Властовата пропаганда брани началството от евроуроки с еврозлословие

Цялата пропагандна машина у наше евросело е впрегната да брани властта от евроуроки чрез игра на криеница зад евроавторитета.

Ако властта се почувства застрашена от някакви местни “предатели”, които не искат да играят евроазиатски казачок в крак с европредседателството (ни), на помощ идват евроконтраагрументите (й).

Понеже мъглата от замърсения въздух, който многобройните ни гости от Европа предстои да кашлят заедно нас, не може да бъде заметена под застлания вече червен килим, поне като зад пред българчетата пропагандата вади  камуфлажната мрежа, на която пише: “ и други имат проблеми, не сме само ние, включително и уважаемите европейци”.

НА СНИМКАТА: Евромъгла

Unknown

Във варианта, в който БНТ е впрегната да върши тази дейност, това звучи чрез актуално – направо “гениално” като находка за оправдаване интервю – анонсирано като водеща новина ( макар да е само едно мнение на чиновник от Брюксел, провокиран да каже пред аудиторията на държавната телевизия онова, което изнася на властта у нас):

“Комисарят по околна среда пред БНТ: Чистотата на въздуха е глобален проблем

Днес, 18:10 • от Десислава Апостолова

“Чистотата на въздуха е проблем не само за България и Европа, а и за целия свят. Това каза в интервю за БНТ комисарят по околната среда Кармену Вела”.http://news.bnt.bg/bg/a/komisaryat-po-okolna-sreda-pred-bnt-chistotata-na-vzdukha-e-globalen-problem

Зад обобщението, че и в Европа се случват гадости, застана и 

председателката на парламента Цвета Караячева. Във връзка с разстрела в София на бизнесмена Петър Христов, близък до ГЕРБ, тя се опита да застрахова партията си от подозренията, че има някаква отговорност за този скандал. 

Караянчева заяви: “такива събития се случват във всяка една европейска държава”. http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/karaiancheva-za-pokazniia-razstrel-v-sofiia-takiva-neshta-se-sluchvat-v-evropa

Добри хора, като Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в София, помагат също с каквото могат ( без да искат, защото не си дават сметка, как думите й ще бъдат използвани) на бедната ни държава.  В интервю за Нова телевизия тя отбеляза дипломатично , че е не е виждала корупция в България лично, но …е получавала сигнали от английския бизнес. Заяви , че има “ някои успехи в борбата с организираната престъпност във вашата страна” , но, че не е честно да се категоризира, че корупцията отразява по-голяма част от обществото. Т.е., както излиза,  една по-малка част от обществото ( имаща обаче голям достъп до корупционните схеми) е корумпирана.

Ема Хопкинс потвърди колко мокра е водата, посочвайки, че корупцията не е само български проблем. Много държави се борят с този проблем, успокои ни тя.

Нима не е така- дори в скандинавските страни,където индексът на корупираноста клони към нулата ( според изследванията на огранизациите, които го измерват(, също има корупция.

Само че в България, уви, става дума за корупционна пандемия, а не за пренебрежимо дребна настинка. Съответно дипломатичният изказ на Ема Харис беше “обработен” под формата на водещи заглавия в българските медии, изтъкващи казаното от нея, че не само България е корумпирана.

Най-печалното е, че тези пропагандни усилия на обладаните от властта медии у нас могат да заблудят само и единствено вече – но не и вечно – заблудените български граждани. В очите на чужденците, на които управляващите искат да се харесат, това еврозлословене е грозно. Или някой си вярва, че евросъюзниците ни са някакви тъпаци, които могат да бъдат заблудени с фалшифицирани новини?

Понеже и фалшификаторите у нас също не са тъпи, остава само едно обяснение: държат се като консуматори на статуквото като “за последно”.

