В Прага също пишат истината върху техния МОЧА

Не знам дали знаете, но в ( “неблагодарната” към съветските освободители)   Прага монументите на Червената армия отдавна са разпределени в музеи, складове и прочее места извън натрапчивото им доминиране в градската среда на чешката столица. При това чехите постъпиха с тях по този начин независимо от факта, че в боевете за Прага и в Чехия има хляди убити в боевете с германците червеноармейци- за разлика от нашия случай, при който няма нито един жертвен агнец на монументалната “дружба”, маркирана с огромни монументи на преклонението пред съвеската окупация на България.

Има обаче едно изключение на оцелял съветски жалон в чешката столица в район Дейвице, където е преместен от центъра на града – извисеният в цял ръст съветски маршал Конев (така се е казвал, не е “увековечен” на кон, като руският император пред българското Народно събрание в София).

За съдбата на статуята на Конев в Прага, която е последното съхранено монументално ехо от съветската епоха в бившата чешката колония, отдавна се говори: какво точно да го правят?

Неизвестни чехи, следвайки почина на своите сънародници, боядисали в зората на освобождението от СССР в розово прословутия съветски танк, свален след това от пиедестала на благодарността към съветския колонализъм, са “намекнали” с надписи върху паметника на Конев в района Дейвице кой всъщност е той: душител на антукомунистическото въстание в Будапеща през 1956 г. и на чехословашкия порив за свобода през 1968 г.

Чешките власти разследват случая. А междувременно са съобщили, че смятат да сложат табела , която да уведомява за ролята на Иван Конев в смазването на чешкото и унгарското свободолюбие.IMG_7635

18 мнения за “В Прага също пишат истината върху техния МОЧА”

 1. Една лична история от крайния северозападен квартал Дейвице на Прага.

  Малко е дълга, но е поучителна.

  В моя клас в гимназията имах един много прост съученик от едно от пловдивските села. Помагах му да пише словоред. Това просто момче в 10-ти клас стана комсомолски активист и Партията го пое. Завърши МЕИ и стана комсомолски секретар на едно важно пловдивско предприятие. Това полувоенно предприятие през 1987 го прати в Прага като търговски представител.

  Не го знаех какво става, докато не доведе в кабинета ми съпругата си с оплаквания.

  Съпругата му колкото нас на години, но лигава като малко дете и с претенции. Дъщеря на АБПФК, разбирате.

  Да карам на късо. Тази глезотия – комунистическа мърла – имаше няколко зъбни корени за вадене и всичко ОК.

 2. Съжалявам, отне ми доста време да обяснявам обстоятелствата.

  И тези ме поканиха.

  Това е хубаво място.

 3. По снимката не мога да разбера добре, но май държи нещокато кокошка открадната от някой двор в ръцете си и добре че е с дълги ръкави на шинела си иначе отдолу ще лъснат редици от ръчни часовници тик так тик так

 4. Драги приятелю и Иво, благодаря, че четохте до тук.

  Сега ще ви дам една покъртителна история от тези дни за нашата интеграция в Европейския съюз.

  Преди 3 седмици – говоря с дати и имена – при мен в кабинета идва случайно г-н Джорджо Мараци. Отбелязвам – италианец на 65 години, инженер-химик. Тясната му специалност е добив на шистов газ. Добивал е шистов газ в Тексас, Полша и Норвегия. Пенсионер. Решил да се засили в
  Пловдив. Поради исторически исторически причини, както ми каза.

  И започва адът. Реших да му помогна pro bono в ада на интегрирането в България.

  Първо – в пенсиооннното. Там обясняват, че трябва да даде всичките пари си тук, за да храним циганките. И за да тегли пари от сметките трябва да иска Разрешение първо от Цацаров и второ от Цветан Цветанов.

  Второ – в Здравната каса. Там същото.

  Утре повече – от мястото на събитието.

 5. Не знам дал трябва повече да пиша, но мисля да отбележа, че Бойко Борисов ИЗКЛЮТЕЛНО МНОГО прилича на Тодор Живков от старите години.

  Оная вечер се сетих за стар виц от преди точно 30 години.

  ПОЯВЯВА СЕ ВТОРА ПРОГРАМА ПРЕЗ 1986.

  И ЕДИН

 6. За разлика от нас българите, чехите не са мърша, искат да живеят с истината, а не с лъжата, затова и нещата при тях се получават.

