Гласували сте за подведените Радев или Борисов? Значи сте подведени

Прословутият израз за лъжата, която е обиколила вече света, докато истината си обува тепърва панталона ( приписвана на Чърчил, но изказана в оригинал преди това от Марк Твен), е почти буквална дефиниция на т.н. дебат около т.н. трети пол в България.

На последните парламентарни избори видяхме как лъжата за надвисналия като негърски водопад ( нещо като Ниагарския) над българщинАта, заплашена да погине от мигранското цунами на прага на нашата порта, обиколи България и се настани триумфулно във властта без да й мигне окото. Най-гръмограсните лъжци регистриха най-голям скок в доверието към себе си. Което не е комплимент за Н.В. гласоподавателя, но битият си е бит.

Преди да успеят да си обуят панталоните презрените носители на толерантността и здравия разум бяха изтикани в извънпарламентарната канавка. Нямаше как да надвикат лъжците поради вътрешните си задръжки, наричани обикновено “вътрешни проблеми” в техните партии (защото да имаш вътрешни задръжки срещу простотията и лъжите си е голям проблем у нас).

Ако си спомняте, самият Борисов лъжеше вдъхновено за очакван потоп от 10 милиона мигранти, който може да ни залее всеки момент. Но поради едни европейски причини, свързани с пари ( “ икономиката глупако” приписвано на Бил Клинтън или “ за каквото и да говорим, винаги става дума за пари” – първоизточникът за мен беше в личен разговор вицепремиерът Александър Божков), на Борисов му се наложи да направи храчка назад в антимигрантската истерия. В резултат на това той загуби проценти спрямо предишните парламентарни избори. Те се преляха към най-гръмогласните лъжци, на които освободи територия и те я превзеха  на основата на чуждомразието.

Безсрамието на лъжците обаче им се услади. Пак те застанаха начело на новата лъжлива кампания от лъжи по повод измислицата за третия пол. Само че този път към относително новоизпечените лъжци ( новобранци в сравнение със столетните традиции на Партията) бързо се присламчи и “госпожа лъжа”, както някои от фалшивите борци, разпространващи  фалшивите новини за ужасите от очакваните мигрантските пълчища нарекоха Корнелия Нинова. Тя схвана урока и се включи в битката за честта на прякора си на терена на актуалната конкуренция по въпроса за заплахата от третия пол.

“Интересното” е, че по тази тема отборът на другарите се разцепи на две. От страна на традиционно лявото, свързано с Истанбулската конвенция ( която не е творение на ЕС, а на Съвета на Европа, включващ 47 държави, 45 от които са я подписали) застанаха №1 сред социалистите в Европа Сергей Станишев и и №2 сред изрбаниците им президенската власт у нас  Илияна Йотова. А на страната на Сидеров, Каракачанов и компания се обявиха на практика Нинова и нейното протеже Румен Радев.

За Нинова е ясно: тя се бори да се задържи на върха на партията си, определяна на запад като носител на консерватизма ( т.н. на реваншизма, който се опитва да консервира, да съхрани комунизма в рамките на възможното ). Сответно Нинова и компания решиха да потвърдят западното схващане за БСП като консерватвна партия. Обаче президентът Радев за какво се бори?

Днес чухме обяснение за Радев не от друг, а от неговия опонент по този въпрос Сергей Станишев. Той беше категоричен в свое телевизионно интервю, че Радев бил подведен за конвенцията и поради това не е я подкрепя. И тук идва интересното…

 

Unknown

Освен, че да си подведен, когато си на върха на държавата ( и се предполага, че това се дължи на някакви твои качества) не е комплимент, а косвена подигравка за нивото ти на схватливост, Радев, оказва се , се родее и по този признак с Бойко Борисов.

