Как (не) ще ги стигнем американците

Оживя пред очите ми легендарният виц за разговора между американския президент Джими Картър и съветския генерален секретар на партията Леонид Брежнев, според който диалог американецът илюстрирал свободата на словото в своята страна с това, че пред Белия дом всеки може да издигне лозунг с надпис “президентът Картър е идиот”. На което съветският вожд отвърнал, че и на Червения площад също всеки може да се появи със лозунга “Джими Картър е идиот”.

В осъвременената версия на анекдота американски журналист ( и цял един вестник от мащаба на “Ню Йорк таймс”) публично, декларативно и много шумно обявява президента Доналнд Тръмп за идиот. http://e-vestnik.bg/27406/nyu-york-tayms-za-skandalnata-kniga-vseki-v-sveta-na-tramp-znae-che-toy-e-idiot/

Моят прочит на този случай е …доста мой. Защото не е много моя работа да обяснявам на американците що за президент са си избрали и дали той наистина е такъв, какъвто го описват тамошните му критици. Обаче не мога да не отбележа, че в българския вариант на вица моя скромност е наричан идиот от върховния властник в страната Бойко Борисов- публично и с фалцет в гласа. А в същото се оказвам журналист, даден на съд от коалиционен партньор на Борисов, защото се е обидил от определени изрази, употребени в статии, критикуващи овластеното от Борисов атакистко величие.

Волен Сидеров, партийният пряк началник на въпросното величие, което се почувствало обидено и дори наклеветено от мен – както вече съм отбелязвал – междувременно ме определи в телевизионно предаване в своята телевизия като “медийно насекомо”.https://www.youtube.com/watch?v=lAzwselKvpo

Ако правилно съм забелязал, най-могъщият човек в света, какъвто по дефиниция е американският президент, се гърчи в безсилен опит да попречи на своите критици да го бичуват словесно и те го правят все по-остро. Но в България пирамидата е обърната: овластените фараони  атакуват с обиди един журналист, след което си намират един обиден от него държавен чиновник, благодарен за своето издигане на вождовете си, който да им свърши мръсната работа чрез наказтелно дело от частен характер.

Колко ще да е частно това дело и кой ще повярва на “частната дума” на тъжителя Илиян Тодоров, който преди да бъде издигнат за управител на област-София имаше навика да заблуждава телевизионнта аудитория ( на Нова телевизия) с други поръчки от името на партийния си бос Сидеров, че уж не е бил на разходка по плажовете на кубинския курорт Варадеро по време, когато той и парламентарната му група трябваше да гласуват в българския парламент неудобен за тях закон.

“…вие в каква телевизия работите, че задавате такива въпроси? Американска, еврейска, турска? Да ви наричам ли Цукерберг?”, напираше с контравъпроси към  журналистката Генка Шикерова нейният гост в студиото Илиян Тодоров, заплашвайки да й смени името на Захариева” , щом си позволява да се усъмни, че говори истината за плажуването на Варадеро, което по думите му , не ставало ясно от снимките с палмите дали не е било в Обзор или в Созопол. https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Ataka-preporacha-vazroditelen-protces-na-Genka-Shikerova_276648.html?allr=true&order=ASC

Та и аз се питам: ние в каква държава живеем, след като един политик, производна на волята на български избиратели, се разхожда с надпис “Россия” на якето си като участник в меле, за което неговият началник е осъден ефективно, но съучастникът му бива на(д)граден за същото с висок държавен пост? Определно тук не е Америка…

Unknown

 

Предстои да видим решението на съда на 7 февруари, а дотогава можем да поразмишляваме за това има ли прилики между демокрацията в демократичния свят и неговото фалшиво копие у нас.

11 мнения за “Как (не) ще ги стигнем американците”

 1. Хубави размисли, точни въпроси, ама кой да ги вдява от т.н. силни на деня. До един ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИ, надскочили с “пъти, пъти повече” нивото си на интелигентност. Прости, алчни, завистливи, “чудовищно некомпетентни”, дребнаво- отмъстителни, с нулева визия, първосигнални-с една дума-БОКЛУЦИ.
  ДГД от една долна, мръсна гад! Нали така баце се отнася към критиците си, ерго И БЛОГА НИ е в кюпа.

 2. Статията освен като поредният бисер в безценната огърлица на Иво от есета чудесно се вписва И в инициативата на СИЯ-“Левче за Иво”. Давам в разгърнат вид линк за тези които имат възможност и желание да се включат.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. Ще му дойде края на това животно долно Илиян Тодоров от АТАКА с надпис на якето Россия.Историята не прощава на предателите,престъпниците и побойниците.
  Вижте какви ни управляват.Малка е крачката от това отмъстително животно,побойник и лъжец Илиян Тодоров и извергът от Луково.Така ми изглеждат.От една порода са.Даже си приличат физически.В кривогледството.Не може да накараш хиляди хора да треперя от възмущение и ти да се гавриш със садистични нагони да гониш невинни хора.Спри се бе говедо.
  Лошото е че с тези изверги няма кой да се справи.Тормозят и плашат хората.

