// Съветският мутант на върха МОЧА и унижението на българските джуджета

В БЕСЕДКАТА

Съветският мутант на върха МОЧА и унижението на българските джуджета

Потърсихаа ме от една голяма западна медия, пред която в близките дни ще мога да кажа няколко думи за истинското състояние на отношенията ни с Русия и причините за тях. Със сигурност ще обърна внимание на факта, че в момента в българския парламент няма нито една партия, която да си позволи критична оценка на руската намеса в страната ни- да не говорим за президента и премиера. Това е “триединство” на проруското статукво в трите власти, каквото няма в нито една друга страна от ЕС и НАТО.

За разлика от Народното събрание в местната власт все пак на последните избори се “промъкнаха” общински съветници, които отстояват пробългарски и проевропейски позиции по въпроса. В този дух Марта Георгиева ( на снимката) е предложила на заседание на Столичния общински съвет да бъде сменен надписът с позорната благодарност за съветската окупация от МОЧА преди началото на българското преседателство на ЕС.Unknown

https://offnews.bg/obshtestvo/savetnik-da-smenim-pone-lazhlivata-tabela-na-shmajzera-predi-predseda-670344.html

Сред отчаяните по своята антилогика (анти)аргументи на пазителите на светините на съветския колониализъм у нас често се дочува и глупавата забележка, че демонтирането би било скъпо, че е трудно и т.н. Това увъртане очевидно не може да бъде приложено в случай, че на този етап бъде сменен (поне) позорящият националното самочувствие надпис, издълбан при това от името на българския народ, а не от името на една върхушка и прослойка, монтирана от чуждите окупатори да управляват България.

За пореден път питам всеки, който все пак се чувства повече българин и европеец, отколкото наследник на “славната” окупаторска история на съветизираната насила България, как му въздейства издигнатото на най-високия пиедестал в българската столица внушение за българските пигмейчета, мъж и жена с детенце на ръце, над които стърчи като някакъв свръхчовек един екзалтиран окупатор, деклариращ нищожеството на българите край неговата въоръженimagesа осанка.

Никъде друга в Европа, където съветските монументи отразяват реални събития, реални бойни действия и реални съветски жертви, тази подчиненост не е декларирана по подобен робовладелски начин. Дори и в германската столица Берлин, където мемориалът в памет на стотиците хиляди загинали червеноармейци е изнесен в една гора и има статута на военно гробище по снователни причини, съветският победител е изобразен като спасител на германско дете, а не като триумфиращ бабаит с размахано оръжие ( над страна и народ, отказал съпротива, какъвто е българският случай).

С факта, че властите се наложиха и преместиха българския аналог на съветския МОЧА от друга централна точка на столицата ( защото зад въпросния грозен паметник не стоеше чужда държава с право на вето върху българската политическа воля), показа, че подобно възстановяване на справедливостта е напълно възможно. Много несъстоятелни приказки бяха изговорени, за да се опакова решението за демонтирането на “1300 години България” и да бъде дадено някакво обяснение за пред публиката. Така и не се осмелиха нашите управници да кажат истината за този цирей в градската среда. Но го махнаха, защото им загрозяваше европейската фасада и Кремъл не възразяваше ( всъщност, в СССР дори мърмореха, че тази олелия с “1300 година България” намирисва на национализъм и антисъветизъм – защо да не го махнат този паметник днешните храбреци, нали).

 

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEWЗа същите власти обаче жалоните на съветските поробители са последният “рубеж”, който биха демонтирали и отправили в “Музея на социалистическото изкуство”, както техният Вежди Рашидов кръсти недоносчето на собвствената си управленска неадекватност, когато на своя глава реши да превърне този музей от място за спомен и запознанство с “недоразуменията” на една отречена със закон у нас епоха, в капище на носталгията по “онова време”.

И защо да не могат да преместят във въпросния музей произведението на изкуството, в което българите са изобразени като джуджета спрямо завоевателите – нима няма да интересно да се съхрани тъкмо в музея тази подигравка? Явно властниците ни се чувстват точно така: като български дребосъци пред съветския мутант, който не само ги респектира, а направо ги умилява като ги унижава.

Discussion

25 коментара for “Съветският мутант на върха МОЧА и унижението на българските джуджета”

 1. Браво на тази красива и крехка съпартийничка. Ето така се делят истинските пробългарски политици от обвързаните, слугите или полезните идиоти. По ДЕЙСТВИЯТА срещу русия. А не по ПРИКАЗКИТЕ. Тия медии и политици с ПРИКАЗКИТЕ служат да се изпусне парата на недоволството и като спрат да им хващат дикиш от масква ги подменят.
  А за триединството г-н Инджев не съм съгласен. Не може така да разваляте симетрията: ПЕТА КОЛОНА—ПЕТОЕДИНСТВО (вашите три плюс МЕДИИ И ЦЪРКВА.

