“Джерузалем поуст: ” Атака възприе своето название от нацисткия вестник на Гьобелс Der Angriff ( Атака)”

“Новите управляващи партии ( в България) са известни като цяло  ,че по-малко симпатизират на Израел и са повече загрижени от сблъсък с Хизбуллах. Атака, една от крайно  десните екстремистки партии в коалицията на Борисов, възприе своето название от нацисткия вестник Der Angriff ( Атака) на Йозеф Гьобелс”, пише изарският вестник “Джерузалем поуст” в статия, озаглавена  “Ролята на Хизбуллах в обвиненията за терористичната атака в България през 2012 г. не е спомената” .

 

887468

Статията от 31 януари остана неспомената в България, включително с източник БТА, където от десетилетия действа система за улавяне на реакции в чужбина на влиятелни медии, споменаващи ( и особено обвиняващи) българските власти на най-високо ниво.

“The new ruling parties are generally known to be less sympathetic to Israel and more concerned about a confrontation with Hezbollah. Ataka, one of the right-wing extremist parties in Borisov’s coalition, adopted its name from Joseph Goebbels’s Nazi newspaper Der Angriff (The Attack)”.

Израелският вестник “Джерузалем поуст” реагира озадачено на факта, че в обвинителния акт срещу извършителите не терористичния акт на летище Сарафово през юли 2012 г., при който загинаха 5 израелци и български гражданин, на практика се бойкотира тезата за вината на проиранската терористична организация Хизбуллах, посочена в началото на 2013-та като замесена в атентата от 2012 г. в Бургас г. както от страна на ЕС, така и от поне двама представители на българските власти по онова време – от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и от външния министър Николай Младенов.

Българската прокуратура на практика признава, че си противоречи с досегашните твърения на властите по отношение на участието на Хизбуллах в атентата, пишат от “Джерузалм поуст”.

Вестникът прави преглед на фазите през които преминаха българските реакции през изминалите повече от 4 години, през които повдигането на обвинението се протакаше заради многобройните искове на близки на загиналите при атентата израелски граждани  или заради промени в българското законодателство. В статията се посочва, че премиерът Борисов и неговата партия днес управляват заедно с крайнодесни екстремисти от три партии, сред които Атака, носеща названието на печатния орган на Гьобелс Der Angriff ( атака).

Изводът на “Джерузалем поуст” е че българската прокуратура се противопоставя на признанието за ролята на Хизбуллах в извършването на терористичния акт в Бургас, направено по-рано от представители на властта в България, сред които е бил и ръководителят на ДАНС Цветлин Йовчев. Вестникът е отправил запитване до редица български институции на какво се дължи това разминаване и е получил отговор от българското външно министерство, в който Милена Петрова заявява от името на ведомството, че решението е изцяло в компетенциите на независимата българска прокуратура.

Според “Джерузалем поуст” тази реакция не отрича участието на Хизбуллах в атентата.

Източници от прокуратурата в София заявили за изданието, че прокурорът се позовал на твърдение, че не е получил достатъчно доказателства, за да свърже Хизбуллах с бомбения взрив ( който дори не е окачествен в обвинението като терористичен акт). Българската прокуратура се е задоволила да задейства чл. 108 от наказателния кодекс, който говори за “нарушаване на обществения ред” – няма и споменаване за престъпление, извършено в рамките на организирана престъпна група, поясняват в статията.

Влиятелният израелски всекидневник повдига въпросът как всичко това ще се отрази на процеса срещу отсъстващите обвиняеми, насрочен в България за 6 февруари.

ЗАБЕЛЕЖКА: Международно известният вестник следи от самото начало криволиците на официална София около атентата в Бургас, включително чрез отразяване на мнението на автора на тези редове чрез кореспонденция по темата и интервю, поместено на 10 февруари 2013 г. “ с известния журналист и бивш вицепрезидент на Асоциацията на европейските журналисти  Иво Инджев”) https://ivo.bg/2013/02/10/израелски-вестник-повдига-въпроси-с-б/

“It was time to take responsibility for our own security, even though it is potentially threatened in the future by a possible terrorist revenge,” he added.

