Не всички жертви на комунизма мълчат пред неговия днешен реваншизъм

Коментаторът в ivo.bg д-р Михаил Кръстев разказва кратка, но поучителна в деня на преклонение пред жертвите на комунистичския терора лична история.

“Нас изобщо не ни пускаха до Триград.
Защото дядо ми по лагерите и брат на майка ми и мой вуйчо е ИР – изменник на Родината, избягал от рая пред 1960 в Западна Германия.
Помня, че родителите ми всяка година подаваха молба за пътуване на Запад и всяка година получавахме стандартния отговор “Пътуването ви е отказано по политически причини”.
И всеки път баща ми ги псуваше на глас.
Това продължи до 1980.
Защото през есента на 1979 един полковник от ДС – Захариев – като се връщал от Пампорово кьор-кандил пиян, малко преди Пловдив се хаканясал с колата в едно дърво със 100 км.
И баща ми – дежурен в Ортопедията – го приема и оперира. Казвал ми е – “беше изпочупен целият – всяка кост му беше счупена поне на две, безнадежден случай”. Но го оперира с екипа си цяла нощ и го спасява. И един месец му бил лекуващ лекар до изписването. После санаториум и т.н. Та като го изписвал, полковника му казал: “Докторе, едно е да познаваш някого по биография, а съвсем друго е той да ти спаси живота. В Пловдив работя в ДС и съм отхвърлял всички Ваши молби, но вече може да пътувате”.
Така още през лятото на 1980 се качих на Айфеловата кула.

Тази история може да звучи невероятно на младите хора, но затова я пиша. Да знаят какво е било”.

34 мнения за “Не всички жертви на комунизма мълчат пред неговия днешен реваншизъм”

 1. Лошото е, че “националните” ни медии не са на местото си и се скатават. Тази сутрин в “Здравей България” по Нова бяха поканили да коментират 1-ви февруари, деня на преклонение пред жертвите на комунистичския терор Десислава Атанасова от ГРОБ и Таско Ерменков от БСП.
  На фейсбук страницата на предаването им написах следния пост:
  “Виктор Николаев , гледах сутринта част от предаването Ви, в което да коментират 1-ви февруари – денят в памет на жертвите на комунизма, бяхте поканили Десислава Атанасова и Таско Ерменков. Оставам с впечатлението, че никога няма да се научите да си “пишете домашното” или ако го направите, то ще е за 3-ка. Показвате снимка на Корнелия Нинова пред паметника на Тодор Живков с присъствието и на госта Ви. Това ОК. Ерменков шикалкави, отклонява отговора и го насочва в съвсем друга посока. Защо, обаче, на снимката с Корнелия, не противопоставихте равностойна такава с Бойко Борисов – примерно от откриването на паметника на Живков, където е рамо до рамо с Евгения Живкова и Първанов – http://e-vestnik.bg/…/koy-slozhi-pametnika-v-pravets-i…/ Показвате снимка, в която охранява диктатора. Естествено, че Атанасова ще забие повдигната топка и ще Ви “затапи”, което и направи де, като заяви, че това му е работата на охранителя Бойко, да охранява. На снимката при откриването на паметника на Живков Бойко вече не е охранител, а Главен секретар на МВР! Огромна разлика, нали? Отделно, че срещу Таско Ерменков изправяте Десислава Атанасова, която към 10.11.1989 г. е била по думите й пионерче. ГЕРБ, с тази си върхушка от бивши партийни секретари и комунисти, нямат никакво основание и трудно могат да убедят някой в своя антикомунизъм и антитоталитаризъм. Ако бяхте поканили Красимир Велчев или Цецка Цачева, несъстоятелността на ГЕРБ, като антикомунисти, щеше да лъсне тотално! Е, редакционната политика си е Ваша работа, но да си знаете, че олеквате и губите доверие. Поне в моите очи”

 2. Работите вървят към забвение. И това ще продължи докато хората са подвластни на масмедиите, паметници, история изучавана в училище. НОВА РЕПУБЛИКА загуби защото всички медии , внедрени агенти, фалшификатори, държавен апарат бяха активизирани максимално от масква.
  У нас днешният ден е за възпоменание на жертвите на комунизма и народния съд. А трябва да бъде жертвите на окупацията от масква (както и да се нарича тази измислена държава). Ето ви пропагандата на русия. Българи с българи да се делят, да се карат , да се изколят дори.
  В предишните постове не съм съгласен с критиките към Радан Кънев, Атанас Атанасов. Гласът им е заглушен от тоталния медиен картел. А който много знае като Трайчо Трайков, авторът на блога и други будители ги съдят.

