Управителят на област София Илиян Тодоров готви съдебна разправа с мен

Помните ли с какво започна кариерата на Волен Сидеров в нощта на големия му триумф на изборите през 2005 г., когато нахлу в Народното събрание с неговите 8 на сто гласове от отишлия до урните електорат, мобилизиран от омразата на новоизлюпения вожд на московската пета колона към прозападната ориентация на България?

Питам не само читателите, но преди всичко журналистите сред тях. Защото тогава Сидеров заплаши публично с разправа журналистите, които си позволяват да го критикуват.

Днес същият се опитва да осъществи заканата си от засада, а на мушката му е моя милост. Заедно с колеги от още няколко медии съм за него сред “медийните насекоми”, както се е изразил във връзка с една моя статия, иронизираща самохваленето му, че се бил снимал с руския шовинист Александър Дугин на един форум в Кишинев.

Сидеров не може да се сдържи да се заяви като агресор, колкото и да се прави на смирен в своя рашизъм на евроатлантически партньор на Борисов.

Неговата дясна ръка в ексцесиите му преди и днес ( в общата им агресия срещу моя милост) е управител на област-София Илиян Тодоров. Той беше награден с този висок държавен пост от премиера Борисов на 25 май за заслуги към българския политически екстремизъм с руски корени.

Същият Тодоров ме съди за обида и клевета във връзка с две мои статии, в които съм реагирал критично на това абсурдно назначение. Иска да спечели от насроченото за 7 февруари 2018 г. дело срещу журналист на свободна практика 60 000 лева.  Понеже хилядарките от заплатата му на държавния пост не му стигат за пълно щастие е решил, че може да изкопчи такава огромна сума от едно “медийно насекомо” и да го смачка от позицията на длъжностно лице, обидено от журналистическата  (ми) критика.

Партийният му шеф ( и поръчител?) Волен Сидеров, който се прави на хрисим напоследък, паралелно ме нападна в путинофилския си телевизонен канал “Алфа”. Обаче без да иска ми направи комплимент. Не ме споменава поименно, но показва на екрана на поверения му канал статията ми в ivo.bg.

 

По подобие на много негови подобия, които се чудят как да ме дискредитират и не намират нищо друго, Сидеров се опита да ме уязви с препратка към епизод от миналото ми (разминиран отдавна от самия мен) . Нарича ме “неуспял  кадесар, който не са го приели в ченгеджийницата, защото нямал качества (IMG_7721“правоговорът” си е негов- бел. ИИ)”.

Точно така. “Неуспял” съм и не са ме приели ( имам и документални доказателства за черния печат в досието, което са ми спретнали, където пише, че НИКОГА не мога да бъда назначен в “органите на МВР”).  За разлика от Сидеров, който е преуспял на попрището на кагебистката пета колона в България като вожд на путинофилството в период от близо 10 години.  И го доказа още тогава, когато престана да се прави на американски адепт ( със статии от рода на призоващата “ “Да освободим Альоша от наряд”) и се заяви като пресаташе на Мултигруп, проруската корпорация, която се опита да си напазарува България още преди за това пазаруване да ни признае цинично депутатът от управляващата в Русия путинистка партия “Единна Русия” Пьотър Толстой в репортаж по БНТ миналия септември.

Преуспелият на това поприще Сидеров и неговите слуги не могат да понесат  толкова “неуспял” журналист. В опита си да ме уязви Сидеров следва своя другар по русофилщина Георги Първанов, който ме нарече “безобиден журналист”. Хем съм им нищожество, хем  ме преследват и гонят от БТА, в. Експрес”, БТВ- а вече и в последното убежище на свободното слово у нас искат да ми затворят устата в личния ми блог.

След серията от заплахи с убийства от страна на русофили и три преписки в рамките на няколко години на съответните разследващи органи, прекратени поради “липса на доказателства” или на воля от страна на прокуратурата да обяви разкритите мои преследвачи за подсъдими ( четвъртото разследване тече в момента), този път са ми намислили съдебна разправа.

Щурмовакът на Сидеров и негова дясна ръка при най-агресивните изяви на атакистите преди да станат управленци в днешно време Илиян Тодоров е наричан именно щурмовак не само от мен. С рядко за българските медии единодушие е определян като един от най-отблъскващите образи на политическия екстремизъм у нас през последните години.

Защо началникът на област София не иска да съди други, а точно мен, ще оставя на въображението на читателите, които имат достъп до моите близо 6000 публикации в ivo.bg, привлекли повече от 37 000 000 посещения за по-малко от 10- години.

Ето какво други журналисти са написали за него по същия повод, като мен във връзка със скандалното му назначаване за управител на област-София:

София посреща Председателството на ЕС с губернатор антисемит, хомофоб и побойник! Лиляна Павлова няма ли да каже нещо по темата?

Същият, който обяви преди няколко години, същите тези гости и ръководители на ЕС за „болни политици, които управляват Европа от името на гей-лобита и превръщат съюза в аморално сборище от хомосексуалисти.