In his blog entry, Indzhev, who was vice president of the Association of European Journalists (1995 to 2000), debunks the arguments of opponents of the report. A telling example, Indzhev writes, is “the… ridiculous ‘argument’ that this was not typical for Hezbollah because… so says Hezbollah.

They never take the blame for terrorist operations, they didn’t take responsibility in this case either, and therefore could not be blamed.”

20 мнения за ““Джерузалем поуст: ” Атака възприе своето название от нацисткия вестник на Гьобелс Der Angriff ( Атака)””

 1. Що ли не съм изненадан. Както обикновенно в бацеландия това което може да предизвика главоболие на “силните на деня” с категорична позиция се замита под килима. Избира се най-безобидната версия от която всички малко или повече би трябвало да са “доволни” и случаят приключи, забравете. Да, ама не. Не са познали с Израел. Евреите са готови война да отворят за всеки невинно загинал свой гражданин. Тепърва ще се берат ядове по сарафовският атентат.
  Сега, по инициативата на СИЯ “Левче за Иво”.

  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. Спомням си как в една местна медия тогава беше публикувано свидетелство на шофьор на такси, който споделил, че в деня на трагедията превозил един от атентаторите, чиито снимки вече бяха разпространени по медиите, от Равда до Бургас, който по време на пътуването в таксито си говорил с някого на руски език. Това му направило впечатление на шофьора и затова го запомнил.
  Тази информация, промъкнала се “между капките” на цензурата, не беше коментирана нито от разследващите, нито от правозащитните органи, нито от медийните анализатори. Мълчание!

 3. Всеки път, когато гледам и слушам директните включвания от Парламента, се сещам за класификацията на видовете в едно от произведенията на Станислав Лем:

  “…. Съгласно приетата систематизация, проявяващите се в нашата Галактика анормални форми образуват типа Abberantia (Извратенци), който се дели на подтипове Debilitates (Слабоумци) и Antisapientinales (Неразумци). Към последния подтип се отнасят класовете Canaliacele (Мерзотняци) и Necroludentia (Трупосквернци). Сред Трупосквернците различаваме подразделенията Patricidiaceae (Отцеубийци), Matriphagideae (Майцеядци), и Lasciviaceae (Гнусотняци или Развратеняци). Крайно извратената форма Гнусотняци делим на Cretininae (Кретенци), например Cadaverium Mordans (Трупогризци), и Horrorissimae (Ужасняци) с класически представител в лицето на Мътилник Изпъченяк, Idiotus Erectus Gzeemsi. Някои Ужасняци създават собствена псевдокултура; към тях отнасяме видове като Anophilus Belligerens, Дупелюбец… Войнствуващ, който се именува Genius Pulcherrimus Mundanus , както и онзи специфичен екземпляр със съвършено плешиво тяло, наблюдаван от Грампулус в най-затънтеното кътче на нашата Галактика — Monstroteratum Furiosum (Гнусотник Беснеещ), който сам се нарича Homo sapiens….Той се гаври с телесните остатъци, задушавайки и пържейки, начуквайки и режейки ги за забавление, а едва след това ги поглъща в публични хранилки, сред подскоците на разголени самки от своя вид, тъй като това увеличава страстта му към трупоядството. В същото време в полутечната му глава не минава и мисъл да направи нещо, за да промени това положение …”
  Остава да се доуточни само “who is who” в парламентарните групи, всичките подбрани от КОЙ.
  Но безочливо твърдят, че “ние сме си ги били избрали”!

 4. Поклон пред най-големия български политик на 19 век. Революционер, поет и държавник! И най-вече отдаден до смърт на българската кауза! Това, за което мечтаеха революционерите той превърна в реалност! Дълбок Поклон! … Да бъде заменен-премахнат гротескния паметник на Великия Българин в София!

