Българският ген(ий) на завистта в страната Комплексария

Българският ген(ий) на завистта тези дни се разбушва като адреналин в тялото на затворник, надзърнал през ключалката на своята ограниченост в света на чуждото щастие. Прибавете към завистта щипка  стаена житейска неудовлетвореност ( пред огледалото) от себе си, утайка от неосъзнато самосъжаление, напръстник змийска злоба (и по-малко стига), плюс ракиена чашка фалшив морал и смесете отровата с отлежалата отколешна комплексарщина на дребнодушието, за да получите коктейл от жълто-кафяви реакции във връзка с нечие оповестено щастие.

Там е работата, че щастието не е просто, “нечие”, а е на Росен Плевнелиев и на прекалено ( за завистниците ) красивата му приятелка Деси Банова. Двамата решиха да се опитат да извадят жилото на злобата като оповестят връзката си. Тази откритост вече им се видя на кешоядите съвсем непоносима. Свикнали са да душат под юрганите на известните хора и са бесни, че им отнемат възможността да продават фантазмите си. Обичат да се изхранват с ровене в клоаката на човешкото падение. Ако няма такова, ще си го въобразят, за да припечелят от гъделичкането на хорското воайорство.

Печалбата обаче не е главната причина в случая с истерията на възмутените от чуждото щастие. Анонимните комплексари нямат доблестта да си “кажат заглавието”. Те просто обичат да храчат като буйно дете, забавляващо се да цапа минувачите от балконна и да бягат зад пердето. Но подписващите се под гнусотиите, които консумират гореспоменатия коктейл, са адски конкретни хорица.

Знаете ли как бих могъл да обясня без думи тяхното изригнало лицемерие по адрес на Плевнелиев и Банова? Трябва просто да се съпоставят снимките на злобарите ( че и на техните половинки) с обекта на нападението им, за да стане ясно от един поглед защо са толкова ядни по отношение на неприлично ( според тях) добре изглеждащата двойка. Би се получило сравнение като онова със снимките на българските издателии от времето на възраждането и днешното им израждане в лицето на медийните собственици ( припомням колажа от страницата на “България сега”) izdateli_nyakoga_sega

Това са същите дребни медийни душици с огромни морализаторски претенции, които преследваха президента Плевнелиев като диви прасета на руска каишка заради това, че се цепи от стадото и си позволява да се държи като евроатлантически политик. Това “прегрешение” никога няма да му простят. Ако не ви е гнус, можете да намерите в мрежата многобройни коментари в стил “така му се пада на този русофоб” след като поредният анонимник е изгълтал лакомо отровната помия от букви, излята в някой сайт.

При други обстоятелства същите професионалисти в очернянето биха се лигавили да описват Деси Банова като кралица на красотата, покорила сърцето на някой друг мъж. Но сърцето на Плевнелиев? Ауу, не, това вече се оказва грозно за тези комплексари, които са се превъзбудили сега в изпълнение на задачата да продължат гоненията срещу човека, когото години наред обиждаха на мъж. А той взе, че се оказа на върха на вниманието на красавица, каквато хетеромачовците получават от лотарията на живота само в сънищата си. 660_8409839f7b6d3ded7db9636a78376436

Някой ще каже, че не е по темата, но да попитам: защо с подобна стръв преследвачите на Плевнелиев от морализаторска гледна точка не се интересуват от “подвизите” на Бойко Борисов, който се предлага полугол на снимки и се лигавеше публично с предложение към репортерки да му пипат мускалите ( пардон – мускулите)? И защо това се приема(ше) за голям шик като публично поведение на мъжкар сред харема от възхитени потребителки на неговото туловище?

Ако не можете да си отговорите на този въпрос, замислете се върху факта, че да си  прост, космат ( а после и епилиран за разнообразие)  примат е печеливша позиция в българската политика. Да си потаен “сваляч”, ползващ властта като средство за задоволяване на своята похот, също се оказва повече от приемливо за днешните преследвачи на Плевнелиев и Банова. Но да кажеш “обичам те” публично на Деси, ако си бил президент? Ооо, това било деградиране на президентската институция, което никой президент не си бил позволил преди, пише един от най-възмутените съдници, някои от които със сигурност знаят много добре какво са си позволявали тъкмо някои предишни президенти. Само че Плевнелиев не е отмъстителен, като тях и е удобна мишена за разюзданото им оплюване.

