Борисовият танц със с(л)аби

Новината за запора на имуществото и банковите сметки на бизнесмена и собственик на медии Иво Прокопиев стигна до агенция Ройтерс, която го цитира с думите, че действията са опит на държавата да накара независимите медии да мълчат. Медията подчертава, че подготвяният иск за над 199 милиона лева от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е свързан с приватизационна сделка от преди 17 години.

На фона на тази информация агенцията припомня, че България е най-бедната страна в ЕС и според  Transparency International е и най-корумпираната, че е създала Комисията, за да конфискува незаконно придобити активи на корумпирани бизнесмени и държавници и босове на организираната престъпност.

46-годишният Прокопиев отрича да е извършвал каквито и да било злоупотреби. Той казва, че комисията е използвана за сплашване на журналисти във влиятелния финансов вестник “Капитал” и новинарския уебсайт “Дневник”, на които е мажоритарен собственик, пише още Ройтерс и припомня, че български съд е постановил през 2004 г., че няма нередности в приватизацията на “Каолин”, в която сега се е прицелила КОНПИ.

“Свидетели сме как държавна институция с много широки правомощия е използвана като бухалка и инструмент за репресия”, казва Прокопиев на пресконференция. “Нямаме никакви съмнения за крайната цел на това… да подчини редакционната позиция на две от малкото независими медии в България”.

В същото време председателят на комисията Пламен Георгиев заяви, че съдът е замразил акции и дялове на Прокопиев в повече от 40 компании по искане на Комисията, но че това нямало да попречи на работата на новинарските му организации.

“Това действие наистина изглежда насочено срещу хора, които представляват свободните медии в България”, казва Даниел Смилов, анализатор в Центъра за либерални стратегии, цитиран от Ройтерс.

България е 109-а сред 180 държави в Световния индекс на свободата на пресата, припомня Ройтерс и подчертава, че това е най-ниската позиция на страна от Европейския съюз. В същото време, когато влезе в ЕС през 2007-а, страната беше 51-а в индекса. ( OFFNews)

П.С. От ivo.bg:

На четящата горните редове публика остава да избере дали да вярва на световната агенция Ройтерс или на туземната медийна кампания за очерняне критиците на Борисов в България, сред които са медиите, собственост на Иво Прокопиев. Иначе мнозина твърдят по инерция, че у нас “нищо не е като по света”, но когато се произнесат световни авторитети, като Ройтерс, същите хора, които обичат да се жалват от българската изостаналост,  решават , че разбират повече от международните капацитети.

“Хубава работа, ама българска”,е злокачествено възклицание, характерно за българския комплексар. Но в случая е подходящо за собствените му реакции на компетентното мнение от чужбина.

Колкото да самия Борисов като поръчител на това преследване на несъгласните с него, той е голям любител на един вид танц: “Танц със с(л)аби” ( по скоро като почитател на Хачатурян, любим на Сталин, отколкото по благоволението на Султан бин Салман).http://www.168chasa.bg/article/6181133UnknownUnknown-1

Чрез отслабване на критиците си, над които размахва институционални саби, очакавайки   всяка критична главица да се прекланя пред тях, той се чувства силен като проводник на проруското разчистване на сметки в днешна България, в която и четирите власти са превзети от удобни за Кремъл съглашатели. Генерал Решетников нареди от Москва “прочистване” на българския елит от елементи, нежелани от Кремъл и колаборационистите с постколониалния режим се втурнаха да изпълняват поръчката.

На някой може да му е омръзнало, но в случая отново трябва да си спомним стихотворението на германския протестантски пастор Мартин Нимьолер, извървял пътя от поддръжник на нацистите до тяхна жертва в концлагерите Заксенхаузен и Дахау:

Martin_Niemöller_(1952)

“Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.

Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.

Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори”.

Днес за явната репресия срещу бизнесмена Иво Прокопиев и медиите му, както и за размаханата на прокурорска бухалка срещу бившите министри на Борисов от квотата на Реформаторския блок ( нарочени за “русофоби” до един), мълчат и комунистите, и социалистите и профсъюзните и еврейските организации. Кога ли ще дойдат и за тях от КОПНИ и други подобни, събрани край копанята на едноличната власт лакомници, да им копнат в градинката в търсене на стари скелети за нова употреба ?

