Новият американски списък уж нямало да доведе до санкции, но те вече започнаха

Руският опозиционер Михаил Касянов ( на снимката) обясни днес във Фейсбук какъв е ефекът от публикувания списък с имената на руски милиардери и официални лица от страна на американското министерство на финансите, който озадачи мнозина с факта, че ( засега) той не води до нови санкции.

Unknown

 

Иронизирайки радостта на онези, които взеха на подбив списъка, който нямало да предизвика нови санкции, Касянов съобщава, че само два дни след публикуването на имената по негови данни вече трима души от списъка са почувствали ефекта: двама от тях тях са били помолени от уважавани западни банки да си закрият сметките в тях, а трети е бил информиран, че трябва да прекрати обучението на своя син в Швейцария и да го върне обратно в Русия.

Прошло всего два рабочих дня, но уже НЕсанкционный список начинает работать. То, что уже знаю: три его фигуранта получили просьбу от уважаемых зарубежных банков закрыть свои счета. Одного даже попросили забрать сына из швейцарской школы на обучение в Россию”.

“Швейцарският регулатор на финансовите пазари FINMA изпрати многозначителен сигнал до Кремъл и лично към Путин.

Това пише в статия по повод проведено от швейцарците разследване на пране на пари, след като бяха публикувани “Панамските документи”.

Две години FINMA разследва и вече е готова с изводите, пише в статия “Тагес анцайгер”. Според медията, заключенията и решенията на регулатора спрямо “Газпромбанк”-Швейцария са унищожителни.

Изяснено е, че един от най-приближените на Владимир Путин бизнесмени – Сергей Ролдугин с помощта на две свои офшорни компании е контролирал руската отбранителна индустрия и медии, както и сериозни парични потоци.

Решаваща роля в швейцарския клон на “Газпромбанк”, откъдето минават парите,  играе зетят на руския президент. Именно в тази банка са открити сериозни нарушения на закона срещу прането на пари в Швейцария и то в продължение на 10 години.

Затова FINMA отне правото на банката да приема пари на частни клиенти и вероятно в скоро време ще назначи специални инспектори, които да влязат в банката. Според медията, така малка Швейцария изпраща директно послание до Кремъл и Путин – Вие не можете да правите у нас всичко, което си наумите”. http://dnes.dir.bg/news/shveytzaria-turtzia-siria-rusia-putin-gazprombank-ruski-su25-26851359?nt=4

А ето и малко руски хумор по адрес на Путин – с думи ( “вчера Путин съобщи, че средната заплата в Русия е 50 000 рубли. Кой ми отмъкна моите 42 000?  рубли”)

image-1

 

И без думи, а само като фотоконстатация:

 

image-2

14 мнения за “Новият американски списък уж нямало да доведе до санкции, но те вече започнаха”

 1. Само да допълня, че “симбиозата” на телефонният кремълски указател и на списъкът на руският Форбес има секретно приложение. Което неименуемо влиза в сила в обозримото бъдеще след като Конгресът на САЩ определи кой какво е заслужил от 210-те “избранника”. На този етап на развитие за попадналите в него последиците са, че всички западни институции ще бягат и от статията горе става ясно, че “процесь пошьол”, като от прокажени.
  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. За делото РУБЛОФИЛА илиян тодоров срещу БЪЛГАРОФИЛА ИВО ИНДЖЕВ пълните координати:
  Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, ндчх 17036, 7-ми февруари от 14,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  Всички съблогари и читатели които имат възможност нека подкрепят Стопанинът на БЛОГА НИ с присъствие. Очаква се И “агитка” на атакистите. Не се поддавайте на провокации.

 3. Великолепно изказване по БИТ.Прави впечатление респекта четящ се в погледа на интервюиращата-доказателство за липсата на капацитети от такъв ранг в Бг.ефира.
  Поздравления г-н Инджев!
  А що се отнася до атакиста,моето мнение е,че няма да Ви осъди.Те всичките са голяма работа при заканите,но като стане напечено подвиват опашки.Просто той има много повече за губене.
  Знаете,че на високо ветровете са доста по-силни…

 4. Все едно, че Бошко Якшич описва положението в България, само че у нас руските агенти въобще не са заспивали:

  Руските “спящи агенти” в Сърбия се събудиха и сега правят това, което им каже Москва
  (Следите за убийството на Оливер Иванович водят към брата на Вучич)

  http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/boshko-yakshich-ruskite-spyashti-agenti-v-sarbiya-se-sabudiha-i-sega-pravyat-tova-koeto-im-kazhe-moskva

 5. На ПУТЛЕР ще му се стъжни. Това ще засегне и нашите ОЛИГАРСИ тa и те доста ПАРИЧКИ ПРЕВАТЕЗИРАХА! Идва видьов ден нали знаете (КОГАТО КОРАБА ПОТЪВА ПЛЪХОВЕТЕ ПЪРВИ БЯГАТ). Да видим нашите ПЛЪХОВЕ каде ще бягат!IIC…..oIL

 6. Рано или късно янките ще свалят санкциите от Раззия. Заедно с кожата им.
  Сергей Стеблиненко

 7. Сталин, Хитлер също:
  – обичаше децата;
  – построи “няколко” държави;
  – изгради мощна промишленост;
  – разви ракетостроене;
  – построи много пътища;
  – разработи ядрена енергетика;
  – осигури безплатно образование, здравоепозване;
  – прибра бездомните на топло;
  – премахна безработицата;
  – направи живота евтин;
  – обичаше и животните;
  – беше брилянтен и увличащ оратор;
  – жените умираха по него, да му стиснат не само ръката, а и да ги заплоди да роди социалистчета;
  – въведе строги закони и “ред”;
  – прибра на топло също хомосексуалисти и всякаквите други отклонили се…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.