Евраз(м)ийската отрова

Вълната от солидарност със свободното (ми) слово изисква най-искрените ми благодарности.

Тя е стимулирана сега повече от всякога след новината за лакомията на овластения от премиера Борисов атакист Илиян Тодоров да управлява София-област, решил да ме съди за обида и клевета с надежда да забогатее от мен с 60 000 лева. ( на снимката като овластен вече управител, длъжностно лице, в каквото качество ми е обиден като за 60 0000 лева).

images

Нямам друг начин да изразя благодарността си към сънародниците, с които нямам обратна връзка, освен да заявя обобщаващо тук своята признателност към тях.

При толкова много (непознати) приятели обаче ми хрумва да кажа нещо за добре познатите на публиката неприятели, които постигат обратния ефект. Без да искат ми помагат да печеля симпатиите на нормалните хора. Защото да те съди тип, като доказаният путинофилстващ екстремист от най-близкото обкръжение на путинофилец номер едно за последното десетилетие у нас Волен Сидеров, гарантира подкрепата на българската нормалност за обекта на тази атака.

Unknown-1

В публичното пространство обаче си имам друг фаворит в преследването ми “само на думи”. Това е бившият журналист от “Дума”, изкласилият в партийната кариера в най-близкото котило на Корнелия Нинова и в парламента червен депутат Александър Симов.

images-1

 

Сполай му за всички гадости, изписани по мой адрес. Те ми придават допълнителна стойност в очите на добрите хора.

Самият Сидеров снизходи да ме определи като “медийно насекомо” в своята телевизия “Алфа”. Комплимент е да получиш личната му доза евраз(м)ийска злоба върху името си от такова преяло със самомнение за лично величие същество.

Бях обект и на някои странни иронии от рода на онази, която от години търпях заради това, че съм прекалявал с темата за руската намеса в България (след което иронизиращите позамлъкнаха и дори взеха да се бият в гърдите като “откриватели”, понеже руската намеса достигна чак до американските избори и се видя, че ще да съм бил прав в предупрежденията си).

В опит да ми се подиграе на изпроводяк на 2017 г. музикантът Венци Мицов се поупражнява върху реномето ми със забележка за какво не съм писал (демек съм пропуснал пак да кажа същото) и че дори съм можел да заподозра британското правителство в слугинаж на Путин. Ха-ха-ха…Много смешно. Получило му се е на музиканта толкова убедително, колкото е моето дрънкане на китара , което не ме прави музикант. Но какво да се прави, всеки има право да си дрънка и да си вярва, че е оригинален, макар да дрънчи на кухо.

Unknown

Иначе тезата на Мицов за малкия човек (от Угърчин), който не обръща внимание на “големите работи” в София, е вярна като цяло ( макар да не е никакво откритие). Обаче музикантът фалшиви в опитите си да ме уязви, защото ме превръща в антипод на своя малък измислен герой- без да съм измислен. Моя милост съм реално съществуващ обект на неговото извънредно внимание-  споменава ме два пъти в рамките няколко изречения, упражнявайки се злополучно по текстописане във Фейсбук.

Аман от  защитници на “малкия човек” – не от властта и присъдружната й опозиция, не от мафиотизирания бизнес и прочее опасни за иронизиране опоненти, а от един подсъдим заради критиките си към властник ( и властта изобщо) журналист, който с нищо, ама с нищо не е застрашил интереса, манталитета, бита и живота ( или живуркането, може би) на  въображаемия “литературен” герой от фантазиите на Мицов, застанал в позата на говорител на угнетените в тяхната безмълвна пасивност да променят нещо около себе си хорица!

В кратката си реплика се връщам към престоящото на 7 февруари съдебно наазателно дело срещу мен, което сучастникът на Сидеров в неговите ексцесии Илиян Тодоров ми е завел. Наистина по делата им ще ги познаете!

Ако бяха хора на честта, за каквито се представят пред лековерните си последователи, щяха да се дуелират на това поле ( например да ме съдят за 1 лев, както други се съдят в подобни ситуации). Но нали съм им “насекомо”, искат да ме смачкат по начина, по който си знаят: чрез тежестта на парите.

Обаче лакомията им ги подвежда да се издадат за пореден път. То не бяха скандали в скъпарски ресторанти в Брюксел, където замеряха с тапи от изпитото шампанско сервитьори; колективни воаяжи на Карибите; лидерски лукс във Венеция и в многозвезден хотел в Париж…

Други подобни “борци за народната правда” биха си мълчали благоразумно, но точно тези – не могат. Те толкова си могат.

