденти, путлериоти и даже “опозиция” в НРБ , точно за такава “цел”!
  А и какво ОЩЕ може да “измисли” рублофилската власть в НРБ, след като външнотърговският (дис)баланс между путлеристкият райХ и неговата колония НРБ е над 5млрд долара всяка година , плюс още 1-2 млрд. долара от “шлемоносни проекти”, като Белене, Южен поток, Цанков камък, КТБ, БТК, Булгартабак…….и т.н..
  А и какво може да предложат Путлер и макаренков от тяхна страна освен….. още от същото. Само нефт, газ и ядрена бомби със часовников механизъм …..и НИЩО друго ,което да има някаква минимална икономическа стойност.
  И при такова неравностойно положение ЕДИНСТВЕНИТЕ предложения , които могат да повлияят на развитието на икономическите отношения между НРБ и путлеристкият райХ са ЕДИНСТВЕНО в посока на намаляването на отрицателното салдо ,което може да стане ЕДИСТВЕНО чрез пълното отваряне путлеристкият пазар за българските стоки…….и НИЩО друго. Това е ЕДИНСТВЕНОТО предложение!
  Но едва ли може да се очаква такова нещо от световният клептомански РЕКОРДьОР Путлер. Той иска само да КРАД…..пардон!, иска само да “печели” от всичко и всички.
  И тъй като е направил и подбора на задунайските си лакеи по собственият си образ и подобие, то НЕ може да очаква от тях някакви “икономически предложения”, а ………… а само – клептомански! И никакви други!

 10. Макаровия има нужда от доктор по отслабване. Да се консултира с мастър Данаилов. Може би ше намерят решение на проблема.

 11. Най-важната задача е България да скъса дипломатически отношения с Русия.

  Без да направи това, България ще продължава да бъде най-приближената до Русия страна от Източна Европа, най-бедната поради това и страната със свобода на словото, доближаваща се до братските свободи на управляващите в Русия и Северна Корея.

  Къде изчезнаха от всички български телевизии всички смешки? Къде изчезна “Улицата” на Теди Москов например? Къде са “Десятката” на Иво и всички, които задаваха неудобни въпроси в публичното пространство? Защо всички говорителки на всички български телевизии днес говорят като севернокорейски телевизионни говорителки?

  Абе тука да не идва Северна Корея? На това прилича. С говорителката Мария Захарова, която винаги си оправя долната част на гимнастическия екип на живо преди да започне да говори.
  Не, това е нещо по-лошо.

  Тук идва Русия. На това прилича.

 12. Искам да напиша още няколко думи за Мария Захарова като символ на руската свинщина.

  Даже като обръщение:

  Захарова, ние такива като теб даже не ги взимаме да чистят тук в България.

  Измет руска, вън!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.