ЧНГ ( “честити непреклонни граждани”) , г-н Борисов

Краят на година не винаги е празничен, включително за някои империи, като съветската, която се разпадна в навечерието на 1991-ва. А каква е равносметката за празнуващата власт у нас?

Супер! Така се е консолидирала в лидирането и лавиранете по европейската писта, че мотаещите се в краката й някакви екологично загрижени българчета изглеждат като дребни колчета в маркировката на гигантския им слалом към европейската слава.

Дали обаче са колчета, лесни за заобикаляне или са камъчета в ботуша на “генерала”?

Борисов дълго се правеше на арбитър в спора за Пирин и нарушаването на природните му дадености в интерес на една лакомия. Дърпаше се не за друго и не от страх пред “шепа еколози”, а поради опасението да не провокира създадаването на гражданска кауза, около която да се обединят многобройните и разнебитени от гербаджийския валяк принципно несъгласни с автократичното му управление български европейци. Накрая натискът на “стоителите на съвременна Лифтария” явно е станал толкова голям, че на Борисов му се наложи да изостави позата на върховния раздавач на помирение между двете непримирими позиции.

Управляващите се крият зад дскорошната видимост на многобройността на привържениците на застрояването на Пирин ( па макар и без да става дума за хотели, а “само” за лифт, писти и ИНФРАСТРУКТУРА?). Сред онези, които демонстрират активната си позиция, тази видимост в надмощието на едните над другите обаче се стопи като изкуствения сняг по пистите, който се оттича с химикалите си в почвата и в питейната вода под яркото слънце на запролетяването.

Демонстрацията, с която екозащитниците изпратиха годината в София, показа потенциала на протестните настроения в мащаб, който напомни за  приспаните постепенно ( тъкмо поради отдръпването на ГЕРБ), но продължили все пак цяла година протести срещу правителството на Орешарски в столицата. Иначе казано, опасенията на Борисов се оказаха основателни- както (почти) винаги, нюхът на “политическото животно” не го подведе и тъкмо по тази причина можем само да си представим колко силен е бил натискът, на който не е могъл да отказва повече.

Във връзка с възклицанието на спортия министър Кралев, че всички спортуващи били мнго щастливи от решението на правителството , ще се върна и към сравнението със застрояването на Черноморието ни: дали всички плажуващи са щастливи от неговото бетониране и пренаселване?

Да, предприемачи, собственици на терени, инвеститори и прочее привърженици на принципа “веднъж се живее”, със сигурност са щастливи. Някои от тях ще забогатеят (още повече), други се надяват на повече работни места. В познатия стил на управляващия популзъм евродепутатът  Джамбазки, избран да представя България в европарламента като политическа проекция на мимолетната партия на негвия събрат по популизъм Бареков, възкликна риторично по този повод : “Кремиковци ли да им построим”, за да имат работни места?

Да се отговаря на този въпрос и да се влиза в този спор, противопоставящ принципи на местния интерес е капан за наивници. Популистите никога не могат да бъдат надвикани – видя се от виковете им срещу несъществуващата за България мигрантска вълна от “милиони бежанци”, донесла им заветните процентни властово присъствие в този парламент. Когато обаче започнат да превръщат приказките си в управленска агресия е въпрос на принцип да им се отвърне. И това вече започва да се случва в София, където ехото от посегателствата срещу Пирин се катализира вече веднъж през есента на 1989 г. в нещо повече от природозащитна кауза.

Знам това от личен опит. Имах честта ( или дързостта, ако щете) да съм участник в онази демонстрация на “Екогласност” от 3 ноември 1989-та година, седмица след която Москва нареди на своите новоназначени фаворити в БКП да свалят амортизирания вече Тодор Живков от власт.

Сред местните жители в потенциално застрашения от посегателството на строителството върху природата на Пирин със сигурност има и доста смълчани противници на тези планове. Техният глас не се чува – както и гласът на онези в Каталуния, които не бяха организирани и мобилизирани по начина , по които бяха се консолидирани сепаратистите преди цяла Испания да застане зад единството на страната на принципна основа.