28 мнения за “Борисовият танц със с(л)аби”

 1. Хубава статия.Всичко е точно.
  Може и трябва да се напише книга.*Как управляваше Б.Борисов*.Отношението му към паднали вече бивши съратници,съуправляващи,журналисти,а вероятно и любовници може,
  да се определи само с медицинският термин *садизъм*.
  Фройд и Юнг могат да потвърдят теориите си с нашите примери.
  По жесток,безотговорен и нагъл човек не съм виждала.
  И в същото време ласкателство към бивши критикари.Яне Янев,А.Тодоров,Биков.По голямо падение и дъно няма.

 2. Управляващата днес България руска агентура в лицето на ГЕРБ и Б. Борисов е нагла по руски. Продължава да тероризира българското общество за казване на истината. Както до 10 11. 1989. Когато за изказване на мнение, различно от официалното, руската агентура в лицето на БКП и Т. Живков преследваше и съдеше.

  Борисов, Цацаров и Пеевски – това трябва да са първите трима подсъдими тук, след като военнопрестъпника Путин бъде смъкнат от власт в Русия.

 3. Честният бизнесмен Иво Прокопиев трудно ще убеди някого, че е чист от всякъде. Но щом и Иво Инджев се е убедил – здраве да е. Явно, на следващите избори от БСП са му обещали включване в избирателните листи на избираема позиция.

 4. Путинизация на мах в съкратени срокове, по възможност в чест на започващото на 1 януари сл.г. прословуто председателство на ЕС. Но да напомним, че след 1-ви 1-ви иде съвсем скоро натоварената с много обосновани очаквания дата 2-ри февруари. Дали случайно или да е съвпадението с Петльов ден е отделен въпрос. Тогава за Раззия иде Видов ден. И понеже, обаче, защото ние със страната на блядовете сме скачени съдове у нас ще има такива катаклизми, че тримата шишковци-баце, цацата и пееФски няма кой да ги спаси. Ако триждият ни премиерин се нада, че трите М (Меркел, Макрон и Мей) които правят Европа такава каквато е днес, ще се сетят за него и му подадат ръка за да оцелел някак си, дълбоко се лъже. За тях той е екзотичен екземпляр, шеф на изпълнителната власт на една маргинална държавица прибрана в най-големият полито-икономически съюз в историята на планетата от немай къде и дотам. Преценили са, че е по-изгодно за тях и ще им създаваме по-малко проблеми ако сме вътре а не оставени навън да подсмърчаме с протегната за помощ ръка.
  Сега, уж не е по темата но статията на Юрий Кирпичев е четиво за размисъл на малцината от обкръжението на баце които имат повече от двете гънки на мозъка свъзани с входа и изхода на отделителната система.
  https://rufabula.com/articles/2017/12/05/wooden-locomotive

 5. Комунисти-социалисти, кога ще върнете парите?

 6. Вече е страшно! Налазва ни добре познатата ни стара диктатура.Който помни – нека си спомни.Тия нагли грухтящи свини вече не се крият и не м пука.Путьо плаща а на Брюлсел не му дреме.А ние спим или злорадстваме по бай Ганьовски.
  Наистина ли тук останалите вече и “за чеп ” не ставаме???
  Утре децата ни като избягат – на кой да се оплакваме .че сме стояли и гледали ,като овце как ни нахлузват примката.
  Аз не мога да приема,че тия свини ще ни закарат пак в руската кочина.А на там е тръгнало.

 7. Как се обира Запада по Ленинско-Путински?
  Взимаш един тъп милиционер от България и го пращаш да краде коли в Будапеща. До там са изпаднали другарите.
  И като го хванат някой такъв будапещенските полицаи, връщат го тук и го обявяваш за “десен”. Хвърляш няколко милиона за омаскаряване на Иван Костов и всичка мислещо и този Бойко Борисов вече е “дясното” в България.

 8. Към Иван Стоянов
  stoyanoffivan.m@gmail.com
  90.154.205.34:

  На кого са обещали от БСП, че не става ясно от брътвежа по-горе? Все пак, ако случайно става дума за мен, не е лошо да знам от извора на соцкочината, която очевидно представяш.
  Колкото до това колко е честен бизнесменът Прокопиев, това е въпрос да доказване, когато става дума за сделки – самият аз не съм твърдял нищо подобно за неговата честност, оставяйки фактите да говорят. Факт е, че той е доказал трижди при предишни проверки онова, за което са го проверявали. Не ми е известно Борисов да е проверяван за застрахователния му бизнес ( или за каквото и да било назад във времето) или приятелят му Първанов за търговията с влияние, която съм описал в цяла книга. Ето защо се набива на очи, че едни ги проверят три пъти и не намират ( пусто да остане) нищо нередно в сделките им,след което намира обачет за нужно пак и пак да ги проверяват. А други, като Борисов и Първанов, изобщо не ги проверят.
  Разбра ли или си Иванушка Глупака, който се обажда от страниците на руските приказки, на които в съверменния путинистки вариант вярват именно глупаците у нас?

