Съветският мутант на върха МОЧА и унижението на българските джуджета

Потърсихаа ме от една голяма западна медия, пред която в близките дни ще мога да кажа няколко думи за истинското състояние на отношенията ни с Русия и причините за тях. Със сигурност ще обърна внимание на факта, че в момента в българския парламент няма нито една партия, която да си позволи критична оценка на руската намеса в страната ни- да не говорим за президента и премиера. Това е “триединство” на проруското статукво в трите власти, каквото няма в нито една друга страна от ЕС и НАТО.

За разлика от Народното събрание в местната власт все пак на последните избори се “промъкнаха” общински съветници, които отстояват пробългарски и проевропейски позиции по въпроса. В този дух Марта Георгиева ( на снимката) е предложила на заседание на Столичния общински съвет да бъде сменен надписът с позорната благодарност за съветската окупация от МОЧА преди началото на българското преседателство на ЕС.Unknown

https://offnews.bg/obshtestvo/savetnik-da-smenim-pone-lazhlivata-tabela-na-shmajzera-predi-predseda-670344.html

Сред отчаяните по своята антилогика (анти)аргументи на пазителите на светините на съветския колониализъм у нас често се дочува и глупавата забележка, че демонтирането би било скъпо, че е трудно и т.н. Това увъртане очевидно не може да бъде приложено в случай, че на този етап бъде сменен (поне) позорящият националното самочувствие надпис, издълбан при това от името на българския народ, а не от името на една върхушка и прослойка, монтирана от чуждите окупатори да управляват България.

За пореден път питам всеки, който все пак се чувства повече българин и европеец, отколкото наследник на “славната” окупаторска история на съветизираната насила България, как му въздейства издигнатото на най-високия пиедестал в българската столица внушение за българските пигмейчета, мъж и жена с детенце на ръце, над които стърчи като някакъв свръхчовек един екзалтиран окупатор, деклариращ нищожеството на българите край неговата въоръженimagesа осанка.

Никъде друга в Европа, където съветските монументи отразяват реални събития, реални бойни действия и реални съветски жертви, тази подчиненост не е декларирана по подобен робовладелски начин. Дори и в германската столица Берлин, където мемориалът в памет на стотиците хиляди загинали червеноармейци е изнесен в една гора и има статута на военно гробище по снователни причини, съветският победител е изобразен като спасител на германско дете, а не като триумфиращ бабаит с размахано оръжие ( над страна и народ, отказал съпротива, какъвто е българският случай).

С факта, че властите се наложиха и преместиха българския аналог на съветския МОЧА от друга централна точка на столицата ( защото зад въпросния грозен паметник не стоеше чужда държава с право на вето върху българската политическа воля), показа, че подобно възстановяване на справедливостта е напълно възможно. Много несъстоятелни приказки бяха изговорени, за да се опакова решението за демонтирането на “1300 години България” и да бъде дадено някакво обяснение за пред публиката. Така и не се осмелиха нашите управници да кажат истината за този цирей в градската среда. Но го махнаха, защото им загрозяваше европейската фасада и Кремъл не възразяваше ( всъщност, в СССР дори мърмореха, че тази олелия с “1300 година България” намирисва на национализъм и антисъветизъм – защо да не го махнат този паметник днешните храбреци, нали).

 

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEWЗа същите власти обаче жалоните на съветските поробители са последният “рубеж”, който биха демонтирали и отправили в “Музея на социалистическото изкуство”, както техният Вежди Рашидов кръсти недоносчето на собвствената си управленска неадекватност, когато на своя глава реши да превърне този музей от място за спомен и запознанство с “недоразуменията” на една отречена със закон у нас епоха, в капище на носталгията по “онова време”.

И защо да не могат да преместят във въпросния музей произведението на изкуството, в което българите са изобразени като джуджета спрямо завоевателите – нима няма да интересно да се съхрани тъкмо в музея тази подигравка? Явно властниците ни се чувстват точно така: като български дребосъци пред съветския мутант, който не само ги респектира, а направо ги умилява като ги унижава.

