Москва ни готви “мероприятия”

Един от виртуалните официози на властта съобщи,че първият заместник-министър на външните работи на Русия Владимир Титов е обсъдил в сряда с посланика на България в Москва Бойко Коцев приоритетите на София за председателството в Съвета на Европейския съюз. БЛИЦ се позовава на руското външно ведомство ( защото българското вероятно е решило , че това събитие не е за хвалба в конрекста на Предсседателството, а по руска линия няма мърдане – държат да се знае как обработват троянския си кон, макар срещата се състояла “по инициатива на българската страна”):

„В хода на беседата са обсъдени приоритетите на българското председателство в Съвета на ЕС през първата половина на 2018 година“, информираха от министерството. Освен това, дипломатите са засегнали актуални аспекти от двустранното сътрудничество, включително съвместните мероприятия по празнуването на 3 март т.г. на 140-ата годишнина от освобождението на България в резултат от Руско-турската война от 1877-1878 година”, поддържа огъня на “течната дружба” русофилският проправителствен сайт.

Какви ли ще да са тези “мероприятия”, определени по този загъдъчно недоизказан начин, бременен с нечие руско присъствие за 3 март ?

Очертава се засега Кремъл да ни изпрати своя патриарх, ако се съди по някои неуточнени информации, които същевременно отричат вероятността да ни се възцари навръх тържествата самият Путин, зает със собственото си поредно преизбиране за самодържец на 18 март.

Важното, което се иска от нас да знаем, е че няма да сме като сирачета ( като каквито сме били третирани на церемонията по подписването на руския договор с Турция на 3 март 1878 г., непоканени от победителката във войната Русия). Но пък Путин и компания са поканени винаги- само да кажат и снизходят!

От краткото съобщение научаваме най-важното ( от московска гледна точка): Путин и подчинените му мислят за нас ( като за себе си), заедно с техния си посланик Бойко Коцев, чиято лоял(н)ост на руската хранилка е непоклатима от “урва на урва и от век на век”. Несменяем е не защото България го смята за незаменим, а защото Путин така иска, а президентът Радев не дава в Москва да има рокада на кремълския любимец Коцев. Както и Бойко Борисов.

Следват актуални снимки на последните двама ( уж съперници), със съответните прегръдки между тях. Направени са вчера по време на съвет при държавния глава. Снимките на професоиналния фотограф Веселин Боришов за Клуб Z са чудесни по качество и композиция.

Румен Радев Бойко Борисов (2) Румен Радев Бойко Борисов Бойко Борисов Румен Радев КСНС (2) Румен Радев Бойко Борисов КСНС

 

Добавям обаче от себе си и собствените си кадри от въпросната среща, направени от репортажа на БНТ от екрана на телевизора – макар и далеч от професионалното качество, стопкадрите “говорят” също интересни “неща” за кадрите в управлението на държавата ни ( Марешки до Радев, Сидеров до Нинова и Борисов в стойка “ти ли ше ми се правиш на велик” край все пак по-високия от него президент Радев) .

IMG_7985 IMG_7986 IMG_7987

Понеже в началото на текста стана дума за руския първи заместник-министър на външните работи Владимир Титов, нека се пренесем за миг в началото на века и хилядолетието, когато Путин го изпрати у нас като свое особено доверено лице ( като колега по линия на една служба, за която дипломацията служи за прикритие).

Вие, драги читатели, помните ли друг случай, ако изобщо сте запомнили тази случка, при който новоизпратен чужд посланик, преди да връчи акредитивните си писма дори, да е бил посрещан като суперзвезда на випа на летище София ( още нямаше Терминал 2)? Имаше стълпотворение от посрещачи с камери и микрофони, а и без това зачервеният вече ( едва ли от излишна скромност) пратеник на Путин се къпеше в репортерската любов. По нов руски обичай дори гръмна  в кадър един тост с ракийка от уважение към поверената му за дестабилизиране губерния. Показаха ни го в това триумфиращо качество във всички централни информационни емисии на всички канали.

Титов не пропусна да дръпне пред камерите и микрофоните поредната сълзлива реч за любовта между нашите народи, които винаги, ама абсолютно винаги били рамо до рамо във война и мир.

По късно възторжената русофилка Къдринка Къдринова ще напише във встъплението си към преливащо от възторг към личността на Титов интервю , гарнирано с екзалтирани оценки от прекрасната обстановка в руското посолство в София, следното откровение:

“Откакто пристигна у нас на 24 януари ( 2000 г. -бел. ИИ) т. г., посланикът на Русия Владимир Титов непрекъснато е в обсадта на жадуващи интервю с него журналист(к)и”, http://www.segabg.com/article.php?id=21641

След руския посланик Александър Авдеев, който спря демонтирането на Монумента на окупационната армия ( МОЧА) в София през април 1993 г. и беше награден чрез повишаване в кариерата в Москва за дейността му в сянка (?) около формирането на проруското правителство на Мултигруп в България, препъването на българския път към НАТО и ЕС, Титов е вторият по важност надзирател на завръщащата се към европейските си корени след десетилетия на насилствена съветизация България, постигнал същото.