 7. Само да допълня. Решаващ принос за освобождението на Прага и това го признава и руският историк-патриот О.С. Смислов има 1-ва дивизия на РОА.
  https://coollib.com/b/290751/read

 8. Вица за Втора програма – Ефир 2, 1987.

  Един, гледал, гледал “По света и у нас” – Тодор Живков държи реч, после Тодор Живков на посещение в Москва, трета новина – Тодор Живков реже ленти и открива нещо и т.н. Тодор Живков. Като днес.

  Натиснал другото копче да види Втора програма и на екрана се появил един милиционер, който му размахал пръст: “Виждам те, ей, виждам те! Я бързо да се връщаш да гледаш Тодор Живков, че ей сега ще дойда да те взема!”.

 9. Също така в Прага са махнали някакъв паметник на Ленин и на негово място сега има огромен метроном.За съжаление в България няма промяна с това подмазване на Русия.

 10. Продължавам до разказвам за митарствата на Дорджо Мараци, 65 годишен италиански пенсионер – инженар химик, заселил се в Пловдив на 18 окт. 2017.
  Вчера отиваме в НОИ – Пловдив, за да разберем къде и как трябва да получава пенсията си от Италия. Няколко хиляди евро. Помагам му pro bono – от човещина и от интерес какво ще стане.
  След двучасово чакане ни пращат в стая на II етаж, където две дебели млади свини си дояждат баниците.
  Обяснявам на първото гише за какво става дума и младата избухва “Абе я да
  се махате от тука, този внасял ли е вноски при нас, че да търси пенсия?” Кипна ми и обяснявам, че от 10 години сме в ЕС и правилата са общи. И тогава започна до звъни на началничката си два часа. В това време Джорджо ми каза, че е убеден католик, но като дете е правил прегрешения, за които Господ сега го наказва.

  И пак ни извикаха при същите две млади дебели свини. Дадоха ми слушалката на Началничката, която дословно каза: “Я да се махате от тук, че сега ще се обадя на Палицията!”

  На вниманието на Европейския Парламент.

 11. Аз не виждам никакъв смисъл да се издига КОЛЕКТИВЕН “паметник”?!? КОЙ КОНКРЕТНО въобще “отбелязва” този “паметник”?!? Все едно да се издигне “ПАМЕТник” на дадена държава, даден град или на даден народ?!? И такъв “колективен ПАМЕТник” НЕ пази паметта за даден конкретен човек или конкретни хора.
  Следователно това НЕ е “ПАМЕТник” ,а служи само за нечия реклама и пропагадост!
  Още повече ,че няма трдиции в нормалните държави да се издигат паметници на цели армии, дори те да са “освободителки”! Паметникът винаги е конкретно предназначен да отбелязва нещо конкретно, той не е колективен и безименен. Единственото изключение е въведеният по френският пример –
  ПАМЕТник на НЕзнайният войн, това е и ЕДИНСТВЕНИЯТ “колективен паметник” в демократичните държави! Но с него се почитат само воините от СОБСТВЕНАТА армия , а не ЧУЖДИТЕ, които обикновено са врагове или окупатори.
  Типичен пример е и отбелязването на спасяването на българските евреи в Яд Вашем. Евреите отбелязват КОНКРЕТНИТЕ българи ,които със своят личен пример и лични действия успяха да получат широка подкрепа за спасяването на българските евреи. В Яд Вашем НЯМА паметник и паметници на цели държави , или цели армии! Защото това е обида и към конкретните хора допринесли за това, защото техните имена няма да бъдат запазени и почитани, защото “колективните паметници” са безименни! По този начин “колективните паметници” изкривяват и историческата истина.
  Остава въпросите за “целта” . с която са издигнати “колективните паметници” на РККА в Европа и НРБ?!? КОЙ и за КАКВО ги използва? НА чии цели служат , след като е ясно ,че нито пазят паметта , нито историческата истина ???
  А за конкретният случай с МОЧА, “Альоша” и другите болшевишки тотеми в НРБ, е показателно, че са издигнати ЦЕЛИ 10(ДЕСЕТ!!!) години след войната! ЦЕЛИ 10 години БКП НЕ е построила “паметници” на “освободителката” си РККА?!?!?!?!?!….
  Тогава за каква памет и какви “паметници” говорят от БКП и техните началници от Кремъл , след като ЦЕЛИ 10 години те не са видяли необходимостта да почетат “освободителката” РККА, още повече , че “бащицата” Сталин е жив?!?
  А и след като издигат МОЧА, най-накрая, те решават той да е “колективен паметник” на цялата армия, и то на преименуваната СА?!?
  Това ясно показва ,че те нямат конкретни , реални хора на които да го посветят ,защото в България НЯМА загинали савецки войници и офицери! НЯМА! И за това МОЧА е “колективен паметник”!
  А историческата “роля” на РККА в България започва след 1944г., по времето на ОКУПАЦИЯТА до 1948г.. Това е единственото “освобождение” , което донася тук. Дава тоталната власт на своите марионетки от БКП. И те ѝ се отплащат с издигането на МОЧА. Защото няма никакво друго “освобождение”! А и няма нужда от “освобождения”. Точно от РККА!
  Комунистическата колониална шайка не построи нито един паметник на ИСТИНСКИТЕ жертвите от българската армия, дадени във войната с Третият райх 1944-45г.. Пък бил той и “колективен паметник”, както МОЧА! НЯМА!
  Има само “колективни паметници” за нереалните “жертви” от РККА, а за реалните български загинали – НЯМА!