Обидите на Тодоров обаче далеч не свършават с това. Той захапа и хората на изкуството, като съобщи по телевизията, че „75 % от хората на изкуството са хомосексуалисти и дегенерати. 

Днес същият се готви да се изтъпани пред същите тези хората, които обиждаше вчера, вече обаче облечен с новата премяна на широкоскроен европеизиран демократ.

Всъщност едва ли има смисъл да се доказва с големи детайли, че личността Илиан Тодоров е крупна обида за целият ЕС и идеята, която тази организация носи. Най-малкото е унизително и срамно това лице да бъде начело” 

Жалка и комична картинка, защото именно хора като Илиан Тодоров се явяват своеобразни терористи за собствения си народ, а безумните им обиди към евреи и други етнически и маргинални групи, са по-страшни от всяко друго оръжие за масово унищожение.https://www.bulnews.bg/article/309825

Щурмовак на “Атака” стана управител на София-област – Mediapool

www.mediapool.bg/shturmovak-na-ataka-stana-upravitel-na-sofiya-oblast-news26430

https://nova.bg/news/view/2017/05/25/183214/атакист-нахлул-в-натфиз-стана-управител-на-софийска-област

25.05.2017 г. – Щурмовак на Атака стана управител на София-област – Бившият депутат от Атака Илиан Тодоров бе одобрен в четвъртък от Министерския съвет … За действията си около и в НАТФИЗ Волен Сидеров бе осъден на пробация – една от общо петте присъди, които националистът получи за …

Атакист от нахлуването в НАТФИЗ стана областен управител …

dnes.dir.bg/news/natfiz-ilian-todorov-25812655

25.05.2017 г. – Правителството назначи Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област и освободи досега заемалата длъжността София Торолова. … Тодоров е бивш депутат от “Атака“, който стана по известен по време на шумното нахлуване в НАТФИЗ заедно партийния лидер Волен …

26.05.2017 г. – “Илиян Тодоров е бивш член на партия „Атака” и познат с ярките си хомофобски позиции и със зрелищното си участие в акцията на Атака срещу НАТФИЗ преди 2 години, заради което лидерът ѝ Сидеров беше осъден. Тогава Тодоров се „прочу” с изказването си „75% от артистите са …”

Има още много примери от подобен род, но овластният атакист се обидил точно на мен.

Ако напуснем територията на епитетите, чиято обидност е най-малкото спорна (защото щурмовак , антисемит, хомофоб и т.н. вероятно са комплименти за Илиян Тодоров), трябва да попитам дали не е подсъдно именно да твърдиш за някого, че е изнасял куфари с пари, без да можеш да го докажеш?

КЛЕВЕТА ли е например твърдението на Илиян Тодоров по адрес на Бойко Борисов и Цветан Цветан Цветанов от не толкова далечната 2014 година, че двамата са изнасяли пари с куфари ? :

И. Тодоров: Борисов и Цветанов изнасяли пари в куфари – Frognews

https://frognews.bg/novini/todorov-borisov-tsvetanov-iznasiali-pari-kufari.html

Защо Тодоров не ме съди за моето доста по-ранно заглавие от 11 декември 2013 година “Морен сопол пие водка на Варадеро” – не е ли поради това, че той не само откровено заблуждаваше зрителите в студиото на Нова тв от името на своя партиен началник Сидеров за неговото разпищолено посещение с антуража си от депутати в Куба, но и понеже заплаши журналистката Генка Шикерова, че щял да й сменя името от откровено фашизоидни позиции на Генка “Цукерман”? Нарекох го фашизоид и мижитурка. И не се отказвам от думите си.

Както съм регистрирал :  “в друга телевизия депутатката от „Атака” Деница Гаджева, пропадайки също на дъното на „аргументацията”, на практика не отрече за плажуването ( т. е. без да иска изобличи Илиян Тодоров като лъжец – бел. ИИ). По повод снимките тя се опита да бъде язвителна, обяснявайки, че Сидеров можел да си позволи да се показва на плажа, защото не бил тюлен като Борисов и Фидосова”. https://ivo.bg/2013/12/11/волен-сопол-пие-водка-на-варадеро/

Ами прякото обвинение на Илиян Тодоров към Бойко Борисов като част от мафията?

Язвителен към своя днешен благодетел Борисов беше Илиян Тодоров и в онзи момент, когато двамата още не знаеха , че много скоро ще се “оженят по сметка” във властта. Тодоров каза по адрес на Борисов следното http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/koj-e-ilian-todorov-izbran-za-oblasten-upravitel-na-sofijska-oblast.html:

Прочетох изявлението на Бойко Борисов, той говори за някакви плажове на мафията, доста нахално, при положение, че именно 90-те години Бойко Борисов беше един от хората, които имаше първите охранителни фирми. Тогава само мафията можеше да има охранителни фирми. Същият Бойко Борисов, който си играеше тенис с хора от българския ъндърграунд, да не ги споменаваме поименно всичките и същият Бойко Борисов сега ще говори за мафия – много е грозно“.