25 мнения за “Евраз(м)ийската отрова”

 1. За кой Сидеров пишете ? За главния редактор на вестник ‘Демокрация’ , който четях с възторг и очакване за закон за лустрация , за възмездие и справдливост и наистина вярвах , че този журналист е ярко явление ,неспокоен талант ,морален и чист с всичко написано? Не ,не за този , а за друг -хулиган , простак,заобиколен от подобни , пак с черно кожено яке ,но с речник на фашизоид. А днес има един в упавлението на страната ,загладен,изкачил се нависоко и се бори за мен и всички ‘малки’ хора. Много се надявам от високото повече хора да си спомнят за това в какво се превъплащава една подла,предателска човшка личност. Безкрайно презрение и потрес за него и за съжаление много като него.Да живее ли България , с тези…?

 2. Сидеров си е доживотна паразитна проститу..а зкачена за сводниците си –
  ДС, Жириновски и Путлер.
  А вчера се е появил в конкурентната казионна бТВ за да се прави и на военен “иксперт”:
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/5080-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB
  Тоя даже не е бил войник, а щял да дава акъл как да се въоръжава армията?!? Същият е и Каракачански , който е още и потомствен десар и номерклатурчик.
  Но най-смешното в цялото “интервю” в бТВ на комплексираният фюрер Сидеров е “претенцията” да повишава заплатите и пенсиите, и да открива държавните си синеКУРни службици, за да “намалявал” безработицата в НРБ?!?!?!!?…
  Той досега себе си не може да издържа и е бил преди , и сега е, и в бъдеще ще е само на десетилетна издръжка на ДС, Мутригруп и Путлер, а щял да се “погрижи” за доходите в НРБ?!?!?
  Ето такива са “успелите” путлериотски “благодетели” и “БЛАГОТВОРИТЕЛИ” , които Винету е назначил на порционната си хранилка.

 3. Истински Ви съчувствам за причинените неприятности, г-н Инджев. Но това, което Ви предстои като чхд изобщо не бива да Ви тревожи. Отнапред съм сигурна, че от него нищо няма да излезе. Не ми е известно от какво точно е обиден господина и в какво е оклеветен, обаче ми е пределно известно, че няма български съд, който да присъди фамозната сума като обезщетение за неимуществени вреди а.к.а душевните несгоди на красавеца. Добре би било да публикувате тъжбата заедно с номера на делото. Блогът се чете от много юристи- все можем да дадем акъл на защитата. Можем да дойдем и като публика на делото, ще бъде голям купон.

 4. ВЕЛИКО!
  По инциативата на СИЯ “Левче за Иво” давам първо линк за дописка по истинска случка в омразните на рублофилите ака илиян тодоров-САЩ. Вярно е, мащабите не само хората са различни но далеч не за всички у нас животът е мишкуване (“да се снишим за да мине бурята”) с гонене на далаверата (Не всичко е пари. “Парите са добър слуга но лощ господар”-чешка поговорка).

  https://offnews.bg/lajfstajl/kak-20-dolara-mogat-da-promeniat-zhivot-670137.html

  Сега давам думата на пастор Мартин Нимьолер
  “Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
  Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
  Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
  Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
  Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори”.

  И най-важното.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. Извинете ме г-н Инджев, но след като в СОФИЯ е почти целият “елит” на нацията,какво става с нормалната, интилигентна, градивна чувствителност на обществото, истинското и неподправено, защо това “гражданско общество” е инфалтилно, “дрогирано”, практично за тъпия интерес единствено заради “животът е кратък”, “НИЩО НЕ МОГА ДА НАПРАВЯ, Я ДА СИ ВЗЕМА СВОЕТО”.Защо? В провинцията не могат да станат чудеса, промените започват в София, но какво очаквате вие софиянци с подобен областен управител, този, който “управлява” София и съдбите на децата ви? Добре, реагирате негативно, но фактът си е факт. Посредствени управници на всички нива- бойковци, цветановци, илиан тодоровци, сидеровци,цецки,…неновци, всякакви “експерти” в правителството на почти изчезналата Бг. Нещата няма да се случат с изящна вербалност. Трябва саможертва. България трябва да се спаси!

 6. Долната статия посвещавам на карето от фотата. За музикантина не знам, но имам обосновани предположения, че и той е “русофил”. За разлика от останалите трима рублофили обаче го играе полезен идиот. Без кавички.
  Четете бе, Убавци, просвещавайте се, па може и да ви просветне, че не американцитем дори не наш Иво ви е виновен, че едва ли някога ще надскочите равнището си на ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИ.

  https://echo.msk.ru/blog/varlamov_i/2117866-echo/

 7. Спокойно. Иван Бакалов беше съден от Петя Славова в няколко дела, за далеч по-сериозни неща, нищо не излезе. Лошото е, че този случай показва как един политик, съди журналист, нещо което казва, че се случва нещо ненормално. Ми да вземе един футболен съдия да съди феновете, щото те пък как го псуват, не е истина.

