Комисарят Кошлуков и другарят му Рашидов, “културни” емблеми на управленската простотия

Ще се повторя, но според наблюденията на един известен български политолог моя милост не харесва Бойко Борисов по “културни причини”.

Точно “културният ресор” в рамките на управлението на тази кръстоска между Бай Ганьо, Тодор Живков и Кимон Георгиев ( три в едно: събирателен образ на първичния, но витален и болезнено амбициозен властник, минаващ през “трупове” в името на три мандата като премиер)  е най-издайническото родилно петно на пагона на неговата власт. Тя е белязана от обратното на културата на принципа “ и аз съм прост и вие сте прости”, както знаем.

Още в първия си мандат Борисов се обзаведе с “брошката” Вежди Рашидов на своя мундир с намека, че си има (български) турчин под ръка за доказателство, че е европейски търпим към различните, но е в същото време и срещу непоносимия за голямото мнозинство български избиратели Ахмед Доган, скаран с Рашидов.

Иначе казано, Рашидов беше замислен като бонус за пред европейците ( които държат да видят толерантност към малцинствата) и към мнозинството българи. Но това второ “културно” аз на Борисов се превърна в емблема на простотията им. За Борисов трайно се залепи “културен” министър, който псува на майка в кулоарите на парламента, обвинява българите, които не са заминали в чужбина, че не стават за “чеп за зеле” , лъже, че от Лувъра му поискали да ги дари със свои произведения на изкуството – и прочее простотии бръщолеви като дясна, “културна” ръка на Борисов, вилнееща публично над бащино ни огнище, както и депесар не е вилнял. С ентусиазираното съучастие на изпростелите медии…

618x346

Рашидов, да припомня, заплашваше да съди водещия на “Деня започва с култура” Георги Ангелов за волнодумство по негов адрес, а сега другарчето му Кошлуков е изпратен да приведе партиийно-правителствената присъда по административен път, но вече не срещу отделен журналист, а срещу цялото предаване.

Продължение на тази поредица  “културни” действия на властта в днешно време стана назначаването на Емил Кошлуков в БНТ като програмен директор, който веднага пожела да си покаже рогата, заради което е нает да “води стадото” без значение, че е сложил рога на е дна партия по време на прехода си през тучните поля на демокрацията – от СДС и НДСВ, през “Новото време”, до “България без цензура” ( ако съм пропуснял някоя захвърлена от него партийна любов, преди да пристане в пристанището на ГЕРБ, всеки може да ме надгради в трудната задача да бъдат изброени разводите му).

Самоназначи се самонадценяващо се също и като водещ на предаване на гърба на чужда популярност. Не защото е прост, а защото се има за сложен ( сложен е от властта, което е прозрачно за всеки, дори и да е прост). И защото, като продуцент на овластената простотия в ТВ 7 на побратима му Бареков и в ТВ Алфа ( на подобието му Сидеров) смята, че разбира от култура повече от онези, които са я подкрепили професионално от екрана във времената на войстващото безкултурие на покровителите му.

Но и това му е малко на комисионера – комисар, изпратен да надзирава властовия интерес. Човекът ( на Бойко) реши да се разправи с  най-омразното нещо на Борисов , Рашидов и копаня..пардон, компания: културната програма на БНТ, някакъв нетърпим за управниците остров на смислеността сред дефилиращата простотия. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/01/21/3116002_sreshtu_bezprosvetnoto_nahalstvo_na_koshlukov_-/?ref=home_main_news

За да бъде изпратен като комисар в БНТ Кошлуков отговаря на изискванията: да е доказал не просто лоялноста си към към тази власт, но и да има биография на борец срещу предишната. Ако някой му се изрепчи, Кошлуков винаги може да се оплаче, че е пострадал от предишната власт и не приема някакви си ( комунисти, посткомунисти, либералните им подобия и т.н.) да му търсят сметка – почти като в случая с откритието на Борисов, че дядо му е жертва на комунизма.

Денят, който започва с култура, се познава от сутринта. Но ще има и залез на войнстващата простотия, Let it bee.