Илиян Тодоров е острие на политическата агресия и обича да обижда по колективен признак, говорейки за “хомобандити” в Европарламента, но не прощава и на родните артисти. https://www.youtube.com/watch?v=fyPf0tCZbrA

Илиян Тодоров, както никой друг, освен своя началник Волен Сидеров, има богата и добре илюстрирана в публичността биография на щурмовак срещу медиите още преди прословутото му съучастие в злополучното нахлуване в НАТФИЗ през есента на 2015 г., за което лидерът на “Атака” беше признат за виновен ( отърва се с лека присъда след самопризнание), но Тодоров, който беше негов основен подгласник в агресията, се измъкна сух от водата. За награда Борисов го назначи на висок държавен пост.

Тодоров е сред хулиганстващите атакисти в приемната на БНТ на 27.06.2013 г. , когато нахлува със свои съпартийци в медията да търси сметка на журналистите, които нарича “платени , поръчкови измекяри” ( дали това е обида или клевета ?).

61145392

Илиян Тодоров в антуража на Сидеров и по време на неговите т.н. “граждански арести” на протестиращи срещу правителството на Орешарски през лятото на 2013, когато Сидеров е заснет да обикаля центъра на София с изваден пистолет. Придружаващите го са наречени “мутри”, но от това атакистът също не се е обидил. http://daniivanov.blogspot.bg/2013_06_23_archive.htmlCapture_2013-06-27_a_14.57.18

Capture_2013-06-27_a_14.57.30 (1)

Илиян Тодоров е щурмовак и срещу Нова телевизия на 8 януари 2014 г. .

 

 

images-1

Но върхът на на екстремистниките му публични изпълнения е онова нахлуване в НАТФИЗ на 25 октомври 2015 г. в навечерието на местните избори.

4c_v03l07

Тодоров дефилираше предизвикателно като представител на Русия на тази хулиганска сцена с кожено яке с надпис “Россия” и се изживяваше като охранител на Сидеров.

Unknown images

 

което през март следващата година Сидеров се призна за виновен по три обвинения, а основният му съдружник в хурлиганската изява не само не беше привлечен под отговорност, но и беше овластен след като поощрение ( за да може вече да съди журналист от позицията на длъжностно лице , оскърбено от журналистичската критика).

И така Илиян Тодоров, наричан в други публикации мутра, щурмовак, антисемит, хомофоб, побойник и т.н, който участва в редица скандали с нахлувания в редакции на медии и заплашва в ефир журналистка да и сменя фамилното име,  си е избрал да съди за обида и клевета един блогър без трибуна в т.н. големи медии.

Дали да не приема това за комплимент, след като именно моя милост се оказва най-непоносимия за рашизоидите в България журналист, макар да е принуден да упражнява професията си във възможно най-отдалечения ъгъл на медийното пространтво?

Заведеното от него дело за 60 000 лева за обида и клевата е насрочено в Районния съд на София на 7 февруари.  Моята защитна тактика е обичайната за мен откритост, с която ще отвърна на тази управленска агресия. Щом искат битка, ще я получат и на този фронт, на който ме обявяват за “насекомо”, което могат да смачкат с власт и пари. Каквото и да реши съдът, заявявам отсега:  тези типове не могат да спечелят друго, освен пирова за самите тях победа над една отделна личност. За рикошетите от стрелбата им ще говорим тепърва.

41 мнения за “Управителят на област София Илиян Тодоров готви съдебна разправа с мен”

 1. Европейците ще са в България следващите няколко месеца. Трябва да им се помогне да разберат що за изроди управляват България. И ако не последва нищо то това ще е удар върху Европейският проект.
  Г-н Инджев, имате моята подкрепа, ще следя в блога ви развитието на тази сага и там където мога ще помагам.

 2. Който копае гроб другиму, сам пада в него. За всички русофили-родоизменници ще дойде времето да бъдат наказани. Сега може би са силни и са на власт, но ще паднат с гръм и трясък в много скоро време, и тогава други по силни от тях ще ги смачкат.

 3. Речника е беден за да бъдат подобаващо “оклеветени” тези човекоподобни. И подобно на Тръмп човекоподобните сипят грозни обиди за многото си врагове но го играят свръх чувствителни когато получат малко от лекарството което раздават.

 4. Оказа се че у нас трябва да си МУТРА за да си във ВЛАСТА или че(ГАРВАН ГАРВАНО ОКО НЕ ВАДИ-НО НА ГЪЛАБА ОКОТО ЩЕ ИЗВАДИ). И сега как ще посреща Евро депотатите този КАТИЛ ИЛИЯН ТОДОРОВ, с какви очи ще гледа наричаните от него ГЕЙ ПОДОБНИ. Питам се и ОТГОВОР не ИСКАМ. Дано да се задави от парите които иска чрез КРИВОСЪДИЕТО от вас господин Инджев!IIC…..oIL.

