Президентът Радев отново извади пред скоби отношенията с Русия, щял да ги вади и от ледената епоха

Под формата на отчет за първата му година на поста президентът Румен Радев отново използва възможността за послание към преливащата през границите на партиите и всякакви други организации (в безграничното си преклонение към една чужда държава) българска секта на русофилите. Уж говори за свършенето от него през 2017 г. , а отново се връща билизо век и половина назад, боравейки – типично за религиозните фанатици в политиката- с единствено възможния инструмент за влияние върху българското съзнание от проруски позиции: вярата.

“Вярвам, че 2018 г., в която отбелязваме 140 години от Освобождението на България, е възможност да изведем българо-руските отношения от ледената епоха, в която ги заварих“, кръсти се и днес Румен Радев в правата вяра.

 

images

Къде в това изрчение виждате прослувития прагматизъм, към който иначе Радев и подобните му политици у нас обичат да призовават, говорейки за здрав разум. Ако отношенията с неустоимата за Радев и останалите русофили държава са наистина толкова важни, че да бъдат изваждани пред скоби ( както връзките с нито една друга държава, видно от факта, че такава не е спомената в днешното изявление на държавния глава), то необходимостта от това би трябвало да бъде обоснована с някакви аргументи – с някаква принадена стойност на днешното руско влияние в България.

По липса на принадена стойност – по вина на държавата, която държи България изкъсо на дългия , простиращ се до времето на СССР синджир на монополната ни зависимост в снабдяването с основите суровини за енергетиката ( а оттам играе и определяща роля за формирането на цените на енергоресурсите в България на дребно и на едро) – Румен Радев прибягва към типично руския маниер да компенсира празнината с приказки за “ледената епоха” и с взор, обърнат 140 години назад. Да не говорим, че той прави едногодишен отчет, но това не му пречи да чертае насоки с пожелание за следващата година именно и само във връзка с Русия.

В отчета си Радев споменава като някакво постижение рутинният факт, че вече 4 пъти е гласувал в Европейския съвет  в качеството си на представител на България, но “пропуска” да спомене, че е вдигал ръка и за продължаването на санкциите срещу ( кръг от приближени на Путин олигарси и държавни служители в) Русия. Направил го е заради факта, че става дума за общо решение на държавите от ЕС, възмутени от руската агресия срещу Украйна, причинила “ледената епоха”, изпросена от Кремъл в неговите отношения с демократичния свят.

Явно е вдигал ръка по принуда, а не по убеждение. Което говори за лицемерие, опортюнизъм и нагаждачество.

И как точно ще вади отношенията с Русия от въпросната епоха президентът Радев? Ами като бръкне в кладенеца на бездънната благодарност за събития от преди 140 години, които само 7 години по-късно така са преобърнали връзките на българите с Русия, че за почуда на целия свят са били скъсани. Именно за почуда, защото се е оказало голяма изненада за Русия, че българите желаят и са готови да се борят независимост и от руските си ментори, за които по-късно патриархът на българското русофилство Иван Вазов ще напише, че ни носят ново иго ( в стихотворението си “На руските воини”, крито от българите през епохата на съветския колониализъм в България до степен, че в библиотеките страниците с тази негова реакция на руската агресия срещу България през есента на 1916 г. са били систематично късани от раболепните пазители на руско-съветското освободително реноме у нас).

Като казвам българите, имам право на обобщение, защото дори старите опълченци са се опълчили на руските заплахи, както пише Симеон Радев в “Строители на нова България”. https://ivo.bg/2018/01/18/нерде-ямбол-нерде-стамбулска-конвенц/

Симеон Радев свидетелства за ентусиазма и всеобхватността на българския патриотизъм срещу русофилството и руската политика срещу България в “ледената епоха” на руско-българските отношения:

Положително е само, че по градовете населението бе в грамадното си мнозинство националистическо и постепенно се ожесточаваше срещу Русия. След заминаването на генерала ( Каулбарс, императорският пратеник, изпратен в България да наложи по руски насилнически маниер руската политика, но принуден да си замине обратно след отпора, който получава от българските патриоти- бел. ИИ)  почнаха да се основават известните патриотични дружини, които играха по-сетне такава роля за подема на българския дух в страната. Те се състояха от решителни хора, фанатизирани в своето дело, и напоминуваха в някои отношения якобинските секции , които се прочуха във времето на Френската революция. Първият позив за устройване на тия дружини излезе от Русчук. Той бе подписан от една група запасни войници. Лозунгът им бе: “България за себе си, свободна и независима. На 17 – ти се обадиха опълченците от Севлиево. Те пък се считаха обидени, задето на младите войници се давало някаква преднина в народното дело”.

