Сидеров се оправдава за реверанса на Борисов към Ердоган

Премиерът Борисов се върна към ролята си на топла връзка с Турция в ситуация, когато тя е смразила отношенията си с ЕС до една от най – ниските точки на зазимяването им от десетилетия насам. http://clubz.bg/62595-borisov_podkrepqm_erdogan_prevratadjiite_iskaha_da_go_ubiqt

В интервю за Анадолската агенция Борисов на практика реагира за пръв път на критиките в турския печат от края на годината, според които България е изоставила опитите си да използва ролята си на председател на Съвета на министрите на ЕС през тази година в полза на евентуално подобрени шансове на Турция за размразяване на преговорния процес между Анкара и Турция. http://epicenter.bg/article/Hyuriet–Balgariya-ignorira-Turtsiya-po-patya—kam-ES/143865/2/0

Когато острата статия на “Хюриет” ( подкрепяна от други подобни критики в турските медии) се появи след коледните празници , Борисов премълча “коледно”. Сега обаче “вдига мизата”. Обвинява ЕС в лицемерие заради отказа да преговаря ефективно с Турция за нейно членство в организацията, продължаващ десетки години и препоръчва специално споразумение на ЕС с южната ни съседка. В прав текст Борисов надгражда позицията си в подкрепа на Ердоган с аргумента, че е застанал на негова стрна не за друго, а защото превратаджии са искали да го убият. Каквото и да значи тази декларативна солидарност ( интересно е дали това твърдение се базира на нещо повече от твърденията на смия Ердоган?).

Повече от ясно е, че Борисов едва ли говори за необходмостта от отваряне на “достлука” с Турция на Ердоган без (поне) да се е консултирал (поне) с ключовите държави в ЕС. “Борисов срещу европейското лицемерие” в навечерието на толкова скъпото му на сърцето председателство е не просто фалшива новина, а  е направо приспивна песен за наивници или за хора с увреден от аплодисменти към вожда слух.

Впросът обаче остава открит за въпросителни относно коалиционните интриги в София. Сидеров, който изгради поне половината от физиономията си на проруски патриот на антитурска основа, съгласувано пристъпи към замазване на положението в очите на онези избиратели, които са на неговия акъл и от години му гарантират парламентарното присъствие на антитурска основа. Специално за тях Сидеров обясни, че би водил “друга политика” ( спрямо Турция), но – какво да се прави- намира се в малцинство в рамките на това управление. Иначе казано, ако антитурските гласове бяха ( още ) по-силни, той би могъл да постъпи иначе, но избирателите не са му дали тази възможност – виновни са си те…

Unknown

А дали Сидеров би водил “друга политика”, различна от приятелската политика на Путин спрямо Ердоган  , с когото се срещна 7 пъти лично миналата година, е въпрос с повишена чудност, който обаче никой не задава на нашия нашист.

Опортюнизмът е само един от специалитетите на тукашните патриоты. Веднъж изкласили на вкусна позиция като мишка на чело, нямат проблем да жонглират в тази позиция дори с цената на упреци към онези, на които все пак дължат благоденствието си на управляващи.

Колкото до Борисов, той със сигурност няма нищо против Сидеров и компания да се разграничават от него. Даже му е добре дошло като бонус в навечерието на председателството, създавайки впечатлението, че се различава от неудобните по европейски параметри свои партнори във властта. Едва ли не е започнало обратното (б)роене на съюза между Гражданите за евразийско развитие на България и техните колеги от чисто евразийското крило във властта.

Не че врелите в подобни ( че и кипели в по-сложни) схеми европейци ще се хванат лесно на такива номера, но ще се направят, че не разбират дебелия намек за тънката игра на нашенските въжеиграчи. На това му се казва “голяма политика” за сметка на т.н. малък човек, който се чуди как така гласува за един борец срещу турската опасност, а получава съглашател със съгласния с Ердоган негов български адвокат Борисов.