10 мнения за “Властовата пропаганда брани началството от евроуроки с еврозлословие”

 1. кошлуков може и да няма журналистически “стаж”, но поне се е “доказал” във фейк-пропагадността си за властть и в “банкерската” ТВ7 , и в пееФският канал3. Което показва ,че при кошлуков БНТ е тръгнала да се срива, както тези бивши и настоящи казионни пропагадни източници на казионна властова дезинформация.
  Но щом като като винету и “журналистическите” му подлоги са решили да се “сравняват” с другите страни-членки на ЕС по въпросите за корупцията , чистотата на въздуха и на всякакви странични теми, то нека се правят сравнение и по ОСНОВНИТЕ въпроси. Като това ,че НРБ ВСЕ още не е изпълнила ПРЕДприсъединителните си договори, както другите държави от Източният блок ,въпреки че е вече 12 години в ЕС!!! Или пък защо НРБ е на последно място в ЕС по всички ОСНОВНИ показатели, и е на едно от последните места по “свободата” на словото???
  Това са обективните показатели за “състоянието” на НРБ , спрямо останалите държави, и винету и калинковият му антураж в БНТ и парламента няма как да ги подменят.
  Със собствените си фейк-новини могат заблуждават и зомбират само собствените си партийни калинки и собственият си “вожд”!

 2. Авторът има принос в съставянето на нов (евро)български речник,по -точно в новата технология:Добавяш едно “евро” към всяка дума-и готово.(Заб.евро не като пари,а в другия му смисъл от съкр.”европейски”)Като се говори за корупция,обаче,е полезно за нас по-несведущите-да се даде конкретен пример.Напр.Корупция ли е да лобираш за даване на държ.поръчка,разрешително и пр.на лице,което не познаваш,но си напълно уверен в неговата полезност за държавата.Или този акт става корупционен по-нататък,когато това лице,получило поръчката,дава едначаст на твой познат /роднина?Или,ако занесеш кутия бонбони,бутилка вино или книга на човек,който ти е свършил полезна работа?За простите хора е важно да знаят как официално се класифицират подобни актове-като корупция или…

 3. Не знам къде ги намират тези европейци но и за мен е непростимо да работиш в европейска институция и да не си в час с елементарни неща. Сега покрай многото убийства чуждите служби (русия) работели против Европейският ни имидж. Ами от това не следва че борисов 3 работи за Европа. Някой да си спомня как Атанас Атанасов си подаде оставката в предишния парламент и каза че борисов е дал службите на концесия на сараите (русия). Айде сега да помислим дали борисов3 е решението или част от проблема с убийствата. Но медии и журналисти къде сте вие?
  Съсипването на България върви по всички направления.
  1 АецБелене
  2 парк Пирин
  3Културно и историческо и черковни наследство.
  4газпром, лукойл и голяма част от бизнеса.
  Това се извършва чрез:
  ПРАВОСЪДИЕ, МЕДИИ, ЧИНОВНИЦИ (КМЕТОВЕ, МИНИСТРИ, ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ, ОМБУДСМАН).
  Затова да се обединим за незабавна оставка в утрешния протест срещу превръщането на парк Пирин в руско черноморие.

 4. Tyj kato vsjaka godina pose6tavam Sofia okolo Nova godina, trjabva da otbelezha, 4e tozi pyt se potresoh ot mrysniq vyzduh, kojto po4ti izcjalo zakriva Vito6a v slyn4ev i jasen den, gledana ot juzhna Sofia.
  Otkakto se pomnja, vyzduhyt v Sofia e mrysen, no 4ak takova 4udo dosega ne bjah vijdal/a.
  Eto tova e ne6to, koeto na nikoj zapadnoevropeec nqma da ubegne, za6toto e vidimo s prosto oko i za 4ovek s 15 dioptyra kysogledstvo.