25 мнения за “Съветският мутант на върха МОЧА и унижението на българските джуджета”

 1. Браво на тази красива и крехка съпартийничка. Ето така се делят истинските пробългарски политици от обвързаните, слугите или полезните идиоти. По ДЕЙСТВИЯТА срещу русия. А не по ПРИКАЗКИТЕ. Тия медии и политици с ПРИКАЗКИТЕ служат да се изпусне парата на недоволството и като спрат да им хващат дикиш от масква ги подменят.
  А за триединството г-н Инджев не съм съгласен. Не може така да разваляте симетрията: ПЕТА КОЛОНА—ПЕТОЕДИНСТВО (вашите три плюс МЕДИИ И ЦЪРКВА.

 2. Скъпа, МАРТА!
  Позволявам си да се обърна така фамилиарно, по две причини:
  – Първата е, че както личи от снимката, бихте могла да ми бъдете дъщеря
  – И втората – чувствам Ви близка на сърцето, мислите и ценностната си система!
  Прекланям се пред категоричната Ви и непоколебима гражданска позиция, пред находчивоста Ви и националната Ви преданост.
  Знайте, че сте образец на една смела, умна, красива и родолюбива БЪЛГАРКА!
  Бъдете здрава!
  Целувам Ви ръка!

 3. Господин Инджев! Радвам се че сте поканен от западна медия по въпроса с отношенията на Р.България с Русия. Много искам да бъдите обективен при това посещение. Нека те да разберат че голям процент от народа ни са против намесата на тази УЗУРПАТОРСКА ДЪРЖАВА. А една не малка прослойка които са били членове на старата БКП и почти цялото правителство – издънки на БКП и ДС лъжат ЕО и продължават под формата на уж независими партий като ГЕРБ БСП АТАКА и други да бъдат като ТРОЯНСКИ КОН между ЕО и РУСИЯ. Колкото до госпожа Марта Георгиева която казва за смяна на надписа на МОЧА, то би било по добре целия мономент да бъде ИЗРИНАТ – става въпрос също и за АЛЙОША в Пловдив и за всички построени от БИВШИТЕ преди 1989 година УПРАВНИЦИ КОМУНИСТИ възхваляващи УЗУРПАТОРА.IIC…..oIL.

 4. Добро начало. Стъпка в правилната посока. Иде краят на МОЧА!

 5. Когато прочетох заглавието за “съветският мутант и унижението на българските джужета” и след това снимката на това красиво българско момиче, в първият момент останах изненадан и стъписан и си помислих: какво е общото и връзката между тях? Но в последствие разбрах и се възхитих от постъпката и смелостта на уважаемата Марта Георгиева (която имам честа лично да познавам, чрез нейната също прекрасна майка), за което я поздравявам най-сърдечно и бих желал нейната инициатива да намери широка масова подкрепа! Поздравления скъпа Марта! <3

 6. Не е по темата но идат исторически дни.
  “Горе стават големи работи”. Има-няма според изтекло инфо около 50 000 от Путя надолу по вертикала отговорни ватници-каквото ѝ да означава това ще го отнесат по “оня списък” дето трябва да гръмне на 2-ри февруари 2018г.
  Ще да видим.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A2054E333484

 7. Аз бих сравнил Марта Георгиева с Райна Княгиня, която има смвлоста да развие българското знаме под носа на окупатора. Истината за паметниците е, че от съветска необявена република станахме сателит под прикритие. Дебилите и чеповете за зеле, не могат да видят, че тези въоръжени войници, не ходеха на война, а пазеха в България наетите колачи, които изтърбушиха държавата ни. Браво на Марта, която има смелоста да каже: “Стига сме викали благодаря, когато ни бият с нагайката и ни плашат с въоръжени войници.”

 8. Скъпо дете Марта! След като прочетох от България Днес сега се възхищавам от всичко това което сте извършила. Мога да кажа че винаги съм мразил органите на МВР и ДС те винаги са били СЛУГИ на всеки РЕЖИМ у нас, и тази тяхна постъпка е осъдителна спрямо вас. Поклон пред вас дано най накрая този позор за България да бъде разрушен и сринат!IIC…..oIL.

