Борисов беше откроен от Москва пред строя на петата й колона

Нашият премиер не е луд, но умора няма- ще ме умори от смях с номерата си!

Днес наистина направи за смях т.н. опозиция в парламента. Не мога да не му призная този успех, който е толкова очевиден, колкото да тръшнеш на тепиха слабия спаринг партньор с ловка подсечка чрез ритник по кокалчетата.

Докато БСП се пенявеха, че премиерът не присъства на дебата около предстоящия вот на недоверие и така, според Корнелия Нинова, е направил “ оглушително самопризнание за корупция” ( доколкото вотът е на тази тема), някой можеше да си помисли, че Бойко Борисов или се отнася зле с т.н. опозиция, която лишава от присъствието си и от дължимото уважение към толкова удобен партньор в разиграването на демократичния сюжет- а тя не може да понесе таза с(р)амота – или пък проявява, мързел. Просто не работи Борисов.

Оказа се, че нито едното, нито друго е вярно.

Най-напред председателят на парламента Цвета Караянчева загадъчно открехна завесата на премиерския дневен ред, заявявайки, че министър – преседателят има “важни международни срещи” ( защо не ги “разконспирира” или по сценарий трябва да има постъпателност в разкритията?).

Акцентът  й по-скоро беше върху “международни” ( иначе всичките срещи на един автократ са важни). За да не забравяме, че народният човек Борисов вече е Международен, не е като да е нещо по-малко от това. Заради “важни международни срещи” не може да присъства на маловажните препирни сред някакви си народни преставители, част от които се напъват театрално да му искат короната.

По-късно се изясни, че важните международни срещи са всъщност работни, т.е. нещо като протоколни, рутинни ( а не извънредни, поради някакви инфарктни обстоятелства и едва ли са били неотменими) контакти на пожар с посланиците на двете евразийски държави Русия и Турция.

Какво точно си е говорил Борисов с турския посланик Хасан Улахсой и с руския му евразийски колега Анатолий Макаров, службата за масово (не)осведомяване към Министерския съвет не казва.

borisov-makarov1

Нормално. Нищо особено не се е случило, че да трябва да преразказват сюжета с “здравствуйте, как дела” , “мархабан” и прочее евразийски мухабети в рамките на “мероприятието”.

Важното, както обикновено при тълкуването на винаги загадъчната дипломация, е да бъде разчетен сигналът.

Борисов натрива носа на авангарда на руската пета колона БСП, показвайки, че може да си контактува пряко с Москва. Докато Корнелия Нинова се чуди къде е Борисов ( излиза, че от руското посолство не са я информирали нито по-рано, нито по време на нейните тиради , изпълнени с тревожност относно отсъствието на Борисов), премиерът се е срещал с руското началство на БСП, която е превърнала демонстрациите си на лоялност към Путин в свой приоритет като продължение на столетната си традиция на вярност към СССР и Русия.

Спомняте ли си интервюто от 6 декември 2016 г. на генерал Решетников –  достатъчно известен вече, за да се налага отново да обяснявам, кой е той, както правя от 7 години насам-в което специалистът на Кремъл по въпросите на хибридната война и познавач на България заяви, че ГЕРБ са всъщност по-искрен партньор на Москва от БСП? http://dnes.dir.bg/news/bsp-gerb-leonid-reshetnikov-24677528

Днешната ситуация просто онагледява думите на ненагледния Решетников.  БСП подсмърчат унизено като младши играч в рамките на руската рулетка у нас, докато Кремъл демонстрира предпочитанията си към истинския фактор на своето влияние в България. На това му се казва парад на имперскиия реализъм през парадния вход за онагледяване на задните мисли – за да няма илюзии кой кара влака по трасето София- Москва.

Колкото до камуфлажния дублаж по евразийската писта, свързан със срещата на Борисов с турския посланик в същия ден, ще трябва да свикваме: вниманието му към пратеника на Путин ще бъде дозирано с реципрочно уважение и към представителя на Ердоган. Поне докато Путин и Ердоган поддържат високо ниво на руско-турската дружба.

И още нещо: не може Борисов да е бил току-що домакин на Ангела Меркел и руският посланик да не си поиска информация от първа ръка. Или някой си въобразява, че Борисов е бил инициатор на работната среща?

