Дугин и Сидеров на обща снимка за (с)помен

Волен Сидеров се похвали във Фейсбук, че се е срещнал с Александър Дугин, евразийския гуру на Путин. От възторжения отзив на лидера на “Атака” се разбира, че руснакът е “световно известен геополитик” – сякаш да си световно известен е по презумция качество без значение с какво точно си се прочул. А че е известен у нас с това, че от името на Русия предяви претенция към България като към руска собственост, заявявайки в интервю “България е наша”, Сидеров не уточнява. https://rus.bg/bg/esche/smi-o-bolgarii/smi/20840-aleksand-r-dugin-b-lgariya-e-nasha

“Volen Siderov

в петък

По време на международния форум “Финансовият капитализъм и неговите алтернативи за 21-ви век” в Кишинев се срещнах със световноизвестния геополитик Александър Дугин. Беше изключително удоволствие за мен да проведем един дълъг разговор за алтернативите на глобализацията. Очаквайте скоро по телевизия Алфа целия разговор”.

Александър Дугин Волен Сидеров

Въпросът, разбира се, се свежда до това кой какво цени в този живот и от какви авторитети се впечатлява ( в света на престъпниците си има криминални авторитети). Да се снима със самоходната емблема на днешното руско мракобесие е чест и повод за гордост за Сидеров. По този повод да припомня аналогичен случай, за който съм споменавал преди години.

Покойният артист Кирил Варийски, който се спомина пред 1996  г. преди да види възхода и падението на Сакскобургготски като премиер на България, разказваше една история, която повече прилича на преразказ на виц със собствено участие. Като заклет монархист към онова време, актьорът бил изумен една сутрин, когато от Мадрид му се обадил Негово величество Симеон. От своя страна Кирил разказал сред колеги какво вълнение изпитал, но Стефан Данаилов го репликирал, че няма нищо кой знае колко вълнуващо в едно обаждане от царя. “Не,бе, Ламбо, ти не разбираш: това е все едно на теб да ти звънне Ленин”, контрирал го разказвачът на историята.

Истина или не, тази градска легенда е напълно приложима по дух и смисъл спрямо самохвалството на Сидеров, поласкан, че руският шовинист му е обърнал внимание.

Впрочем, както Борисов е подкарал дружбата си със Сидеров, няма да е странно да го уреди с висок държавен пост. Вече направи нещо подобно с неговия придружител в сътворяването на атакистки скандали Илиян Тодоров, когото на(д)гради с поста управител на област София. Няма да е чудно Сидеров при някоя поредна кадрова вътрележка около премиера-слънце да се окаже по волята на своя гербаджийски покровител Председател на Народното събрание- пост, който Борисов е предлагал дори на “врагове” като Миков и Нинова от БСП, а какво остава за коалиционен съюзник, като Сидеров. Ако се окаже на(д)граден по този начин, Сидеров като нищо може да заслужи и снимка с Путин някой ден.

Денят наближава поне на теория, защото на практика Путин бил потвърдил, че ще ни посети догодина ( след като на 18 март 2018 си вземе трофея, новия президентстки мандат, в което никой не бива да се съмнява , че ще се случи в условията на винаги предсказуемите т.н избори в “руския свят”). Новината съобщи днес говорителят на Путин у нас Румен Радев ( по съвместителство и президент на България).

Радев изрично подчертава, че го е поканил за 3 март ( за да знаят русофилите, че не е виновен за отказа на Путин и че си е свършил своята част от работата по обгрижването на бойкотирания в западния свят, отворен за прагматични контакти с руския президент, но не и за жестове на почит към него, какъвто е случаят с поканата да тържествува на тържествата за 3 март в България).

Горкият Путин, бедна му е фантазията с какво се захваща – желаещите да се отъркат в него сред нашистите у нас са толкова напористи, че ще му е нужен личен телохранител да го пази от (между)народната им любов. Добре че телохранителят го има и е на линия, винаги готов да помогне- я на Живков, я на Саксккобургготски- защо не е и на Путин?

14 мнения за “Дугин и Сидеров на обща снимка за (с)помен”

 1. Какво може да се очаква от това ДОЛНО МЕКЕРЕ БОЛЕН СИДЕРОВ – освен да улиже подметките на на този БРАДАТ КОЗЕЛ ДУГИН и да покаже на кой е СЛУГА!IIC…..oIL

 2. Белата златка за да прибере куфарите с рублите ли се е озовал в Молдова?