Някой може да каже, че сравнението е неадекватно, но в манталитетно отношение става дума именно за форма на местен егоизъм на едни замогнали се хора, които смятат, че това им дава право да се разпореждат с национално значими ресурси. Видяхме резултата в морските ни общини, където нахлуха руски капитали и собственици.

Банско не прави изключение в планинския вариант на това нашествие, подхранвано от иначе разбирамия за всяко човешко същество стремеж към лично щастие чрез замогване. Когато става дума за “човешкото” обаче, върховенство в мотивацията на човеците би трябвало да има мисълта за наследството, което оставяме на децата си- но не изчислено в седалки и лифтове. Никоя столетна мура няма седалков еквивалент.

Усещайки уязвимостта на своето решение на терена на принципите властта се чуди сега как да продължи спускането си надолу. Сред вероятно почти незабелязаните от предпразнично настроената публика в България ходове вероятно е останал един наситина достоен за съжаление ( поне за автора на тези редове ) факт: по липса на собствена достатъчност в личния си авторитет пред “градската десница”, заподозряна като столичен генератор на съпротивата  срещу сечта в Пирин, ГЕРБ се “присетиха” за смачкания от самия Борисов и антуража му авторитет на президента Плевнелиев в качеството му на запален скиор- същият, от чиито лични мотиви се възползваха, за да не го подкрепят за втори президентски мандат.

Защо Плевнелиев позволява да бъде употребен ( отново) от Борисов и компания, това е негов проблем. Но е видно, че използването му като рекламно лице на лифтинга на властта по спорната тема за Пирин е отчаян ход на онези, които са решили да търсят тази изгода – та нали проправителствените булевардни медии стават и лягат с псувни по адрес на същия този Плевнелиев, който бил нищожество, от което България се е отървала след неговия безличен президентски мандат!

 

bansko_politici

Не, снимката на Плевнелиев, разположен централно в компанията на Цветан Цветанов и други доброволци да услужат ( сред които самият Борисов, хитруващ в миманса, “знаково” отсъства, за да си запази възможността да лавира както в случая с лекарствата за онкоболните, ако протестите станат прекалено “горещи”), повечето от които са неразпознаваеми от българите, няма да подпомогне каузата на властта. Трябваше да разположат централно Плевнелиев в друга координационна система…

Прогнозата за бремето в този смисъл е за задаваща се лавина. Защото въжето , на което са навързани интересите на политиката и парите, беше дръпнато този път безкомпромисно от паралиите. Въжеиграчът Борисов беше принуден да застане на тяхна страна.  Гражданите, които с готови да протестират, вече са мотивирани не само по екологични причини, но и от видимостта на тази арогантност.

ЧНГ ( Честити непреклонни граждани)?

33 мнения за “ЧНГ ( “честити непреклонни граждани”) , г-н Борисов”

 1. Знаем че ако не си с ГЕРБ то икономически ще ти е трудно. Причината Плевнелиев да се връща в кръговете на ГЕРБ са може би икономически. Може би приказките за ревизия на приватизацията са смущаващи за него. Или може би е осъзнал че ако иска да прави бизнес ще трябва да сведе глава. Каквато и да е причината той започна да уронва авторитета който изгради като Президент. Не може да си върл анти-Путин, да говориш за хилядите ДС агенти в държавното управление и в същото време да мечтаеш за коалиция БСП и ГЕРБ (както в европейските демокрации).

 2. Дали след И горният коментар саша симав ще каже, че Стопанинът на БЛОГА НИ се “повтаря”, не казва “нищо ново”. Само от нас зависи обединявайки се безрезерно около каузата Пирин да отправим в политнебитието и ГРОБ и баце и моделът КОЙ.