  Posted by Веселин Станев | ноември 30, 2017, 19:46
 2. Скъпа, МАРТА!
  Позволявам си да се обърна така фамилиарно, по две причини:
  – Първата е, че както личи от снимката, бихте могла да ми бъдете дъщеря
  – И втората – чувствам Ви близка на сърцето, мислите и ценностната си система!
  Прекланям се пред категоричната Ви и непоколебима гражданска позиция, пред находчивоста Ви и националната Ви преданост.
  Знайте, че сте образец на една смела, умна, красива и родолюбива БЪЛГАРКА!
  Бъдете здрава!
  Целувам Ви ръка!

  Posted by Павел Тинков | ноември 30, 2017, 19:47
 3. Господин Инджев! Радвам се че сте поканен от западна медия по въпроса с отношенията на Р.България с Русия. Много искам да бъдите обективен при това посещение. Нека те да разберат че голям процент от народа ни са против намесата на тази УЗУРПАТОРСКА ДЪРЖАВА. А една не малка прослойка които са били членове на старата БКП и почти цялото правителство – издънки на БКП и ДС лъжат ЕО и продължават под формата на уж независими партий като ГЕРБ БСП АТАКА и други да бъдат като ТРОЯНСКИ КОН между ЕО и РУСИЯ. Колкото до госпожа Марта Георгиева която казва за смяна на надписа на МОЧА, то би било по добре целия мономент да бъде ИЗРИНАТ – става въпрос също и за АЛЙОША в Пловдив и за всички построени от БИВШИТЕ преди 1989 година УПРАВНИЦИ КОМУНИСТИ възхваляващи УЗУРПАТОРА.IIC…..oIL.

  Posted by I.Ivanov. | ноември 30, 2017, 20:33
 4. Добро начало. Стъпка в правилната посока. Иде краят на МОЧА!

  Posted by Georgi Nikolov | ноември 30, 2017, 21:58
 5. Когато прочетох заглавието за “съветският мутант и унижението на българските джужета” и след това снимката на това красиво българско момиче, в първият момент останах изненадан и стъписан и си помислих: какво е общото и връзката между тях? Но в последствие разбрах и се възхитих от постъпката и смелостта на уважаемата Марта Георгиева (която имам честа лично да познавам, чрез нейната също прекрасна майка), за което я поздравявам най-сърдечно и бих желал нейната инициатива да намери широка масова подкрепа! Поздравления скъпа Марта! <3

  Posted by инж.Симеонов | ноември 30, 2017, 22:58
 6. Преди малко прочетох това:

  http://www.bgdnes.bg/Article/4292473

  Харесвам тази жена.

  Posted by Иван Димитров | ноември 30, 2017, 23:49
 7. Не е по темата но идат исторически дни.
  “Горе стават големи работи”. Има-няма според изтекло инфо около 50 000 от Путя надолу по вертикала отговорни ватници-каквото ѝ да означава това ще го отнесат по “оня списък” дето трябва да гръмне на 2-ри февруари 2018г.
  Ще да видим.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A2054E333484

  Posted by Georgi Nikolov | декември 1, 2017, 00:39
 8. Аз бих сравнил Марта Георгиева с Райна Княгиня, която има смвлоста да развие българското знаме под носа на окупатора. Истината за паметниците е, че от съветска необявена република станахме сателит под прикритие. Дебилите и чеповете за зеле, не могат да видят, че тези въоръжени войници, не ходеха на война, а пазеха в България наетите колачи, които изтърбушиха държавата ни. Браво на Марта, която има смелоста да каже: “Стига сме викали благодаря, когато ни бият с нагайката и ни плашат с въоръжени войници.”

  Posted by Петров | декември 1, 2017, 02:55
 9. Скъпо дете Марта! След като прочетох от България Днес сега се възхищавам от всичко това което сте извършила. Мога да кажа че винаги съм мразил органите на МВР и ДС те винаги са били СЛУГИ на всеки РЕЖИМ у нас, и тази тяхна постъпка е осъдителна спрямо вас. Поклон пред вас дано най накрая този позор за България да бъде разрушен и сринат!IIC…..oIL.

  Posted by I.Ivanov. | декември 1, 2017, 05:32
 10. Сега наетите викачи, сигурно ще мълчат за Марта Георгиева, докато видят колко ще им платят, за да я цапат. А може и да са решили, че е най добре да мълчат, защото вместо да я оцапат, тя ще стане героиня. Лошото е, че такива като нея и тези, които я подържат, изглежда, че са съвсем малко, а в същност са много, но се научиха да мълчат още като деца..