 

Unknown-1

Най-върлите ласкатели на Борисов, които се опитват да го спасяват от самия него ( за да не сгреши и вземе да подкрепи окончателно Истанбулската конвенция), също изтъкват обяснението, че той бил подведен да подпише документа. В превод , “той толкова си може, но ще се поправи, когато схване, че евентуалният му отказ от популистко решение може да му навреди”). Математикът Михаил Константинов вече изчисли в поредното си тв интервю, че Борисов е обречен на политически провал ако подкрепи конвенцията.

Така или иначе, ако не друго, то гласувалите за Радев и Борисов вече знаят: подведени са. Щом са гласували за двамината, които така лесно се подвеждат, значи са подведени.

Остава да видим какво означава това за неминуемия сблъсък между Борисов и Радев на следващите президентски избори. Те изглеждат далечна перспектива, но да не се подвеждаме по някакъв си календар.

В ход е предизборната битка между двамата. Тя преминава между прегръдките помежду им и гъдела на картонени кинжали, опрени взаимно в генералските им гърбове в паузите между тези милувки. Единият клечи с въдицата на язовир Копринка, а другият е надвесен вечно на ръба с шашката динамит над мътния гьол Белене, готов винаги да зашемети шараните с нов взрив на дружбата с Путин.

Кой ще е крайният победител на безкрайното поле на безчестието в нашистката политика? Рано е да се каже. Но към момента надпреварата между двамата в пръскането на руско кюспе с европейска глазура за български шарани изглежда именно така.

Освен ако?

Освен ако не се появи някаква нова идиотска кауза с измислен четвърти пол и ловки нови шамани не тръгнат също да ловят шарани, зарибени от поредна лесно смилаема глупост, сервирана за масова консумация от умниците, за които истината е анатема, а лъжата е истинското средство за извличане на политически дивиденти.

17 мнения за “Гласували сте за подведените Радев или Борисов? Значи сте подведени”

 1. Бас ловя, че дори двамата пишман овластени днес с граждански на върха на татковината управленски позиции генерали заедно да седнат и “щудират” анализът-есе на Иво няма да вденат за какво иде реч. Толкова си могат “подведените”, от кого, питам аз и отговор не чакам, ПОЛУИНТЕЛИГЕНТИ.
  Ама кВо прАим “ние с гайдите”. Въпрос за незнамколкоси лева.
  Сега, по инциативата на СИЯ, “Левче за Иво”.

  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. Господин Инджев, за мен цялата история с Истанбулската конвенция в България, бе перфектно проведена хибридна операция от Русия. За тестване на инструментариума за въздействие, както и на защитите на българското общество. Първият сработи перфектно за тях, убедиха се също че и нямаме вече защита.Активираха светкавично политическата си прислуга, превзетите медии, църквата. Сигурен съм че гърмят шампанско за завладяната отново държава.Трасето за нови такива и по мащабни операции е широко отворено. Стигнахме дотам, че днес Станишев опитва да вразумява собствената си партия. Омерзен съм.

