Сополевата акция

Георги Свиленски ( на снимката по-долу), бившият съпруг на Десислава Генчева , днешната съпруга на президента Радев, щял да започне национална програма за отмяна на санкциите срещу Русия, каза самият депут от БСП пред Канал 3.Unknown

Не знам колко дявола могат да се поберат на върха на една игла, но по върховете на БСП се въдят дяволски много “гяволи”, които ни смятат за дебили.

Такова чудо, като санкции срещу Русия няма от страна на ЕС. Има санкции на Русия ( уж ) като отговор на списъка от приближени на Путин лица, подпомогнали анексирането на Крим, с които най-големият икономически съюз на света не желае да търгува и да ги допуска на своя територия. Става дума за руски олигарси предимно, както и за висши чиновници от админстрацията на Путин, а не за “Русия”.

Е, да, въпросните олигарси са обсебили “най-вкусните” парчета от руската икономика, като дълбаенето за природни богатства в земята и военното производство, които поради все по-безнадежното технологичното изоставане на страната не може да се развива без западни технологии. Но за това състояние на руския див капитализъм бившите борци срещу капитализма у нас трябва да се обърнат с протестна подписка към онзи, които им е раздал тиквеника за консумация, както и тиквените медали на мнозина от тях за вярна служба на двешното руско самодържие.

Друг е въпросът, че Кремъл реши да накаже собствените си граждани и руския бизнес, като отвърна със забранителен списък от стоки, произвеждани в ЕС и внасяни преди в Русия ( нищо подобно няма от страна на ЕС спрямо Русия, ще повторя като за някои дебили).

Тъкмо някои руснаци бяха загладили косъма с разни сирена и салами на трапезата на относителното руско изобилие след 10 годишния дъжд от лесно спечелени петродолари през късметлийските две петилетки на Путин в това отношение и Кремъл ги лиши от тези лакомства ( най-богатите си ги консумират направо в страните-производителки в своите апартаменти, имения, яхти и хотели, така че от наказанието беше застигната нпредимно леко замогналата се  средна класа в Русия).

Сред най-смехотворните руски санкции с обратен ефект е примерът с Полша като голям износител на ябълки за Русия. Тя не само преориентира износа си другаде, но и от свободните количества ябълки започна да произвежда големи партиди сайдер, създавайки цял нов подотрасъл в хранително-вкусовата си промишленост. Както се казва(ше) по време на т.н. соц:  “пука им на сайдера”!

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEW

Онлайн билет тук

На някои в БСП обаче им пука не защото вярват наивно, че могат като руски троянски кон да променят правилата на европейския хиподрум, нито пък си правят илюзии, че в Москва ще им се отблагодярят кой знае колко – там не си падат много по благодарностите към някакви “братушки”, а очакват такива, придружени с целуване на ръка. Другаде ги стяга столетният чепик, който би трябвало отдавна да се е нагодил по мазолите, които вътрешно си настъпват един-друг.

Работата е там, че идеята за въпросната национална иницатива в защита на невинната Русия ( ръфаща безпардонно територии от по-малките си съседи, като Грузия и Украйна, понеже руските простори не й стигат) се подема от крилото на партийната върхушка с център Пловдив. Там се разпорежда най-видният от всички червени олигарси в България Георги Гергов – като казвам “виден” имам предвид  и видим също, защото той желае таза видимост, за разлика от мнозина негови другари по забогатяване. Почетният консул на Русия в града Георги Гергов е печелил не веднъж битката за джобовете на партията, но иска сега да спечели и сражението за партийните сърца ( умовете нямат голямо значение в тази религиозна общност, да я нарека така най-меко).