 12. Имам обосновани съмнения, че при “освобождаването” на Източна и Централна Европа от РККА през ВСВ е било по-различно от разказаното в спомените на Исак Бабел издадени чак през 90-те години на миналият век за похода на Първа конна армия на будцони в Полша през 1920г. Спрян от храбрите полско-украински войни под Варшава-“Чудото на Висла”.

  «Страшная правда — все солдаты больны сифилисом… Солдатская язва. Едят толченый хрусталь, пьют карболку, молотое стекло. Все бойцы — бархатные фуражки, изнасилования, чубы, бои, революция и сифилис… Продвижение ко Львову. Неудачный бой под Островом, но все же поляки отходят. Сведения об обороне Львова — профессора, женщины, подростки. Апанасенко [один из начдивов армии Буденного. — С.Г.] будет их резать — он ненавидит интеллигенцию… Сапожник, сокальский сапожник, пролетарий. Сапожник ждал Советскую власть — он видит жидожеров и грабителей, и не будет заработка, он озадачен и недоверчиво смотрит… Лавки все открыты, мел и смола, солдаты рыщут, ругают жидов, заходят в квартиры, жадные глаза, руки дрожат, необычная армия. Ночью будет грабеж города — это все знают».

 13. Продължавам. Нещата трябва да се казват конкретно.

  После отидохме да му извадим карта за Градския транспорт – 16 лв вместо 50.
  Същите кучки”Ама той не е внасял тук”.
  Кипна ми и ги подсетих, че от 10 години сме в ЕС. Купихме едномесечна карта за 50 лв.

  После – в Здравната каса Пловдив.
  За здравна и рецептурна книжка. Пред нас имаше 18 циганки, минаха бързо и после момичето, което едва го откъснах от Чата с досада каза “Знам такива. Дайте документите от пенсионното и после ще видим!”
  Да пази Господ от Пессиониране!

  докуменнитео

 14. Оня ден отидох до огледам семейните гробове, да ги измия и да им сложа цветя.

  И какво, мислите намирам в семейната гробница? Някакъв новопогребан полковник преди 10 дни. От селата, ама +Заслужил да е е в началото Гробищата. Направих скандал в гробищната администрация, дойдоха и изкараха комунистическата мърша.

 15. Vil Mirzayanov added 4 new photos.Follow
  12 hrs ·
  ГОСТАЙНА РОССИИ. Челябинск оцеплен. Выехать из города невозможно. Люди задыхаются ВИДЕО, ФОТО
  25 ноября в 01:17 Поделиться

  ГОСТАЙНА РОССИИ. Челябинск оцеплен. Выехать из города невозможно. Люди задыхаются
  2 млн. человек в Челябинской области получили смертельные дозы рутения-106 и обречены на вымирание. Челябинск оцеплен постами и бронетехникой. Выехать из города невозможно.
  Радиоактивное облако стоит по-прежнему. Люди задыхаются. В пятницу облако двинулось на Татарстан. Об этом рассказала в Фейсбуке известная публицистка Лиза Богуцкая. Она пишет:

  – «Я очень прошу всех сейчас воздержаться от злорадства, мол. так им и надо. Заслужили. Там не все хотели войны. Не все поддерживали Путина.

  Я, наверное, скажу крамольную вещь. Но даже когда мой безжалостный враг будет просить помощи, я подам ему руку.

  Здесь я не знаю, чем помочь. В голову лезут только те предсказания, которые я читала еще несколько лет назад. «Земля не будет родить. Она будет заражена на много метров вглубь. Люди буду умирать от голода. Пустые города и горы трупов».