 5. Освен медийните калинки на винету, от няколко дни той вече си има и назначен путлериотски “министър” и “вицепремиерин” на пропагадността.
  Само за няколко часа бай ванЮ каракачански е дал някоко “интервюта” в медийните подлоги на властть. Ето и поредната калинкова безсмислица на ванЮ каракачански КОНКРЕТНО във един от весникарските парцали на винету:
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/5089-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8
  винету уж казва ,че нямало пари за нови НАТО-вски самолети , а пък неговата калинка ванЮ каракачански ще даде на фалиралата занаятчийска работилница за антикварна “реставрация” на музейни савецки експонати РСК-МиГ , над 4 милиарда лева за 10 години, повече отколкото за “гьола” в Белене!!! Защото ,ако допълнително трябва и да “модернизира” музейните стационарни експонати МиГ-29, то това ще погълне най-малко 2 милиарда лева ,ДОПЪЛНИТЕЛНО. Защото по предварителни очаквания 6-те МиГ-29 , които Путлер “подари” Сърбия наскоро, и които са от по-нова серия от нашите, за да се “модернизират” по путлеристките “стандарти” Сърбия ще трябва да прахоса за тези 6 самолета над 400 милиона, т.е. по 70 милиона на самолет. Но българските музейни МиГ-29 са 15, и повечето НЕ са летели, което означава ,че за тях ще трябват поне 1.5 милиарда и за вдигането им във въздуха, и за последващата им “модернизация” по путлеристките “стандарти”. Отделно ще се хвърлят и над 2 милиарда за поддръжката им за оставащите им под 10 години годност, до предаването им за скрап.
  Но , вчера, освен във вестникарският парцал , бай ванЮ каракачански е бил на “интервю” и при казионният “журналист” – кошлуков , в БНТ, и там те заедно размотаваха и “обсъждаха” всякакви странични и популистки опорни точки, докато имитираха нагласеният предварително “диалог” между тях, и едновременно запълваха времето на предаването, за което отделиха около половин час.
  А пък днес , сутринта, “министъра” на ПРОПАГАДНОСТТА на винету – ванЮ каракачански,за трети път, за последните няколко часа, беше и в казионното студио на НТВ, за да потрети опорните си популистки точки , и за да заеме ценно ефирно време , в което можеха да се обсъждат много по-съществени въпроси и решения за тях.
  И след като калинковият министър на МНО е отделил поне няколко часа , само за един ден, за казионни “интервюта” в казионните медии, то това поставя въпроса КОГА ванЮ каракачански изпълнява своите преки задължения ,като “министър” на МНО и “вицепремиерин”?!?
  Което показва и защо БНА е в сегашното си положение, а при калинката каракачански вее окончателно ще стане една фейк-армия , и която следва да се ликвидира окончателно , поне за да се спестят 1-2 милиарда всяка година. И ОЩЕ по-важното – за да не могат такива КАЛИНКИ , като каракачански , да се водят за фиктивни “министри” на БНА, докато всъщност единственото нещо ,което реално правят е – да обикалят казионните медии, за да губят от ефирното им време за всякакви пропагадни, ксенофобски и фейк “интервюта”!
  Но не само ванЮ каракачански е постоянно на телевизионните екрани, и другите “министри” също не “изостават” от него! Почти всички телевизии са се превърнали в казионни проправителствени “студия” , и говорилни, за проправителствена пропагадност!
  В другите нормални държави министрите си вършат работата , и почти не се появяват по телевизиите, за което си имат по един говорител за връзки с медиите. Докато в НРБ , “министрите” на винету явно нищо и не вършат , а чакат само неговите заповеди , докато запълват времето си само, като обикалят постоянно казионните студия.
  Ето такива фейк-министри е назначил
  “вожда” винету за своят вече трети пореден…..и НЕзавършен “мандат!

 6. Поредната бетонна казарма за руснаци, която “затваря” незастроения терен между Слънчев бряг и Свети Влас. По брега няма повече място за бетониране, така че, ще продължат нагоре, по склоновете на Стара планина.

  Валентин Златев инвестира 45-50 млн. лв. в нов хотел в Свети Влас
  Новият му петзвезден комплекс RIU трябва да бъде готов през май 2019 г.

  https://m.dnevnik.bg/biznes/2018/01/10/3109778_valentin_zlatev_shte_stroi_nov_morski_hotel/

 7. Provokiran/a sym da otbeleja, 4e zapadnite diplomati u nas stavat istinski takiva (a ne bezobidni dyrdorkovci) edva kogato strina Benovska zapo4ne da gi zamerva s jabylki.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.