В софийска кръчма се пуши? И кръчмарят Фандъкова сит(а) и Председателството тоже

В сайта “Дневник” се появи снимка, която показва ефекта от лицемерието на управлението от името на гражданите за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България.

Така се спазва забраната за пушене в “SWEET BAR&GRILL” в “Младост 3”. На всяка маса има пепелник и се пуши. На всичкото отгоре е пълно и с деца.”

 

zx780_3124299

Уточнявам по въпроса за лицемерието: става дума конкретно за илюстрация на управлението на Фандъкова, свещената крава на гербаджийската власт, която никога не върви с рогата напред, за да се хареса на всички в ро(к)лята на кротката кошута – просто тревопасно, безопасно за когото и да било  в лявото, дясното, междинното пространство управляващо животно ( политическо, като началника й Борисов, когото величаят в този смисъл неговите коментаторски апологети).

Как Фандъкова да наложи европейския закон, без да ядоса бълващите за собствен кеф тютюнева отрова ( вредна за някакви си деца и прочее безправни субекти на тютюневата агресия)? Ако наложи закона, както е наложен по безпрецедентен начин в София със веткавичното санкциониране на нерегламентираното паркиране на автомобили ( значи може!) , кметицата само може да ядоса многобройните пушещи избиратели ( в държавата, която е на водещо място в света по тютюнопушене), възползващи се цинично от удобното за тях статукво. Същевременно би настроила срещу себе си не по-малко наглите кръчмари.

Да си правиш сметката без кръчмаря би трябвало да е губеща политика. Не и тук, не и у нас. Защото кръчмарите се грижат за уреждане на сметките предварително.  Чекът, подписан от тях, определя поведението на получателите.

Фандъкова и компания са заложили на печелившата тактика в рамките на съединението между властовата пасивност и кръчмарската ефективност: и кръчмарят сит , и Председателството цяло.

“Съединението трови слабите”, би трябвало да гласи разшифровката на лозунга, с който посрещаме тук европейските си гости.

Не бих могъл да направя подобна снимка в кръчма поради простата причина, че не съм достатъчно прост ( като за това управление, базирано на вота на простите). Престанах да посещавам заведения, в които се подиграват със закона и правата на пасивните потребители на тютюневия порок. Няколко пъти се опитах да противодействам и се оказах “екстремист” ( както и по други въпроси, когато у нас човек се опитва да защитава нормалността).

Насред Председателството, толкова любимо и авторекламно на управниците,  в най-големия столичен квартал ,  пушат и плюят на закона, уж вдъхновен от европейските норми.

Апропо, снимката, която виждате, очевидно е направена от човек, който е внимавал, да не се афишира.  Нещо като “скрита камера”, употребявана в ситуация, когато се върши нещо нередно, но снимащият си дава сметка, че трябва да се пази от извършителите на нередностите. Защото хората, които са на страната на закона у нас, са в положението да се крият в редките случаи, когато изобличават закононарушителите.

 

5 мнения за “В софийска кръчма се пуши? И кръчмарят Фандъкова сит(а) и Председателството тоже”

 1. И това се случва в столицата на ЕС.
  Що ли не съм изненадан. Статията е за пълно шест а образът на “кошутата” данчето фандъкова е направо за 6+.
  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/
  И най-актуалното за утре.
  За делото РУБЛОФИЛА илиян тодоров срещу БЪЛГАРОФИЛА ИВО ИНДЖЕВ пълните координати:
  Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, ндчх 17036, 7-ми февруари от 14,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  Всички съблогари и читатели които имат възможност нека подкрепят Стопанинът на БЛОГА НИ с присъствие. Очаква се И “агитка” на атакистите. Не се поддавайте на провокации.

 2. Това много ми хареса, споделих го с приятелите си от Фейсбук:

  “Екстремист” в нашите условия наричат човека, който се опитва да защити нормалността. 🙁

 3. Изцяло се присъединявам към призива на г-н GEORGI NIKOLOV, подкрепих го в блога си и във фейсбук, моля, сторете същото и вие:

  https://aig-humanus.blogspot.bg/2018/02/blog-post_73.html

  Моля, изпълнете човешкия и гражданския си дълг – ако за вас специално правдата, свободата, демокрацията и справедливостта изобщо значат нещо!

 4. Често срещана картинка и в родния ми Кюстендил. Не че посещавам въпросните заведения, но се вижда минавайки покрай тях по пешеходната алея по обяд, да не говорим вечер. Виновни сме си ние като народ, защото допускаме да се продават цигари и алкохол на малолетни и непълнолетни. Другото си върви ръка за ръка. Агресията ражда агресия!

 5. Колкото и да съм за спазването на забраната, не Фандъкова е отговорна за това.

  Вината е на толкова много нива, че е чак тъжно.

  Нормативната база е написана така, че нарушителите могат да се измъкват от наказание.
  Съдът не му пука за забраната, ако въобще се стигне до съд.

  И, разбира се, РЗОК (което е на подчинение на здравния министър, а не на кмета) нехае, защото вижда, че от актовете им няма никакъв резултат. И те са хора..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.