Буров и русофилската мотика

„Аз мисля, че с начина, по който социалистическата партия води безогледна борба против всички партии, които стоят надясно от нея, с това доктринерство, с това общо отрицание на техните усилия тя е спомогнала в голяма степен да убие в българския народ вярата в неговите партии, а народ, който изгуби тая вяра в партиите си, е народ, готов да бъде тъпкан и мачкан…”

Това казва Атанас Буров в реч, посветена на режима на цар Фердинанд на 15 юни 1911 г. http://clubz.bg/62134-pára_v_svirkata

Драмата на Буров, чиято кулминация настъпва през септември 1944-та и най-вече на последвалия “народен съд”  половин година по-късно, когато и банкерът става жертва на разправата с “враговете на народа” по съветски образец, е сляпото му русофилство на убеден русолюбив антикомунист. Банкерът мразел комунизма, но обичал “Русия”, без оглед на факта, че става дума за СССР.  В тази своя шизофрения Буров е поддържал (от)лични отношения със съветското посолство в София и е вярвал, че може да угоди на грузинеца в полза на България. 

Превръщайки се в “силния човек” в последното независимо от СССР българско правителство на Константин Муравиев, съставено седмица преди  началото на съветската окупация, външният министър в този кабинет Буров е вероятният инициатор  за министър на отбраната да бъде поканен Иван Маринов, (д)оказал се по-късно като съветски агент. По сметката на Буров този малко известен генерал е трябвало да умилостиви Москва заради факта, че е бил женен за сестрата на шефа на българските комунисти Георги Кирков. https://ivo.bg/2013/07/21/защо-българските-русофили-не-емигрир/

Трудно е днешните “антикомунисти” във властта да бъдат сравнявани ( по ерудиция, житейски път и т.н.)  с Атанас Буров, но по шизофреничната им претенция да бъдат едновременно противници на комунизма и същевременно да обичат с религиозен плам ( постсъветска и путинистка) Русия, те се родеят с него. 

На снимките по – долу ( малка , но представителна част):

Красимир Велчев от ГЕРБ, Димитър Главчев от ГЕРБ, Менда Стоянова от ГЕРБ, Марио Тагарински ( в предишното Народно събрание, както и Христо Бисеров – и двамата са бивши висши дейци на СДС).  

Общото между тях , освен “други неща”, е любовта им към Русия, заявена чрез  членството им в групата за приятелство с нея в НС.

В сегашното Народно събрание техните подобия по този признак са мнозинство, формирано от представители на всички парламентарни групи, но начело по брой са  парламентьорите от ГЕРБ.

_thumb.1021 _thumb.1003 _thumb.953 _thumb.886 _thumb.1068

 

http://www.parliament.bg/bg/friendshipgroups/members/311

12 мнения за “Буров и русофилската мотика”

 1. По презумпция според мен е ненормално,дори неморално е едновременно да обичаш нещо(в случая Русия)заради достойнства каквито ви се привиждат и заедно с това да го отхвърляш поради доказано несъответствие с моралните и етични норми възприети о нормалните и цивилизовани народи.Една такава тмикстура в нагласите говори за незрялост или тънки добре заплатени политически сметки,които са от полза на трети страни в най-широк контекст на думата.
  ЧРХр!

 2. Tъй е и по-надолЕ. Сред “обикновените хора”, ако приемем, че петимата на властови позиции са по-особени. Е, сред тях, масовката имам предвид, е по-пъстро. Някои са фенове на крмълският ГНОМ защото не бил кат нащите “силни на деня” които само чакат да им свирнат от Брюксел или Ващингтон и били готови всякакви повици да изпълнят. Колко е така, е отделен въпрос, но характерно за русофилите е сляпата им вяра- това е така, защото е така, с отказ на какъвто и да е анализ на проиграни вече ситуации. Нещо повече. Джуджи 1 ги вкарвал западняците в “правият път”, да не се самозабравяли. И прочие и прочие глупотевици. Когато им се обяви, че само около 5% от блядовете гледат на българите като приятели мигат на парцали и изтресват: “Ами, заслужили сме си го. Те са ни освободили, ние си играем на евроатлантизъм”. И те така.

 3. Арабията, би ми било много интересно да чуя коментарите на “Петимата от РМС”- визирам горните Убавци на снимката ако въобще стигне до тях долното инфо. Вкратце, според журналистическо разследване на “Ващингтон пост”, уточнявам, иде реч за една от най-обективните световно известни медии, там материали кат цитираният се гледа до последната запетайка от екип от скъпоплатени адвокати, любимата матушка на посочените русофили е в основата и развитието на “успешната” ракетна програма на кндр.

  http://rusjev.net/2017/12/28/rossiya-prodavala-tehnologii-yadernyih-raket-v-kndr-wp/

 4. Да обичаш руска девойка-няма лошо. Любовта е сляпа. Но да обичаш Русия е дивотия.

 5. Г-н Инджев,
  Открихме дарителската кампания от *Ламанша*.Помолих ги от мое име също да направят малък превод,който в София ще възтановя,тъй като ми е трудно технически да се справя.
  Призовавам и другите – с малки суми,кой колкото може ,но от сърце.

 6. Желязната църква в пълен (кичозен) “блясък” очаква откриване.

  Но не може да не привлече вниманието на читателя една интересна информация в интервюто с председателя на църковно настоятелство на българските православни храмове в Истанбул Васил Лиазе:
  “…– Каква е съдбата на парцела, на който беше някогашната българска семинария?
  – Парцелът беше върнат от турските власти на българската общност в Истанбул, на нашата фондация. Сега ние, на принципа на бартер, срещу отстъпване на една част от застроеното и предоставяне на земя на строителна фирма, строим на това място старчески дом, жилищни сгради и магазини. Имотът е на стойност приблизително 600 милиона турски лири. Ще бъдат построени обекти с 500 хиляди квадрата разгърната площ. А теренът е с площ 60 декара…”

  https://trud.bg/%d0%b6%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%86%d1%8a%d1%80%d0%ba%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%b1%d0%bb%d1%8f%d1%81%d1%8a%d0%ba-%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2/

 7. Дугин: И Паисий е наш, защото е православен и е славянин, а Велики Преслав е предобраза на Москва (видео)

  Щом православието е наша религия, то всички православни и България са наши, казва руският философ

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/dugin-shtom-pravoslavieto-e-nasha-religiya-to-vsichki-pravoslavni-i-balgariya-sa-nashi

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.