 3. Конгениално!
  Намирам обаче долната снимка за много по-характерна за душевната ч…. която Болен Лидеров е изпитал при общуването с духовното гуру на кремълското гномче. Напън до откат да не изпущи и междуметие от словестният брътвеж на ад наречен евразийска философия.
  Колкото до “световноизвестни геополитици”, фюрерът и Джугашвили са достигали “висоти” за които дугин дори в сънищата си не смее да мечтае. Били за “личности на годината” по сп. ТIME съответно през 1938, а Коба дори 2 пъти-на следващата 1939 и 1942г. И …???

  http://epicenter.bg/article/Volen-Siderov-se-sreshtnal-s-Aleksandar-Dugin-v-Kishinev-/143099/2/0

 4. Koмпресирано инфо от последните часове. На съвеЦкий диалект по “македонската азбука” е.

  1. Лидеры ЕС одобрили продолжение экономических санкций против РФ, страны-члены ПАСЕ приняли декларацию против возвращения РФ в организацию, Польша променяла нефть из России на американскую, а министр обороны этой страны заявил, что Эрэфия виновата в авиакатастрофе ТУ-154 в 2010 году.
  NB. Каждый раз, когда я повторяю, что полностью поддерживаю очередное пришествие Путина на президентский трон (президентов на России, как и родителей, не выбирают), от меня отписывается часть российских либералов. Но я продолжаю настаивать, что страну, размахивающую ихтамнетами и ядерным оружием, но имеющую 70% нищего населения, мельдониевый спорт, первое место по СПИДу, наркоманам и детскому суициду, окончательно уничтожить (для последующего возрождения под другим никнеймом и без прав администатора) сможет не внешний враг, а исключительно сам Путин. А посему, долгих лет жизни тебе, Вова-разрушитель России!

  2. Вашингтон подготовил законопроект о помощи Украине с кибербезопасностью.
  NB. Полноценная помощь США в этой сфере гораздо важнее для нас, чем «Джавелины». В эпоху, когда хакеры спецслужб влияют на президентские выборы, разрушают системы управления войсками и воруют гостайны, создать противодействие таким угрозам является приоритетом нашей безопасности. Таковы реалии современного мира, где всё решает информация и её защита (для примера: доход Apple за 1 секунду составляет $1444 доллара, а Газпрома — около $100).

  3. Турчинов в штаб-квартире НАТО обсудил со Столтенбергом противодействие агрессии РФ.
  NB. По моим данным, стороны не исключили, что, при условии выполения всех условий ПДЧ, Киев подаст заявку о вступлении в НАТО уже в 2023 г.

  4. СМИ: Тбилиси и Киев проводят тайные переговоры об экстрадиции Саакашвили.

  5. Украина получила первую партию сжиженного газа из США через терминал в Польше.
  NB. В Польше и Литве, благодаря запуску LNG-терминалов, формируется профицит мощностей по импорту газа. Из Польши первый газ уже пошёл, теперь ждём из Литвы. Да, это пока небольшой процент, но никто и не говорил, что проблему диверсификации энергоснабжения мы закроем уже сегодня. Но к 2019 году закроем обязательно.

  6. Трамп выступал с предложением продать изъятые у российских дипломатов дачи.

  7. Фильм «Киборги» установил рекорд по кассовым сборам.

 5. “Финансовият капитализъм и неговите алтернативи за 21-ви век”…
  Нямам представа с чии пари е правен този форум, но е страхотна реклама на финансовия капитализъм, след като Сидеров и Дугин са му алтернативите..

 6. Сетих се. По турската мъдрост: “Да му имам и вторият акъл на българина”.
  Та, само за протокола да попитам. На чии разноски Болен Лидеров е бил на горният форум. За сметка на организаторите, на неизвестни богати фенове (както ни баламосваще при скитанията си във Варадеро, Париж и др. сладки дестинации. Тогава не се намери и един “смел” репортер да го попита като как тези “дарения” са били oформени пред данъчните власти. За справка, вижте как се прави в САЩ http://rusjev.net/2017/12/14/samyiy-dobryiy-akter-gollivuda-dzhordzh-kluni-podaril-svoim-druzyam-neskolko-chemodanov-deneg/. Какъв отпуск е ползвал-платен или неплатен, кой и в качеството на какъв е разписал командировъчното и прочие “досадни подробности” по линията: “Който плаща, той поръчва музиката”.) И те така…

