Председателството смята критиките за предателство

Очаквам  със смесени чувства насрочен за утре (петък) вечерта репортаж на една европейска телевизия, който ще бъде излъчен в две новинарски емисии на двете най- големи европейски държави. Репортажът е с мое участие. От една страна, бойкотът на българските канали спрямо мен като политически коментатор ще лъсне още по-разобличително защото се “оказва”, че мнението ми представлява все пак “нещо”, но не и за българките медии. В същото време критичната ми оценка, особено по отношение на дефилиращото безнаказано в резултат на действията и бездействето на властите у нас руско влияние, непременно ще ме вкара отново в списъка на омразните на петата колона на Москва българи.

Напомням: в момента тече ( за четвърти път само за няколко години) разследване на закани с убийство срещу моя милост, мотивирани от русофилска ярост. А вече съм и подсъдим за обида и клевета по иницитива на виден путинофил, овластен от Борисов да управлява държавното имущество в София-област.

На българските медии постепенно и методично им изпозапушиха устите – готвиха се за колкото се може по-голям успех в това отношение именно по повод Председателството. Останаха да стенат критично само няколко издания с либерална ориентация, подложени на бичуване по тази причина от “конкуренцията”.

Обаче как да смълчат чуждите медии? Ето тази задача вече е непосилна за всесилните разпоредители с медийното пространство у нас. Появяват се нови и нови критични публикации за българските власти в страните от ЕС, на които тук иначе се чудят как да угодят, за да си мълчат ( ако има начин). https://www.vesti.bg/bulgaria/chuzhdi-medii-bylgariia-korupciia-i-ubijstva-6078084

Единственото, което могат да направят господарите на медийния пазар, залят от сервилната продукция на усмирените ни медии, е едновременно да мълчат ( по адрес на чуждите критики) и да гълчат шепата критици в България. Назначената да отговаря за комфорта на европейските гости министър Лиляна Павлова синтезира това отношение на властта днес в язвително подмятане, че протестиращите в България могат да се оплачат на арменския поп- нещо, което написа и моя милост, но със съвсем друг акцент, иронизирайки дебелокожието на властниците.

За съжаление и президентът Плевнелиев се присъедини към този тон с обвинението, че да протестираш днес било проява на “робската психика” в очакване други да ни освободят ( от такива като Борисов, както излиза).

А защо изобщо се налага да бъдем освобождавани? Нима не е това въпросът?

На среща на европейски представители с опозиционно настроени издатели и журналисти в София, излъчвана вчера онлайн в няколко сайта, представителка на Белгия разказа с насмешка как българските власти в крайна сметка отказали да дадат на чуждите журналисти исканите от тях контакти с неправителствени организации ( за които се смята, че не ръкопляскат на властта). След поредица от запитвания на чуждите журналисти било заявено от страна на българските власти – въпреки първоначалните обещания, че чужденците няма да получат списък с информация за подобни контакти, защото това било …въпрос на сигурност ( и препоръчали на чужденците да се наслаждават на природните красоти на България).

Както се вижда ( и от хиляди километри от чужбина) това Председателство смята за предателство несъгласуваните с властта мнения. Но не си дава сметка, че тъкмо такова поведение дискредитира България, в която свободата на словото е узурпирана от бойкоугодните пропагандатори, които не се задоволяват само с подмазване на силните на деня, но и участват в кампаниите по затапване на алтернативните гласове.

 

Изпълняват си предизборното обещание на коалиционните партньори на Борисовimages “България над всичко”- вкл. над всякаква критика, дори когато положението е под всякаква критика!

21 мнения за “Председателството смята критиките за предателство”

 1. Тези ганьовски хитреци,които се напъват да излъжат Европа и собствения си народ, се самоосъждат на присмех,съжаление и отврата.
  Те не могат да надскочат лъжливата си сянка.