Разбира се, когато говорим за спечелване и печалба, няма място за напразни инвестиции в някава си вяра, пък била тя и в самата икона “Русия”, с която вървят напред като с партийна хоругва открай време другарите и другарките по тяхната Голгота. Георги Гергов е заложил на дружбата с ГЕРБ. За да “обърне мача” в своя полза, склонявайки столетницата към консумация на брака с ГЕРБ като за пред хората ( а не само под юргана на прелюбодеянието) се нуждае от кауза, популярна сред червения планктон, за да захрани основния кит, върху който подмолно се крепи мотивацият му. Иска човекът да управлява със своя приятел Бойко Борисов и това си е. Само едната партийна масова подкрепа му липсва за целта и той се бори да си я набави като всеки бизнесмен с бизнесплан, залагайки в случая на най-първосигналната писта за вътрешнопатрийно състезание чрез подбудителство към все по-голяма любов към Русия.

От ГЕРБ намигнаха ясно на своя форум вчера в София, че няма да се съюзяват във властта с БСП , но май само с това ръководство на БСП. Ерго, то трябва да бъде сменено. Часове по-късно пропагандната месомелачка на Георги Гергов и компания заработи на пълни обороти.

Не ме разбирайте неправилно: битките в БСП са си техни и да се взима страна отстрани в тях е като да призоваваш фанатици да приемат аргументите на здравия разум. Но в тази надпревара кой ще обича повече Русия, за да ни яха по-здраво като троянски кон на същата, имаме право ако не на глас, то поне на лъч светлина в търбуха на коня. Там ( вече не ) се крият задунайците, чиито дарове и до днес не можем да храносмелим поради трайността на заложената в тях отрова със закъснител.

И още нещо: не вярвайте на задунайците, когато ви разправят за щетите, които търпяла България от руските санкции като родолюбива причина за задунайския им (де)марш. Българската стопанска камара само преди няколко дни се произнесе с данни, подкрепени от официалната ститистика, според които ефектът за българската икономика от руските забрани за български износ в Русия ( които датират иначе още от началото на 90-те години на миналия век, когато Москва наложи квоти в търговията си с България и се отказа от мого от традиционните за руския пазар български стоки – но за това от БСП мълчат) е по-малък от десетина милиона евро. От камарата обобщиха, че това е пренебрежимо малка величина…

Да ме извинява моят приятел, но бившият ни посланик в Москва Илиян Василев, също се оказа по неволя част от илюстрацията за яловия опит на Русия да накаже България с реципрочна забрана, включвайки го в черния си списък като единственият българин, на когото забранява да посещава Русия. С това Кремъл постигна три неща: показа колко “пренебрежимо малко” са нейните изявени измислени врагове в България, а също така демонстрира как една огромна държава може да бъде всъщност доста дребна(ва). На трето място  Илиян Василев беше откроен “пред строя” от сивата маса български общественици като ярка личност с позиция, несвойствена за страхливците и слугите на бившите ни колонизатори. Сториха му услуга, която има стойността на автентична награда за проевропейска дейност, обратна на проруския слугинаж, за който в Кремъл обичат да кичат с измислените си ордени свои изтъкнати съглашатели в България.

В крайна сметка инициаторите на идеята за национална подписка за спасяването на Русия от несъществуващите санкции обещава успех само в едно: ще бъде извършено преброяване на невежите, каквито по дефиниция са русофилите в България, за които първото условие в преследването на религиозния им култ към чуждата държава е задължително да не познават истинската история на собствената си страна. Ето защо се опитват да я повторят като фарс, т.е. като фалшива нова ( както стана модно да се нарича фарсът в пропагандата напоследък).

Най-близкият аналог е от 30-т години на миналия век, когато Сталин изпраща по своя представител Соболев предложението си да покровителства България в “стил вълкът иска да брани агнето”. Дейци на промосковското левичарство плъзват да организарат подкрепа за донесеното от Соболев  неприлично московско предложение, което бива отхвърлено обаче от тогавашна България. През 1944 г. става видно, че отхвърлената Соболева акция е била само прелюдия към окупацията на България от Червената армия, с която Сталин постига целта си.