 3. Сега, малце от рубриката “Иде втори февруари” (Има известна двусмисленост с Петльов ден. В случая някои ще бъдат “изтемарени курвенската”. Кой каквото е надробил, да го сърба)
  Три черни лебеда от Андрей Пионтковски за Раззия на лилипут.ин
  1. Блудният трилион
  2. Корейският апокалипсис
  3. Генерална стачка
  http://rusjev.net/2017/12/30/tri-chernyih-lebedya-2018-dlya-rossii-ot-piontkovskogo/

  Вторият линк е повече от показателен. Това е статия от лидер на патричотичните руски сайтове- Военное обозрение. В нея изхождайки от конкретен казус авторът стига до желязното

 4. Сега, малце от рубриката “Иде втори февруари” (Има известна двусмисленост с Петльов ден. В случая някои ще бъдат “изтемарени курвенската”. Кой каквото е надробил, да го сърба)
  Три черни лебеда от Андрей Пионтковски за Раззия на лилипут.ин
  1. Блудният трилион
  2. Корейският апокалипсис
  3. Генерална стачка
  http://rusjev.net/2017/12/30/tri-chernyih-lebedya-2018-dlya-rossii-ot-piontkovskogo/
  Вторият линк е повече от показателен. Това е статия от лидер на патричотичните руски сайтове- Военное обозрение. В нея изхождайки от конкретен казус авторът стига до желязното-логичното, че предстоящите санкции гласени от американската администрация могат да ударят всеки, от джуджи1 до портиера в кремъл.
  https://topwar.ru/132848-kak-rossiya-uverenno-pobezhdaet-sankcii-s-tochnostyu-do-naoborot.html
  И какво остава от матушката. Една безкрайна тундра. Който нож вади, от нож умира.

  http://rusjev.net/2017/12/31/ot-rossii-mozhet-ostatsya-bolshaya-tundra-ekspert/

 5. Няма какво да обсъждаме жамбаСКИ, защото цялото МВРО през повечето години след 1989г. е служело на местните и някои задгранични обръчгарси , а също и на интереси свързани с комунистическата и ченгесарската номерклатура – мутригруп, КТБ, и други различни лобита. ВМОРО никога преди 1944г. не е била в толкова лакейска позиция спрямо различните частни и държавни интереси , както е сегашното МВРО.
  А колкото до Плевнелиев, той трябва да определи какво подкрепя – само вторият лифт(?!?) ,или цялостната промяна на парк Пирин?
  Банско НЕ може да се сравнява с Алпите! Не става ,колкото и жабата да гледа подковите на коня, те не стават за нея!
  Алпите са два пъти по-високи , и на стотици километри по на север от Пирин.
  Пирин няма и 100 километра , докато Алите са дълги хиляди километри!
  Ако искат да правят някакво сравнение трябва да се сравняват с по-ниските планини в Чехия,Гърция,Румъния,Турция , Босна, Сърбия …. .
  Като дори малко по-ниските планини в Чехия ,Босна и Румъния имат предимството ,че се намират на стотици километри по на север от Пирин , и следователно предлагат по-добри условия за зимен туризъм от него.дори Стара планина е по на север от Пирин, Рила и Витоша – също!
  Това са природните дадености ,които не могат да пренебрегват, както не може по нечие си желание Земята да спре да се върти!
  А ,ако жамбаСКИ и МВРО имат желание да помогнат на местният бизнес – нека помогнат за бързото проучване и добив на природени и шистов газ и петрол, които ще доведат и до спадане на всики цени на всичките останали продукти ,които са зависими от енергоносители. В съседна Румъния добиват петрол и газ вече почти цяло столетие, а проучват и за шистов!
  А пък ако искат да да решат проблемите с безработицата в Банско, и в НРБ, и да дойдат големи високотехнологични предприятия , трябва да помогнат да се реформира административната номенклатура , съдебната власт и медиите, защото всичките съседни, и по-далечни държави предлагат много по-конкуренти условия от нашите. Защото почти всички са много по-напред в свободата на словото от НРБ, а други предлагат много по-голям пазар, или пък голямата част от конкурентните ни държави покупателната способност на гражданите е много по-висока от НРБ.
  НРБ не може да предложи НИЩО конкурентно спрямо тези конкурентни държави, за да привлече стабилни и дългосрочни инвеститори . Което се вижда и от миграцията на собственото население, което предпочита да мигрира ,защото и то вижда тоталната неконкурентноспособност във всяко отношение на НРБ.
  Това са реалните проблеми в НРБ , а не неконкурентните ски писти на Банско.
  И ако популистите жамбаСКИ и каракачанСКИ от МВРО не ги “виждат” тези проблеми , скоро ще им се наложи да извършват полпулистката си пропагадност на нечии “майчини” езици!
  В допълнение от МВРО могат да кажат за тези реални проблеми на НРБ и на коалиционният им популистокож “вожд” винету и неговият “шаман” – цвъки “умното”, защото явно те така и не са успели да ги разберат , макар и да са от 20 години във властта.