 2. Така и не могат да разберат милиционерите и подлогите им съуправляващи България в правителството “Борисов 3”, че медиите в свободните страни не питат властта дали да работят така, както повелява журналистическата професия, а не проститутската!
  А Лиляна Павлова – какво да каже другарката?! Има ли нещо в главата си, че да го каже?!

 3. ПРЕСТЪПНАТА ВЛАСТ в България по всякъкъв начин гледа да запуши устите на разпространителите на новини у нас и в чужбина – за да сме гледани с розови очила от страна на Европа но се оказва че те не спят. Господин Инджев ти и още няколко видни Българи показахте на тези ПРЕСТЪПНИЦИ макар и да сте заплащвани от тяхна страна че все пак у нас макар и не по телевизиятя или рядио все пак има хора които милеят за родината ни и отразяват това безобразие което става у нас.
  Господин Инджев поздравявам ви се надявам ЗАПАДА да разбере от вас в какво състояние се намира в момента родината ни и какви ПРЕСТЪПНИЦИ я ръководят и ОБИРАТ!IIC…..oIL.

 4. Отговорът на белгийската журналистка от “нашите” управляващи ми звучи като предупреждение. Ще се наложи на чуждите журналисти директно да усетят ” свободното слово”- шанс в Европа да разбере какво се случва в България.
  Довечера 18.30 от Патриарх Евтимий за да не стане парк Пирин като Поморие, Несебърск ,….

 5. “За съжаление и президентът Плевнелиев се присъедини към този тон…”
  Напълно очаквана реакция на креатурата на комунистическата мутра. Всяко интервю взето от Плевнелиев разбива на пух и прах тезата за еманципирането му от Борисов.

 6. G-n Indjev, nadjavam se da pusnete tuk link kqm reportaja s va6e u4astie – ako go imate.
  Blagodarja predvaritelno!

 7. Президент Плевнелиев си показа “рогата”.
  Толкова за него.
  Все едно не са минали години от падането на комунизма, защото комунистическите рефлекси са живи.
  Но те са живи в хората, които управляват в момента и това са възпитаните по комунистически управници.
  Свалят билбордове, запушват устата на свободните журналисти, харчат пари за да купуват недоволните, жалка картинка.

 8. Днес за пръв път “на живо” видях да се продава прeд хранителен магазин на Паметника Левски “ПРАС ПРЕС” (органът на невъзпитаните карикатуристи)! Без майтап! Заглавието на карикатурата под главата на изданието е “Je suis #КОЙ”
  Следват две страници Анатомия на Председателството в картинки: Главата на Председателството, Бюстът на Председателството, Бузи на Председателството, Шкембе на Председателството, Дебело черво на Председателството и т.н., съвети как да смаем чужденците и рисунка на възторжен представител на третия пол, с панталонки в цветовете на руското знаме, който си тананика: “В джобчето ми дрънкат рубли и копейки!”, а в съседство Волен Сидерав строго проверява какво има в гащите на чакащите на опашка пред тоалетните, за да ги насочи към правилната кабинка.
  Само си говорят някои, че Европредседатеството с нищо нямало да промени медийната ситуация у нас! 🙂

 9. Потомствената и генетична каскетска калинка и.пАвловна , назначена като фейк-министър в три “мандата” на винету, по наследствената си партийна линия е трето поколение номерклатурен “кадър”, и поради това единствената ѝ житейска цел е докопването до властта. За нея и другите наследствени номерклатурни калинки в отбора на винету, произлизащи от БКП и ДС, ДЪРЖАВАТА се “отъждествява” само и ЕДИНСТВЕНО с влстть. За тях “държавата” е власттъ, и властть е “държавата”! Както беше наложено по времето на
  окупацията на НРБ от Сталин, и тоталитарната власть на тато ди тути каскети.
  Няма особено разлика в това отношение между казионните путлериоти, казионният хидрофилософ – амет дЮ ганЮ, казионнокожият “вожд” – винету …..
  Те не правят никаква разлика меду власть и “държава”!
  И поради това използват цялата ПРОТИВОконституционно и НЕзаконно ЦЯЛАТА “държавна машина” срещу опозицията на СВОЯТА власть!
  П.П. Ако подробно разгледаме снимката на путлериотският предизборен плакат на казионният калинков “войвода” каракачански, се вижда че той е подкрепил кандидатурата на решетниковият ()резидент, а не на кандидатурата на винету, цвъки “умното” и ГЕРБ! Което показва ,че само от МВРО ,атака и НФСБ сегашният ()резидент е плучил 300 000 гласа.
  Ето такива са “коалиционните” партньори на каликовият “вожд” винету!