17 мнения за “Сидеров се оправдава за реверанса на Борисов към Ердоган”

 1. Прословутите шпагати на баце. И душата в рая и х.. в ……. .
  И откъде е толкова сигурен, че “превраджиите” са изксали да го убият. Няма по-некадърно проведен “преврат” в историята на планетата. Няма сила която да ме убеди, че султан Ердо ловко им дърпащи конците на организаторите. И какво, ако да и откъде бочко го разбра, че паранокоита ердоган едва е отървал кожата. Нима това трябва да служи за индулгенцията, че е тръгнал куцо и сакато, набедено за “гюленист” да бъде най-малкото натикан в зандана.
  Явно турчулята да го държат с компромати за топките банк

 2. Явно турчулята го държат за топките страхливото банк

 3. Показаха,набързо по телевизията,как Борисов,прегръщайки по братски Ердоган,го целува от душа.
  Този човек няма ли капка достойнство? За патриоти да не говорим.
  Курвенски времена. Казано с извинение. Дали Ботев,за чиито героизъм се утрепаха да говорят,по някакъв повод би направил същото?

 4. Втори опит за продължение.
  Явно турчулята го държат за топките страхливото банкянско слънце с компромати. Никой, никъде извън територията ни не го взема насериозно отдавна. Върти си задника по всички азимути. Туй е рисковано занимание, особено на Балканите и особено в югоизточната посока-Анадола имам предвид. Няма да го бъде.

 5. Ще излезе,че Бойко като се сдружава с Ердуган,следва пътя на мразения до дъно Местан и го превишава многократно,зашото по медиите не сме видяли Местан да се целува с Ердуган.
  Казано подходящо – голям майтап.

 6. И Борисов, и Сидеров, дори и Ердоган играят пошъл московски спектакъл със службите- сценаристи, и Путин- режисьор !

 7. Честит Имен Ден на Стопанина на БЛОГА НИ.
  Пожелавам на Иво, преди всичко здраве, стоманени нерви и реализация на 100% на бългофилската му мисия. Дано непосредствено след неизбежната победа на 7 февруари да дойде ред най-сетне и на МОЧА.

 8. винету си е гьонсурат по призвание ,а и сидеров въобще не му отстъпва във това , особено когато и двамата се надпреварват в “усвояването” на коалиционният си “порционен” келепир.
  Но , за да “поверваме” на винету ,че искал да “услужи” на своят “dost” Ердоган , има един много точен и обективен критерий ,който ще покаже доколко е “искрен” краснокожият “вожд” по отношение на своят отомански сюзерен!
  Просто трябва Ердоган да повтори своята
  лична покана към своят васал винету да направят ОБЩА флота от турористически “платноходки” в Черно море, които да правят общи турористически курсове с тях покрай техният общ “братушка” – Путлер, в турористически Крим!
  А вервам ,че и гьосуратският им лакей Сидеров , ще “подкрепи” хибридните си гьосуратски начальници в изграждането на общата им турористическата флота в Черно море?!?!?

 9. Като гледам снимката изпадам в догадки как изглежда следващият кадър в развитие…?

 10. Време е за един западен ураган да обрули гнилите корумпета. Заслужават по половин час критика на четири очи всички самозабравили се. Шенген ли? Аркадашлъка наопъки ни тегли определено.

 11. Абе господа! Този дето раздава МЛЯСКИ и ЦЕЛИВКИ на ЛЯВО и на ДЯСНО да не е ОБРАТЕН – защото му стана навик. Какво може да се очаква от ЖИВКОВ възпитаник който служи за ИБРИК на Ердоган а и на ГОСПОДАРЯ ПУТЛЕР!IIC…..oIL

 12. Честит имен ден на Иво и на всички Ивановци! Да са живи и здрави!!!

 13. ЧИД Бъди ЖИВ и ЗДРАВ,БЪЛГАРИН който иска да ни прави щастливи в тези ВРЕМЕНА, напук на русофили и антиПАТРИОТИ,забравели своята РОДИНА и ОТЕЧЕСТВО.

 14. Като на отявлено руска партийка в БГ, позицията на Атака е ветропоказател за отношенията путин – ердо. В момента тия двамцата са първи дружки, значи Турция и нейните интереси са в синхрон с тези на Атака.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.