  Днес на протест за България ( парк Пирин)18,30 БСФС за София. На моя позната дъщерята миналия четвъртък е направила в Глазгоу протест на Българите, който е отразен от тамошните медии с интервю и видео.

 3. поздрави за ваште отлични коментари и анализи много хора ви подкрепят срещу предателската русофилистическа сган борбата е много трудна но аз съм оптимист Подкрепям ви и за монумента на МОЧА във Ирландия още през 1966 разрешиха проблема с подобен огромен монумент в самият център на Дъблин накърняващ техните национални чувства

 4. Комунистическата терористична банда БКП никога няма да промени своята изцяло престъпна….. ТЕРОРистична….БАНДИТска…..и ПРЕДАТЕЛСКА “същност” на ЕДНА от НАЙ-античовешките терористични клетки на МЕЖДУНАРОДНАТА интернационалсоцалистическа болшевишка ТЕРОРИСТИЧНА банда – Коминтерна. БКсП никога НЕ е била нито “партия”… нито пък някога е била, или ще бъде “БЪЛГАРСКА”…. – НИКОГА!
  И днес номерклатурните “кадри” на БКП , като ниновна и ЖАБов , го потвърдиха ОТНОВО!
  ЖАБов вместо да поднесе соите извинения и да изкаже съболезнования за десетките милиони българи , които са репресирани,унижавани, без права, с открадната собственост , за унищожените църкви и религиозни светини, за безправието за унищожените “врагове на народа” ИМ….., та този ЖАБов тръгнал да говори за някакъв “фашизъм” преди 1944г., за да защити бандитизма на своите “партийци” след 1918 , през НРБ , и до днес?!?!?
  Нека този ЖАБов обясни КОЯ е била “фашистката партия” в България преди 1944г., която е завзела властта , и е наложила ТОТАЛитарен режим ,както в Италия след 1921г., или НАЦИоналСОЦИАЛИЗМА в Третият райх след 1933г.?!?!?! НЯМА такава!
  Всеки комунистически изрод, без никакви факти ,следва само лумпенизираната пропагадност и демагогия наложена след антинародният и антибългарският, ТЕРОРИСТИЧЕН ПРЕВРАТ след 1944г., извършен от Сталин и неговата ОКУПАЦИОННА червена армия.
  След това следват ТОТАЛният обир чрез “НАЦИонализация” и “колективизация”, които служат за “началното НАТРУПВАНЕ” на БАНДИТСКИЯТ “държавен” МОНОполен КАПИТАЛизъм,….. следват и стотиците КОНЦлагери за “класов ХОЛОКОСТ” , следват 5 фалита на НРБ през ВСЕКИ поредни 5-10 години……..,следват натрупването на още десетки милиарди долари външен и вътрешен дълг….
  Ето това искат да “приравнят” другарите комунисти ,като ЖАБов и ниновна, със следвоенната ситуация вБългария между двете световни войни!
  И нека ЖАБовци НАЙ-накрая кажат дали е имало “фашизъм” в Третият райх, и в България, между 1 септември 1939г. и 22 шни 1941г. И защо Сталин подписва “пакт за НЕнападение” с “фашиста” Хитлер , след като СССР и Третият райх НЯМАТ никаква ОБЩА граница преди 1939г.. А веднага след “пакта за НЕнападение” МОЛЛОТОВ-Рибентроп започва Втората световна война????? Как един “обикновен” “пакт за НЕнападение”, между две НЕграничещи си държави, може да предизвика СВЕТОВНА война???
  И защо техният “вожд” Сталин снабдява 2 години със военни суровини и петрол своят СЪЮЗНИК Хитлер ,който в това време води ФАШИСТКА война срещу Западна Европа? Като това продължава до ПРЕВАНТИВНАТА МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКА война ,започната на 22 юни 1941г. от Хитлер срещу неговият СЪЮЗНИК Сталин!
  И защо “антифашиста” Сталин поддържа НОРМАЛНИ дипломатически отношения със “МОНАРХО-ФАШИСТКА” България до 5 септември 1944г.???????
  Нека комуниста ЖАБов си отговори само на някои от тези въпроси, а не само да ръси от трибуната на парламента пропагадниТЕ болшевишки лъжи и терористичнаТА комунистическа демагогия, както през последните 100 години от образуването на терористичният клон БКП на интернационалсоциалистическата ТЕРОРИСТИЧНА банда КПСС от терористичната “държава” СССР!