 5. А така наречения”губернатор”защо си мисли(и вярва),че ще губернаторствува още 200години?

 6. Иво е прав, това е “бушонът” който ще гръмне, изгори и следа няма да остави след себе си. Вижте погледа на Бушона! Психиатри няма ли в България? Приберете го, преди да е започнало голямото излагане на “европейската председателка” пред останалия демократичен свят!! Според мен, зад това скалъпено обвинение, стои стройна русофилска пасмина, с безкорисната подкрепа на “обединени атакисти”, десантчици от ГРОБорисов и под патронажа на главния Цацар на джамахирията. Срамно е, но не е неочаквано. Гадното е, че винаги искат много пари и невинния трябва да доказва своята невинност.Преди биеха с чукове(Огнян Стефанов), а сега съдят за големи суми(Иво Прокопиев, Иво Инджев). Просто методите за затваряне на усти се промениха. Всички виждат, че слушкащите като Едвин Сугарев получават папкане, а непокорните ще трябва да защитават в една наситена с корупция и шуробаджанащина държава свободата на словото Си. Разбира се, че ние, читателите и почитателите на Иво Инджев стоим зад него и всеки ще помогне когато и с каквото може, но бих се радвал на една сплотена медийна подкрепа от всички независими медии и блогъри в страната. Не казвайте, че такива няма! Има, но се чува само непрекъснатото, арогантно грачене на Жълтата преса, а гласовете на отделните сериозни медии и блогъри остава заглушен. Сега е момента, за Обединена Демократична медийна подкрепа. От всички, без значение дали изповядват десни или леви убеждения.

 7. Вижда се ,че Сидеров е заменил своята предишна Чуколина със сегашната си Тодорина?!? Сидеров отдавна си прави натурални дибидюс фотосесии в мъжките списания, но учудващото е че това не интересува “хомофобите”, като Тодоров?!?
  Сидеров освен това цял живот е бил продажна чемгесарска блядь , завършен чревен паразит, на много по-ниско еволюционна ниво от “медийните насекоми”, защото винаги бил на чужда и ченгесарска издръжка. Ето няколко линка за да му припомним откъде е започнал своята блестяща кариера:
  https://bivol.bg/siderov-podsadim.html
  http://www.168chasa.bg/Article/623240
  А ето и още малко за необяснимите и неизяснени спонсори ,които финансират гуляите му в Куба, Европа и Русия:
  https://bivol.bg/siderov-paris-deklaracia.html
  И при всичките подобни факти за Сидеров е малко цинично от негова страна да обявява за нещо повече от завършен паразит ,който е бил винаги на чужда издръжка.А заедно с него и всичките му лакеи в Атака.
  Показателно за изцяло паразитната същност на Сидеров и Атака е ,че той е приел от много години за свои основни спонсори своите, уж, политически и етнически противници от ДПС – Пеевски и Доган:
  http://e-vestnik.bg/9305/delyan-peevski-pechata-v-ataka-i-nego-li-kupi-dps/
  А пък за последните избори Сидеров е получил целият си хонорар за неговата книга от печатницата на Пеевски, и след това по-голямата част от тиража директно е отишъл за претопяване, защото е непродаваем. Което показва до каква степен Сидеров е зависим и сега, и дали въобще има някакво място за някакъв паралел и сравнение между него и най-маргинализираните цигани , които използва за неговата ксенофобска и расистка пропаганда, и единствено оправдание за съществуването на себе си , и на собствената си партия.

 8. Борисов надроби много глупости с новото правителство. Имам чувството че използва европредседателството като параван знаейки че те Европейците ще са по снизходителни в този период. Ако ще има последици за глупостите те ще са след 6-те месеца.

 9. “Прочетох изявлението на Бойко Борисов, той говори за някакви плажове на мафията, доста нахално, при положение, че именно 90-те години Бойко Борисов беше един от хората, които имаше първите охранителни фирми. Тогава само мафията можеше да има охранителни фирми. Същият Бойко Борисов, който си играеше тенис с хора от българския ъндърграунд, да не ги споменаваме поименно всичките и същият Бойко Борисов сега ще говори за мафия – много е грозно“.

  Хахаха, присмял се ксенофоб на мафиот!

 10. Първа Част Р А Ш И С Т ———/поема/

  И тъй да почнем днес романа
  героят често е пред вас.
  Без политическа премяна
  представям ви го просто аз.

  Хъшлака Сайдер Варадеров,
  типичен ямболски селтак.
  Едва ли друг ще се намери
  педал и по-голям ментак.

  Една ли вечер е издебнал
  кокошки да пребара той?
  И колко техника е краднал
  те нямат чет те нямат брой!

  В Ямбол всеки го познавал,
  от църквите иконите крадял,
  в джамия мюфтията го хванал,
  с джобното си ножче обрязал.