 4. Въпросният И.Тодоров си е живо софийско цигане, атакистче, както и другото цигане Бисер Петното. И двамата са едни отепки, марионетки. Пфу!

 5. Господин Инджев – господа! Кога (не) ще ги стигнем Американците – защото можем и наистина да не ги стигнем докато са на власт тези измекиари. Този въпрос трябва да го зададем на тези ПОМИЯРИ от АТАКА волен сидеров и това ВЛЕЧУГО илиян тодоров които по благоволение на ТИКВАТА ВЕНЕТУ сега са на КОТЛОВА ХРАНИЛКА заедно с останалата ПАСМИНА ПРАСЕТА. Всички горе споменати се чудят как и от къде да забършат това или онова та чак стигат и до родната ЦАЦАРАТУРА и съдят който им се изпречи само и само да са в играта и колкото се може повече да завлечат. Ако наистина има СЪД в БЪЛГАРИЯ то това ЖИВОТНО би трябвало то да понесе последствията а не господин Инджев или който и да е!Нека продължим с скромната ни помощ ; чукнете горе в дясно (подкрепи блога).IIC…..oIL.

 6. Така е г-н Инджев.
  При нас всичко е обърнато и сбъркано.
  Направено е да бъде така от кукловодите и куклите, които попречиха и все още го правят, за да няма истинска демокрация. Жалкото е, че болшинството от гласуващите/не от целият народ/, дали поради дереджето си се оставя да бъде купуван и лековерен/манипулиран, настъпва многократно една и съща мотика. Носталгиците по социализЪмът/така и недочакали обещаният комунизЪм, рано или късно по биологически причини ще се преселят в един друг свят, макар и да не вярват в него. Жалкото е, че мислещите хора/особено младите/, разочаровани от властниците ни по време на избори пасуват и така онези, по-горе упоменатите определят и тяхното настояще и бъдеще. Мнозина се изнасят и забравят, че Родината им е България и отново пасуват. Останалите пасуващи/кадърните/ се надяват, че ‘бурята’ ще ги отмине, докато не дойде денят, когато за бизнесът им ще дойдат рекетьорите-властници. Ако някой надигне глас, за да осветли далаверите им – върху главата му се стоварва цялата държавна машина. Надявам се, че поне в съдебната ни система са останали и читави и неправещи компромиси с правото и съвестта си съдии, които да отсъдят кесаровото. А ние, все още малцинството ще Ви подкрепим. Всеки според възможностите, защото ножът е опрял до кокълът. И един непоискан съвет. Ако все пак бъдете осъден, заведете дела срещу ББорисов и ВСидеров за обидните им думи към Вас и квалификациите им. За същата сума.

 7. Т. нар. “решение” на т. нар. “съд” у нас, навярно “безпристрастно” и “безпристрастен”, след това може да бъде занесено от ИВО ПРАВО В БРЮКСЕЛ, или пък в Европейския съд по правата на човека в СТРАСБУРГ.
  Там ТАКА ЩЕ ОДДДРРУУУСАТ този червено-кафяво-московски въшльо синдеров, че ПИЯНСКИТЕ му очи на подпухналата му пиянска физиономия, дори и подкрепяна от КГБ, ще се извъртят на 180 градуса, сочейки само към задните му части (а и към Русия)!!
  И това ще стане за добър пример на такива у нас, а и за цялата страна, и за боковистите, “патриотите” и всички останали курлелии и техните там съюзници и други подобни русоблизци.

 8. Много ще бъда благодарна, ако се появи линк към конкретната публикация с конкретната думичка, която е жестоко обидила губернатора на Софийска област и му е нанесла Нематериални щети за 60 000 лв. Освен това ще ми бъде полезно да си изградя образа на това величие; къде и как живее, с какви дрехи се облича (излежда не е само анцунг с надпис “Русия”), каква кола кара, каво му е любимото питие, как говори и какво казва, какви книги чете, какво му е образованието и т.н. С две думи – да се създаде цялостен портрет на предявителя на материални претенции (60 000 лв) за нематериални щети. Надявам се Форумът на ivo.bg и този път да бъде отзивчив. Аз ще се заема ц обобщението; ако не мога да се справя – естествено ще викам за помощ.
  Благодаря и бъдете здрави!

 9. Кураж господин инджев такиав като илиан тодоров трябва да ъдат разобличени но и това ще стане

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.