 5. Пиша тук,защото ме заболя!
  В mediapool вместо да напишат нещо в памет на жертвите на болшевизма, пишат за някакви “полски” лагери повремето, когато няма полска държава…
  Поне в памет на жертвите на болшевизма не може ли минута да помълчим…

 6. Към georgi alexandrov

  Бихте ли споделили малко повече от ирландския опит- писал съм многократно за ипнаския и другаде, но Ирландия съм я пропуснал…

 7. Тео Ушев: На този ден беше екзекутирано бъдещето на една нация – от бащите на тези, които днес екзекутират настоящето ѝ.

  И тогава, и сега, ПОРЪЧИТЕЛИТЕ СА ЕДНИ И ТЕ СА В МОСКВА !

  http://www.faktor.bg/bg/articles/teo-ushev-na-tozi-den-beshe-ekzekutirano-badeshteto-na-edna-natsiya-ot-bashtite-na-tezi-koito-dnes-ekzekutirat-nastoyashteto

 8. Здравейте! По важната тема: Измислих си плаката за 7-ми:
  НЕ на втора
  тоталитарна държава!
  Свобода на
  СЛОВОТО!
  ….Отзад имам и допълнение лично за илиянчо!

 9. Същата беше историята с баща ми. Как ли не опитваше, къде ли не ходи да се жалва, колко лични покани бяха пропуснати. Десетки години наред. Докато не стана така, че да лекува от рак майката на един комшия, полковник от МВР. И изведнъж получи разрешение да участвува на конгрес във Виена.

 10. Тази вечер в новините на БНТ от 18 ч. на отбелязванто на всенародното преклонение пред паметта на ХИЛЯДИТЕ БЪЛГАРИ, жертви на комунистичския терор в България, бяха отделени няколко секунди, а на следващата новина – отмяната на наказанията за РУСКИТЕ спортисти, уличени в употреба на допинг, бяха отделени поне десетина минути.
  Срам за БНТ и за продажниците- антибългари, които работят там!

 11. Безочието на т.н. “български” военен министър, руският наемник Каракачанов, днес мина всякакви граници!
  Той настоя пред камерите и микрофоните на медиите, че трябвало задължително да има референдум и да бъдели зададени на българските граждани следните 3 въпроса:
  1. Съгласни ли са да бъде въведен трети пол?
  2. Съгласни ли са да има джендър образование в училищата? и
  3. Съгласни ли са да има гей бракове?
  (Точните опорни точки, които са му били спуснали от Масква в чист вид)
  Само дето не каза подлецът какво общо имат тези въпроси с Истанбулската конвенция и не показа къде в текста на Конвенцията пише нещо, свързано с препоръчаните от него въпроси за референдум.
  И ако обича, след като лично той има решаващ принос за дезинформирането и паникьосването на българите с тенденциозните си лъжи, да отговори на въпроса КОЙ точно разделя нацията с евразийска пропаганда?

 12. Поклон пред жертвите на комунизма.
  Но ми е интересно да разбера дали д-р Михаил Кръстев дава касови бележки на пациентите си…

 13. Не очаквайте някаква обективност от БНТ по темата – с такъв програмен директор като Кошлуков – така ще е !

 14. И да завърша. Няма две без три. Кака Корни от Крушовица, туй само за протокола го уточнявам, идеално се вписва в картинката “Тримата глупаци”. Или дет реди доктора-Тони Филипов: “Все е имало прости хора начело на страната, ама толкова прости като сега-никога”.

  http://www.mediapool.bg/pes-ulichi-bsp-v-lazha-partiyata-e-podkrepila-istanbulskata-konventsiya-news275019.html

 15. Ми този разказ е много поучителен, комунягите продължават да се запъват дотогава, докато не ги натрошиш на парчета и после почнеш да ги събираш по ЧЕРТЕЖ от библиотеката на Кремъл