  Изминали години, десетина,
  изпече си джебчийски занаят,
  след туй за София замина
  късмет да дири в този свят.

  Втора Част

  Редовно си крадял хъшлака,
  апарати фотографски свил
  и можел за една минутка
  дюкяна да изпразни в стил.

  По улици алъш-вериш въртял,
  из къщите заложни все сновял,
  от кражбите парици посъбрал,
  Витошка квартирка си вземал.

  Веднъж изгафил като крал,
  на нощната охрана налетял,
  през гащите милиционера
  пръснал му халка с фенера.

  В караулката го закарал,
  там ебан здрава му хвърлял,
  в софийския затвор вкарал,
  а Сайдер с месеци кървял.

  Животът здраво го притиснал,
  години безпаричен бе,
  мюфтията го бил кастрирал
  дори не можел вече да ебе.

  Започнал сълзи той да рони
  за разпиляни младини
  но как природните закони
  могъл би тук да измени?!

  Трета Част

  От КГБ Луканов се смилил,
  в ДС при Китка зачислил,
  в Демокрация го назначил,
  руснаците да хули наредил.

  Започнал Сайдера да атакува
  в статии Альошковци ругал,
  до джамия праведни линчува
  тоз злобен ямболски педал.

  В Овергаз аташак сложили,
  но олигарха руски не го щял,
  при Мултигруп го уредили,
  Илийката Павлов да го ебял.

  Страхлив и кротък насаме,
  но заобиколен с охрана
  скача декоративното петле
  срещу всеки без отбрана.

  Оженили го за ДС мастийка,
  тя довела му едно детенце,
  Китка знатна шаврантийка
  с тъпичкото си момченце.

  Детето било внуче на ченге
  и от ДС-то се разпоредили
  Мутко евро-комисар да е,
  а на Сайдера му наредили.

  Четвърта Част

  Угодлив е Сайдера скопец,
  но ревнив бил до забрава,
  горката Китка иска си ебец,
  и с други му изневерява.

  На Мутето мандат свършил,
  на Китка страстно и се ще,
  Сайдер строго я ограничил
  и тя решила да се разведе.

  Пари набутали му руски орки,
  да види свят и от ДПС му дали,
  а младите му секретарки,
  някак там били забременяли.

  Националист го тук раздава,
  а руско знаме все развява
  и отоманския закон прокара
  на българи земи да забранява.

  Емигрант земя не мож закупи,
  а руснака Черноморие изкупи.
  На мамашките дълбок поклон,
  за българите няма тук подслон!

  Вилней катила в аероплани,
  замерял пътници с кюфтета,
  заплашвал той самотни дами,
  посягал бил дори и на ченгета.

  Днес Сайдер всеки го ебе,
  атакистките са минетчийки
  и на манафите от ДПС
  те са първи ибрикчийки.

 11. Досетих се от миналата статия, че гадината която иска да Ви съди е Тодоров от атака. Успех!

 12. Е ,този път няма да се дадем.Пълна мобилизация на близки и познати.Трябва да мобилизираме и познати политици и общественици.
  Това е не само проблем на г-н Инджев,а проблем на свободното слово.
  За да се наеме добър адвокат дарителската акция трябва да продължи.
  Нека всеки ден да имаме информация за проблема,за да се организираме.

 13. веднага сядам да пиша писмо на моя сенатор в Сената, цяла Америка да разбере какво правят рускофашагити в България

 14. Г-н. Инджев ,имате моята огрмна морална подкрепа и по-скромната ми материална такава.
  Дръжте ни в течение на делото!

 15. В този случай с г-н Иво Инджев залогът е голям. Искат напълно да бъде смачкана каквато и да е опозиция. След това кой ще пише и ще говори истината. Затова трябва пълно сплотяване и обединение. Сега е моментът и НОВА РЕПУБЛИКА и ДСБ да вземат отношение. А то ще трябва да бъде най-внимателно следене на ситуацията и вземане на решения. Преброяването чрез идеята на Сия нека да бъде първата стъпка към обединението. И нека това обединение да прерасне и за други действия. Например дебат за свободна медия.
  И напълно съгласен с ” Kirov”
  “Според мен, зад това скалъпено обвинение, стои стройна русофилска пасмина, с безкорисната подкрепа на “обединени атакисти”, десантчици от ГРОБорисов и под патронажа на главния Цацар на джамахирията. “

 16. Муцуните от снимките се самоубиват.
  За жалост и държавата ни пропада след тях.

 17. Не мислч, че ще му мине номера на Тодоров пред Софийски съд. Много лошо време му се падна, “еврогейско” едно такова.
  А какво време беше…

  С Вас сме г-н Инджев!