  И это все должно было начаться после того, как «падет Сирия». Не знаю, пала она уже или нет, но Путин решил вывести из нее войска. Похоже, что Путин о катастрофе будет молчать до конца.

  Это страшно.

  Я вспоминаю, как мы праздновали демонстрацию 1 мая 86 года, а потом огромное черное облако накрыло Симферополь и пошел дождь, который пришел к нам с Чернобыля. Эвакуация людей началась после праздника.

  Проклятый совок.

  Кто еще за ним тоскует — езжайте в Челябинск. Вдохните полной грудью советскую Россию», заканчивает своей пост публицист.

  Между тем сами жители Челябинска просят максимально распространить информацию о критической ситуации в регионе. Они пишут в описании к ВИДЕО сюжету на YouTube о положении в зоне выброса радиации:

  – «Срочно репост!!!!!!! Помогите нам …репостами .. помогите жителям городов Челябинска, Копейска, Коркино и прилегающим поселкам……! Ребята звоним!!!!!!!!!!!! Мы задыхаемся!!!!!!!! 8 499 -216-99-99! Ребята у нас в городе копец полный!!! Выбросы! Не видно соседних домов…»

  Местные жители также распространили в социальных сетях фотографии военных блок-постов, выставленных на выезде из Челябинска, которые не выпускают людей, а также высказывают свою ненависть и неприязнь к Путину ВИДЕО (присутствует ненормативная лексика).

  Отдел мониторинга
  Кавказ-Центр
  Gostajna of Russia. Chelyabinsk covered. It’s impossible to get out of town. People suffocating videos, photos
  25 November at 01:17 share

  Gostajna of Russia. Chelyabinsk covered. It’s impossible to get out of town. People people
  2 million The man in the chelyabinsk region received lethal doses of Ruthenium-106 and condemned to extinction. Chelyabinsk covered posts and tanks. It’s impossible to get out of town.

  The radioactive cloud is still standing. People are suffocating. On Friday the cloud going on tatarstan. That’s what the famous publicistka Lisa Bogutskaya said on Facebook. She writes:

  – ” I’m asking everyone to refrain from schadenfreude, mol. That’s what they want. You deserve it. They didn’t all want war. Not everyone supported Putin.

  I’ll probably tell you something. But even when my ruthless enemy asks for help, I’ll give him a hand.

  I don’t know what to do here. Only the predictions I read a few years back in my head. ” the earth will not be born. She’ll be infected a lot. People will starve to death. Empty cities and piles of bodies “.

  And it was all supposed to start after “Syria’s fall”. I don’t know if she has fallen or not, but Putin has decided to withdraw her troops. Putin seems to be silent about the catastrophe.

  It’s scary.

  I remember how we celebrated the demonstration on may 1, 86, and then a huge black cloud engulfed simferopol and went rain that came to us from Chernobyl. The Evacuation of people began after the holiday.

  Damn scoop.

  Who else misses him, go to chelyabinsk. Take a deep breath in Soviet Russia “, finishing up your post.

  Meanwhile, residents of chelyabinsk are requested to disseminate the critical situation in the region as much as possible. They write in the description of the video on Youtube about the situation in the radiation area:

  – ” URGENTLY REPOST!!!!!!! Help us… Repostami.. help the inhabitants of the cities of chelyabinsk, kopejska, korkino and surroundings……! guys call!!!!!!!!!!!! We suffocating!!!!!!!! 8 499-216-99-99 ! Guys, we’ve got a whole lot of!!! Emissions in town. You can’t see neighboring houses…”

  Local residents have also distributed photographs of military checkpoints on social media to exit from chelyabinsk, which do not release people, as well as their hatred and aversion to Putin’s videos.

  Monitoring Division
  Caucasus center

 16. http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/85-godini-ot-gladomora-savetskata-retsepta-za-genotsid-chrez-glad

  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿ Слава Україні ! ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  В мислите си сме винаги с вас, скъпи украински братя и сестри !
  Ми завжди з вами думаємо дорогі українські брати і сестри!

  https://www.youtube.com/watch?v=nKLF2MDy8QE
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  ЩЕ НЕ ВМЕРЛА УКРАЇНА!
  Присвячується Героям України, Героям Євромайдану, Героям Небесної Сотні! Музика Михайла Вербицького, слова Павла Чубинського. Аранжування Анатолія Карпенка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.