 10. П.П.П. малка корекция в горният пост:
  ……………..Те не правят никаква разлика меду власть и “държава”!
  И поради това използват ПРОТИВОконституционно и НЕзаконно ЦЯЛАТА “държавна машина” срещу опозицията на СВОЯТА власть!………………

 11. @ КИРОВ
  Аз лично пожелавам успех на някого САМО ако знам КОЙ точно е той и какъв е МОРАЛЪТ му.

 12. @ SMS

  Честно казано, малко късно се информирах за личноста Георги Готев, но това че е журналист стоящ от другата страна на барикадата не променя мнението ми в конкретния случай. Не желая безобразията и безнаказаноста да бъдат патентирани от Фирма ГЕРБ и нейните служители. Все пак се съмнявам, че заплахата за съд е искрена, а не блъф за постигане на други облаги. Това ще се разбере още в следващите дни.

 13. MIKA:

  Не е всяко интервю, но действително! последното, в ’24 часа’ (с ‘любимката’ на СТАМБО) направо ме втрещи. Жироскоп в експлоатация.
  Така че – в общ план – Вие, Мика се оказахте прав, а мъката е моя.

 14. Аз пък напълно споделям мнението на Плевнелиев. Пак доказа, че е човек с позиция, без да търси одобрение, нарича нещата такива, каквито ги вижда. Най-читавия политик, който сме имали напоследък.

 15. Към everyone else и mika

  Поговорката “никога не е късно да станеш за резил” настигна Петър Стоянов много скоро след президентването му. По същия път се е забързал и Росен Плевнелиев, като и за двамата е валидна мъдроста “боже, пази ме от приятелите, от враговете ще се пазя сам!”
  Така е, когато си вперил непрекъснато очи в огледалото и виждаш единствено и само себе си, но се намираш за все по-умен и по-мъдър.

 16. Plevneliev vinagi e bil i si ostana napylno zavisim ot Borisov – jalko.
  Napylno zavisim 4ovek mi govori za robska psihika – kakyv absurd…
  Dobre, 4e “mediite” za 4-5 godini uspjaha taka da go okaljat pred ob6testvoto, 4e ot nego ve4e ni6to ne stava (v politikata) osven redovi 4len na GERB.

 17. До KIROV

  Абе, KIROV, преди да се изказвате почти под всяка тема на блога, направете си справката кой кой е. ФЕЙККРАЦИЯ добре ви обяснява що за птица е лиляна павловна. Нека ви кажа малко за съществото георги готев – тати му горан готэв е дългогодишен шеф в БТА, доносник, резидент в няколко страни и накрая щатен висш офицер на “ония” служби. Самото същество се е отличавало винаги с нечистоплътност (и душевна, не се подвеждайте от мазната му косица), слагачество и рубладжийство. След като изпълни поставените му задачи в Задунайский Милиционэристан, го монтираха в медийното пространство на самия “Брюссел”, та да го осмърдява директно на повикване, да не се губи време.

  Четете първоизточниците, моля ви, вече ги има в изобилие и безплатно!

 18. Към Аэрофлот

  “Абе, KIROV”! Oбръщението е достойно за Бойко Борисов, но се надявам някой друг да живее под този много оригинален ник Аерофлот и още няколко други, не толкова оригинални. Обещавам ви, че ако направите собствен блог, няма да пиша в него! Само трябва да зная, кой стои зад него. Поздрави от Lufthansa!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.