 18. @ GG2
  Cлaгaм бac на каcа биpa, чe пpeди cледвaщите пapлaмeнтapни избopи Xpиcто Ивaнoв пaк щe ce излигaви, oтказвaйки ce oт кoaлицията “Hoва peпyбликa”. Cъщo кaто пoзабpaвeния лидep нa пoзабpaвeния CДC Kaбaгaйдoв. 3a cъжaлениe пo пepдyтaта кayза нa Ивaнoв ce пoдвeдoxa кaчеcтвeни xopa катo Maнyeлa Maлeeвa и Бeдpoc Xaлвaджиян.

 19. Телефонният номер за SMS не работи ! Пробвах го два пъти от М–телски телефон отговарят ми ,че няма такъв номер …
  Така ,че остава банков път…

 20. Едни го наричат “бай”, други “бате”, а трети Бойко.
  Това е един шубелия, който се прави на мачо.
  Кой е виновният, че шубелията се прави на мачо?
  Виновни са тези, които му позволяват.
  Защо не съдят тези, които го наричат нецензурно по всевъзможни начини?
  Защото са много.
  И затова те се опитват да съдят главата на всички нас.
  Ще им позволим ли?

 21. Само ги погледнете на снимките по горе и ще разберете какви УРОДИ са във власта на България. Докато са на власт МЕКЕРЕТА на БКП ДС и ПОДЛОГИ на КПСС и КГБ няма да има оправия. Близо 28 години изминаха от свалянето на ЖИВКОВИЯ режим а все още България тъпче на едно място защото РУСОФИЛЩЕНАТА е толкова вкоренена в съзнанието на сънароднищите ни че може би ще трябват още поне 28 години – ако не и повече за да се усъзнаят. Дори тук в САЩ много наши сънародници БЛАГОСЛАВЯТ стария СТРОЙ у нас макар че ползват благата на КАПИТАЛИЗМА но си натискат парцалите и като стане време за гласуване елате да ги видите!Господин Инджев дал съм СМСа ви на мои близки за да получите скромна помощ, Ще се радвам истината да възтържествува.IIC…..oIL.

 22. Не е лесно да живееш в държава управлявана от недоброжелателни властници. Не е лесно да живееш в свят поробен от могъщи недобросъвестни измамници и хищници не знаещи мярка в страстите си. Планетата ни бавно и полека се превръща в гроб за Божиите създания , въпреки любовта и мъдростта заложени във душите. Когато тези роби на сатана твърдят, че са великани и другите били мъници, те не говорят с поробената си душица а с гласа на черния вселил се в тях , тласкаки ги към безумие за да пирува над смъртта им!!!

 23. Вие действително сте най-ярък. Жалко, че трябва да хабите толкова нерви и време.Стискаме Ви палци. Успех!

 24. @Десен,

  Ще отговоря само веднъж.
  Мисля че Христо Иванов рискува на предните избори като не се коалира с “Нова Република” за да може двете партии да имат евентуално по-голямо влияние в парламента. А и Радан Кънев бе насъбрал малко негативи по онова време. Ако бяха влезнали и двете, те наистина щяха да имат влияние. Но комунягите задействаха вроденият расизъм и страх у българите от различните (бежанци) и вместо тях в парламента се озоваха подобните на Илиан Тодоров. Представянето на Христо Иванов в негативна светлина мисля че не е добре за никой от нас. Нека не забравяме какво стори той докато бе министър. Човека има правилните намерения, европеец е. Не можем да си позволим да отритваме хора като него, малко сме.

 25. @ GG2
  3нaeтe мнoго дoбpе, чe Христо Иванов paзцeпи дecния вoт, c кoeтo oбcлyжи интepecите на aнтoнтoдopoвaта шaйкa. Ho aз дaдox caмo cвoeтo мнeниe и пpогнoзa, c кoитo нe aнгaжирам никoго. Kaктo кaзвaт в бpaтcки бандитycтaн: поживём – yвидим.

 26. С пожелание за една още по успешна за Вас Нова 2018 година ,уважаеми г-н Инджев,бъдете уверен че в битката за оцеляване на Свободното слово Вие не сте “самотен ездач”!Зад Вашата кауза на свободното слово ще застанат всички българи за които тя е и собствена такдава.Един от тях съм и аз!Присъединявам се към идеята да се отвори подписка за Вашата защита ,в която да се изиска от Б.Борисов също да се присъедини,ако не може да намери законен мотив за поправка на допоснатата грешка с назначението на Илиан Тодоров на високия държавен пост.Да видим дали ще му стиска да предприеме такова действиеНещо на фона Европредседателството от БГ което би поизчистило автопетното което с лепна с въпросното назначение. Нещо се случи с поста ми

 27. Руските мекерета се зъбят най-много на този,който най-силно и аргументирано ги разобличава.Желая ви здраве и кураж,господин Инджев и вярвам че няма да ви уплашат и разколебаят.Дано повече българи да четат вашите книги и публикации,за да разберат че най-голямата опасност за България са продажните рубладжии,които ни управляват.