 9. Сега наетите викачи, сигурно ще мълчат за Марта Георгиева, докато видят колко ще им платят, за да я цапат. А може и да са решили, че е най добре да мълчат, защото вместо да я оцапат, тя ще стане героиня. Лошото е, че такива като нея и тези, които я подържат, изглежда, че са съвсем малко, а в същност са много, но се научиха да мълчат още като деца..

 10. Раззия заема, засега, “почетното” трето място по новозаразинете със СПИН. След Нигерия и ЮАР.BTW, много яка компания. И понеже, обаче, защото, ватниците имат манталитет на победители: “Нам нужна одна победа, мьй за ценой не постоимся” да чакаме скоро да се изкачат на най-високото място на пиедестала.

  http://focus-news.net/news/2017/12/01/2462678/kommersant-rusiya-zaema-treto-myasto-v-sveta-po-broy-na-novi-sluchai-na-zarazyavane-s-hiv.html

 11. Руската нация е нация съвсем не от високи хора, още по-малко от “богатири” (българска дума впрочем).
  Фактите са недвусмислени – на последното европейско първенство по футбол отборът на расия бе с най-ниския среден ръст,а на последното световно първенство по футбол отборът на расия бе с предпоследния най-нисък среден ръст, преди Мексико.
  Това се обяснява с вековния недоимък и недохранване на руснаците, в бедния на витамини порцион на нещастния народ. путин и медведев например са представителна извадка, типични руснаци.
  Друго нещо са Украинците, Литовците, Латвийците – отличават се с висок ръст и атлетично телосложение – те са истинските богатири.

 12. Към АВН:
  Позволявам си да Ви поправя.
  Няма такова “животно” “руска нация”.
  Особоно доколкото с понятието се именува населението на РФ -руснаците не са нация, а народ с генетично обусловен, устойчив манталитет на крепостни селяни…
  За нация са необходими качества, наслоявани /в правилната посока/културно и исторически и нравствено израстване и самосъзнание безнадеждно чужди на това племе.

 13. Браво г-н Инджев,че казахте добри думи за Марта.Също и изказалите се по горе.Тези ,който я познаваме знаем,че тя заслужава това.
  Важни са не само публичните протести и писането срещу срамните чужди паметници.Важни са изявите в институциите /Марта е общински съветник от ДСБ/.
  А можеше да бъде и депутат в Народното събрание.Затова следващият път ,когато избирате мислете.
  Обръщам се и към десните лидери,бъдете по активни в публични прояви,защото само с активност можем да успеем.

 14. I az pozdravjavam Marta Georgieva za smelostta i za budnata j grajdanska syvest!

 15. Такива лични и индивидуални акции ,като тази на М.Герогиева, повдигат за пореден път въпроса за преместването на МОЧА точно пред СОС – “институцията” ,която има задължениеето и ТРЯБВА да извърши това демонтиране и предаването му в “музея” на социалистическото “изкуство”. Съвсем друг е въпросът ,че в София кмет е фандъкова и да се очаква от нея някакви “действия” и да изпълни задълженията си особено по отношение на МОЧА, е невъзможно. Тя е само фасада на вожда си – тя е само запасният “кмет” , заемащ формално стола на “градоначалник” на София. Това е неоспоримият факт – фандъкова е “мажоритарният” кмет на винету , а не на софиянци. Винету не само не иска да маха МОЧА, но миналата година даде 1,5 милиарда лева допълнително за путлеристкият гьол в Белене. Не вярвам винету да е питал тогава своите “коалиционни” партньори от РБ, за прахосването на тези огромни средства. Той така разбира “коалицията”. Той да държи порциите, и да ги раздава ЛИЧНО.
  Това е за него “коалицията”. Същото е положението и в ГЕРБ , и конкретно с фандъкова.
  Това е порционият популизъм на винету. Единствените “коалиционни” и “партийни” въпроси ,които интересуват и са по възможностите” на винету са порционните. Това се доказа и с единствената му “коалицията” с РБ, а също и с “преизбирането” на Плевнелиев за втори мандат. Това са видимите случаи , и те не са много, защото винету си има задкулисни договорки и “коалиции”. Които явно предпочита , пред легитимните си “партньори” ,както в случая с РБ. Които пък служеха само за легитимизиране на НЕлегитимните “субекти” и порции на винету, както и в конкретният отделен случай с “реакторите” и порциите за Белене.
  Той си решава еднолично без дори да благоволи да информира останалите в “коалицията”, и в “партията” си.
  И при такова положение да се очаква фандъкова дори само да “редактира” МОЧА е нереално. Тя не е поставена да решава нещо, макар формално, като мажоритарно избран кмет на София, да има по-голяма лична легитимност от своят “вожд”.