 7. Според външният министър на Великобритания Борис Джонсън изучавайки Историята на Пелопонеските войни на Тукудид е стигнал до два извода. Атина с нейната демокрация и култура е аналог на САЩ и Европа. Русия е Спарта защото е затворена и войствена страна.
  The Sunday Times

 8. сидеров си търси “спонсор” още отпреди 1989г. Отначало се правеше на “демократ”, за да се докопа до келепира. И след като доган не гласува доверие на правителството на Филип Димиров , сидеров усети , че трябва да се докопа до обръчите близки до доган , и стана мултак. Сега сидеров продължава своята единствена житейска цел -“търсенето” на лични “спонсори” за себе си.
  Но не само той е “търсач” на келепир сред путлериотите. Там има още един по-голям казионен келеперджия – бай ваню каракачански. Той има много по-огромен опит от сидеров ,защото е и наследствен намерклатурчик и десар. Сега винету го курдиса и за “цял вицепремиер” и “министър” на МНО. И както може да се очаква бай ваню каракачански не може да изостави казионното си наследствено десарско амплоа и казионният си келеперджилък , и сега отново е решил , както винаги, да се възползва от предоставените му от винету “порции” в МНО, където ще паднат стотици милиони комисионни около “превъоръжаването” на ВВС, новите платноходки за ВМС и БТР-ите за пехотата.
  Вижте последното му засега “сценарийченце” около зделката с РСК-МиГ , за да може да прахоса още няколко милиарда за да полетят залежалите савецки МиГ-29, след над 20-годишен “престой” на замята:
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/5048-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D0%B0,-%D1%87%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%B6-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%B3-29
  Явно началниците му от библиотекарско-сарайската “академия” за “разузнавачи” и “кадри” на ОПГ-ДАНС са му заповядали да провери дали няколкото музейни МиГ-29 няма да се разпаднат във въздуха , след дългата статична открита експозиция в натурални “условия”. А едновременно с това ще се “обогати” и музейният опит на музейните “реставратори” и “братушки” от музейната занаятчийска работилница за реставрация на НЕлетящи артефакти от времето на Варшавският договор – “РСК-МиГ”!
  С това ще се постигнат и още няколко “благородни цели” – ще се помогне на фалиралите музейни занаятчийски реставратори с “братушкова” финасова “помощ” от стотици милиони долари. Вярно ,че може малко да се “позабавят малко”, както винаги досега. Но какво са някакви си 10-20 години забавяне, щом като е за такава благородна музейна цел?
  Е , вярно е че българските МиГ-29 трябва да се предадат за скрап след 10 години, и няма да има време за летене, но какво лошо има в това?!? Те и досега не са летели! И не това е важното. Важното е да се поддържа финансово музейната поточна линия за музейна реставрация на “братушките” от РСК-МиГ до 2030г..
  А пък ако музейните експонати от НРБ все още не са успели да направят поне по един “пробен полет” след дългата си музейна реставрация в РСК-МиГ до 2030г., то нищо не пречи да се върнат на статичната си експозиция в БНА, както бяха и до сега. Трябва само бай ваню каракачански през 2030г. да поиска от РСК-МиГ “оригинален” сертификат музейната им “годност”, защото досега(до 2017г.!) нямаха официално “разрешение” за това. А след като го получи, вече може официално да ги обяви за най-скъпите НЕлетели някога музейни експонати в света. И с официално потвърждение на този “рекорд” бай ваню каракачански, вече може да го използва за допълнителна “музейна атракция”, с която може да повиши посещаемостта в авиационните музеи в НРБ, и така да върне поне някаква малка част от прахосаните за “музейната реставрация” на МиГ-29 в музейната работилница РСК-МиГ МИЛИАРДИ!

 9. Дугин и Сидеров вярват (или се правят, че вярват), че съвременният капитализъм е такъв,т.е. – капитализъм, защото е финансов. Един вид – банкерите го правят сегашния капитализъм, а всички останали бизнесмени (и най-големите, и най-малките ) заедно с цялото останало население са едва ли не жертви на финансовите акули.

  Само че, още през 19 век, полит-икономистите (Маркс, разбира се е един от тях) доказаха, че същността на капитализма, по най-тривиален начин се заключава в процеса на капитализация на принадената стойност (разлика между производствена и потребителска цена). Двигателят на този процес е в производството и потреблението на стоки и услуги, а не в кредитно-депозитната мултипликация на безналични пари в банките, където капитализацията само се записва на книга (днес – на компютри).