 28. Относно Христо Иванов и обединението съм съгласна с Тони Филипов д-р,”Тия господа, които заради глупост и тънки сметки сега гледат парламента изпод опашката на Коня, си въобразяват, че ние само чакаме откъде ще свирне тръбата, за да се стечем под знамената на некой Христо, на некой Радан, на некой зелен или оранжев. Защото ние друга работа и цел в живота, освен да правим масовка на въпросните господа, нямаме.

  Не, господа! Тъжно ми е да го кажа, но вие се оказахте сляп клон в партийно-политическата еволюция. Турихте егото си над интересите на онези 250-300 хил. избиратели, които ви дадоха още един шанс. Ама на, шансовете свършиха, нема, и в склада нема…”
  Г-н Инджев, време е за неочакван откат, ако щете рикошет за тях и ще си го получат, хем в мордата . Пък че тоя комедиавн Илиян Тодоров има налуден поглед се забелязва от мнозина . Не сте сам и те го знаят!

 29. @Тончо Васев

  Телефонният номер за дарение чрез sms работи прекрасно! На номер 1916 пишете на латиница с големи букви: TXT IVO

  Весело Посрещане на всички и нека 2018 да ни донесе повече мир, но и смелост!

 30. г_н Инджев , сега вече имате повод да не подминавате великодушно старата обида ,нанесена Ви от най-високо място и да заведете съответен насрещен иск. Това ще промени съществено хода на събитията.
  Предполагам, че разполагате с достатъчно доказателствен материал.

 31. Kъм Станчева
  Няма как някой да не е съгласен с написаното от Тони Филипов. Човека има стил! Пише така, че за всеки да има по малко “критика” и всички да се радват на “блестящото” му остроумие. И леви и патриоти и депесари и бесепари и гербаджии и псевдо-десни. Занятчия си беше и занаятчия си остана. Обикновенно написаното от него спомен не прави и врагове не създава. А това, че Радан и Христо пречат на някого си има обяснение – те просто са му пречили откакто ги има, а преди тях пречката е бил Иван КОстов.
  Щастлива и по-добра 2018 година желая на всички!

 32. Пълна подкрепа за Иво Инджев! Трябва да се държим като свободни хора. Друго отношение е абсурдно , защото България е наша и на Европа. Не е тяхна. И този път те – руска пета колона и обслужващи – трябва да го усетят.

 33. към Киров
  Беки не е прав докторът в този случай?! Аз безкрайни малоумия не възнамерявам да прощавам, и няма как да се притека под знамената и фанфарите за сбор на Христо -няма да им участвам в масовките. Беше им даден за кой ли път шанс, хората призоваваха за обединение ,но егото им беше по-важно. Е, получиха си го -особено Христо Ив. -както виждате го подозират в съмнителни съглашения, и не бихте могли да отречете ,че хората имат основания за това -и идиот би провидял,че разделението не прави силата! Аз доверие нямам за профукване ,нито търпение повече! За мен тези от Да, Бг са бита карта, самоизпразнила се от съдържание

 34. Тази информация, че “политическото” (с извинение за думата!) недоразумение Илиян Тодоров (това недоразумение, представете си, било станало… областен управител на Софийска област!?) било завело съдебно дело срещу известния журналист Иво Инджев само свидетелства за това колко много са се разпищолили днешните управляващи, давате ли си сметка колко голямо е разпищолването им щом са стигнали до такива ексцесии спрямо един от малцината останали неподкупни и честни журналисти! Правете си сметка също така колко им е акъла – щом прибягват до такава една стъпка! (А може би се надяват че в крайно деморализираната ни съдебна система не е толкова трудно да се намери податлив на политически натиск съдия, способен да опраска един журналист ей-така, само щото това се е приискало на един разпищолил се властник?!)

  Предстоящото съдебно дело ще бъде изключително интересно и многозначително даже: за да проверим докъде именно е тръгнала страната ни, която решително се е подхлъзнала по пътя, водещ до тиранията, авторитаризма, волунтаризма на властващите и прочие. Тоест да проверим докъде страната ни се е подхлъзнала по пътя на своята путинизация, на която пачаврите от руската партия АТАКА са нещо като най-първи “рицари”, с извинение за употребата на толкова неподходящата за случая дума (може би най-подходяща за случая е думата, която така обичат въпросните руски мекерета, именно думата ибрикчия?! Интересно е, че въпросното властническо недоразумение (с кой акъл Боко го назначи за областен управител, моля ви се?!) съди г-н Инджев не за друго, а за… пари, тия нещастници поне това не съзнават ли, че по този начин фактически и на дело признават, че единственото им вдъхновение за занимания с политика са именно парите?!