 6. GEORGI NIKOLOV,давай в същият дух,напомняй.След 7 февруари може да се наложи да увеличим темпото,няма давност.Идват и нови парични потоци,може да се повтори и потрети.И един СМС да е все е кяр.
  Плевнелиев отдавна ми е ясен.Но не можем да искаме всичко.По добре малко,за да не загубим всичко.Все пак е най ясният между гербаджиите,поне по отношение на вън.политика на България.А можеше да набере и съмишленици.Но явно го е страх и се държи за пеша на Бойко и Цацаров.Всеки може да бъде турен на трупчета.
  В тази връзка прочетох една история от Павел Писарев кор. на в.*Дело* във Франция..През 60-те г. по времето на Дьо Гол ,Т.Живков посещава 5-тата Република успешно.Очаква се организиране на производ.на Рено в България.Дьо Гол подарява на Т.Ж. едно Рено,но то вместо към София /вероятно по нареждане на руснаците/ заминава за Мадрид за Симеон Кобурготски.Дар за оказана *помощ* на България.Писарев попитал Симеон за това Рено ,но онзи само смутолевил нещо./ в.*24 часа* от 29.12.2017 г./
  Така преминава световната слава.

 7. Благодаря на всички, които подкрепиха моята инциатива “Един лев” подкрепа за Иво”.

  Защо “Един лев” и защо акция за три дни?

  За три дни, защото всяко начинание с начало трябва да има и край. На мен лично сроковете ми действат мобилизиращо, не се разсейвам и действие веднага; предположих, че и за другите е така. Важното беше да се преброим колко сме готовите да се самоорганизираме много бързо и минем в действие.

  “Един лев”, както вече обясних, е условна мярка. Доколкото ми е известно, дарителската сметка за блога на Иво Инджев е отворена денонощно за всеки с дарителски намерения и не финансовата помощ ми се стори е най-важната в момента.
  “Левче за Иво” (благодаря на Георги Николов за блестящата интерпретация) беше повече за преброяването, отколкото за самата сума. Ясно е, че в тези празнични дни всички сме се охарчили яко и исках ударението да падне на добрата воля, а не на размера на превода.

  Вчера прочетох, че върви, или е вървяла някаква кампания за един лев със SMS за нещо си и се засрамих. Мислех си, че моята едея “Един лев за Иво” е много оригинална, представете си. Всъщност усещането ми за “оригиналност” (какво нещо е суетата!) ми даде кураж да се заявя открито в отбора на Иво Инджев. Това беше по-важно за самата мен, отколкто за Иво, предполагам.

  С две думи, обябявам край на тридневната кампания (каква дума само) “Един лев” в подкрепа на Иво”.
  Благоадря на всички участници. Иво да си брои отбора и да решава как/къде/кога и за какво да го организира.

  Имам и още един грях. В един коментар написах нескопосана закачка, че Иво е свалил нивото – нали обикновено президенти се занимават с него. Определено не съм била права, нивото май се е покачило. Разбирам, че атаката към Иво идва по руското направление, директно от Москва. Изводите оставям всеки да си ги направи сам.

  Още веднъж благодаря за подкрепата.
  Моята инциатива приключи на 30 декември в 23:55 ч.

  Предавам щафетата на Georgi Nikolov да продължи с “Левче за Иво” или каквото там реши. Същ много се надявам, че и други ще излязат с много по-добри идеи как да се опълчим на злото.