Разликата днес е в това, че Сополевата акция в днешна европейска България ( да ме прощава изтънченият читател за соления каламбур) възкърсва сред сълзи и сополи с претенцията да лекува руската хрема. Предлага я една “коалиция от самопредлагащи се” в качеството си на носни кърпички. Което за стотен път потвърждава баналната истина, че когато в Москва кихнат, някои нашенци лягат болни от състрадание към мъките на метрополията.

 

18 мнения за “Сополевата акция”

 1. Гледайки на снимката тоз славен цървен юнак не мога да не си припомня конгениалното съждение на съпартиеца МУ ива христав. гс може спокойна да бъде признат като връо на каймака на помията на 80% дебили.
  Деса, така титулуват по мрежата първата другарка в републико наша здравей е ударика джак пота га го е ритнала. Не че сегашната ѝ половинка е Брад Пит но оня от фотото горе чупи годзиломера и тъпомера изпробвани един след друг.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 2. г-н Николов,като от песен,не може да се отхвърли нито една дума от Вашия коментар.

 3. Тоя като го гледам не може сам по себе си да е решил да събира рублофилските “автографи”. И за гергов не е много сигурно, че не са му се обадили началниците му от Кремъл. Той не може една задкулисна “среща” между цацаров и Дончев в неговият си ЦУМ да направи, а какво остава да се “коалира” с винету?!? Още повече пък винету иска да променя цялата Конституция, за да махне “давността” върху “приватизацията”, а както знаем гергов е “приватизирал” целият Пловдив и Пловдивският панаир, който е оценен на сума близка до 1 млрд. лева!
  И малко трудно ще е при това положение да се “коалират” прожарникарският охранител и генсек на милицията винету заедно с един от най-големите “приватизатори” гергов?!?
  Но да се върнем към сополевата акция на тоя рублофил. Дали ще се отбие и до президентството?!? След като вече един път няКОИ от присъстващите там са му давали “автографи” и преди, дали ще му дадат и втори път?
  Но…… като се има предвид ,че почти всички са решетникови “кадри” не вярвам да му “откажат”……. щом е за ОБЩИЯТ им……… чекисткият ИМ начальник Путлер!

 4. Вчера се научихме следното по тиливизора:

  https://www.kazanlak.com/common/images/20170316-BXRHWNGAPYH-1489680519.jpg

  Съобщава се на населението, ЧЕ:

  1. (Първо:) На митница Калотина се пуска за ползуване чисто нов нужник, по французки още: ТОЙЛЕТНА; Лента му ряза ЛИЧНО(!) вицепремиерина Валери Симеонов (и на него да се свети името МУ!). Имаше още менче, погача и водосвет, както си муй редъ.

  2. (Второ:) Въ нужника ша има и топла водъ. Водътъ не е за черги и килими.

  3. (Трето:) Водътъ от мивките можи да са пий, а водътъ от чукалата не можи. Вицепремиерът Валери Симеонов (и на него да се свети името МУ!) показа как се прави.

  4. (Четвърто:) Нужниците са два! Мъжете да одат въ картинката съ мъж на вратата, а женурята въ таз съ рокля. Вицепремиерът Валери Симеонов (и на него да се свети името МУ!) показа как се прави.

  5. (Пето:) Да не се злоупотреблява съ хартията за задни, па и предни нужди! Вицепремиерът Валери Симеонов (и на него да се свети името МУ!) показа как се прави.

  6. (Шесто:) И знайте, идат избори… ХМ!!!

  http://news.bnt.bg/bg/a/na-kalotina-veche-ima-toaletna

 5. Този светъл,чаровен,дълбоко одухотворен образ (и подобие человеческо),заложен и пръкнал се в лабораториите на сифилистика Ленин по създаването на ново,съветско общество и новия съветски “настоящий человек” е крайният сполучлив продукт от успешните комунистически ГМО-експерименти:кръстоска между вмирисан шумкарски цървул и рабфаковски ЕнтЕлЕгЕнт.Истински социалистическо-комунистически Франкенщайн!