Да се държиш възпитано, да имаш добри маниери, да говориш свободно западни езици, да си приет сред западния политически елит- при това заради личните ти качества, както и да имаш доказано успешна бизнескариера, а не съмнително рекетьорска, да изглеждаш добре извън шаблона на мутробарока, да не се караш и да не обиждаш фалцетно реални и въображаеми опонентни, да не хокаш журналисти и подчинени и да не буташ залци в устите на булките по време на разни церемонии – всичко това направо е предпоставка за “скандалната” откритост на Плевнелиев във връзката с жената на своя втори избор в живота.

Plakat 2.12 PECHAT PREVIEWБилет онлайн тук

Хайде, за Плевнелиев е ясно- колкото и да се крият зад своята булевардна загриженост за президентската институция, него го нападат персонално по дългогодишен навик, платен или изработен на основата на ценностното разминаване с политиката му. Но Деси Банова какво зло е сторила в техните очи, освен, че е прекалено кисело грозде за тях? Ами позволява си да харесва тъкмо Плевнелиев, когото толкова дълбоко мразят. Следователно и тя трябва да отнесе оплюването им.

Не е лесно за никого да остане безразличен към подобна кампания за злепоставяне. Обаче, колкото и да е невероятно, не съм видял и чул Плевнелиев поне веднъж да е отвърнал на нападките с нещо дори далечно наподобяващо охулването му. Тази липса на “диалог” е  неговото наказание за желаещите да го въвлекат в своя долнопробен сериал. Остават си на нивото на гнусарския си монолог, адресиран до обитателите на собствената им страна Комплексария.

30 мнения за “Българският ген(ий) на завистта в страната Комплексария”

 1. ИНДЖЕВ, защо мълчиш ОТНОСНО дружката си корнела ?
  Да, да, партията ви забранява да хапете
  партиен другар.

  Инджев, ходи ли в Бургас да си вземеш заплатата от другапя златев, или ти я носят в ръцете

 2. Иво сътвори И т.г. десетки, стотици прекрасни текстове. Но за мен и не агжиран никого, статията е Връх на върховете най-вече И с Човещината си. Колкото до Президент Плевнелиев и чудесната му половинка не са те лъжица за дребосъци изтъкани наистина само от злоба и завист.

 3. Бас ловя, че до един “критикарите” на двойката Плевнелиев-Банова са до един върли пут.инофили. Бих бил честит “обективно” да коментират долният клип където любимицът им е главен герой.

 4. Оценете и превъзходното чувство за хумор на коментиращите под клипа.

 5. Към Стефан Ганев
  s.ganev62@abv.bg
  90.154.202.19:

  Глупостта, която демонстрираш само в няколко изречения, е толкова голяма, че без да искаш си постигнал синдорма на добрия виц: колкото по абсурдно, толкова по-смешно!

 6. ГАНЕВ, и ние искаме да ни осведомиш за Корнела!
  Г-н Инджев и ние не сме осведомени ,колкото теб и тези които ти дават информацията за нея.
  А пък за информация за Златев направо ще сме ти благодарни.
  Нашата информация и за двамата ти любимци е доста остаряла. Знаем само , че Корнела и Пеевски бяха уволнени от станишев ,заради съмнения за корупция през 2007г.
  А пък за Златев знаем ,че играе белот с Винету в Правец, и че фирмата на Винету охранява Нефтохим, както и че Винету даде на концесия на Лукойл пристанище Росенец за 35 години.
  Ако имаш някаква нова информация за Корнела и за Златев можеш да я споделяш с нас.

 7. Всичко е заради позицията на г-н Президента по Крим и продължаващата агресия В Украйна.Не се ли справим с руската пета колона у нас,ще кретаме на опашката до пълно изхвърляне от ЕС в края на краищата.

 8. Колко трябва да си деградирал за да критикуваш най висшето човешко чуство любовта Е да има хора които никога не са се докосвали до нея Просто са живели напразно

 9. Иво, толкова си могат стефанганевците. И все, съдят явно единствено по себе си, поръчкови пари сънуват. Този е от гробарите (герб,де). Очертава се кат шампион на абсурдните глупости. Предишният активист-иван стоянов поне бе по-адекватен в плиткоумието си.
  Не ми заслужават дори и ДГД-то. Много ниски топки.

 10. Тъй като не гледам българска телевизия, не съм запозната с въпросното интервю. Гала също не е от уважаваните от мен персони, но ми е приятно да науча тази новина за г-н Плевнелиев и Деси Банова. Желая им много щастие и топлина в дома им.Г-н Плевнелиев е единствения президент, който беше на висотата на тази институция и не я превърна в евтина панаирджийска сергия,от която да търгува с влияние, почести, ордени за свое лично облагодетелстване. Уважаваният от мен г-н Плевнелиев изтърпя много грозни хули, клевети и подигравки , а също и нещастия в личен плани ,но и за миг не слезе до нивото на своите хулители. За морализаторстващите днес джуждета да питам- извънбрачната връзка на Първанов с известна певица и последващото потулване, включително с натиск упражнен върху замесената дама Е ли морално от тяхна гледна точка? Грозно е да се ровим в чуждото бельо, но моля да ме извините, че си позволих това отклонение. Настоящият президент също е с втори брак, в което няма нищо лошо по принцип, но съпругата му е била назначена от него на държавна работа, което не е много морално според мен. Така че ако търсим морални дефицити в президентите ни, г-н Плевнелиея няма шанс за предните места.