  Чстито Непокорни Граждани! Пожелавам здраве за всички.

 8. Солидаризирам се с казаното от GEORGI NIKOLOV – “Само от нас зависи обединявайки се безрезерно около каузата Пирин да отправим в политнебитието и ГРОБ и баце и моделът КОЙ.” Каузата Пирин трябва да бъде надградена и да се превърне в обединително звено за изграждането на общ фронт срещу олигархичния модел на режима Борисов.
  В тази връзка съм напълно съгласен с казаното по-рано от г-н Илиян Василев-
  https://www.facebook.com/ilian.vassilev.9/posts/10156111217514430
  “В целия спор около Банско разбирам, че енергията и емоцията решително преобладават над рационалното. Каузата НП “Пирин”, особено в интерпретацията на зелените – подчертавам това, защото тя е само една от възможните – е важна битка, но в никакъв случай не най-важната.
  Намирам за тревожно, че съдбоносни за нацията каузи като съдбата на съдебната реформа, корупцията, престъпленията на властта не се превърнаха във фронт на противопоставяне срещу модела Кой? и отправна точка на промяна, не се блокираха улици и магистрали, а сега един казус с твърде неясна като реален отпечатък и практически последствия се превръща в терминална битка…..”

 9. ЧНГ 2018-та и весело изкарване на празника на всички!!!

 10. Подарявам, на Коледа стават чудеса, долната история на Стопанинът на БЛОГА НИ и всички коментатори и читатели които нямат задни помисли.
  И не ще да е случайно, че мястото на случката е в САЩ. Страна-лидер по благотворителност и доброволческа дейност. Казано по човешки, хора с широки сърца и миниум скрупули.
  https://www.huffingtonpost.com/entry/woman-married-cancer-death-connecticut_us_5a47cc96e4b025f99e1bdd5c?ncid=edlinkushpmg00000313

 11. СИЯ, искам първо да ти Благодаря за чудесната и навременна инициатива с прекрасното наименование “Левче за Иво”. Аз като редово “инджовче”, туй по велислава дърева, поемам щафетата и ще напомням ката ден за координатинатите на сметките на Стопанинът на БЛОГА НИ. Убеден съм, че всеки от нас, има близки, приятели, роднини които са съмишленици.Всички те, в рамките на възможностите си могат да се включат. В случая, няма много, няма малко. Или перефразирайки симпатичният герой на Илф и Петров от “12-те стола” Иполит Матвеич Воробяников, предводител на дворянството, титан на мисълта, особа приближена императора, баща на руската демокрация: “Тук няма място за пазарлъци”, т.е по нашему казано бакалски сметки в БЛОГА НИ никой няма да прави.
  Колкото-толкова!
  Има и други форми на подкрепа. Спомена се примерно за подписка в която да помолим и баце да удари пармак. И не само той. Президент, лидери на системна и несистемна опозиция, видни публични личности. Да ги видим кои и колко от тях ще се гънат под смокиновото листо: “Ама има разделение на властите, правосъдието е независимо …” Да, ама не. Няма просветен българин който да вярва, че честта на рублофила, без нито един ден трудов стаж, илиян тодоров е “засегната” и струва точно 3 негови месечни заплати-60 000 лева. Ако беше толкова обидчив да търси символично 1 лев и да дуй бузи. Не нам!
  Самата подписка трябва да бъде много внимателно формулирана по начин който да подсказва, че последното нещо в казуса е търсене на “справедливост” от “потърпевшия”.
  Но Пасаран!