7 мнения за “Комисарят Кошлуков и другарят му Рашидов, “културни” емблеми на управленската простотия”

 1. По повод явлението фактора “кошлуков” в нашата дейсвителност и ексцесиите в БНТ, бих искал да припомня, парафразиран един от анекдотите на незабравимия Радой Ралин: “Не ме е страх (срам) от министъра (директора на културата в БНТ-и не само там), а от “културата” на министъра (директора на БНТ). Същото може да се каже и за побратима му Рашидов! А припомнете си и фалшивата легенда измислена около “лицето” кошлуков, че преди 1989 г. е попаднал в затвора, поради това, че чел и популяризирал книгата “Фашизъмът” на също така фалшивия десидент демократ Ж.Желев.

 2. Гледах от любопитство Кошлуков в предаването на Поли Златарева. Какъв контраст!
  Имах усещането,че присътвам при кръчмарско надвикване.
  Откъде е това самочувствие у Кошлуков да прекъсва поканените си гости и самодоволно да слага капак на всичко казано от позицията на последна инстанция!
  Не, в случая,като се абстрахираме от всичко друго,може да се каже,че простотията е нелечима.

 3. При 3-те гербави правителства на баце отношението към културата се превърна в емблема на агресивната простащина. По целият вертикал. Който е изграден от овластени ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИ надминали с “пъти, пъти повече” нивото си на некомпентност. Т.н. веждичка нали щеше да праща в масква да пее Гена Димитров починала няколко години по-рано. Имам вътрешно инфо, че всяка негова тирада, независимо от дължината ѝ е изпъстрена с псувни и цинизми. Още в 10 ч. сутринта, на работната площадка-МК е силно почерпен с любимото МУ уиски. Прибавяйки и проявленията на одиозният специалист по всичко емил кошлуков, накуп цялата тази чалга, силно ми напомня максимата на нацистите: “Когато чуя думата култура се хващам за кобура”.
  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 4. кошлуков се е продал още през мандата на цара. И няма какво да използва, като “индулгенция” това ,че ,уж, е бил “борец срещу предишната власт”, щом като обслужва сегашната власт на винету и на неговата задкулисна “фауна”.
  Или иска да каже ,че ей така без никаква протекция е назначен точно в БНТ , и то ТОЧНО за “програмен” “директор”?!? Без нито един ден в БНТ, дори като “обикновен” журналист? А , сега , направо – “шеф” на БНТ? Той не може да събере дори МИНИМАЛНИЯТ изискван “стаж”, за назначаване като обикновен репортер!!!
  Явно дори сам не си вЕрва, както казваше цара, КОЙто кошлуков предаде , за да се докопа до обръчите около доган.
  И нека не се крие зад войнстващата си, КОМПЛЕКСАРСКА, “журналистическа” НЕкомпетентност, защото калинките винаги ги назначават САМО, за да изпълняват заповеди…….заповедиТЕ на калинковите си начальници ………и за нищо друго.Колкото и да са огромни непокритите им “претенции”, самомнение и егоТО на така назначенаТА калинка.
  #кошлуков – ОСТАВКА!

 5. Правителство изградено от МУТРИ, агенти на ДС и КГБ, бивши партийци от БКП, КОМСОМОЛЦИ – ФАШЕЗИРАНИ ЕЛЕМЕНТИ бивши ОТРЕПКИ нарекли се ДЕСИДЕНТИ. ВЕЖДИТА КОШЛУКОВЦИ ДОГАНОВЦИ СИДЕРОВЦИ КАРАКАЧАНОВЦИ БОКОВЦИ КОРНЕЛИЕВЦИ РАДЕВЦИ – още колко да изброявам, забравих МУТРОПИТЕКА Банкянското чудо ТИКВАТА. Всички тези решават съдбата на България. Всички тези домогнали се до кокала СЪСИПАХА държавата и я поставиха на последно място в Европа като прекривани от телевизий и преса която е ръководена от НЕКАДЪРНИ но техни МЕКЕРЕТА поставени от тях диктувайки им какво да се отразява и какв НЕ. Ето това е у НАС! Още един път помогнете на собственника на блога – чукнете горе от дядно (подкреои блога). Нека с тези средства това ЦИГАНЕ илиян тодоров слугата на СИДЕРОВ да се ЗАДАВИ.IIC…..oIL.

 6. Е, няма как да очакваме от милиционерЪТ-пожарикар и вече за трети път премиер, да назнач(и)ава смеслени хора на която и да е позиция, зависеща от него! Самият той е безсмислено недоразумение, позиционирано за да властва в полза на господарите си и си вилнее съобразно заданието получено от тях…
  А Кошлуков?!? – достатъчно е да се вгледаме в изброените партии, които са имали “удоволствието” да бъдат негов пристан!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.