 16. SMS, ако питаш тоя десар каракачанов ,какво разбира той и МВРО под “третият пол” , то съм сигурен че няма да може да каже и бъкел по този повод. Или пък с какво се различава “третият пол” от “четвъртият пол” , или от “петият пол”…..
  Същото важи и за “джендърите”!
  Но за да има “ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ” за всичките “унтерменшен-полове” и “унтерменшен-джендъри” , предлагам да се приложи “ценният опит” на “фашиста” Хитлер в “окончателните решения” към всякакви “унтерменшени” с расова,полова,сексуална, етническа, идеологическа,класова и “либерастка” “НЕпълноценност”.
  Вярвам ,че и Каракачанов и Нинова биха подкрепили такива “окончателни решения”, още повече че техните большевишки “вождове” , начело със Сталин, са унищожили още повече “класови унтерменшени” от своят геносе – Хитлер!
  Няма нужда от нов “референдум” за приемането на НОВ “ЗЗД” , насочен срещу “унтерменшен-половете” и “унтерменшен-джендърите”, ТРЯБВА “само” да се повторят “ОКОНЧАТЕЛНИТЕ решения” на идейните “бащици” на Кракачанов и Нинова!
  А иначе можем вече с голяма убеденост да предполагаме ,че винету е оставил популистките си ортаци Нинова и Каракачански да понатрупат и те малко популистки “електорални точки”, вместо да им раздава постоянно порции, трябва да се погрижи и за собствените си суджук-гейтове,кум-гейтове И ЦУМ-гейтове, все пак. А още повече ,че и решетниковият ()резидент, избран с подкрепата на винету, също е получил инструкциите си по “партийна” и чекистка линия против тази конвенция.
  Но вярвам ,че едно “ОКОНЧАТЕЛНО решение” по Истанбулската конвенция ще “успокои” ОКОНЧАТЕЛНО ….. ВСИЧКИ…и “вожда”, и ()резидента, и останалите им популистки “конкуренти” – “опозиционната” Ниновна,”коалиционният” Каракачанов,….Сидеров,Симеонов…….ВСИЧКИТЕ!

 17. До SMS:
  Не, приятелю!
  На такива като изрода майцепродавец каракачанов не трябва да се задават въпроси.
  Тези, като него, трябва да бъдат съдени по реда на закона! И не за това, което /в умопомрачението си/ плещят, а за онова, което са вършили и продължават да вършат във вреда на род и родина!
  И не да търкат нара, продължавайки да подяждат лековерните си сънародници, а да отработват вредите, които са му нанесли!

 18. Пак за каракачанов:
  Мисля, че при гореупоменатото условие, не бих имал нищо против да се изпълни желанието му и да се възстанови наборната армия в частта ѝ “строителни войски”. И нека той и такива като него бъдат включени в първия набор… Но не като фатмаци от ГУСВ /те за по-висок чин акъл нямат/, а като работници-строители на магистрали и заводи. И ще се възроди България!

 19. Руският наемник и по съвместимост изпълняващ функциите на “български” военен министър имал една мечта: да обучава и плаща заплати от държавния бюджет( НЕ ОТ ДЖОБА СИ!) на паравоенните проруски формирования у нас, които ще нарича “доброволци”. Днес същият си позволява да насрочва референадум за Истанбулската конвенция и формулира въпросите за този референдум, тия дни пък твърдо заяви, че втори лифт в Банско трябва да има и ще има, похвали се, че се е обадил на Борисов, за да му каже, че ратификация на Конвенцията не трябвало да има, защото “народът бил разделен”, за което разделение лично той има значителен принос, тичайки по всички телевизии и медии да обяснява “опасностите” за вековните традиции и православието на българите, защото щели насилствено да ни сменят пола на нас и на децата ни. Есента спря процедурата за придобиване на нов, съвместим с партньорите от НАТО самолет и подписа договори за милиони с РСК МиГ за ремонт на ръждясалите тук руски бракми, годни единствено за музийни експонати. Продава скоростно имущество на военното министерство,чиято необходимост “била отпаднала” и т.н.
  Въпросът е:
  ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР НЯМА ЛИ СИ СВОЙ, СОБСТВЕН РЕСОР, КОЙТО ДА РАМКИРА ДЕЙНОСТТА МУ И ЗАЩО МУ СЕ РАЗРЕШАВА ДА СЕ БЪРКА В РЕСОРИТЕ НА ДРУГИ МИНИСТЕРСТВА, НАВСЯКЪДЕ, КЪДЕТО РУСКИЯТ ИНТЕРЕС Е РЕШИЛ ДА СИ ОТХАПЕ ПАРЧЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ СУВЕРЕНИТЕТ И БЪЛГАРСКОТО БЛАГОДЕНСТВИЕ ?