 12. @Georgi Nikolov

  Относно това какви хора са американците.
  Посещавам този блог защото знам за себе си защо нещата не вървят в България.
  Тук намирам съмишленици.
  Живея на запад от 1994 – 13 години в Америка, останалите в Англия.
  Работил съм в големите западни банки. Имах “честта” да работя и за VTB Capital в Лондон.
  Разликата е от земята до небето.
  Никога не съм бил тормозен в западните банки. В руската банка не се притесняват да се псуват по електронната поща.
  Имал съм колеги руснаци и по принцип те са нормални хора, като всеки от нас.
  Но руснаците мениджъри в руската банка бяха това което аз виждам пречи на обществата в Русия, България и предполагам останалите източно европейски държави.
  Парадирането с власт, неуважението към подчинени е норма. Ценностната система е сбъркана.
  За сравнение, западняците знаят как да работят с хора. Имал съм случаи когато съм бил окуражаван и в крайна сметка съм преодолявал проблемите на деня благодарение на тази помощ.
  Но най-важното е че хората имат уважение един към друг. Може да е повърхностно но го има.
  Изглежда на изток хората не могат да стигнат до простите човешки истини – уважение, усмивки, добра дума.
  Обществата които знаят как най-добре да използват човешкият материал ще водят.
  Ние трябва да се учим от западняците, защото те водят. Няма какво да научим от руснаците, те са много назад, самите те имат много да учат.
  Проблема е че, няма как да предам това което знам на моите сънародници. Те живеят в своят свят от истини в който една от първите е че сме сродни народи с руснаците и че сме им длъжни за нещо. И когато трябва да избират между тях и западняците те избират изток.
  Нещата през 2017 се развиха в лоша посока. Властта е изцяло в ръцете на про-руско настроени политици.
  Европейско мислещите бяха изхвърлени. Това ще затрудни а и може да върне развитието на обществото ни в западна посока.
  Никой в България не говори за това как трябва да се развиваме и кой модел да следваме. Никой в България не говори за ценностна система.
  А този разговор трябва да се води интензивно с населението.
  Как да стане това обаче при положение че медиите са руски в по-голямата част?
  Как да стане това когато “лидера” в държавата е мутра и престъпник?

 13. И все пак.. Честита Нова 2018, драги съмишленици. Да сте живи и здрави и дано имаме повече успехи през новата година. Това ще е особено важно за г-н Инджев който собственоръчно бори едно много голямо зло.

 14. GEORGI NIKOLOV, от русия със сигурност ще остане една територия /добре де, тундра/, но ще е населена с китайци. Бях в Китай, когато те за пръв път показаха кадри от новата си сибирска територия. Бяха кадри на китайската армия, тренираща на новите територии.

 15. ЧНГ 2018 Година г-н Инджев!
  Дано Господ да Ви дава още дълги години здраве и неуморим хъс в защита на Българския дух! Българския, а не някой друг чуждопонклонен.
  Да сте ни жив и здрав!

 16. ЧНГ на Стопанинът на БЛОГА НИ и всички коментатори и читатели- съмишленици! Всичко най-най в личен-семеен, професионален и обществен план.
  Нека, живи и здрави, опровергаем поговорката: “Преклонена главица, сабя не я сече”. Да бъдем непреклонни както ни призовава и Иво и да изпратим в политнебитието сегашните “силни на деня”. Моделът КОЙ да го архивираме.
  Да бъде!

 17. Трябва да се вслушаме какво казва Плевнелиев за Пирин, той все пак разбира от планини – визирам снимката от колорадо за годишното поздравление.

 18. Chestita Nova 2018 g-n Injev! Za mnogo godini zdrave, semeino shtastie i mnogo kasmet!

 19. ЧНГ (великолепна абревиатура) скъпи Иво и приятели!

 20. ЧНГ2018 на всички СЪМИШЛЕНИЦИ от блога!