Да припомням ли какво се случи в България през онези първи няколко години на века, когато ни доведоха “царя” да разбива “двуполюсния модел” ( а всъщност дясното политическо пространство и да приспива гражданското общество), да реанимира АЕЦ “Белене”, да се опитва да реабилитира ДС чрез опит да назначи за шеф на тайните служби под специално създадена за целта шапка “видимка” Бриго Аспарухов и дори да поставя под съмнение необходимостта от присъединяването на страна ни към НАТО при едно от първите си интервюта след появата си в това качества в България?

Както Авдеев, издигнат за първи зам. министър на външните работи на Русия след мандата му в София ( за заслуги по усмиряването на българската прозападна ориентация) Владимир Титов беше възнаграден с този най-висок професионален пост  в руската външна политика. Путин го издигна през 2013 г. след като вече го беше направил началник на отдела за Германия, Скандинавия и Източна Европа ( надзираващ и България) още през 2005 г.

Когато през 2004 г. се завръща от София, Титов е повишен в началник на департамента за човешки ресурси. Само година по-късно приятелят на Путин по служба от от предишни години става заместник – министър, отговарящ за Скандинавия, Германия и Източна Европа, т.е. и за България.

От май 2013 г. Титов е повишен в Първи заместник – министър на външните работи с указ на Путин. Това е същият Титов, който привиква в края   на мандата си в София новинарското началство на БТВ да го гълчи за направеното от Георги Коритаров с убитият по-късно от руски агенти във Великобритания бивш руски агент Литвиненко, излъчено по БТВ на 22 януари 2004 г. Тази срамотия за българската журналистика июлстрира истината за това що за “американски телевзии” имаме в България. Но ivo.bg си остана единственият източник за нея, макар на килимчето на Титов да е била цяла делегация от БТВ и за неприличната аудиенция да знаят доста колеги.

Иде време и за извода във връзка с факта, че посланици на Русия в София , като Авдеев ( когото Путин по-късно направи и свой министър на културата) или Титов, се оказват непропорционално важни клечки в руската дипломация спрямо уж малката, бедна, жалка и прочее ( според руската пропагандна) България.

И знаете ли защо е така? Отговорът е: България продължава да заема ключово място в руската имперска политика, която е инвестирала от век и половина тук в най-раболепната си пета колона в Европа.

Междувременно Путин излекува чрез агресивни действия от русофилството подобията на България по вековно руско влияние, като Грузия, Украйна и Черна гора (на път е Молдова, където вече забраниха руската телевизионна пропаганда), но в България Кремъл все още се надява да осребри златните си вложения в кадрите, които “решават всичко” ( по израза, приписван на Сталин).

 

7 мнения за “Москва ни готви “мероприятия””

 1. Утре 11.01 18,30часа шествие от отпаметника на Патриарх Евтимий (попа) -начало. Да спасим Пирин и отрежем мераците за пладнешки обир от русия.
  Подробности тук:http://forthenature.org/.

 2. Пътя на костите
  Един почти недоловим резониращ с безкрая писък.
  Това е, което ме изпълва след спомена за Пътя на костите .
  Абсолютното зло, човеконенавистно, човекомразещо.
  В мен оживяват едновременно 1917, убийството на Царското семейство, убийството на десетки милиони в Гладомор, ГУЛАК, Катина.
  Окупациите и превратите на руско-съветската безмилостнна машина за унищожаване на духа в България 1878, 1923, 1944, 1989.
  Имената на Раковски, Левски, Ботев, Стамболов, Митаков.
  Църквата Света Неделя.
  Македонската кървава коледа.
  Избитите регенти, министри, интелктуалци от Народния съд.
  Избитите врагове на народа в концлагери създадени от съветските другари в нашата България, в Белене, Скравена, Ловеч.
  Другарският съд.
  Диктатурата на пролетариата с привилегиите за другарите.
  Затворените граници.
  Подменените ценности и история.
  Плаша се, че ме докосва злото и звукът пищи все така пронизително високо.
  Мисля си. Как може то да съществува пак и пак отново?
  Как може днешните пробоядисани комунисти Гоце, Корни, Радев да се гордеят, че са наследници на злото унищожаващо и днес духа ни!
  Плаша се, че спим а злото дебне!