 5. В някои сайтове се разпространява в коментарните им части следният:
  http://bsp-sredec.bg/blog/2017/11/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD-%D0%BF/
  Ясно се вижда че до преди един месец БКП е лобирала за приемането на Истанбулската конвенвенция!!!!!!!!!!!!
  От този линк се ЯСНО се вижда явното разделение на БКП между нейната гражданска част , към която спада и Станишев, и от друга страна е СЕЛЯНДУРСКАТА част на БКП , начело на която е сегашният генсек на БКП – ниновна!
  Като произлизаща от Крушовица, ниновна носи и своят селяндурски произход и манталитет, останал и по наследство от нейният “скромен” и “работническо-селяндурски” произход!
  То и повечето комунистически “вождове”, след 1944г., са си селяндури по произход.
  А както е е всеизвестно селяндурщината е характерна за племенните села много хиляди години преди зараждането на първите цивилизации в ГРАДовете-държави(ПОЛИСИТЕ). Не случайно латинските “civitis” и “citizen” са синоними за ЦИВИЛизация. А гръцката дума ПОЛИС е синоним на ПОЛИТИКА!
  НАЙ-характерно за племенните села от хилядолетия е наличието на “вожд”, който се избира между съплеменниците му ,за да им “наложи ред”.
  И както знаем от 1944г. НРБ отново е деградирала до едно село, което се ръководи от селяндурските му “вождове” от БКП, и не случайно е че тези “вождове” произхождат от села. НЕ!
  Просто следват хилядолетната си селяндурска племенна “традиция”, по собственото си наследство и произход!
  И всеки може сам да прецени дали “вождовата” племенна селяндурщина е подходяща за съвременните многомилионни и милиардни НАЦИОНАЛни държави, федерации ! Или по-подходящо е ПОЛИСНОТО управление от древноримската и елинската ГРАЖДАНски ЦИВИЛизации!
  А какъв ли беше произхода на ниновна?!?!
  А какъв е на “вожда” винету?!?!
  А на останалите “партийни” и “държавни ръководители” на НРБ….на БКП…..на номерклатурата и бюрокраДцията…..?!?!?!……?!?!?!

 6. Извинете- с мисъл за Стефан Стамболов, в моя пост, забравих да спомена името му.

 7. Литва арестува трима литовци, заподозрени в шпионаж в полза на Русия
  (А ДАНС кога ще арестува пълчищата рублофили на всички нива в държавната и общинска администрация у нас или поне да ги изрита от уютните службички ?!)

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/litva-arestuva-trima-zapodozryani-v-shpionazh-1

 8. към SMS:

  И аз си спомням това интервю с шофьора на таксито, в което той казва, че терориста разговаря на руски! С КОЙ разговаря на руски, с ръководителя на операцията ли? Направи ми впечатление, че след това случая моментално се замете под килима!

 9. На едно мнение съм с Роберт Алтънов за паметника на големия Българин Стефан Стамболов в София. Паметника съдържа посланието: който се опълчва на русия го сполетява това… То в София един паметник няма да издига България. Кой е виновен: гроб.
  Не знам защо сме безучастни към вчерашния протест който изпълни София, отразяваше се от чужди журналисти, обходи централната част на града. Медийният и инстутуционален картел прави невъзможното да го покрие с мрак. Имаше и провокатори с плакат Искаме природа а не капитализъм, но на фона на морето от хора останаха изолирани. Това беше част от плана за опростачване и разделение на протеста.
  Защо тази кауза да не е на челно място и да ни обединява. Управляващите нямат и не могат да намерят адекватен отговор . Тук е силата на протеста. Да се обединим защото след Черноморието ни на ред е парк Пирин и не знам от България какво остана.

 10. Току що при Цветанка Ризова гостува един
  парламентарен представител от вида
  Canaliacele (Мерзотняци) от подразделенията Patricidiaceae (Отцеубийци)и Matriphagideae (Майцеядци), а по-точно
  прафесарът Ива Хрыстав, за когото българите са 80% дебили!