 9. Иван Стоянов,

  Ти от коя руска партия си? От ГЕРБ или от БСП? Или си безпартиен русофил?

  Московска овцо, малко ви остава тук да блеете още!

 10. До г-н Иван Стоянов.
  Прелюбопитен съм да узная, тези тъпни които ръсите от известно време тук отвътре ли ВИ идват, толкова ли си можете или ползвате домашни заготовки от опорни точки.
  Ама Вие сериозно ли смятате, че ГРОБ е алтернатива на бесепето. Обратното също е вярно. Само да Ви светна. И двете партии са издънки на бекапето. бесепето е партия на червените мобифони, олигарсите де и червените бабички. ГРОБ са мутро-милиционерите и прислугата на “народната власт”. Синове и дъщери на номемклатурни кадри, кат лилито павлова, или на келнери, бармани, шофьори кат дясната ръка на баце-цвъчко, чийто отец е возил мракобеса григор шопов-несменяемият шеф на покрилото се, съвсем заслужено, с мрачна слава КДС.
  Самият бочко още не се е разделил с партийният билет и даже напусна органите през 1992 за да се отдаде на мутродейност и за да не се деполитизира. На него принадлежи и култовото “признание”: “Ако построим една стотна от това по времето на първият партиен и държавен ръководител тодор ж. ТОМОВ, пак е добре”.
  И те така, до пълната и окончателна победа на ГРОБаризма. А дано, ама надали.

 11. Верни са тези констатации. Остава обаче въпросът “Какво да се прави?”. Ще има ли простести, примерно когато започне ЕС председателството, за да има повече гласност? Трябват водачи!

 12. Казионните “партии”, “организации” и “профсъюзи” НЕ могат да са “опозиция” на власттъ , те са нейниТЕ клонинги!
  ТЕ всички, вкупом, зашитават само и ЕДИНСТВЕНО “държавниЯТ интерес”….ТОВА е ЕДНИСТВЕНАТА им “функция”……друга нямаТ …… и НИКОГА не са имали!
  Само един пример. Сегашният директор на “Подкрепа” , който замести тренчев, винаги говори за приватизацията(касовата!) , като за нещо незаконно и неморално….априори!
  Дори винаги повтаря комунистическите клишета за приватизацията , и винаги я определя ,като “разбойническо-ментърджийска”. И посочва тъкмо приватизацията на Прокопиев ,като нагледен пример , за това. И той , и тренчев , повтарят този пример много преди путлериота сидеров, цацаров, пееФски и винету.
  А , за другият “синдикат”- КНСБ , няма смисъл да говорим, те дори името не са си сменили от времето на соца.
  Т.нар. “синдикати” подпомагат тъкмо властть , като настояват за увеличаване на данъците и осигуровките върху работниците , като повишават “минималните осигурителни доходи”, и косвено чрез “минималните работни заплати”!
  Ето това са казионните “синдикати” на НРБ, които никога не успяха да привлекат повече от няколко хиляди собствени “синдикални членове” , защото те не защитават никога никакви други права и интереси, различни от личните им, и………. и интересите на властть ,която ги крепи,….. и която те крепят.
  За казионните евреи , останали по собствена воля в НРБ, докато на повечето от тях БКП им “позволява” да мигрират Израел след Втората световна война, … също няма какво толкова да добавим, защото те априори са зависими от властть, или са вътре във властть, след 1944г.
  БСП пък също използват “приватизацията” за един от основните си популистки лозунги за докопването да власть , също като казионните си братушки от ГЕРБ, и путлериотите на сидеров.
  Всички те са се сбрали заедно, само за да отклонят вниманието за корупцията в НРБ към приватизацията. А също така и че в момента в НРБ НЯМА никаква борба с корупцията, нито от прокуратурата, нито от ОПГ-ДАНС, нито от милицията… и т.н..
  Вместо да има борба с корупцията, с уличени министри, премиери и шефове на комисии и агенции, сега по време на европредседателството винету и цацаров ще “похвалят” с КОНПИ и Прокопиев. Но… но едва ли някой в ЕС ще им повярва. Защото за винету има доста американски дипломатически грами, още много преди да стъпи на Дондуков1. А оттогава сигурно са се натрупали още много повече. А и докато винету и цацаров не разгледат “приватизацията” на Булгартабак, никой в ЕС няма да им повярва ,че водят “борба” с корупцията.
  Или по отношение на кумгей, суджукгейт , ЦУМгейт……. и т.н..
  В ЕС именно това ги интересува , а не цирка на Винету и неговите придворни шамани и шутове ,по отношение на приватизацията.
  Явно не са разбрали ,че ЕС иска борба с корупцията , а не с приватизацията?!? А корупцията е винаги по високите политически, бюрократични, съдебни и прокурорски постове на властть , а не в частните предприемачи и данъкоплатци, които пълнят с данъците и осигуровките си бюджета ,който винету прахосва всяка година.
  Но ,когато премиер и генпрокурор посрещат военопрестъпника и путлеристкият бандит Чайка с държавни почести ,за който има санкции и ограничение да влиза в границите на ЕС, то от тях не може да се очаква нещо по-различно. Съвсем сигурно е ,че такива путлеристки демонстрации от цацаров и винету не са останали, и няма да останат незабелязани от Брюксел, без значение дали винету си прави чести разходки до там.