  Posted by Петров | декември 1, 2017, 05:52
 11. Раззия заема, засега, “почетното” трето място по новозаразинете със СПИН. След Нигерия и ЮАР.BTW, много яка компания. И понеже, обаче, защото, ватниците имат манталитет на победители: “Нам нужна одна победа, мьй за ценой не постоимся” да чакаме скоро да се изкачат на най-високото място на пиедестала.

  http://focus-news.net/news/2017/12/01/2462678/kommersant-rusiya-zaema-treto-myasto-v-sveta-po-broy-na-novi-sluchai-na-zarazyavane-s-hiv.html

  Posted by Georgi Nikolov | декември 1, 2017, 09:04
 12. Руската нация е нация съвсем не от високи хора, още по-малко от “богатири” (българска дума впрочем).
  Фактите са недвусмислени – на последното европейско първенство по футбол отборът на расия бе с най-ниския среден ръст,а на последното световно първенство по футбол отборът на расия бе с предпоследния най-нисък среден ръст, преди Мексико.
  Това се обяснява с вековния недоимък и недохранване на руснаците, в бедния на витамини порцион на нещастния народ. путин и медведев например са представителна извадка, типични руснаци.
  Друго нещо са Украинците, Литовците, Латвийците – отличават се с висок ръст и атлетично телосложение – те са истинските богатири.

  Posted by АВН | декември 1, 2017, 09:21
 13. Към АВН:
  Позволявам си да Ви поправя.
  Няма такова “животно” “руска нация”.
  Особоно доколкото с понятието се именува населението на РФ -руснаците не са нация, а народ с генетично обусловен, устойчив манталитет на крепостни селяни…
  За нация са необходими качества, наслоявани /в правилната посока/културно и исторически и нравствено израстване и самосъзнание безнадеждно чужди на това племе.

  Posted by Павел Тинков | декември 1, 2017, 11:13
 14. Браво г-н Инджев,че казахте добри думи за Марта.Също и изказалите се по горе.Тези ,който я познаваме знаем,че тя заслужава това.
  Важни са не само публичните протести и писането срещу срамните чужди паметници.Важни са изявите в институциите /Марта е общински съветник от ДСБ/.
  А можеше да бъде и депутат в Народното събрание.Затова следващият път ,когато избирате мислете.
  Обръщам се и към десните лидери,бъдете по активни в публични прояви,защото само с активност можем да успеем.

  Posted by d.savova | декември 1, 2017, 12:21
 15. I az pozdravjavam Marta Georgieva za smelostta i za budnata j grajdanska syvest!

  Posted by cимпaтизaнт/кa нa ДCБ | декември 1, 2017, 13:22
 16. Такива лични и индивидуални акции ,като тази на М.Герогиева, повдигат за пореден път въпроса за преместването на МОЧА точно пред СОС – “институцията” ,която има задължениеето и ТРЯБВА да извърши това демонтиране и предаването му в “музея” на социалистическото “изкуство”. Съвсем друг е въпросът ,че в София кмет е фандъкова и да се очаква от нея някакви “действия” и да изпълни задълженията си особено по отношение на МОЧА, е невъзможно. Тя е само фасада на вожда си – тя е само запасният “кмет” , заемащ формално стола на “градоначалник” на София. Това е неоспоримият факт – фандъкова е “мажоритарният” кмет на винету , а не на софиянци. Винету не само не иска да маха МОЧА, но миналата година даде 1,5 милиарда лева допълнително за путлеристкият гьол в Белене. Не вярвам винету да е питал тогава своите “коалиционни” партньори от РБ, за прахосването на тези огромни средства. Той така разбира “коалицията”. Той да държи порциите, и да ги раздава ЛИЧНО.
  Това е за него “коалицията”. Същото е положението и в ГЕРБ , и конкретно с фандъкова.
  Това е порционият популизъм на винету. Единствените “коалиционни” и “партийни” въпроси ,които интересуват и са по възможностите” на винету са порционните. Това се доказа и с единствената му “коалицията” с РБ, а също и с “преизбирането” на Плевнелиев за втори мандат. Това са видимите случаи , и те не са много, защото винету си има задкулисни договорки и “коалиции”. Които явно предпочита , пред легитимните си “партньори” ,както в случая с РБ. Които пък служеха само за легитимизиране на НЕлегитимните “субекти” и порции на винету, както и в конкретният отделен случай с “реакторите” и порциите за Белене.
  Той си решава еднолично без дори да благоволи да информира останалите в “коалицията”, и в “партията” си.
  И при такова положение да се очаква фандъкова дори само да “редактира” МОЧА е нереално. Тя не е поставена да решава нещо, макар формално, като мажоритарно избран кмет на София, да има по-голяма лична легитимност от своят “вожд”.