 11. Слушах Иво Христов -депутат от БСП тази вечер ори Ризова.
  Според него звездният миг за БСП е дошъл с две събития с пресечна точка -овладяване на нацията.
  Едното е да се спре изучаване и говорене за жертвите на комунизма.Нищо ,че са факт.Просто да се заметат под килими и да се забравят.А след време може и да се отрекат.Защото *който владее миналото има и бъдещето*.
  Само,че не е познал.Дебатът не го води политическа сила,която днес я има,а утре я няма,а го води елитът на нацията.Пишат се книги,правят се филми,води се дискусия.Пише се история.И БСП вместо да се покае и разграничи от насилническите периоди – тя си трае.Да си носи резила и отговорността.
  И другото е Истанбул.конвенция.Всяка вечер новините гърмят от случаи на насилие.В детските градини,ясли,социални домове,училища и се стига до домашно насилие завършващо с убийства и обществото мълчи и нехае.И вместо да се вдигне цялото общество със законови мерки,международни конвенции,договори,неправителствени организации за превенции и обучение от това срамно и опасно явление насилието,ние измисляме съмнителни и недоказани теории за вреди на обществото.От какво ,ей богу не разбрах.Пропагандирани от такива дебили /по Иво Христов/като Нинова и Раракачанов.
  Но тук не е въпросът за здравето на нацията,а как със страховете те да я владеят отново и ни откъснат от Европа.А това ,че има насилие тях въобще не ги интересува.
  Важното е те да господствуват и да служат на Русия.
  Е, НЯМА ДА СТАНЕ.ЗАВИСИ ОТ ВСИЧКИ НАС.

 12. Погледнете и президентите ни–единия от Косача-Сирищник,другия от Хасковско село,третия от Провадийско село.Това е материала,а забрадките и каскетите избират…

 13. А защо често наричат Атака крайнодесни, а не крайнолеви, не ми е ясно открай време

 14. Към Иса:

  Крайнобесни най-им подхожда ( нали за това ме съди атакистът Илиян Тодоров, че си позволявам подобно волнодумство).Помните ли един днешен ласкател на Борисов как крещеше бясно срещу комунизма и мобилизираше левите да се обединяват, за да не се дадт на настъпващия “фашизъм” ( в негово лице”? Такива крайнобесни допринесоха и допринасят и днес за крайнолявата консолидация повече от агитаторите на лявото.

  А иначе за нормалните хора в нормалните демокрации няма особено разлика между крайностите на лявото и дясното и ( поне) в това отношение ги разбирам. Каква е разликата между “хайл Хитлер” и “да здраствует Сталин” ( със съответните епитети в превъзходна степен)?

  Освен това левите мразят предимно по класов признак, а крайнодесните по расов- “цаганите на сатурн” пр. техни крясъци правят атакистите крайдесни в очите на западняците, макар ние да си ги знем като следовници на култа към Русия, където крайното левичарство се смесва с руския шовинизъм и омраза към всичко западно и различно от “праведния” рашизъм.

  В нормалните демокрации и до днес определят БСП като партия на “консервативните сили” – в смисъл, че искат да консервират миналото.

 15. Русский мир в действие:

  Руснак работил за “Единна Русия” на Путин ще бъде съден в САЩ за киберпрестъпления

  Той е управлявал мрежа от над 100 хиляди заразени компютъра, чрез които е инудвано за пари

  http://www.faktor.bg/bg/articles/rusnak-rabotil-za-edinna-rusiya-na-putin-shte-bade-saden-v-sasht-za-kiberprestapleniya

 16. Супер примера за крайно десен /крайнобесен/ е Георги Марков /агент Николай/, както всички знаем.
  Иначе кашата е пълна.Посредством нея целите на болшевишките разновидности оправдават средствата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.