Защо руският професионален побойник Максим Тук изобщо е тук?

Аз не питам защо професионалният руски хулиган Максим Тук, който от години работи побойник номер едно сред руските футболни банди, е осъден в Пловдив само на 10 дни арест със забрана да посещава мачове в България за цяла година. Ясно е, че за таксувания просто като хулиган руснак, провокирал всъщност масово сбиване на футболен мач в Пловдив, няма да последва друга санкция, освен като за “дребно хулиганство”- колкото по-дребно, толкова по-справедливо спрямо такъв “дребосък”.Unknown-1Unknown

Питам защо изобщо Максим е тук, а не там, където е родната му база за масови дивашки изпълнения, на каквито е не просто любител, а организатор ( хвали се, че участвал до 50 пъти на година в такива мелета). Поради каква причина в България изобщо се разхождат такива дебеловрати “братушки” с репутацията на опасни за живота на всеки нормален човек двукраки питбули- питбулите могат и трябва да бъдат на каишка и с намордник, когато ги разхождат, но този и подобните му- не. Защо?

Не питам обаче защо русофилите у нас не само не протестират срещу неуважителното отношение, в резултат на което техен братушка е запрян за цели 10 дни в пловдивски арест, а защо русофилстващите , видно от реакциите в съответните им сайтове, са направо възмутени, че руският бабаит се е разминал толкова леко. На пръв поглед изглежда парадокослано, но не е. Нека обясня отново – може да се оприличи на свръхреакцията на правоверната тълпа от съпартийци срещу Трайчо Костов, който е съгрешил, според неговите обвинители, в най-важното: във верността към каузата СССР.

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEW

Билети онлайн тук

И друг път съм обръщал внимание върху този феномен, но сега имаме много ярко ново доказателство на факта, че русофилите тук изпитват праведен гняв от дискредитиране на любовта им към чуждата държава от типове, като Сидеров, който беше преминал вскяква граница на православното благоразумие в палячовските си агресии по улици, редакции, самолети, ресторанти и университети. Поради това се наложи да бъде унизително набит публично от по-важен в йерархията путинофил и да се оттегли в…управлението на държавата като (ус)мирен патриот. Превърнаха го в ласктел на Борисов, истинския закрилник на русофилстването у нас чрез своята решаваща ненамеса в марша на руската пет колона в поверената му страна.

Русофилите внимават в тази картинка. Те бяха първите, които оповестиха, че за сбиването в Пловдив са виновни ( най-малко) двама руски граждани. После чорапът се разплете , за да се измъкнат виновниците по терлици с обвинение за дребно хулиганство.

Случаят повтаря разграничаването на нашистите от дискредитиращия ги като съглашатели цинизъм на руския депутат Пьотър Толстой, който съобщи по БНТ миналия септември истината, че пазаруването на имоти в България от руска страна съвсем не е “по любов”, а  върви по план за изкупуването  на страната. Съответно българските съучастници в този процес изреваха като на умряло и го нарекоха “хулиган”.

Един хулиганстващ от екрана на коя ли не телевизия български професор , голям поклоник на Русия, повтори и потрети този синдром на свръхреакцията на гузните като нападна с уличен език говорителката на руското външно министрество Мария Захарова, поставила под съмнение заслугата на българите за спасяването на евреите. Преди него, когато трябваше да коментира нападки на руския вицепеример Рогозин срещу България, политологът Мария Пиргова обясни миналата година с блага усмивка в телевизионно предаване, че Рогозин си бил хулиган, какво да го правиш!

Нещо повече, самият Георги Първанов, от когото друго, освен възторг по адрес на Русия ( както и лъжи за нейните 200 000 паднали за свободата на България воини) не бяхме чували, “прозря” за необходимостта Русия да си оправи “историческата експертиза” за България във връзка с думите на Захарова, че дори и на Путин за азбуката от “македонските земи”.

Нали не си мислите, че сляпото за истината българско русофилство започва да проглежда? Точно обратното, то иска да ни затвори очите за факта, че се бори да запази позиции пред смаяните от руското нахалство българи като иска да покаже, че не Това е истинската Русия, заради която тя трябва да бъде обичана безрезервно- тъкмо напротив, имат и те резерви, но само срещу някои руски хулигани, на които дори са готови да противопоставят хулигански език.