По повод създаването на тези патриотични дружини Симеон Радев уточнява в допълнителна бележка:

“ Идеята да се образуват дружества от запасни войници се появи най-напред у русофилите, но тя пропадна. Само Н. Константинов основа в Свищов таен комитет от няколко запасни”. пак там, стр.466

“Ледена епоха” в отношенията с Русия е имало по вина на самата руска империя само и единствено в онзи период на неуспешни русофилски опити за преврат и бунтове в казармите на младата България, подстрекавани от Русия. Империята се опитва да накаже българите за тяхното непокорство пред императора и с друго подстрекаване-  освен, че успешното насъсква сръбския крал Милан да нападе България, българофобът Александър III прави внушение на султана да си вземе със сила обратно Източна Румелия не за друго, а понеже непокорните българи са извършили съединението си в нарушение на Берлинския конгрес и така са обезсилили на практика статута си на османски васали.

А кой е бил виновен за онази ледена епоха в отношенията с Русия? Ето ( още веднъж, за опресняване паметта на президентските русофилски съветници) отговорът на Захари Стоянов.

КОЙ?

Кой въстана срещу нашето свещено дело — съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?

Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин — Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете“. Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!

Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче“. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е!“ — Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.

И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, афганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа калугер излиза дързостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка! Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия.

Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александър III. Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…

22 мнения за “Президентът Радев отново извади пред скоби отношенията с Русия, щял да ги вади и от ледената епоха”

 1. Продажните русолюбци като Румен Радев вероятно са големи почитатели на Гьобелс! Повтарят ли повтарят опорките на Кремъл и си мислят, че като повтарят лъжата стотици пъти, то тя – лъжата, ще стане истина!!!
  А истината за Русия я знаят всички, които искат да я знаят и тя е, че Русия е агресор и “тюрма на народите” по Вазов! От тази територия подвластна на Кремъл не е дошло нищо добро за човечеството, нищо!

 2. Пут.инофили да искаш у нас. Къде ли не, на какви ли не позиции и на всяка манджа мерудия. Ето и стефка костадинова, всички на терсене и тя наопаки. Жали “жертвите” на държавно допингиране в матушката. Невероятно е, как бялото се нарича черно и обратното също е вярно-бялото-черно.
  ДГД от една долна, мръсна гад!
  https://russian.rt.com/sport/news/473564-bolgariya-mok-olimpiada-politika?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=russian.rt.com&utm_term=1270103s66&utm_content=5989471

  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. Не знам какво да мисля? – Не знам какво да кажа? На ЛьОТЧИКА му харесват ЕКСКУРЗИЙТЕ до Виена или до западна Европа а също и до САЩ. В същото време със съпартийците си от БКПБСП барабар с КУРНЕЛИЯ се КЛАНЯТ на САТРАПА БАЩИЦА ПУТЛЕР та даже и покана са му направили а и ЧЕРВЕНИ БАЙРАЦИ развяват и БЛЕНУВАТ за любимата им РАЗИЯ. Защо ли след като толкова са влюбени в РАЗИЯ не се преместят в онзи тяхен ЛЮБИМ РАЙ? Tам могат колкото си искат да ПРОСЛАВЯТ тези МИРИЗЛИВИ СКУНКОВЕ и да си харчат до насита ПРЕПЕЧЕЛИНИТЕ РУБЛИЧКИ!IIC…..oIL.

 4. Естествено, че ще говори за Русия в минало време. И то за неща преди 140 години. Те нямат с какво да се похвалят сега, в момента.
  Впрочем, с Германия сме направили направили рекорден стокообмен – 7.5 милиарда, като за втори път след 1942 сме изнесли повече, отколкото сме внесли. Ама друго си е необятният пазар на русия. Авторът на този блог нееднократно е казвал търговското ни съотношение спрямо бившия окупатор и в чия полза е. Но успехът ни спрямо Германия е премълчан… Защо, кому е неугодно това?