ЗАБЕЛЕЖКА: Понеже т.н. опозиция в България ” “не става и за чеп за зеле”, както казва (не)културната брошка на властта Вежди Рашидов, обявявам в ivo.bg конкурс за разбираем превод на този българофобски израз на руски ( къде бяха т.н. патриоти да се възмутят от турчина – намират се в кацата на властта с него, разбира се?!)  За да улесним “братушките” с една малка езикова пластика в превода читателите могат да предложат на следящите блога в руското посолство еквиваленти, за да може в Москва да разберат за каво точно (не) става (в) БСП. 

7 мнения за “Борисов беше откроен от Москва пред строя на петата й колона”

 1. Прекрасно описание на политическият театър от днешният ден.Нещата са подредени по време и значение.Нищо не може да се добави,освен смях през сълзи.
  *Нека шоуто да продължи* песен на Великият Фреди Меркюри.

 2. Не става и чеп за зеле – предложение за конкусра 🙂
  Ето няколко според оттенъка на настроението и внушението:

  Не падходит даже для:
  – кимона Путина
  – пятна Гурбачева
  – парика Ленина
  – бутйъйлка Молатава
  – усъйми Сталина
  – звезда Кремля
  – работник для колхозницъй

 3. Е наистина това е върхът на СЛАДОЛЕДА! МУТРОПИТЕКА наистина се оказа ИБРИК на ПАШАТА ГЪЗОЛИЗЕЦ на ПУТЛЕР и ЛАСКАТЕЛ на АНГЕЛА. Този няма равен по тъпота по нахалство и по раздаване на целувки и прегръдки. Явно от едните ВЗЕМА на другите ДАВА а на третите ДОКЛАДВА. Присъщо на Българина преди 1989 година (когато са тпима – единият е зуладжия – вторият раздава зулата а третия докладва всички на милицията). нащият МУТРОПИТЕК е взел и ТРИТЕ в ЕДНО. Тежко на Българите такава мъжка ПРОСТИТУТКА на върха на държавата извинете (ДИКТАТУРАТА) не е имало, дано на следващите избори ако има такива народа ни да се осъзнае и да си избере някое по малко ЗЛОIIC…..oIL.

 4. Брилянтен анализ,Иво, няма кой по-добре да го каже!
  Бавно, но и сигурно твоето просветителство отваря очите на българите, (за)пленени от руската зависимост. Но парите ни са малко на нас в България и на Балканите(по израза на Костурица). Дано доклада на Сената да проправи пътя към промяна на нещата…

 5. А, може би ниновна е изпитала някаква завист и ревност към своят пряк рублофилски “конкурент” – винету?!?
  Който освен че е “откроен” за по-вярната си “служба” от посоль-губернаторът ИМ, отсъства ТОЧНО за дебатите около вотът на (не)доверие на ниновна. Не в предишния ден, НЕ и днес , а тъкмо вчера по времето на тези дебати?!?
  То и така си е ясно ,че един “вожд” не може да се занимава с “дреболии” в някакъв си парламенат, но друго си е да имаш и 2 “допълнителни” срещи и с началническите си “наместници”, за “оправдание”.
  И тъй като още от докопването си до властта винету никога не е имал някаква политическа стратегия и програма, то няма защо да се занимава с парламента и другите видове власти и медии, той просто няма какво да прави там, за него е важна само властта и порциите, което предопределя изцяло порционната му “политика” във всичките му полумандати, и в предхождащите ги постове.
  В изцяло порционната “програма” , единственото реално нещо е получаването , преразпределението , даването и “усвояването” на порциите, както го е учил неговият предшественик и гуру, хидропорционният “стратег” на “прИхода” – аамет дЮ ганЮ от библиотекарско-сарайската “академия”. Което прави и излишни всичките видове власти и институции,и единствената “институция”,която остава е УСВОЯВАНЕТО, и неговият главен “ВОЖД”!
  А за да осигурена порцинната “програма”
  на “вожда”, той трябва да договори “порциите” с Меркел, а след това и “порционното усвояване” и разпределение с преките си начальници и наместници на своите сюзерени – путлеристкият император и отоманоислямисткият си падишах.А и сега е цел “вожд” не само на НРБ ,а и “ВОЖД” на ЕС, и това допълнително повишава възможността за балканските и особено за евразийско-тиранските “договорки” на винету с началниците му в североизточна и югоизточна посока.
  Ето такива са единствената “политика” и задължения на вожда, и няма защо той да седи в някакъв си парламент, пред някакви си медии, и на някакъв си вот на (не)доверие.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.