 16. Сменяме табелката и готово!
  Ах, колко удобно.

 17. Поздравявам и завиждам искрено на инж. Симеонов за познанството с Българката, Патриотката, Демократката Марта Георгиева.

 18. @ ИВАН ДИМИТРОВ
  Благодаря за линка, който публикувахте. Най-шокиращото за мен в това интервю с Марта Георгиева е споделеното от нея за отношението и действията на т.н. “органи на реда”, ония, от които се очаква да пазят обществения ред, спазвайки закона, и най-вече да защитават българския интерес.
  Тези “служители на реда” (явно от породата на онези нискочели овни, които се кичат с “колорадски” лентички по празници) трябва да излязат от анонимността на професията си, имената им да бъдат публикувани в медиите заедно с наказанията, които са получили, за родоотстъпното си държание по време на служба. А полагащото се наказание за подобно тежко провинение е уволнение!

 19. И пигмейте стоят високо в сравнение с нас. Надали има друг по-безхарактерен народ от нас.

 20. SMS! Помня килиите на ОКРЪЖНО УПРАВЛЕНИЕ в град Пловдив едно време. По думите на това дете Марта мисля че няма промяна ВСЕ СЪЩИТЕ СА, и отношението на МИЛИЦИОНЕРИТЕ едно време към АРЕСТУВАНИТЕ са абсолютно същите като сегашните ПОЛИЦАИ – само че тогава БИЕХА и да не говорим за ИЗВРАЩЕНИЯТА, това говори за културата им – същото се отнася и за СЕГАШНИТЕ НИСКОЧЕЛИ ПИТИКАНТРОПИ които населяват МВР!IIC…..oIL.

 21. Докато България е комунистическа държава с комунистическо държавно ръкводство,никакви надписи и демонтажи на съветските окупаторски символи не могат да се реализират.
  Или цялостно демонтиране,или в следващия живот.Момичето проявява завидна доза на наивност.Може ли някой да демоинтира тези паметници или да променя надписите върху тях под зоркия контрол на комунистическия тандем Румен Радев-Бойко Борисов с асистентки Илияна Йотова и Корнелия Нинова.Я нека уважемата Марта каже кой и как ще подемни някой надпис.Под наблюдението на специалната охрана от МВР на тези паметници.
  И никой не казва,че тези над 80 на брой паметника не са свързани нито със Втората световна война нито със Съветско-Германската.

 22. @NONE SENCE (kvo zna4i tva?!)

  Donke, zdravej, otkyde izpylzja?
  I pak starata pesen, a?: “bylgar4eta, obre4eni ste na komunizym – stojte si v blatoto i ne 6avajte!”.
  Da, ama ne.
  Blagodarenie na “naivnici” kato Marta Georgieva svetyt vyrvi napred.

 23. Точно така Симпатизанке,не бях скоро писал в сайта на Г-н Инджев, рекох да да се освежа малко.Да,аз съм стария и познат досадник Антикомунист и Донка разбира се,,лъжа при мен няма. Но ти нито си Симпатизанка,нито партизанка,а пределно наивно момиче.Ккато и самата Марта. Символите Моча и Альоча за твое сведение са построени от комунистическата държава и комунистите.И могат да бъдат демонтирани ЕДИНСТВЕНО от антикомунистическа държава и антикомунисти.
  На този етап,нито държавта е антикомунистическа,нито някой е по-силен от комунистите.Двете компартии-БСП и ГЕРБ не могат да позволят събарянето на тези идиостки творения на комунистическите идиоти.Поне до пет години,това не може да се случи.
  Бъди любезна,ако действително си жена да припомниш и другите ми никове,,че ги забравих…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.