 21. В момента (11.15 ч.) по БНТ World, гледана най-вече от българите в чужбина, тече русофилистична културна вахканалия. Вихрят се частушки, руски пляски, калинки малинки, катюши, казачоци, подбор от новогодишни излъчвания през 60-те години като ярка демонстрация за целенасоченото русифициране на българското съзнание, българските традиции, бит и култура. Жалко за новите програмни директори на БНТ, унизително и обидно за днешния български зрител, особено за живеещия в чужбина, който (със сигурност!) се е надявал поне в първия празничен ден от новата година да погледа нещо българско, концерт с българска народна музика и български хора вместо казачоци, катюши и “ой люли, люли”!
  Мисля, че игрални филми като “Москва не вярва на сълзи” и “Ирония на съдбата”, които по редовно въртят по време на новогодишните празници по повечето “български” ТВ канали, са опасен прецедент, защото забуждават зрителите, че и русаците са нормални хора, които живеят нормално, присъщи са им човешки емоции като съчувствие, любов, жертвоготовност и някак забравяме, че именно тези уж “нормални” руснаци са послушните оръдия, ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ на заповедите на болшевишките си вождове за масовите разстрели, предизвикания в Украйна голодомор, отнел живота на милиони украинци, осъществили са въдворяванията на хиляди невинни граждани в ГУЛАГ, разстреляли са като кучета дори царското си семейство с невръстни деца и после са заляли труповете им с киселина, за да не стане ямата, в която са ги захвърлили, място за поклонение, някак забравяме какво са извършили тези “нормални” руснаци в Катин, същите, с които Борисов и нискочелата му клика днес усилено заселват Черноморието ни и които при заповед от Путин (от патриотизъм и носталгия по матушката си) ще излязат да стрелят по улиците и да въдворяват “руския ИМ мир” в уж европейска България.

 22. ЧНГ на стопанина на Блога и на всички съмишленици! Да сте живи и здрави и дано тази година започне пропукването на режима “КОЙ”.

 23. @SMS

  На мен ми идва в повече всяка година след химна да ни навират “многая лета..” Уж сме дали на руснаците писменност и религия а използваме руски да се поздравяваме за новата година. Не ме интересува кой и къде я е пял. Посланието е от ясно по ясно. След махането на руските паметници трябва да спрем тази измишльотина също.

 24. Eто я “на терен”, едно от прдпочитаните клишета на любимият й баце и кака ви лилето павлова. България щяла да включи в дневният ред на председателството ни на ЕС падането на “антируските санкции”. Тия недоразумения- ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИ на коя планетата живеят. Да са чули нещо какво се задава на 2-ри февруари.
  Народе???????????????????

  https://www.actualno.com/politics/pavlova-pred-tass-bylgarija-shte-vkluchi-vyprosa-za-sankciite-sreshtu-rusija-v-dnevnija-red-na-es-news_652032.html

 25. @Georgi Nikolov

  „Министър-председателят Бойко Борисов и българското правителство смятат за необходимо включването в дневния ред на предстоящите дебати на въпроса за санкциите като един от ПРИОРИТЕТИТЕ. Този въпрос ще се обсъжда в различни формати, за да се намери най-доброто решение и да се разреши проблема“, заявила партизанската внучка с майка рускиня, отговаряйки на въпрос на ТАСС.

  След тези обещания председателството на България е провалено ПРЕДИ още да е започнало, дори и всичко останало да е свършено перфектно, в което силно се съмнявам, имайки предвид, че ганьовците, които Борисов е натоварил с организацията и провеждането на събитията, въобще не ги интересува КАК ще се представи България, а всичките им усилия ще бъдат в посока да откраднат колкото се може повече от милионите, предназначени за нашето председателство. То се знае, че част от откраднатото ще отиде при братушките! Такава е първоначалната договорка!

 26. Чecтитa Hoвaтa 2018 година нa вcички българcки пaтpиoти! 3дpaве, ycпexи и щacтиe в изoбилиe дa имaт и нeка бpoят на cмeлитe и нeпpимиpимитe c yправлeнcкитe безoбpaзия pacтe c вcякa ceкyндa. Hиe мoжeм да пoбeдим Шaйкaта caмo зaeднo.

 27. Благодаря, Киров. Това със сигурност нама да намерим в смут(р)ените български медии.

 28. Шайка пръдливи наглеци!!!???
  Които ние търпим!!??

 29. ЧНГ. ЖИВИ И ЗДРАВИ .
  Благодаря за страхотната атмосфера в блога на Иво и на самия Иво Инджев, за смелостта , честността и великолепния анализ на ежедневието ни .Имам чувството, че е като спасителен пояс в морето от пошлост и лъжи, което за съжаление се е ширнало надалеч.
  Подкрепям идеята на Сия и GEORGI NIKOLOV.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.