  Много други въпроси възникват по случая: може ли руско мекере, продажник, пачавра, може ли един рубладжия и прочие да се почувства засегнат на… чест, имат ли такова нещо като чест въпросните безскрупулни играчи?! Защо, прочее, тази политическа мижитурка не съди някой друг от обидилите го журналисти, а само г-н Инджев е взел на прицела си? А може би изпълнява някаква добре платена поръчка от московските си государи?! Щот, знайно е, такъв последователен критик на путинщината и кагебизма като г-н Инджев няма начин да не е вбесявал въпросните московские государи на наште продажници?! Между другото, аз също бих искал да бъда съден от въпросният таваришч, ей-на, обиждам го съвсем умишлено. Щото има нещо, което се нарича свобода на словото, която изисква истината гласно да бъде казвана, а не да бъде крита. Руски мекерета ли са атакуващите таваришчи? Рески проект ли е АТАКА? Плащат ли добре на мекеретата си московските государи? Наричани ли са тези същите “рубладжии” още от Стамболово и Захари Стояново време (и от времето на Симеон Радев? Не е ли срамота, не е ли грях пред истината да наричаме руските мекерета и пачаври иначе освен руски мекерета и пачаври (плюс руски ибрикчии)?!

  Нека да ме съдят и мен, да видим как в съда ще докажат, че не са вземали пари от государите си! Някой друг от вас, гражданите, от вас, българите, дето четете блога на г-н Инджев, иска ли ведно с него също кат мен да иде в съда и също доброволно да застане на страната на “подсъдимия”?! Знаете ли какво ще стане, господа и дами, ако допуснем съдът, под грозния натиск на властта, да опраска г-н Иво Инджев?!

  Нещо да кажете по въпроса имате ли?! Нещо не трябва ли да направим за да помогнем на поредната жертва на руската имперска наглост спрямо нас, българите?! Бащиния на руснаците и на техните мекерета ли е нашата България, моля ви се, която те вече се фалят, че били изкупили?!

  Това само можах да ви кажа, макар че ми кипна и още много бих могъл, но няма нужда, нека и други да се изкажат първом! А иначе честита да ви е новата година, няма що, добре започва тя: а как ли ще свърши ако продължим само да гледаме мерзавците как са се разпищолили, да гледаме… руснак (и руски слуги!) как беснеят над бащиното ни огнище?!

 35. @Станчева

  Тези от “Да, България” правят много за България. Заслужават уважение, най-малко заради това че Булгартабак (Шиши) спретна протест пред офиса им. Христо Иванов и хората около него са много често на интернета и контактуват с избирателите, разясняват, дискутират. Едва ли има друга Българска партия толкова ангажирана с гражданството на фейсбук. А общество се гради точно така – цивилизовани дискусии, размяна на идеи, изграждане на ценности.

 36. Честита нова година на всички четящи , пишещи и мислещи на най – високия от малкото на брой острови на свободното говорене в омърлушената ни Татковина !

  Да си пожелаем първо здраве , след това “качествено нов ” 2.02 (товариш съймав ! Абаждай се дррредник !) , после и нови минимални рекорди в цените на петрола , бурно развитие на ВЕИ , а за капак защо не и някое смертельноапасно откритие в тази област… Пък останалото само ще се нареди .

  Г-н Инджев , здраве и здрав инат за Вас и голямото Ви семейство (ако гледаме на ината като агрегатно състояние на Надеждата)!
  А като стана дума за нея – ще си позволя една прогноза , макар и от човек , над чието рамо не виси меч за 60 000 .

  Насред европредседателството ще спечелите делото – мисля че това ще е главната цел на “меропринятието”. Заради двата гръмнати заека :

  първият – българската съдебна система е бърза , строга и справедлива , и всички приказки за проблеми в нея са гнъсни иситуации , целящи очернянято на цялата държава ;

  вторият – свободно слово в България – колку щеш , не само ами и свободно си вее байрака къде ли не .

  Е вярно , адвокатите едва ли ще са безплатни но затова и ние сме наоколо . Нарочни благодарности на Сия по този повод .

  Успех !

 37. към GG2,
  Добронамерени наивници-колко щеш-доверие лесно се губи ,трудно се възстановява . На мен алабализми не са ми достатъчни -искам да виждам реални действия и смели реакции -а такива не видя за сега. А че Шиши нещо си там ги нарочил…. те и Иван Кръстев му изграждат ореол и го пласират като “народен враг” в последните повръщания в клоаките на 6и6и, но това не го прави реален демократ, а Валдайски хрантутник

 38. Станчева, взexтe ми дyмaта oт ycтатa. Beче не caмo мъжeнcкaтa ми интyиция ми подcкaзва, че Xpиcтo Иванoв щe e пoрeднoтo paзoчapoвaниe нa наивнo-дeмoкpaтичнaтa oбщecтвeнocт y наc. Дaнo бъдeщeтo мe oпровepгae, нo eдвa ли. B този peд на мисли: Бoг да прocти ceдeceтo!

 39. Къде са десните в България сега, да направят нещо, да дадат гласност, да му стане още преди делото на тоя индивид толкоз срамно, даже да се уплаши от това, че не е един журналист насреща му, а мнозина честни и достойни хора?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.