 5. Прочетох я внимателно тази “сатанинска” Истанбулска конвенция и стигнах до извода, че съпротивата срещу ратифицирането й е първата решителна стъпка към фактическото ни излизане от ЕС и обръщане на “кораба” на България на Изток. Отсега нататък България изведнъж ще стане много “опърничав” член на ЕС и постепенно, с бламиране на следващи конвенции, документи и решения на ЕС, ще се стигне до едно само формално членство на страната, изпразнено от съдържание, което даже няма да има нужда да бъде официално прекратявано. Тази целенасочена самоизолация (логично!) трябва да завърши в прегръдката на сибирския терорист!
  За целта всичко рублофилско, “което мърда”, вече е вдигнато на крак: БСП с референдумите и вотовете, Църквата с анатемосването и “традиционните христянски ценности”, патрЕотите с руските знамена, МиГ-овете и православното славянство на Дугин, президентът с консервативното “рано е още” и че нищо не трябвало да ни бъде спускано отвън а обратното (С изключение на спуснатото от Путин!), и т.н и т.н.
  В масовата съпротива сигурно ще има и процент заинатяване от страна на тиранични мъже- простаци
  (също патрЕоти), който считат, че тази конвенция ще ги лиши от традиционното им “право” на мъжки семеен терор, но те няма да са представителна извадка.

 6. Иво,
  ако я караш така губернаторът на Софийска област може да установи, че си му нанесъл НЕМАТЕРИАЛНИ щети за 600 000 лв., не само еректилна дисфункция.
  Да ти е яка клавиатурата!

  ПП @ Georgi Nikolov:
  Благодаря, че поддържаш огъня на “Левче за Иво”. Само искам да поясня, че “левче” означава кой колкото може. Благодаря на всички!

 7. Нали съм средностатистически наивник в третата възраст се питам често когато срещна мисла кат долната, дали персони а.к.а пРЕЗИДЕНТ Фърччилков попаднат на тях и честно какво им е отношението. Или го карат двулично. Едно за пред публиката, другото за пред обкръжението. Знам ли?
  “Это еще ничего, что в Европе за наш рубль дают один полтинник, будет хуже, если за наш рубль станут давать в морду”
  Салтиков-Шчедрин

 8. Четете, президент Радев!
  И ако патосът и мъдростта на ЗАХАРИ СТОЯНОВ Ви нагарчат, тогава четете жалките откровения на руските дипломати и общественици – отворете Милюков Дарданелльский, Аксаков Босфорский, Пролив Игнатиев, разгърнете и руските вестници от онова време.

  Забележете: генералният план на Решетников за прочистване на България от ‘прозападните елементи’ е краден от Аксаков!
  Както и мантрата на руските посланици за българския народ ‘обърнат към братска Русия’ и ‘проклетата, русофобска, прозападна интелигенция’, която няма нищо общо с народа си!
  Е, не родиха ли във времето отровен за нас плод тези аксакови идеи?

 9. SMS, със същото чувство съм и аз. Шумът около тази конвенция не е конвенционален.

 10. В нормалните държави военните по правило не се добират често до върховете на политиката и управлението, и дори и да достигнат до там преди това се уволняват и няколко години се адаптират преди да заемат ръководни постове в цивилния живот.
  Но НРБ не е нормална “държава”. Тук ниновна ,като номерклатурен кадър на БКП, предлага един все още действащ шапкар за най-високият пост в НРБ, който по презумция трябва да се заема от ЦИВИЛЕН. И то след “консултации” при началниците си от РИСИ.
  Но не само ниновна, и винету също помогна за избирането на недоуволненият си командващ ВВС на БНА за ()резидент на НРБ. Защото първо винету НЕ прие оставката на партийният летец, а само след половин година винету скоростно прие неговата оставка ,за да може да участва като кандидант-()резидент на решетников?!?!?!?! Без “вожда” да се съобразява ,че президентската институция, както и министъра на отбраната са предвидени за ЦИВИЛЕН контрол на социалистическите шапкари от полуразпадналата се бюрократизирана БНА.
  Ако пък погледнем конкретно в днешният “отчет” на ()резидента, то той е написан от “съветниците” му, които въпреки че нямат достъп до поверителна информация или пък имат пронацистки “забавления”,и все още не са уволнени от “антифашисткият ()резидент” , нито пък от ОПГ-ДАНС е реагирала на злоупотребата с разузнавателна информация от лица ,които нямат допуск за работа с НИКАКЪВ вид такава информация!
  И точно тези “съветници” и техният началник са в конфликт на интереси , когато говорят за премахването на санкциите към Путлер, защото той ги е избрал на сегашните им постове на Дондуков2. И заради този конфликт на интереси те нямат абсолютно никакво право да говорят за “премахане” на санкциите. И ако толкова искат да “затоплят” нещо в путлеристкият райХ , нека отидат лично в ледените пустини на Сибир, защото те наистина имат най-голяма нужда от “затопляне”! Вярвам ,че и туземците много ще се зарадват да ги ползват ,като “отоплители” в землянките си, макар и “бавнозагряващи”, каквито са и всичките путлеристки ГИБРИДИ, особено пък от ()резидентската “квота” на петата му колона в задунайската му губерния НРБ!
  А пък и реално погледнато путлеристкият бандитустан не може да предложи нищо на Европа , освен бандитизъм и зависими от него петоколонни ГИБРИДИ ,като тях , и от които ниКОЙ НЯМА нужда. Вярвам ,че поне това би трябвало да е написано в разузнавателните документи предназначени за ()резидента,…. и за част от неговите “съветници”……