 8. Много пъти пиша за тези УРОДИ които НАСЕЛЯВАТ Българското правителство, но сега вече те наистина се показаха в истинският си вид. Примати е малко да бъдат наречени- какво са ми направили малките маимуно подобни. Тези наистина ако ги погледне човек ще разбере от какво семе са създадени и каква майка ги е изпикала. Господа само погледнете снимките по горе и им вижте лицата- та това не са лица на нормални хора които ще защитават правата на народа ни и се чудя кой ги избра и ги постави на такива възлови места. Може би онзи който нарече Българите ДЕБИЛИ би бил прав за което аз не съм съгласен, но ето виждате тук пак се повтаря нещо за което нямам думи. Тези УРОДИ няма ли да се вземат в ръце и да се занимават с човешки дела а са тръгнали по всякъкъв начин да КРАДЪТ държавата и НАРОДА ни и най вече по най ДОЛЕН чрез КРИВОСЪДИЕТО и ЦАЦАРАТУРАТА да се облагоденстват като този КАТИЛ ИЛИАН ТОДОРОВ. Няма ли кой да го узапти това НЕНОРМАЛНО ЖИВОТНО. Бог да ви благослови и пази господин Инджев!IIC…..oIL.

 9. За карето и останалите путиноиди ако искат реално да помогнат на “матушката-освободителка”
  куфар-летище-глубинке
  Селото в любимото им Раззия си отива “оптимизирайки” се. Да си вдигат чуковете и да го “спасяват”. Няма да ни липсват.
  https://newsland.com/user/4297846467/content/na-karte-rossii-okolo-20-tys-dereven-i-nebolshikh-poselenii-absoliutno-bezliudny/6149746

 10. така наречения “областен управител”ще се опита да пикае срещу вятъра.
  От бурята и последващия ураган,обаче ще му прежълтее пред очите.

 11. Срамно,срамно за България.Нека да говорим,нека да пишем,за да види Европа защо сме на такова задно място по свобода на словото.В София ще бъдат журналисти и управляващи от най висок ранг.Как така един овластен човек Илиян Тодоров ще съди български журналист за обидна дума за колосалната за нашите възможности сума от 60 000,която сума средно статистическият българин не може да събере за цял живот.
  Каква щета му е нанесена на И.Тодоров от тази обидна дума – никаква.Пак си е областен управител с всичките си корупционни практики и хибридни изпълнения на Путин и Русия.Да не би да е защитил някъде държавният интерес и е пресякъл кражби на подобните си.
  Ние ще съберем тези пари,но защо да ги даваме на крадливите говеда,които строят некачествени пътища,ремонти,бонуси.Крадат ни нагло от европейски фондове и пари от бюджета.Колко декара неприбран слънчоглед и тикви има в Софийска област за които са взети субсидиите.
  Така че малко са обидните думи към този нефелник,който само яде нашите пари.Трябва още.За Сидеров е ясно,а този Мицов не го и знам.
  И искам да попитам ,кой ще е този български съдия,който за такова нещо ще даде такава присъда.
  Европейци,гледайте,четете и слушайте.
  Тук болката е заради Путин и Русия,а не за обидната дума.Защото в този блог се коментира истината от хора от всички континенти.

 12. ‘Цвета на нацията’ в снимки – спете спокойно деца, сидеров и симов бдят над вашето бъдеще. Господ не е луд да иска такава нация да се развъжда.

 13. Гледах го този Мицов заедно с Витков по ТВ. И двамата били шефове от “Глас народен”. Не ги знам що за човеци са,но като политици разбрах,че са на нивото на баба ми.
  Жалко за “дясното”,ако и те се “борят” за него.

 14. Най-първом, Честита Нова година, г-н Инджев, и да не ви пука от рАЗИЯтските боклуци. Това си е априори опит за сплашване, не си го слагайте на сърце. Ловя бас, че в Задунайский Милиционеристан все още има добри и сърцати адвокати, които за чест и слава ще поемат случая ви дори напълно безплатно.

  Иначе за световно неизвестния певач мицов и колегата му витков милицонерския зет, както и за останалите нищожества, дето се увиваваха в сАвецки парцали и носеха якенца с надпис “рАЗИЯ” и “се-се-се-ре” мога да кажа само, че им предстои римейк на случката в Нови хан. Твърде много комисионни и други “кинти” се взеха, а резултат никакъв. Както би казал ренесансовият мислител, “ашай виаца дел’рубладжи”.

  Понеже рубладжийските комун-милицейски свине не само за салам, ами и за тор не стават – “удобрения” па-русски. Респект!