  Posted by мутантофилология | декември 1, 2017, 15:49
 17. Сменяме табелката и готово!
  Ах, колко удобно.

  Posted by mika | декември 1, 2017, 17:00
 18. Поздравявам и завиждам искрено на инж. Симеонов за познанството с Българката, Патриотката, Демократката Марта Георгиева.

  Posted by Georgi Nikolov | декември 1, 2017, 18:27
 19. @ ИВАН ДИМИТРОВ
  Благодаря за линка, който публикувахте. Най-шокиращото за мен в това интервю с Марта Георгиева е споделеното от нея за отношението и действията на т.н. “органи на реда”, ония, от които се очаква да пазят обществения ред, спазвайки закона, и най-вече да защитават българския интерес.
  Тези “служители на реда” (явно от породата на онези нискочели овни, които се кичат с “колорадски” лентички по празници) трябва да излязат от анонимността на професията си, имената им да бъдат публикувани в медиите заедно с наказанията, които са получили, за родоотстъпното си държание по време на служба. А полагащото се наказание за подобно тежко провинение е уволнение!

  Posted by sms | декември 1, 2017, 19:26
 20. И пигмейте стоят високо в сравнение с нас. Надали има друг по-безхарактерен народ от нас.

  Posted by Dobrotich | декември 1, 2017, 22:21
 21. SMS! Помня килиите на ОКРЪЖНО УПРАВЛЕНИЕ в град Пловдив едно време. По думите на това дете Марта мисля че няма промяна ВСЕ СЪЩИТЕ СА, и отношението на МИЛИЦИОНЕРИТЕ едно време към АРЕСТУВАНИТЕ са абсолютно същите като сегашните ПОЛИЦАИ – само че тогава БИЕХА и да не говорим за ИЗВРАЩЕНИЯТА, това говори за културата им – същото се отнася и за СЕГАШНИТЕ НИСКОЧЕЛИ ПИТИКАНТРОПИ които населяват МВР!IIC…..oIL.

  Posted by I.Ivanov. | декември 2, 2017, 06:34
 22. „Made in Russia”: Матрьошки, валенки и санкции до “дупка”

  Откакто руското правителство решило да шашне света с руски стоки и услуги, резултатът е две кръгли нули

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/-made-in-russia-matryoshki-valenki-i-sanktsii-do-dupka

  Posted by sms | декември 2, 2017, 11:26
 23. Докато България е комунистическа държава с комунистическо държавно ръкводство,никакви надписи и демонтажи на съветските окупаторски символи не могат да се реализират.
  Или цялостно демонтиране,или в следващия живот.Момичето проявява завидна доза на наивност.Може ли някой да демоинтира тези паметници или да променя надписите върху тях под зоркия контрол на комунистическия тандем Румен Радев-Бойко Борисов с асистентки Илияна Йотова и Корнелия Нинова.Я нека уважемата Марта каже кой и как ще подемни някой надпис.Под наблюдението на специалната охрана от МВР на тези паметници.
  И никой не казва,че тези над 80 на брой паметника не са свързани нито със Втората световна война нито със Съветско-Германската.

  Posted by none sence | декември 3, 2017, 09:11
 24. @NONE SENCE (kvo zna4i tva?!)

  Donke, zdravej, otkyde izpylzja?
  I pak starata pesen, a?: “bylgar4eta, obre4eni ste na komunizym – stojte si v blatoto i ne 6avajte!”.
  Da, ama ne.
  Blagodarenie na “naivnici” kato Marta Georgieva svetyt vyrvi napred.

  Posted by симпатизант/ка на ДСБ | декември 3, 2017, 10:53
 25. Точно така Симпатизанке,не бях скоро писал в сайта на Г-н Инджев, рекох да да се освежа малко.Да,аз съм стария и познат досадник Антикомунист и Донка разбира се,,лъжа при мен няма. Но ти нито си Симпатизанка,нито партизанка,а пределно наивно момиче.Ккато и самата Марта. Символите Моча и Альоча за твое сведение са построени от комунистическата държава и комунистите.И могат да бъдат демонтирани ЕДИНСТВЕНО от антикомунистическа държава и антикомунисти.
  На този етап,нито държавта е антикомунистическа,нито някой е по-силен от комунистите.Двете компартии-БСП и ГЕРБ не могат да позволят събарянето на тези идиостки творения на комунистическите идиоти.Поне до пет години,това не може да се случи.
  Бъди любезна,ако действително си жена да припомниш и другите ми никове,,че ги забравих…

  Posted by none sence | декември 4, 2017, 05:32

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив