Борисов пак раздава милиони по телефона – този път в името на дружбата с “Атака”

Една пукнатина в дружбата между Борисов и Сидеров, който го заплаши , че не знаел как ще гласува на вота срещу правителството в парламента зарази спор около собствеността на застрашената от пробив подпорна стена на язовир “Бели искър” ( разположен териториално в Област София, поверена от самия Борисов на атакиста Илиян Тодоров), е била замазана по обичайния за автократичната ни държава начин: Борисов се обадил снощи на Тодоров и обещал пари за ремонта, похвали се по Нова тв Тодоров тази сутрин.

https://www.actualno.com/politics/borisov-obeshtal-pari-za-remont-na-jazovir-i-ataka-veche-njama-pretencii-news_655531.html

Да оставим на специалистите по търговия с влияние и бягство от отговорност да си изясняват отношенията- това те го могат по-добре от нас, простосмъртните, чийто живот е в техните ръце. За нас остава единствено мъждукащото право на критика ( което Тодоров се опитва да ми оспори в съда с тъжба за 60 000 лева – пак става дума за пари, но намеса на вожда не се очаква, защото и той ще бъде щастлив неговото протеже от “Атака” да припечели от такова дело и да запуши, ако може, още една уста и една пробойна във властовата кръгова отбрана срещу свободното слово).

Интересно ми е с какво ще на(д)гради Борисов своето протеже във властта Илиян Тодоров този път в случай, че успее да постигне успех с осъдителна присъда срещу един от своите дългогодишни критици ( определян пак в ефира на “Нова телевизия” от самия Борисов като “идиот”)?

Питам, защото има прецедент: Тодоров беше активен участник в хулиганската проява на Сидеров с нахлуването в театралната академия в центъра на София, за което Сидеров беше осъден, а Тодоров беше награден с висок държавен пост от премиера.

4c_v03l07

 

 

Нищо чудно за нови успехи от подобен род да получи бойно оръжие от МВР, чиито служители се направиха, че не били разпознали онзи, който на ул. “Раковски” удари в лицето Сидеров ( след което последва период на смирение в поведението на прекаляващия с ексцесиите си, вреден вече в това амплоа за Кремъл вожд на “Атака”) пред десетки свидетели, повече от които униформени. На Тодоров ще му отива такава награда като част от антуража на вожда си, който се разхождаше в столицата с пистолет и плашеше с граждански арести протестиращи срещу властта граждани през лятото на 2013 г.

Обърнете внимане върху милата, “ипровизирана” картинка само: снощи премиерът направил щедрия си жест ( за който няма следа в някакво правителствено решение или поне в правителствения сайт), а рано тази сутрин “губернаторът” ( като го наричат от “Атака” по руски маниер) Тодоров вече цъфти с новината по един от най-гледаните тв канали. “Супер координация”, “кризисен пиар” или “чиста случайност”?

Не , това е  обикновен рашизъм. Така действат автократите и тяхната машина за контрол над похитената от тях държава.

5 мнения за “Борисов пак раздава милиони по телефона – този път в името на дружбата с “Атака””

 1. МУТРОПИТЕКА борисов пак ще запушва усти – този път на сидеровата банда и слугата му илиян тодоров с БАЩИНАТА си БНБ. Убогатяване на себе подобните за да са му верни докато ЦАРУВА. Даде 100 милиона на полицията за да го пазят, още на кой ще отпуска грешни народни пари? И до кога ще решава на кого да дава. Поне да развърже собствената си кисия от спестените му от закуски – а не с народни пари!IIC…..oIL.

 2. За такива народът е казал: “Хвани единя,удари другия.”

 3. Обласните “управители” са само едни държавни чиновници, които никой не избира и са на директно командване от винету, макар и да отговарят за ОГРОМНО имущество. От друга страна кметовете са изборни длъжности,които се контролират от общинските парламенти и даже от винету(въпреки ,че са избрани директно от избирателите!) чрез ЦЕНТРАЛИЗИРАНОТО “финасиране”. При областните “управители” , въпреки че отговарят за много по-голямо имущество от кметовете , те са зависими само от винету, който си ги назначава според “хрумванията” си!!!
  И в тази връзка да обърнем внимание и на проблемите с раздрънканите “лифтове” на Витоша, които винету и неговата “кметица” – фандъкова, НЕ искат да поправят вече 15 години, откакто винету влезе в кметството на София.
  Ония дни общинският “партиен секретар” на ГЕРБ и винету – Е.Герджиков казваше от името на “вожа” и “партията” си ,че опозиционните партии са гласували за приватизацията на витошките лифтове , и поради това те са отговорни за неизпълнението на договора от кипърската офшорка , която не иска да ги поправи през последните 10 години.
  То друго не може да се очаква от типичният “партиен кадър” на ГЕРБ , какъвто е Е.Герджиков, освен да демагогства от името на начальниците му, а и не може.
  Само че Е.Герджиков съвсем по гербаджийски пропусна да каже ,че фандъкова е била в общинската агенция по приватизация, и ТЯ лично също е отговорна за изработването на “приватизационният” договор за витошките лифтове. Общинският съвет САМО е гласувал тези договори, но те са подготвени с участието тъкмо на агенцията за приватизация и фандъкова, която по образование е руска учителка ,и няма много общо нито с икономиката , нито с “приватизацията”, но въпреки това винету я е пробутал в общинската агенция за приватизация , за да изпълнява неговите “нареждания”, когато беше той кмет на София!А,подобно на фандъкова преди, и сега винету продължава пробутва калинките си, като атакисткият “губернатор”, в кметството и областната управа на София.
  И сега всички герберски калинки говорят за приватизацията на витошките лифтове, но не казват ,че договорите са направени с участието на сегашният кмет на София , назначен като “приватизатор” и, който е изпълнявал договорките на тогавашният софийски кмет – винету!
  Както се вижда ,особено в София и софийската област, винету превишава премиерските си пълномощия, както го е правил още от назначаването му за генсек на народната милиция от Кобурга.
  А сега винету, по времето на фасадното си потьомкинско “европредседателство”, се опитва ОТНОВО ,както винаги, да се оправдае пред ЕС за пълният си провал ,като “вожд” на НРБ, за да може да продължава да “УСВОЯВА” десетките милиарди от еврофондовете. Той от друго НЕ се интерсува , а и не може, защото е само завършен калинков порционен “усвоител” още от времето на милиционерското си “школуване”.

 4. Време е вече милиционерът-премиер за трети път на България, да ПРОУМЕЕ с малкото мозък, който може да потребява по предназначение за мисловна дейност, че парите от бюджета НЕ СА ДЖОБНИ ПАРИ на министър-председателя! Пък бил той и пожарникар-бандит в битието си!
  НЕ МОЖЕ премиерът на страната (която и да е тя – дори България) да премества едни милиони от едно място на друго след като това не е отразено в закона за бюджета!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.