  Проста истина, но понеже и лошият Маркс, заедно с други умни хора, е бил наясно с истината, днешната политическа простофилия (Дугин, Сидеров и прочее – цяла конференция!) решили да измислят “финансов капитализъм”. Иначе, електоратът, току се досетил за истината, която отдавна му е ясна.

 10. Да си дадеш самолетите в чужди ръце за”ремонт” е национално предателство.В един самолет има стотина места,където може да се сложи управляема по радиото апаратура,било Джи Пи ЕС или взривна и е невъзможно без специален демонтаж да я откриеш.Да си спомним микрофоните в американското посолство в Москва-трябваше да се срутят стените…

 11. NESTOR, както е всеизвестно – дори в природата нищо не се губи!
  Всяко човешко действие изисква първоначално условие, някакъв капитал.
  Само някой наистина инфантилен и недоразвит екземпляр може вярва в нереални и невъзможни неща , демагогски утопии и популистки миражи и идеологии, които са по-далече от реалността и от детските приказки.
  И след като “капиталофобите” – сидеров и дугин, са против капитализма, нека представят реалистична алтернатива.
  Или пък ако са САМО против ФИНАНСОВИЯТ капитализъм, то нека кажат на КАКЪВ(???) капитализъм са поклонници?!?
  Може би са за олигархичният капитализъм?!? Или пък са за ОБРЪЧният “капитализъм”?!? Или пък на МОНОполният капитализъм?!? Или на путлеристкият чекистки КЛЕПТОкапитализъм?!? Или пък на ТОТАЛният МОНОполен “държавен” капитализъм от времето на соца , след 1944г. и до сега?!? Може би някакъв рашистки, нашистки , фашистки , интерНАЦИоналсоциалистически и националсоциалистически капитализъм?!?
  Или пък за да угодим и на дугин трябва да развиваме и допълнително феодален , помешнически “капитализъм”?!?

  Защото не само финансите са “капитал”!!!

  КАПИТАЛ са и средствата за производство.
  КАПИТАЛ е и обучението и квалификацията.
  Капитал са и всякакви технологични патенти и знания.
  КАПИТАЛ са и институциите и обществените взаимоотношения , както в границите на дадената държава , така и между държавите.
  КАПИТАЛ е нивото на обществените услугите и здравеПОГАЗВАНЕТО в дадената държава……….и т.н…..и т.н….и т.н…… ….
  Нека всеки сам прецени колко “капиталистическа” държава е НРБ, според общественото си “устройство”, “институции”, обществени услуги….?!?!…
  Или пък путлеристката “федерация”…?!?…
  П.П. А пък и къде този путлериот сидеров видя “финасов капитализъм” в НРБ и путлеристкият райХ?!?
  Само един …ЕДИНСТВЕН “пример” ги ОПРОВЕРГАВА – случаят с КТБ! Или пък сидеров си припомня собственото “стажуване” в Мултигруп? Имаше и информации ,че и други путлериоти са “стажували” в Мултигруп, както например сегашният му НАЦИоналистически “партньор” игенсек на МВРО – бай ванЮ каракачански. Който премина и допълнително “стажуване” , заедно с бареков, в КТБ!
  Ето, все такива “капиталофоби” е сбрал в сегашната си “КОЙалиция” винету, с постоянен дългогодишен “стаж” и в мутригруп, и в КТБ!

 12. П.П.П. NESTOR , аз реших да ви споделя и моето лично мнение, макар и в горният си пост към вас да не исках изрично да го подчертавам, за това КОЙ(?) вид “капитализъм” предпочита сидеров и коалиционните му “партньори” от ДПС, БСП,ГЕРБ и личният му съмишленик – винету! ТЕ … ВСИЧКИТЕ …..ЗАЕДНО…… предпочитат – ПОРЦИОНният “капитализъм”?!?
  Но подчертавам – това е моето лично мнение!

 13. Да,Сидеров и Дугин сигурно си вярват, че има и някакъв справедлив, хубав, разумен и прочее капитализъм. За тях вероятно е обидно да бъдат наричани “капиталофоби”. Те си вярват, че е възможно да се забрани, едва ли не, на богатите страни да продават скъпо на бедните и да купуват евтино от същите. Неравенството между капиталовите възможности на различните пазарни агенти за тях или не съществува, или си въобразяват, че може да бъде ограничено и контролирано с някакви фантастични средства – например, евразийски съюзи, съвременни панславистки задруги и прочее измишльотини. Общо взето, кръгли глупости, които не си струва дори да обсъждаме.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.