 3. Реално погледнато Сидеров,ванЮ каракачански и Симеонов получават всеки по 100 000 гласа, при максималната си мобилизация. Поотделно те дори няма да влезнат в парламента.
  И реално погледнато “вожда” винету си ги пожела за коалиционни “партньори” още преди последните избори, с които помогна и на “опозиционната” БКП да удвои броя на дупетатите си, сред които влезнаха и сегашните “съветници” на ниновна , като – ива христав, симав, т.томав и т.н.
  Но и “съветниците” на винету,за трети полумандат, също са си постоянно същите.
  И нека не забраяме ,че тъкмо винету, и неговите “съветници”, като цвъки “умното”, подхванаха тъпнята за “ревизия” на приватизацията , единствено и конкретно само заради ниновна,и още един-двама човека, които са конюктурните и моментните опоненти на “вожда”. И постоянната пропагадна кампания от герберокожите срещу ниновна , през последните месеци, доведе и до противопоставянето на ратификацията на Истанбулската конвенция от БКП.
  “вожда” отново си измисли бутафорен “проблем” с приватизацията , който предизвика и сегашният “НЕочакван” проблем с Истанбулската конвенция!
  И това повдига въпроса – дали и тук не са “подвели” винету?!? И така вместо да “подведе” ниновна с приватизацията……… сега ниновна и ()резидента ѝ “ПОДВЕДОХА” винету с ратификацията на Истанбулската конвенция?!?
  А единствените които НЕ се “подведоха” и двата случая са….ПУТЛЕРИОТИТЕ и МВРО, които са едновременно и срещу приватизацията … и срещу Истанбулската конвенция! Но успяха да “подведат” първият път винету с “ревизията” на приватизацията, а вторият път “подведоха” ниновна и ()резидента ѝ с Истанбулската конвенция!
  “вожда” продължава вече пореден трети НЕзавършен “мандат” постоянно да потретва все едни същи вродени ПОРЦИОННИ “подвеждания” , и е съвсем очаквано да ПОТРЕТИ резИлтатЪТ и “успехът” си ,от предишните си ПОРЦИОННИ ПОЛУмандати!
  Това се потвърждава от третата ПОРЦИОННА “кокалиция” на винету с путлериотите, които го “ПОДКРЕПЯТ”само при раздаването на ПОРЦИИТЕ на властть, но винаги “подвеждат” винету при гласуването на ИЗВЪНпорционните конвенции , договори и закони…..особено ако са свързани със изпълнението на НЕизпълнените ЗАДЪЛЖЕНИЯ на НРБ към ЕС, 12 години след приемането ѝ!!! Още повече ,че МВРО и путлериотите “подведоха” винету и на ()резидентските “избори”, и гласуваха срещу ГЕРБ, като само от тях “вожда” загуби 300 000 гласа!!
  Ето такива ПОРЦИОННИ “подвеждания” и “коалиции” си ИЗБИРА “вожда” винету за трети пореден “мандат”!

 4. П.П. Но покрай “подвежданията” на ()резидента и “вожда” има и някои въпроси и към МВРО и БКП.
  Случая с Истанбулската конвенция ПОТВЪРДИ ,че БКП не е “ЕВРОлевица” , а е еврАЗИЙска “левица”, подчинена на РИСИ и решетников, както е било ВИНАГИ след 1919г.,като клон на коминтерна!
  Което поставя необходимостта от изхвърлянето на БКП от ПЕС, и заедно с това Станишев трябва да се прибира в НРБ!
  Освен това “наследниците” на путлериота ванЮ каракачански, и на ниновна се ОБУЧАВАТ в “джендърският” ЗАПАД , а не в КРИВОславната “федерация” на техният господар – Путлер. Това говори за генетичният номерклатурен цинизъм предаван по полово-“партиен” и джендъро-десарски път на клонингите на БКП ,като МВРО и БСП , след 1989г..
  И за да потвърди своите ГОЛОсловни твърдения за “половата равнопоставеност” в НРБ, ванЮ каракачански ТРЯБВА или да “смени полЪТ”, или поне да “смени джендърЪТ” на генсекЪТ на МВРО, което изисква ванЮ каракачански НЕзабавно….НЕЗАБАВНО да си подаде оставката начело на МВРО , и заедно с това да смени ВСИЧКИ дупетати и евродупетатът жамбаски с представителки на “нежният” ПОЛ, или на нежният “ДЖЕНДЪР”!
  Същото трябва да направи и сидеров с Атака и с дупетатите/ките си!
  Само това ще потвърди ,че НРБ няма нужда от Истанбулската конвенция!

 5. По Госпожа Лъжа – корнелия нинова – “Демокрацията ни отне много“ :
  1. Отне ни концлагерите в Белене, Ловеч и Скравена.
  2. Отне ни Член 1 от Конституцията от 1971г.. ал. (2) – Ръководната сила в обществото и държавата е българската комунистическа партия.
  3. Отне ни ленинските съботници.
  4. Отне ни съветските возила и битова техника.
  …. т.н., всеки може да допише списъка.