 13. Така е. Иначе Икономедия си сътрудничат с Ройтерс и е добре, че са се обърнали към тях да дадат повече гласност на случая. Прокопиев е един от назначените милионери след 10 ноември, това е ясно. Но днес мачкат него, утре когото си поискат.

 14. Още преди 10 Ноември започна разграбването на държавното имущество и този процес привърши след няколко етапа на “приватизации”. След това последва етап на изтупване на държавния чувал с брашно. Сега сме на нов етап – преразпределение на откраднатото. Шайката на Борисов и Пеевски искат ревизия на приватизацията за да отнемат каквото могат от хиените облажили се през началните етапи, които сега не са в състояние да се защитят. Затова е и цялата патардия. Не е за двата вестника и свободата на словото. Ще ги гушнат и тях, но не това е основната цел на атаката. След Прокопиев ще изгорят и други, които са В СЛАБИ ПОЗИЦИИ. В държавата не остана нищо за крадене. Еврофинансирането е овладяно и канализирано, но мангизите явно не стигат.

 15. Чехът, който преди години представи България като кенеф уцели деветката, щеше да е в десетката, ако я беше представил като личния нужник на Путин и компания.

 16. Иван Стоянов, Alex,
  Дали е честен или не в сделките си Иво Прокопиев не знам. Тук се казва, че той поне е проверяван и съдът се е произнесъл, че няма нарушения. Вас не ви ли притеснява, че единствения вестник, който не е собственик или свързан с Пеевски е атакуван? Не ви ли притеснява, че държавна комисия се използва за мачкане на свободата на словото? Не ви ли притеснява, че който се осмели да критикува Борисов му се пращат проверки? И най-вече не ви ли притеснява, че няма нито една проверка как е приватизиран Булгартабак например, как Пеевски е придобил имуществото си, как Борисов е придобил имуществото си? Защо измествате смисъла на дискусията?

 17. Вижте този клип, той казва всичко за държавата България:

 18. Чудесен анализ и прогноза!

  Русия ще престане да бъде заплаха, само когато се разпадне – около 2020 година

  За Кремъл идеалното оръжие е пояс от нестабилни и още по-бедни държави, сред които империята на Путин да изглежда процъфтяваща
  Вит Кучик, Česká Pozice

  http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/rusiya-shte-prestane-da-bade-zaplaha-samo-kogato-se-razpadne-okolo-2020-godina

 19. Цитирам по памет политолога Евгени Дайнов, който в предаването “Хайд Парк” по BIT каза: “Сега ония (във властта) искат само да си мълчим, но след пет години, ако това продължава, ще поискат и да ги хвалим”.
  Аз лично бях потресен, когато на пресконференцията за обявяване на решението на КОНПИ, от комисията се пенеха, че тези 199 млн. били незаконни, защото били придобити от незаконна дейност – видите ли ни нас, гиди юнаци с юнаците – съдът се бил произнесъл, ама какво ли разбира той; прокуратурата проверявала, ама и тя през пръсти си свършила работата едва ли не; ей-на дойдохме ние, КОНПИ, и веднага разбрахме че тоя Прокопиев е целият незаконен.
  Както се казва(ше) – “Вдигнат ли ти мерника…”