 3. Тази година, на предстоящият 3 март 2018г., се навършва кръгла ВЕКОВНА годишнина от Брест-Литовският миредн договор!
  На 3 март 1878г. се подписва Санстефанското ПРЕДВАРИТЕЛНО примирие , с което се слагат край на военните действия между руската и османската ИМПЕРИИ на Балканският и Кавказкият фронт. На подписването на това примирие НЯМА нито един български представител.
  Истинският МИРЕН договор , слагащ край на ПОРЕДНАТА(но НЕ последна!) руско-османска война е подписан на Берлинският конгрес.
  На другият мирен ДОГОВОР , подписан СЪЩО на 3 МАРТ, но 40 години по-късно – на 3 МАРТ 1918г., Царство България е ПРЕДСТАВЕНО на НАЙ-високо ВОЕННО и държавническо ниво.
  Ето това е разликаТА между двете дати. На едната е подписано ПРИМИРИЕ между две империи, които водят вековни ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ войни за контрол над Черно море и Константинопол, и НЯМА НИКАКВИ български представители при подписването това ПОРЕДНО примирие.
  Но на другата представители на царство България са равнопоставени участници при подписването на мирен ДОГОВОР при КАПИТУЛАЦИЯТА на руската ИМПЕРИЯ в Първата световна война, която извършва АГРЕСИЯ и нахлува на българска територия, само 3 години след предизвиканият от цар николай II военен погром над България в Междусъюзническата война през 1913г..
  Но чекистите на Путлер и КГБ едва ли са информирани за този КРЪГЛА годишнина от КАПИТУЛАЦИЯТА на Русия, която се отбелязва ТОЧНО на този 3 МАРТ 2018г.?
  Още тогава Руската империя е “излекувала” царство България със имперската си агресия. И даже по още по времето на Съединението , по-голямата част от българите са видяли вражеската политика на “братушките” спрямо новата българска държава. За втори път подобна враждебност от Русия е по времето на Междусъюзническата война. Следващият трети път е през Първата световна война. Следват метежът през септември 1923г. и Втората световна война.
  Много пъти Русия и СССР са действали с военна агресия срещу българските интереси и българската държава.
  Г-н Инджев, който подготвя поредната си книга – Течна “дружба”, би могъл да се включи по-подробно в изброяването на всички агресии срещу българските територии и българската църква през целият 19 век?!?
  Макар и сега чекистите, чекистките посол-губернатори и техните задунайски рублофилски комунистичеки подлоги да се опитват да приписват някаква изключителна “сакралност” на датата 3 март 1878г., фактите показват че в царство България преди 1944г. тя не е чествана с някаква особена тържественост. А същото се отнася и за периода 1944-1989г., когато Сталин монтира “братушковата” колониална администрация на БКП.
  Това ясно показва че 3 март 1878г. е една КОНЮНКТУРНА дата, която беше наложена изкуствено ,като “национален” празДник след 1989г. от най-безродните и антибългарски предатели от БКП и ДС , каквито е нямало дори в периода на соца 1944-89г.. Защото никога преди 1989г., датата на Санстефанското ПРИМИРИЕ – 3 март 1989г., не е чествано като някакъв особен празДник.
  А пък самият “избор” на 3 март за “национален” празДник , след 1989г. е направен без допитване до българският народ , или пък на национален референдум!
  Всички ФАКТИ говорят ,че 3 март 1878г. е един фалшив, хибриден и фейк “национален” празДник. И ЕДИНСТВЕНИЯТ начин за поправянето на тази ЛЪЖА е, като се избере НОВА дата за национален празник!!!………
  Второто КОНЮНКТУРНО асвабаждение от “братушките” беше извършено на 9.9.1944г. и, което се “честваше” в НРБ като “национален” празДник в периода 1944-89г..
  Русия и СССР винаги са били КОНЮНКТУРНИ АсвАбАдители. И не само за НРБ!

 4. Пак ще отбележа! Тези ПРОДАЖНИЦИ и МАФИОТИ издънки на БКП и ДС на снимките които господин Инджев е ТИПОСАЛ – наистина ще осъществят мечтата на любимият им вожд от миналото ТАТО или тодор живков. Това правителство които са се разпределили на ЛЕВИ и ДЕСНИ и правителство което ЛЪЖЕ ЕО за собственни облаги а в същото време ОЛИЗВА МИРИЗЛИВИЯ БОТУШ на РУСКИТЕ ГАЩНИЦИ и РУСКАТА МАФИЯ предвождани от КАГБ офицера ПУТЛЕР ако така продължава България може и да се окаже в немилост от Европа. Статиятя е страхотна, дано тези които УПРАВЛЯВАТ се замислят за бъдещето на родината си – а не който дойде от тях на власт да им продължава делото. България трябва да върви към ЕВРОПА а не към СИБИР!IIC…..oIL.

 5. Наблюдавайки снимките, които Иво е публикувал по горе, си представих и сравних достойните българи от правителството на ОДС>Иван КОстов, с това морално падение, което представлява – елита>цвета на нацията днес. Какво ли душевно и интелектуално ниво трябва да имат повечето от моите сънародници, за да номинират тези(някои от тях криминални)субекти за водачи на нацията?

 6. @АсвАбАдителни конюнктуроприятия

  Dobre napisano – blagodarja!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.