  За огромно съжаление това, което досега не можа да ни отнеме демокрацията е МОЧА и многото Альоши из цялата страна. Но това много скоро ще бъде поправено, надявам се да го доживея.
  Надявам се да доживея и ул. “Гурко“ в София да се казва ул. “Илия Минев“, на мястото на МОЧА да има скромен паметник на Горяните и “св.александър невски“ отново да се казва „Св.Св.Кирил и Методий“.
  Национален празник да бъде не 03-ти март, а 06-ти септември – Великата дата на Съединението на България.
  Всичко това предстои да се сбъдне! и Скравена.
  2. Отне ни Член 1 от Конституцията от 1971г.. ал. (2) – Ръководната сила в обществото и държавата е българската комунистическа партия.
  3. Отне ни ленинските съботници.
  4. Отне ни съветските возила и битова техника.
  …. т.н., всеки може да допише списъка.

  За огромно съжаление това, което досега не можа да ни отнеме демокрацията е МОЧА и многото Альоши из цялата страна. Но това много скоро ще бъде поправено, надявам се да го доживея.
  Надявам се да доживея и ул. “Гурко“ в София да се казва ул. “Илия Минев“, на мястото на МОЧА да има скромен паметник на Горяните и “св.александър невски“ отново да се казва „Св.Св.Кирил и Методий“.
  Национален празник да бъде не 03-ти март, а 06-ти септември – Великата дата на Съединението на България.
  Всичко това предстои да се сбъдне!

 6. Началникът /от изток/, с обут отдавна брич,подрежна пъзела от деснобесни,патриоти,угодни богуслу жители,лоши и добри ченгета /или продавци,например Станишев и Нинова/,всичките подвизаващи се в 80% от територията.
  Така че въпросът ще бъде решен централно с единствен проблем – кога?

 7. На Фниманието на екс”льотчик, високо летает, много денегь получаеть” бастисали са в Сирия руски СУ-25. Един по един, до един. Колкото повече, толкова повече.
  https://www.gazeta.ru/army/news/11126851.shtml?updated

 8. Не мога да си обясня защо наричат Нинова “Госпожа Лъжа”, а Борисов, който лъже непрекъснато дори има наглостта лично да я нарича лъжкиня. Ами те са си точно от един джендър – господин и госпожа Лъжа са си точно двамцата.

 9. До г-н Стоян Бл.

  По-добре не може да се каже!
  Вашата мечта е и моя.

  Поздравления за поредния отрезвяващ анализ на г-н Инджев, който ни събира
  тук.

 10. Христов
  Напълно съгласен с вашето предположение. Но като допълнителен бонус провеждат успоредна операция по овладяване на парк Пирин. За мене е показателно че медиите максимално крият информация за протестите ,а от друга страна вкарват разни елементи между протестиращите за объркване и опростачване на протеста. За мен е странно че и от ДСБ не се включват подобаващо. Сигурно и в тези партии имат хора. За ръководството съм сигурен че е стабилно.

 11. До г-н Георги Николов: Мисля, Вие сте добре информиран затова,бихте ли написали в колко часа е обявено делото на 7-ми.Благодаря!

 12. До Роберт Алтънов
  Номерът на делото и часът се силно надявам да ги имам най-късно до ден-два. Важна е също поредността на насрочените дела. Примерно са няколко и всечки за 9 часа. Ясно е, че ако има готовност се кара поред. При всички положения дайте ми още малко време за да се опитам да изчистя всички детайли.

 13. „Нали знаете, две неща не може да избира човек – родителите си и президента на Русия” някакъв коментар или статия за тези думи на Бойко Борисов при откриване на европредседателството

 14. Българщината е на изчезване. Будителите са малко, народът вярва на глупости/ а казват, че бил мъдър/. Брюксел си вкара автогол, по-точно троянски кон на Русия, с нашето приемане. Дори надеждата не наднича отнякъде. Господ да ни е на помощ.

 15. А пилотът на сваления СУ 25,след като катапултирал,се сражавал с идиловците хвърляйки граната.Значи летят пилотите с гранати в джобовете,ами да им дадат и тежки картечници,по сигурно е все пак…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.