 11. Аз пък се радвам за неговия успех с красавицата. Което доказва за пореден път че интелигентните хубавици предпочитат също така интелигентни мъже, а не тъмни балкански субекти с напомпани от лапане шкембета.

 12. Благодаря на товарищ Стефан Ганев за “свежия” хумор, смях се с глас, върна ми тонуса да си свърша без усилия планираното за вечерта!

  Що се отнася до коментарите за легализиралите връзката си Росен и Деси, които така обезоръжиха воайорите-папараци, запомних няколко, които колективно наблягаха на “факта”, че ето, вече забравеният БИВШ президент, чиято фамилия отдавна не говорела нищо на никого, (както сигурно си мечтаят путинофилите у нас) щял да се ВЪЗПОЛЗВА от популярността на новата си половинка, известната ТВ синоптичка. 🙂

 13. 29.08.2016 г. – Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Стара планина” първа степен руския посланик Юрий Исаков, чийто мандат в България приключи. На церемонията в Гербовата зала държавният глава подчерта, че отличието е признание както за професионалните качества на Юрий …
  Аз предпочитам да замълча защото охлюв няма как да полети, дори и в “сънищата си”.
  Пък това, “…. красавица, каквато хетеромачовците получават от лотарията на живота само в сънищата си” ми се струва доста излишно. В изстрадалата ни България точно в този момент има поне 200 000 жени сред които въпросната красавица и в своите сънища няма място.
  Г-н Инджев, с цялото си уважение(защото има за какво), за този не си струва!

 14. Изпитвам само симпатия и уважение към тази двойка. Оказват се много силни по дух и възпитание , което е голяма рядкост днес където и да погледнем . Моля да ме извините , но името на Бойко Борисов не би трябвало да се появява за някакво сравнение,защото самия той не е дал като читател никакво мнение по този въпрос.Поне не се е изложил , нали така ?

 15. Всъщност, истината е следната:
  Ако (АКО!) г-н Плевнелиев си “мълчеше” по отношение на рускоимперската инвазия в Украйна, Европа и Света (като цяло!), ако “пасуваше” по отношение на гнусната, добре платена и яко логистично подкрепена хибридна слузна гадост, която се лее отвред, ТОГАВА ТОЙ би бил “добър, щедър, герой” и т.нататък в ПОМИЯРСКИТЕ, на***ени на североизток “свободни и демократични, че и независими” (ХА ХА ХА ХА ) нашенски БГ медии (на 109-то място по Свобода на словото!).
  Но тъй като той НЕ СИ мълчеше – сега получава поредния медиен “шамар” – който всъщност го издига (за пореден път) в очите на НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ!
  БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ – ВИЕ И ВАШАТА ЛЮБОВ!
  От един обикновен, нормален Българин – Европеец.

 16. Аз също не съм фен на въпросната водеща и не следя особено българските медии , научавам сега от Вас ,г-н Инджев ! Прекланям се от сърце единствено пред Любовта – така ,че – да им е честита и да сияе !
  А иначе – в страната на динковщината и мутробарока и червенотиквениците
  файн хората , които са хора и човеци и нищо човешко не им е чуждо
  включително – да бъдат емоционални и влюбени

  се възприемат като ” лигьовци” .

  Така бйганьовците са разсъждавали и за Яворов навремето
  затова и до днес домът му изглежда тъжно място сред лудницата на центъра на София!

 17. Във връзка със скандалите за отпускане на средства от държавния бюджет за ремонт на мнастира “Св.Георги” в Атон и катедралата “Александър Невски” се питам колко пъти ще се дават милиони за ремонти на “Александър Невски”, който вече официално е прехвърлен като собственост от държавата на БПЦ лично от Борисов??? Колко пъти ?!
  От милиони за ремонт се нуждае Атонският манастир, за да остане български, защото пак е накацан от руски мухи-лайнярки, коитопак са започнали нагло се разпореждат и там!

  https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjpufiNpOnXAhWpNJoKHbhgAMEQFggnMAA&url=https%3A%2F%2Ffrognews.bg%2Fobshtestvo%2Fnaroden-glas%2Fspasim-balgarskiia-manastir-aton-ruska-agresiia.html&usg=AOvVaw2cosdKde6jifszVs2ZUqEL

 18. >Симеон Сакскобургготски и Росен Плевнелиев са част от имената, които влизат в новосъздадения борд по председателството ни на Съвета на ЕС. Това обяви ресорният министър Лиляна Павлова по време на конференция

  Ето от това ме е гнус повече.