Но да завърша с въвеждащия въпрос: защо Максим Тук е тук, а не си седи там ( и защо тази мутра не “седи”, т.е. не е в затвора в самата Русия заради десетките си документирани, разпространявани гордо в мрежата хулигански прояви-това е въпрос с повишена чудност за здравия разум)? Той и неговите подобия, по-малко ли са опасни за обществото от митичните мюсюлмански потенциални терористи сред мигрантите, които, ако ги има у нас, не сме ги виждали и във всички случаи не се осмеляват да наглеят пред цял стадион българи и да ги предизвикват на бой?

Отговорът е очевиден: руските мутри смятат за свое право да тероризират някакви си българчета и не само не се крият, а го правят на показ. Максим е тук, защото се чувства като у дома си, където е свикнал да се млати със себеподобни, а тук очаква респект към репутацията му на бандит, водач на Бандата на Туки. Отблъскващият му образ притеснява загрижените рекламни агенти на руското влияние със своята антиреклама, но не и властите, които вместо да го “профилактират” ( като изобщо не го допускат в България) или да го екстрадират да са млати със сънародниците си, те си го прибират на “топло”- за да не го бият пак прясно разярени софиянци в Пловдив или вбесени пловдичани в София.

22 мнения за “Защо руският професионален побойник Максим Тук изобщо е тук?”

 1. За капак, наказаха реципрочно и агитката на ЦСКА, щото са се защитили от развилнелия се руснак и колегите му. Ама му смачкаха облата мутра, нека да помни че и в България е ял бой.

 2. А какво стана с другия Максим дето уби човек, осакати до живот друг и почерни две семейства?

 3. максм тук е олицетворение на лафа: Само като му видиш снимката пращай го в затвора. Все ще се намери за какво, все ще е късно и все ще е за малко.
  ДГД и на него и на покровителите му и на нежно “критикуващите” го рублофили-петоколонци-полезни идиоти и на първо място путиноиди от една долна, мръсна гад!

 4. Господа, а не мислите ли че тази МУТРА – тази МИРИЗЛИВА МЪРША МАКСИМ ТУК не е изпратин тук у нас със специална задача от някои СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ на НЕГОВАТА СПЕЦИАЛНА ДЪРЖАВА. Много добре си спомняме думите на онзи БОКЛУК ТОЛОСТОЙ за изкупването на държавата ни. Също изказването на ПУТЛЕР за азбуката ни. За онази РУСКА ПАЧАВРА която измисли за освобождаването на Българските евреи от СА. Тук нашите РУСОФИЛИ вече трябва много въпроси да си зададът. А и нашите УПРАВНИЦИ от ГЕРББСПАТАКИДС да се вземат в ръце – срига са се ГЪЗИЛИ на тези БОКЛУЦИ и МИРИЗЛИВЦИ та даже искат сваляне на САНКЦИИТЕ им от САЩ и ЕС. Колкото до това ЖИВОТНО М. ТУК би трябвало да го отнесе по ЗДРАВО и да го въдворят за повече време в някой от нашите ПАНДИЗИ където да му РАЗКАЖАТ ИГРАТА!IIC…..oIL.

 5. Не мисля, че трябва да се търси нещо сензационно, че хулиган от чужбина е участвал в бой по-време на футболен мач…
  Български хулигани също ходят в чъжбина при побратимени агитки и участват по-същия начин в битки (Има достатъчно хвалби из интернет).

  Това е според мен класически футблно-криминален случай и нищо повече.

  Единственият и според мен важен проблем, е как получил въпросният хулиган виза. Все пак ако има някакъв минимален контрол при даването на визи е трябвало светне лампичка, че такъв субект освен проблеми друго не може да създаде и съответно да му бъде отказана виза.

 6. От тази много БОЛНА формация – екс есесер, продължават да хвърчат метастази към нормалния свят и преходните територии, каквато е България. Българското правителство и органите на реда трябва да знаят, че откъм Москва тепърва ще налитат нови и нови ненормалници с цел дестабилизиране на България, особено по време на европредседателството. За целта в Кремъл беше извикан бившия Главен секретар на меверето, оня с тъпата муцуна и ниското чело, и му бяха дадени специални указания за нова мобилизация на залязващия контингент на националистите от Атака. В района на Пловдив и ма стари традиции на маскиране на псевдобългари, които всъщност са етнически руснаци или смесени бракове с българи, които продължават да са на директно подчинение от Кремъл, в това число бивши командоси, служили в специални поделения барети и прочие паплач, готови да се строят на плаца по зов на петолъчката от Москва. За радост българска, този път обаче няма да им се размине леко, при положене че в момента никой не знае точно колко хиляди юеструп има на територията на источните балкани, готови да направят на подобни мутри един бърз Мандалин Бей, може и на някой стадион, за по-удобно както в Чили.

 7. Липсата на умствен левъридж (виж финансов такъв не бих написал,че им липсва) на футболни светила като Боко Тиквата и Боби Косата би им попречил да направят паралел на това което се е случило с този урод руски и онова което е трябвало да се случи на 05.09.1944-а на Дунав, с въшливия III-ти украински. Когато Добруджанската епопея на ген. Колев е можело и още по-вече е трябвало да бъде продължена с нова от патриотите генерали Константин Стоянов, Трифон Трифонов и геройчното българско войнство. И днес нямаше да има никаква нужда и повод от това да се ангажираме с тази изостанала паплач. Руска. Пфу!

 8. Господин GEORGI. Tи си или НАИВНИК или РУСОФИЛ!IIC…..oIL

 9. До И.Иванов
  Има един много ценен лаф: “Докато има говеда, ще има и касапи”.
  Кремълското Гномче изпрати няколко стотин специално тренирани ултраси за да предизвикат по време на европейското първенство по футбол м.г. в Марсилия, най-рисковият френски град от социална г.т. сблъсъци със силите на реда. Разчитаще се, че поне безработните криминогенни младежи от предградията ще ги покрепят и после, каквото е писано да стане се случва. Ама бързо си намериха майстора и някои от тях бяха не само поставени под ключ но и осъдени. И те, така.

 10. Бил на стадиона с журналистическа карта.Ако е руска,то важи за Русия,а ако е издадена от българска медия-коя е?

 11. Господин Инджев, такива материали са доста смущаващи за мен. Следя Ви от години, имам всичките Ви книги и уважавам безкрайно мнението Ви. Но коментари като този поставят под съмнение дали не пречупвате през призмата на неприязанта към Русия и други теми, на които анализи съм се възхищавал. Да напишете цели две статии за една хулиганска проява, която да е представите едва ли не като пристигането на зелените човечета е меко казано объркващо за мен.
  Да добиете представа за хулиганските движения и моди Ви трябва 30 мин. Ровене в гугъл. Пиша Ви с тази си убеденост, защото съм привърженик на Локомотив Пловдив и съм запознат със ситуацията, а тя е че чисто и просто част от хулиганите/ултрасите в публиката ни имат приятелства със себеподобни от др страни.
  Моля Ви не подхождайте толкова първосигнално. И се надявам това да е излючение, а не практика в анализите Ви.

 12. Максим Тук е тук, за да види дали българите са готови да се сбият един срещу друг с малко руско подклаждане на конфликт?
  Това може да е акция на руските служби.
  Наказанието му е поощрение, защото в Русия ще откара една година лишаване от свобода, а липсата на ответни дела от Локо пд и ЦСКА издава невежеството на феновете и клубовете. Но пък е поучително да не се поддаваме на провокация. Това е малка проба, какво ли ще ни сполети?
  Много е точно да се пита защо този тип е тук и кой точно го покани, за да разпали конфликт, който нямаше да се състои без него?

 13. Господин Николов ! Точно и аз това написах по горе. За това са виновни нашите ВЛАСТИ или по нашему казано с извинение ГЪЗОЛИЗЦИТЕ на ПУТЛЕР!IIC…..oIL.

 14. Към Пловдив:
  Първо, ще пиша колкото си искам статии за каквото сметна за добре и не ме интересува чий фен сте- явно не сте фен на четенето, защото не сте прочел какво съм написал и не сте схванал, че става дума не за футболното хулиганство, а за един единствен въпрос: какво прави в България и защо така уверено си развява байряка един доказан, горд със свинщините си руски бандит, водач на Бандана Туки. Толкова ли е трудно да се разбере? Аковие трудно да осмислите смисъла на един смислен, според мен и доста други читатели текст, останете си в редиците на “феновете” и не си правете труда да ме поучавате с пожелания, как не бива повече да правя “такива неща”.

 15. Отдавна не бях чел толкова нагласен и преднамерено обиден коментар, като този, от името на “цял град” Пловдив.
  Напомня на коментарите за И. Костов, които започват с “нямам нищо против него”.., преминават през “обаче..” и завършват с “той е виновен за… всичко”.
  Мирише на неизмит, току-що изваден от руска партенка крак, поръсен с малко “Българска роза” за заблуда на врага.

 16. Georgi & Plovdiv

  Na Zapad ima spisyci s izvestni biq4i, koito ne sa fenove na sporta, a na sbivaniqta pokraj nego.
  Syotvetno njamat nikakvo otno6enie kym otborite, koito igrajat, no sa gotovi da se sbijat i v Moskva, i v Plovdiv, i v Kuala Lumpur, i na Mars.
  Takiva izob6to ne se dopuskat po stadionite v Germanija ili Anglija, syotvetno tavari6tite Tuk i Tam izob6to ne biha mogli da priparjat do sportno sybitie na Zapad, a verojatno i v samite dyrjavi.
  Ako importiranite huligani bjaha primerno 6vedi, pak li njama6e da vijdate “ni6to senzacionno” i da smjatate pisaneto za tjah “dosta smu6tava6to”?

  P.P.: Ako imame dyrjava, na tezi (i podobnite – nezavisimo ot kakva nacionalnost sa!) 4ovekopodobija 6te byde zabranen dostypyt ne samo do bylgarskite stadioni, a do Bylgarija.
  Kakto se pravi v civilizovanite dyrjavi.

 17. Как защо!?
  Руснаците пробват как се създават масови безредици.
  Не знам само, защо плащаме заплати на ДАНС, НРС, СОБТ и други служби, които трябваше да “прихванат” Тук и да го пратят там!

 18. Не разбирам, кое не е ясно в текста, който съм написал по-рано…

  Такива индивиди не се допускат да пътуват т.е. няма нормална държава която да им издаде виза, и причината е че са РИСКОВИ.

  Казал съм го ясно:
  “Единственият и според мен важен проблем, е как получил въпросният хулиган виза. Все пак ако има някакъв минимален контрол при даването на визи е трябвало светне лампичка, че такъв субект освен проблеми друго не може да създаде и съответно да му бъде отказана виза.”

  Понеже “ценните лафове” са явно модерни, има едни такъв и за сестрата, която не съществува пък е еди каква си. Та тук е малко така…

  Относно това дали е инцидентен криминален акт или руските служби са намесени (както някой е писал по-горе), всеки може да си мисли каквото иска и да си изрази мнението (щом е предложена платформа за това) по цивилизован начин. А директното и/или индиректно използване на квалификации за “инакомислищите” не си струва дори да го коментирам…

 19. Господин GEORGI. Повече не КОМЕНТИРАЙ!IIC…..oIL.

 20. Georgi, protivore4i6 si.
  Hem ne vijda6 ni6to senzacionno, hem vijda6 vajen problem.
  Nikoj ne ti e vinoven, 4e ne si si podredil mislite, predi da gi spodeli6.

 21. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ, казал съм 2 (две) неща кратко и ясно, но за табе и някои други явно не достатъчно:

  1. Боят на стадиона е инцидентен и непланиран криминален случай на агресия от футболни хулигани (мое лично мнение). Това е НИЩО СЕНЗАЦИОННО.

  2. Посолството ни в Москва или там където му е издадена визата на руския гражданин не е трябвало да прави това. Някой не си е свършил работата. Междудругото оказа се, че това е третата визита на въпросните хулигани. Т.е. някой не си е свършил работата 3 пъти (най-малко). И да се допускат подобни рискови персони от чужбина е ОБЕЗПОКОЙТЕЛНО .

  Ако не си разбрал/a все още не мога ти помогна.

 22. Az pyk ti kazvam, 4e po otno6enie na t.1 si v pylna gre6ka.
  V sbivasnijata po stadionite mejdu individi, koito sa izvestni s tova, njama ni6to инцидентнo или непланиранo – takiva hodjat po stadionite, ZA DA se bijat, a ne ot lyubov kym futbola ili kym njakoj ot u4astva6tite otbori.
  A sobstvenijat ti komentar po t.2 pokazva kyde e senzacionnoto i skandalnoto.
  I 6tom v cjalata rabota ima ne6to ОБЕЗПОКОИТЕЛНО, kakvo ima s “Plovdiv” da nedovolstvate, 4e g-n Indjev pi6e po slu4aja?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.