  Докога ще търпим тази нечувана наглост !?
  Не е ли време да организираме всекидневни протести пред военното министерство с призиви “Оставка на руския наемник!”, докато шопарът на руската копаня сам си я подаде или Борисов му я поиска, защото точно това искат всички българи.

 20. Тук всеки разказва историй и случки за блиски и роднини жертви на комунизма. Аз ще ви разкажа история която аз съм преживял. 1977 година в разговор пред приятели които смятах че са ми споменах че възнамерявам да напусна България, но нали знаете по онова време имаше виц (като се съберат трима на раздумка единият е мекере) и тук така и стана. Бех започнал работа в (Всестранни Услуги) Пловдив като помощник склададжия за да ми сложат печат в паспорта че работя. По онова време милицията правеше проверки и като видеха че нямаш печат за работа въдворяваха. Не мина много време един божи ден двама мои (приятели) така са се представили пред шефа дойдаха в склада и ми казаха че трябва да отида с тях за една справка в съседната зграда. Там те се представиха като Сашо Паничарски следовател от ДС и Драган Драганов дознател който работи за Паничарски . С няколко приказки бях пребран на топло под замвта на същата сграда като там престоях около 46 дена в една вмирисана килия със един който беше убил майка си и баща си. Изкараха ме само на един разпит и след това ме усвободиха като ме накараха да подпиша документ за ненапускане на дъжавните граници и бех предаден на Пловдивският окръжен съд. Осъдиха ме за две приказки че искам да напусна държавата на 8 месеца условно със 4 години изпитателен срок. Бех благодарен че не ме вкараха в затвора. Минаха доста години и аз им доказах че ще напусна България като го направих със съпругата ми. До 1989 година ние бехме изменници на родината. Ето това е историята ми.IIC…..oIL.

 21. Бях шокиран днес, когато в предаването “Денят започва с култура”, искрено-уважаваният от мен писател Димитър Бочев припяваше на Ивайло Трифонов и Копринка Червенкова в славословията им към Желю Желев, като го нареди дори до Георги Марков! Нямам думи!!!

 22. ПАТРИОТ е синоним на високообразован, високоморален и жертвоготовен българин, каквито са били всичките наши възрожденци, повечето политици, народни избранници, както и българското офицерство до 1944 г.

  Имат ли право да наричат сами себе си “ПАТРИОТИ” и “ВОЕВОДИ” продажници като търбухът Каракачанов, илитератът Симеонов и алчният перхидролен павиан Сидеров ?
  И не е ли кощунствено медиите да използват тези святи думи “ПАТРИОТИ” и “ВОЕВОДИ”, когато става въпрос за презрени руски намници?
  Затова имам официално предложение парламентарната им група да се прекръсти от ОП “Обединени Патриоти” в ОРН “Обединени руски наемници” или по-радикалното, но по-точно като смисъл РК “Руски курви”.

  Сякаш точно за тях навремето Ботев го е “заковал”:
  Патриот е – душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  продава си и душата….

 23. БКП срещу народа! Малко сняг и много кръв, кръв… Нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 год.

  Цола Драгойчева възкликва: „Никога в живота си не съм спала толкова добре, както в утрото на екзекуцията”
  Христо Марков

  http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/bkp-sreshtu-naroda-malko-snyag-i-mnogo-krav-krav-noshtta-na-1-sreshtu-2-fevruari-1945-god

 24. До Иво Инджев, д-р Михаил Кръстев:

  Разбирам проблема на д-р Кръстев. Има решение, стига да има смартфон и интернет към плана си. Нека си пусне hotspot (wifi от телефона си) към лаптопа. Ако ползва настолен десктоп компютър, ще трябва да му инсталира wifi мрежова карта. Може да го ползва този интернет от смартфона само когато иска да пише коментар, иначе за четене може да ползва домашния си wifi, който е хакнат и не става за писане на коментари. Вярвам, че ще си разреши проблема по този начин. Успех!

 25. До Иво Инджев, д-р Михаил Кръстев:

  Разбира се, би могъл да пише коментарите директно от смартфона, но поне за мен си е направо наказание.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.