 15. Ех, г-н Инджев, г-н Инджев, непоправим сте… Ами ще ви съдят я, като не внимавате какво пишете. Например за изречението “путинофилец номер едно за последното десетилетие у нас Волен Сидеров” знаете ли колко хора ще се почувстват обидени (оклеветени, оклеветени още набедени), че сте коронясали Волен, а не тях?

 16. Няма страшно г-н Инджев, на този ненормален родоизменник и предател ще му се свият сармите рано или късно. Както се казва за всяко прасе идва Коледа, и неговата е на пъд да дойде много скоро.

 17. Уж се изтеглиха кат “победители” за пореден път от Сирия ама търпят загуби които могат да се видаят само във филми-“боевици”. Междувременно, асадовците се Фалят, че отблъснали голяма атака на “терорисите” … в предградията на Дамаск. Дори Хизбула признава, че войната там няма да приключи по-рано от година-две.
  Що ли не съм изненадан.

  http://focus-news.net/news/2018/01/04/2473370/kommersant-teroristi-obstrelyaha-rusko-voenno-letishte-v-siriya-unishtozheni-sa-sedem-samoleta.html

 18. Аз смятам, че въпросните “ругатели”-оплювачи, чиито портрети виждаме по-горе в текста на г-н Инджев, се държат по тази начин не само по причина на личностния си дефицит (стойностната личност не би си позволила никога да се държи сякаш е един парцал!), не само заради умствената си непълноценност, но и по една съвсем близка до “душевността” им, с извинение, причина: ами защото в нашите условия ако си мерзавец, то ще получаваш добре платени мръсни поръчки! Разбирате ли, те го правят не само защото са ощетени от живота и битието комуноиди, а щото по тази начин ще спечелят некакви презрени парички! Ето че става дума за човешко уродство в чисто нашенската му версия; такива хора не знаят що е срам, съвест, морал, да не говорим за достойнство или пък умение да различават добро от зло, истина от лъжа и пр.! Пълна гнус! Погледнете самодоволната мазна физиономия на другаря Симов и повече нищо не ви е нужно да видите, там, на лицето му е написана цялата му личностна мизерия. Аз затова използвам думата “комуноид” за обозначаване на такива същества, а г-жа Новодворская, Бог да я прости, ги наричаше “совки”…

 19. Добре де така наречената джурналистическа гилдия подскочи ,когато заплашиха Николайчо от НОВА а сега МЪЛЧАТ като зад…ци сякаш нищо не се случва ,значи мерят с различни аршини …е баси гилдията за това ще сме на дъното на класацията за свободата на СЛОВОТО другари журналя …

 20. Какви одухотворени физиономии, о Боже, какъв напъпил интелект, избуяла хуманност, неприкрито благородство, чудовищна смиреност и възвишена скромност струят от карето маладци по-горе!
  Мечтата за всеки опитен експерт да напише една хубава, запомняща се монография по криминална психология на тема “Нарастващото значение на качествения фейс-контрол в нашето съвремие и значими обществени последици от липсата му при подбора на политически марионетки у нас”…

 21. А иначе съм длъжен да изразя възхищението си от толкова хубавото попадение ПРАВО В ДЕСЕТКАТА на г-н Инджев, имам предвид израза в заглавието, т.е. “Евраз(м)ийска отрова”! 🙂 По-добре не може да се каже! Искрени поздравления! Чат-пат ще се ползвам от чудесната находка в своите текстове, с позоваване на автора й, с признаване на авторството на г-н Инджев!

 22. @ той

  Micov i zetqt na Brigadir Asparuhov (Vitkov) ne se borqt za dqsnoto, a protiv nego. “Ideologi4eskata” im baza e bulvane na zmii i gu6teri sre6tu Nova republika.

 23. Предлагам не само да пишем в този прекрасен блог, а да идем всички на делото за да подкрепим единствената надежда за свободно слово на територията България – не я наричам държава, защото не се изявява като такава.
  Поздравления за прекрасната статия, г-н Инджев!

 24. Ако не греша делото е № 17036/17г. 109-ти състав, насрочено за 07.02.18г. от 14,30ч. в сградата на бул.Скобелев 23. Аз лично ще бъда там.

 25. Свобода на словото в БГ – Мисията невъзможна?

  Изглежда страхът е завладял и завладява все повече и повече представители на “четвъртата власт” не само в родната БГ.
  Попаднах на интересна статия, която до някъде ме шокира, но не ме изненада.

  https://m.offnews.bg/news/Razsledvane_68/Kak-Fejsbuk-stana-advokat-na-diavola-ili-zloveshtata-strana-na-sotcia_672361.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.