Бокова премина вече официално на руска служба

Unknown

 

Най-напред: „свещените факти“, гарнирани с много малко осветяващи тази свещеност коментари в скоби. „Бившият генерален директор на ЮНЕСКО и един от българските кандидати за генерален секретар на ООН Ирина Бокова е номинирана за член на Съвета на директорите на водещия производител на фосфатни торове в света – руската „ФосАгро“.

 

Това става ясно от официално съобщение на сайта на компанията. Дали българката ще влезе в ръководството на дружеството ще стане ясно на 26 февруари 2018 г., когато Съветът се събира на извънредно заседание. В него е описана кратка биография на Бокова ( която иначе има дълга предистория на една от принцесите на режима на Живков, изкласила до „международен фактор“ по руската писта като състудентка на руския външен министър Лавров и много, много близка на руския посланик в София Авдеев от началото на 90-те години, с когото двамата „случайно“ се оказват рамо до рамо и като посланици в Париж по-късно, преди Авдеев да се стане министър на културата при Путин и водещ задкулисен фактор при формирането на руската хибридна политика срещу България – бел. ivo.bg). Пише, че тя заемала поста на генерален директор на ЮНЕСКО за два четиригодишни мандата (2009-2017 г.).

 

Тя беше първата жена и първият източноевропейски лидер на организацията ( така е, президентът Първанов я водеше със себе си на турнета в света, из Латинска Америка в търсене на подкрепа – с цената на дипломатически скандали дори- поради което косвено призна аржентинските претенции върху Фоклендските острови в Буенос Айрес през 2008 г., надявайки се Лондон да не разбере, с което обаче обрече напъните на Бокова някой ден да стане каквото и да било международно началство пряко британската воля – бел. ivo.bg ) .

 

Руското дружество пише още, че „дългата ѝ знаменита кариера включва позицията на секретар на правителствения Комитет по европейска интеграция, зам.-министър и министър на външните работи на България ( министър не е била, но руснаците продължават да лъжат от нейно име и тя явно няма нищо против както в случая, когато лъжата беше изписана в сайта на ЮНЕСКО, а тя беше принудена да се дистанцира, заявявайки , че не знаела нищо за тази „грешка“- бел. ivo.bg), на два пъти член на парламента, български посланик във Франция и Монако, както и постоянен представител на Беларус към ЮНЕСКО. „Ирина Бокова също допринесе за развитието на новата Конституция на България през 1991 г. ( как не – в тази конституция заместиха 9 септември с 3 март като нов проруски национален празник на България – бел. ivo.bg ).

 

Тя получи диплома от Московския държавен институт за международни отношения, продължава образованието си в Университета на Мериленд (САЩ), магистърски и докторски курсове за мениджъри в „Джон Ф. Кенеди“ – училище по публична администрация в Харвардския университет.“ Собственик и ръководител на „ФосАгро“ е Андрей Гуриев, приближен до президента Владимир Путин. Той е един от 96-те олиграси в „Кремълския списък“ на САЩ, публикуван вчера. Той е и сред най-богатите руснаци, според класация на Forbes.

 

Само преди няколко седмици Гуриев е получил почетна грамота от президента на Русия „за постижения в развитието на бизнеса, активен социален живот и много години на усърден труд. Компанията, начело с Андрей Гуриев, е безспорен лидер в предоставянето на всички видове торове на руския пазар и един от лидерите в производството на фосфатни торове в света“. http://www.economic.bg/bg/news/9/bokova-nominirana-za-chlen-na-rakovodstvoto-na-ruski-agro-gigant.html Да се върна към началото: при такива факти, коментарът е като присъствието на трети човек на брачната нощ на младоженци: направо е излишен.

 

Обичат се староженците, врекли са на олтара на „вечната дружба“и сега пристъпват към публично консумиране на брака си ( по сметка). При тях няма място за срам- посра(ме)на отдавна е България. За смях е станала с такива клоунади на международната арена, на която табелата с надпис „България“ е станала за посмешище на онези по света, които не знаят, че българите са цивилизовали руснаците чрез своята писменост и дисциплиниращата ( донякъде) пълчищата им християнска религия, а не обратното.

 

Бокова е свалила от себе си дрехите на съмненията. Вече не са й нужни. Големите пари са нейният лъснал до голо приоритет.Тя отричаше витиевато, дълго и на моменти страстно любовната си връзка с руското началство. Ето, че прелюбодейците престанаха да се крият…

 

Колкото до реакциите в България, авторът на тези редове коментира в интервю за „Ню Йорк таймс“ през септември 2009 г. солово, критикувайки пробутването на (про)руски кандидат на международен пост с българска русофилска подкрепа настаняването на Бокова на върха на ЮНЕСКО. http://www.nytimes.com/2009/09/24/world/europe/24unesco.html Беше солово, но и ялово като реакция от страна на моя милост ( в немилост от доста години поради тази позиция и прочее вина пред статуквото в България). Май и този път така ще се окаже в нашата „малка Русия“, където Бокова и подобията й минават за Голяма работа.

копирано от: https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-bokova-premina-veche-otkrito-na-ruska-sluzhba/

5 мнения за “Бокова премина вече официално на руска служба”

 1. Честито на рублофилката ирина ЛАЙНАРОВА. (Бок на турски означава лайно). Явно, с последното масковско назначение си търси заслужено място в следващият санкционен янки списък.
  Само живот и здраве да е, няма да окъсненее. Иде Видовден.
  Сега, по инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. Описананият долу е Драган Цанков, но типологически мислено, последното изречение се отнася към Бокова 1:1

  “His Russophilism arose, not from conviction, but because, having no hopes from the Government, he was obliged to accept Russian roubles to keep himself from want. Taking their wages, he did his best to serve them, but it must not be thought that he was ever actuated by any fixed political idea, or by any other motive than that of earning his living in the best way he could.

 3. руска агентка осветена с руски фосфор. Ирония. Така нареченият български парламент е пълен с подобни на нея. Това го прави по-скоро руски отколкото български. Ще гледаме Шенген през крив ‘фосагро макарон’ Така ни се пада!

 4. Напълно се оправда МЕКЕРЕЩИНАТА на комунистката и мекере на КГБ ЛАЙНАРОВА. това трябваше да разберат господата от ЕС кой са поставели на този отговорен пост. Тя вече ще си харчи РУБЛИТЕ спечелени от ГАСУДАРИТЕ и в ГАСУДАРСТВО РАЗИЯ при ЦАР ПУТЛЕР!IIC…..oIL

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.