 20. Тези увредени мозъци не могат да измислят нещо градивно,но да унищожават са царе. Казах царе,защото се знае,че щом ще ги услужва може да съживяват й царската сага и самите те да се вместат в нея.
  По ТВ се разбра,че за царя дори са направили филм. Вместо да се опитат да го забравят те го реанимират с филм.
  Това не е случайно. В кашата ,която създават е много лесно лошото да се представи като добро и доброто като лошо.
  Този начин на действие логично се демонстрира с новия сценарии,
  за приватизацията.
  Трябва да се говори за престъпления през време на демокрацията,за мизерните 70000 лв на Нинова и т.н. Трябва да се възроди врагът.Без враг те могат. И в отровната мъгла да унищожат,когото трябва и тези,които биха им попречели. Като Прокопиев например.
  А на народа сервират хляб и зрелища.
  Иначе Нинова е само за камуфлаж. Тя ще излезе чиста като сълза и ще се реализира,вероятно тя,като бодрата смяна на Боко.
  А за Боко ще издигнат паметници и ще му правят филми. Нали е наследник на царе.
  Дано да съм черногледец,дори и соросоид.

 21. Все отнякъде трябва да се започне. Все пак първа беше Нинова с Техноимпекс. Сега е Прокопиев. Ще дойде ред и на Пеевски, но все пак има доста преди него. Какво толкова? А връзката между Прокопиев и Ройтерс е известна още от 1989 и може би преди 1989…

 22. Към Емил:

  В желание си да оправдаете репресивната вълна, която се вижда от пръв поглед и от километри, сте готов да припишете пристрастие на медиен колос от първа световна величина, като Райтерс ( явно нямате представа как действа една такава корпорация и че няма начин тя да бъде “подведена” заради “връзки” с някого”). Това да не Ви е БТВ тук с неговите менте-шефове, навързани като свински черва от уж американски произход! Дори и Прокопиев наистина да се е обадил на приятел в Ройтерс, няма начин да са му козирували и да са приели на вяра думите му без собствена проверка. Моя милост съм във връзка с журналисти и редакции от ранга на Ню Йорк таймс, Файненшъл таймс, Льо Монд, Джерузалем пост, БиБиСи и т.н., но това не значи, че мога да им се обадя и те на мига да се втурнат да ми подкрепят битките, каквито водя в изобилие.

  Колкото до връзката на Прокопиев с Ройтерс във времето ( която така добре познавате?), направо ме разсмяхте с препращането й повече от 30 години назад, когато момчето Прокопиев още беше студент или едва прохождащ репортер ( тогава го видях за пръв път като стажант при покойната Констанца Анчева,която ме запозна с него – а самата тя беше единица мярка за истинска журналистика у нас).

 23. Emile, Prokopiev prez 1989 godina e bil na 18 godini.
  Ako e imal kontakt s Reuters, zna4i gi e zapo4nal prez juno6eskite si, a moje bi dori o6te prez detskite si godini.
  Ako znaete podrobnosti po vyprosa, spodelete – mnogo me zaintriguvahte.
  Naistina li mislite, 4e na Ninova i e do6yl redyt, a posle 6te dojde i tozi na Peevski?
  Ako e taka, ste goljam naivnik (da ne kaja po-silna duma ot re4nika na iva hristav).