 19. Minalata sedmica gi drazne6e uspehyt na Gri6o, tazi sedmica ne mogat da ponesat li4noto 6tastie na Prezidenta Plevneliev…
  Po razbiraemi pri4ini ne sym fan na poslednija, no namiram udivitelna tolkova nebylgarskata mu diplomati4nost, s kojato prez poslednite 6 godini reagira na vsi4ki pomijar6tini.
  Pojelavam im s Desi Banova dylgo bezobla4no 6tastie.
  Ni6to ne te pravi tolkova silen, kolkoto to4nija 4ovek do teb.
  A “ob6testvoto” da go du_a.

 20. Такива гнусотийте са причина младите хора да напускат България. Не, че ги няма на Запад,но в България те достигат екстреми.

 21. Рускита свини са най-мързеливите в света, а от там и най -крадливи !

  Смърт на Русия !
  Смърт на Путин !

  Наближава данят на закона “Магнитски ” !

  СМЪРТ ПО-БЪРЗО !

 22. Правещника ЗЛАТЕВ Е КРЕМЪЛСКИЯТ РУЕЗИДЕНТ В БЪЛГАРИЯ ! (Резидент-главен агент на путин!)

  Той Златев, плаща на българите-ПРЕДАТЕЛИ от БСП !

 23. Отново право в десятката,г-н Инджев.
  Четя Ви всеки ден,но рядко пиша.За мое най голямо съжаление думите на примата И.Христов за “мат’ряла” излизат вярни.
  Аз съм тотално отчаян. Според мен България върви с огромни крачки към Евразия.

 24. Господин Nikolov! ОТ ТВОИТЕ УСТА В БОЖИ УШИ. Дано някой ден усъмним с новината че Аметиканците са развъртяли тоягата и по нашите ХУБАВЦИ – ТИКВОНИЙ ЦАЦАТА и ПЕЕФСКИ. Да не забравяме иде 2 февруари 2018 година!IIC…..oIL

 25. Иво, благодаря за горния материал и искрено съжалявам за последвалите “коментари” вече по Ваш адрес… Май пак уцелихте нечия “десятка”!

 26. Пожелавам лично щастие наг-н Плевнелиев.В много отношения той го заслужава.Но,ако трябва да бда честна,не бих се радвала дъщеря ми да има за пример Деси Банова.

 27. Юрий Швец: Путин няма да посмее да натисне ядрения бутон, не би се погребвал заедно с Русия, обича парите си
  Руските олигарси са развратна банда – ръководи ги господарят на Кремъл

  http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/yuriy-shvets-putin-nyama-da-posmee-da-natisne-yadreniya-buton-ne-bi-se-pogrebval-zaedno-s-rusiya-obicha-parite-si

 28. @SMS | ДЕКЕМВРИ 1, 2017, 20:29
  Препратката ви е с четиригодишна давност, докато аз бях в Зограф преди месец.
  Господине, подкрепям Ви напълно, че трябва да се отделят повече срледства, за да бъде завършен ремонта на манастира, но вече нещо се прави слава Богу през последните години. Направено е доста, но има и още доста да се прави. Що се отнася до “руската заплаха” – не се тревожете. Зограф може да не е лъскав като например Пантелеймон, но остава един от стожерите на ортодоксалния канон в богослужението. В Зограф има дух, който се усеща веднага щом прекрачиш в двора. Затова на много от службите има гостуващи руски а и други монаси от другите манастири – защото канонът в Зограф е строго съблюдаван и липсва показността, която лъха от Св. Пантелеймон например/руския манастир в Света гора/. Личният ми контакт с българските монаси ме убеди в едно – това са хора с много висок морал, някои и с много висок интелект, но всички са с изключителен патриотизъм. Не е тайна, че много от миряните имат повече доверие на атонските монаси, отколкото на свещениците, които упражняват духовните си задължения в светска среда. Аз за себе си съм спокоен. Българското монашество никога няма да допусне някой да превземе манастира отвътре. Имайте предвид, че и руските монаси и послушници, които са малко на брой не биха искали манастирът да премине в други ръце. Зограф е един от най-старите манастири в Атон и е истински стълб на християнската вяра.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.