 11. Утре сме на протест от 18, 30 за спасението на част от България- парк Пирин. Всички обединени!

 12. @ everyone else
  След моя пост Симпатизант/ка на ДСБ е дал линк към анализ на проф. Калин Янакиев, който стига до подобно заключение, че се прави опит за преориентиране на България към Евразия.
  А когато поне двама души съвсем самостоятелно, без никаква комуникация помежду си, стигат до един и същи извод, значи ИЗВОДЪТ ( за голямо съжаление в случая) Е ПРАВИЛЕН!
  Въпросът е какво ще правим отсега нататък?
  Какви ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ трябва спешно да предприемем, за да си отвоюваме европейското бъдеще за нас и за децата ни ?
  Утре масово на протеста от 18.30 пред МС за спасяване на Пирин! Като начало.

 13. и какво като се е еманципирала България от Русия след Освобождението? Без крепката руска дрисница, Царство България залита от война към война, от катастрофа към катастрофа, за да стигне накрая и до катастрофата на девети септември, останките от която докатастрофираха на 10 ноември и окончателно катапултираха на поста Гумен Гадев, който вече не може да гледа Деса-метреса, след като предшественика му Плевнелиев показа своята Деси, която няма да нужда да прогнозира, защото като застане в кадър винаги изгравя слънце.

 14. От двуполовото в Царичина до цар о.з. Румен Радев, триполовия човек и Корнелия

  (Доскорошният военен недвусмислено си направи устата за президентска република, а после и за…)
  Светослав Пинтев

  http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/ot-dvupolovoto-v-tsarichina-do-tsar-o-z-rumen-radev-tripoloviya-chovek-i-korneliya

 15. Tоя радев все нещо вади, но нищо не слага.

 16. „ледена епоха“!? Кой го казва това? Русофил, или Българин? Да си зададем въпроса. Ако „българо-руските отношения“ са в „ледена епоха“то безкрайно преданите ледотопящи фенове на русия до какво ниво на „извеждането“ им ще достигнат, тръгвайки от следните реални „ледени“ параметри:
  30% от Българската икономика е обхваната от над 50 хиляди фирми собственост на руски граждани.

  Икономиката ни е подчинена на русия, поради 90% внос на енергоносители от русия, за които България плаща на Русия милиарди левове.

  Две територии от България: Терен от 450 дка от природен резерват Камчия и пристанище „Росенец“, са своеобразни руски анклави. Освен това пристанище „Росенец“ е дадено на концесия за 35 години на Лукойл.

  Черноморието ни е препълнено от руснаци.

  Над 100 руснаци са получили българско гражданство по заслуги. Сред тях са осъден за измама в САЩ, бивш посланик и други. Броят им е рекорден в сравнение с граждани от други националности.

  И въпреки тези „ледени българо-руски отношения“ недоволните русофили ще започнат да повишават температурата на посочените по-горе реални параметри, т.е. както казват те, „извеждат от ледена епоха“. Това ще предизвика със сигурност невиждани наводнения, ще доведе до значителни жертви, и промяна на климата в България, отново. Потоп. Нов девети септември. Не, благодаря! Предпочитам още по-ниски температури, които да доведат до окончателно заледяване на „българо-руските отношения“, чието разтопяване да е в право-пропорционална зависимост с трайността на полярните шапки на Земята.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.