 24. До Иван Стоянов, Alex, както и малко подробности за OUEST и Емил:
  Г-да какъв според вас е “назначеният милионер”? И отговаря ли Прокопиев на вашата представа за такива милионери?
  И все пак не забравяйте ,че той е платил за купените от него предприятия. Това е доказано от всички проверки на филчев, които бяха опровергани в съда.
  Не е виновен нито Прокопиев , и даже нинова, че гнусната бандитска държава издаваше “държавни ценни книжа”, които нямаха никакво покритие. С такива “книжа” държавата си измиваше ръцете ,когато НЕ искаше , и НЕ можеше да плати в кеш за собствените си задължения, и за заграбените и прахосаните от нея средства и собственост на ЧАСТНИ предприемачи и собственици след 1944г. чрез “колективизацията” и “национализация”.
  Ако няма КОЙ да плати за издадените от нея “ценни” хартийки, като нинова и Прокопиев например, то хората на които държавата ТРЯБВА си плати задълженията НЯМА да получат НИЩО! НУЛА! И така от една страна бандитската “социалистическа държава” НЕ иска , и НЕ може да си плати своите задължения към собствените си данъкоплатци, а от друга страна същстс бандитска държава НЕ може да поддържа и управлява ФАЛИРАЛИТЕ си заводи. Ето такава беше икономическата, финансовата и правната обстановка в НРБ след фалита на банките през 1996г.. Няма пари!Откраднати са! ПРАХОСАНИ са от гнусната “държава”, и заради това тя издава “ценни книжа”, с които могат да се компенсират ЧАСТИЧНО загубите от невъзможността на фалиралата държава след 1996г. да си плати своите задължения към данъкоплатците си!
  А днес цялата обстановка е коренно различна от положението след 1996г., но както виждате сега стават още по-големи кражби , и то с помощта на винету и държавата му. Разни калинки от КОНПИ, с арогантна, войнстваща некомпетентност и некадърност обявяват , че за тях законите в държава членка на ЕС не важат за тях! Злоупотребяват със своите служебни пълномощия , и даже арогантно го заявяват на всеослушание, а от техният началник винету не се е чул даже звук по този случай.
  И защо според вас винету , ГЕРБ и КОНПИ се занимават точно с Прокопиев и нинова. Техните предприятия работят и имат работници и след приватизацията си. А това е и единствената цел на всяка приватизация- предприятията да се развиват и след това. Още повече ,че има и много по-големи ,като стойност и обем приватизирани предприятия – Пловдивският панаир, БТК, енергото, Булгартабак… и тн.. Които бяха приватизирани при Сакскобурготски и винету, но тези сделки не интересуват калинките от КОНПИ! Защо?
  Имаше и други приватизирани предприятия ,които бяха просто фалирани и унищожени, но това също не интересува ГЕРБ и КОНПИ?
  А дали ,ако вместо за КТБ и Булгартабак Прокопиев пишеше лакейски статии за винету, и прибираше “рекламните” си “порции” от него за това, КОНПИ въобще щеше да се сети че има някакви “проблеми” с приватизацията му???…Едва ли!
  Има много по-неуспешни “приватизатори” от Прокопиев, но КОНПИ не се интересува от тях?!? Защо?
  Още повече ,че проблемът който поставя ЕС не е приватизацията , а съдебната система и корупцията. ЕС се итересува от КТБ, НДКгейт, судукгейт, ЦУМгейт и т.н.. ЕС се интересува от бившите шефове на БНБ, КФН и банковия надзор , бивши и настоящи шефове на държавни агенции и “комисии”, от бивши и настоящи премиери и президенти, от бивши и настоящи съдии и прокурори, от бивши и настоящи партийни и “почетни” председатели и депутати ….и т.н… и т.н..
  ЕС се интересува от всичките постове в държавната йерархия ,които са отговорни за корупцията, злоупотребата с власт конфликт на интереси в НРБ, а не от бивши приватизатори ,като Прокопиев и нинова.

 25. Емиле.Емиле глупава главо,не ни губи времето.Толкова ли си тъп или така ти е наредена.
  Разгеле,Борисов да ни каже защо фалира и затвори *Кремиковци* през 2011 г.,тази перла от короната на Тодор Живков.
  Хайде,Костов го продаде за 1 лв,но го спаси и не го затвори.Комбинатът работеше още 11 години.Плащаха се заплати,осигуровки,данъци,а Борисов го фалира.Защо бе.
  Но никой не му задава този въпрос.
  Същото е и за Прокопиев и *Каолин*.Какви данъци и осигуровки са влезли в държавата.Колко работници са работели и получавали заплати.С колко се е увеличил обемът на производство.Какви нови инвестиции е направил Прокопиев.
  Всичко това го знам,защото го прочетох в отчета за *Каолин*
  Но какво ще кажат Пеевски и Борисов за затворената цигарена фабрика в *Овча купел*и 400 работника са изгонени на улицата,след приватизацията на Булгартабак.
  За това какво ще кажете.
  Или ще дъвчем Нинова за отдавна източено външно търговско дружество без никакво бъдеще.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.