 6. Господин Николив! Напълно съм съгласен с теб, май в тази партия наистина са УРОДИ и ДЕБИЛИ както казва ьйва хрьйстова като този горе снимания. Та погледни СВИНАРЯ ГЕРГОВ да изброявам ли още – или лицето на ВОЖДА им което е като на ОЛИГОФРЕН. Това са КРАСАВЦИТЕ от БСПБКПДС, да не говорим колко са образовани че писмото им до ЦАЦАТА е пълно с ГРЕШКИ!IIC…..oIL

 7. Не е много-много по темата но съм на 100% убеден, че одиозни недоразумения кат гЪсЪ биха би били доволни от долната заповед на Министерството на Образованието и Науката. 1:1 с това което се случва в любимата им матушка.
  Мракобесие на мах.
  С писмо с изх. номер 9105-390 от 17.11.2017г. на зам-министър Таня Михайлова адресирано до началниците на регионалните управления по образованието се разпорежда и с този акт практически се отклоняват всякакви посещения на НПО и частни лица в училищата независимо от характера на темите които евентуално могат да бъдат разисквани с учениците.
  Съжалявам, че не мога да пусна копие от заповедта. Имам я но просто не знам как да го направя. Ако някой знае, да помага.

 8. На Фниманието на гЪсЪ.
  Америка гласи и то без да си вземе бИлЯжка от инициатива на цитираното НЕДОРАЗУМЕНИЕ безпрецедентни санкции срещу Путя и близко и далечно обкръжение. Подробности, на разбираем съвеЦкий диалект е, по-долу.
  http://rusjev.net/2017/11/28/ssha-gotovit-bespretsedentnyie-sanktsii-protiv-rossii/

 9. А междувременно на ход е н-тият провал на руската космическа програма. Поредният току-що изстрелян спътник отказва да се свърже с космодрума Изток. Що ли не съм изнедан.

 10. Според мен налагането на забрана от страна на Путинова Русия за внос на стоки от ЕС имаше един много важен икономически повод. Руското правителство добре е знаело ,че след златния петролен дъжд идва недостиг на валута. Поради тази причина те използваха ограниченията наложени им от западните демокрации само като повод да въведат санкции, в резултат на които да се намали изтичане на валута от Русия. Този метод за ограничавене на разхода на валута е използван моного дълго време преди 1989 г и у нас.

 11. Соболевата акция е акт от опитите за разпределение на Европа между Хитлеристка Германия и Сталинска СССР. Той не е успял защото тогава е имало България.
  Сега не се знае каква България има.Каква ли България може да има народ тотално обременен от лъжи и смачкан от насилия /под прикритие/!Народ наследствено обременен от Византийско,турско,а сега от съветско и на неговите наследници време.
  Историята е научила народа ни,сега това се затвърдява,да се снишава и да се продава за да оцелее. Това е лошата стара истина.
  Добрата истина е,че този народ винаги е раждал личности като Раковски,Левски,Ботев,Стамболов,Яворов /тези в сегашно време няма да изброявам,защото това все още е табу/,които го изваждат от тресавището. Това няма как да не случи и сега,защото империите /на злото/ си отиват,а прогресът винаги побеждава.

 12. Georgi Nikolov, vzehte mi dumata ot ustata s pqrvija si komentar.
  Pozdravi!

 13. И резонният въпрос е – какво прави прокуратурата на България??? За нея не е ли от първостепенно значение сигурността на държавата Република България, а не на СССР-то (им)!

 14. Дали пък ентусиазмът това недоразумение не е за да компенсира щатите, нанесени на Русия, от арестуването във Франция и даването под съд на сенатора и близък приятел на Путин Сулейман Керимов.
  Не че съм мнителен, но някак се натрапва една такава обвързаност на инициативите на наши леви депутати с актуалните събития в Русия – и онова таков Христов споменава за дебили след знаменитата реплика на първия руски дипломат-хашлак “Дебилы, бл@дь!”, и евразийството (или азиопството според Черкизов) ги налегна покрай Дугин, и християнството им измби рЕзко заедно с Гундяев…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.