Как ще отмъсКи Русия на Мъск

Американецът Илон Мъск си позволи да се подиграе лично на руснаците ( според някои руски тълкувания) и да изстреля в космоса любимия си автомобил, доказвайки ( пак според комплексарите ) предимствата на капитализма над държавния капитализъм в Русия.

 

20aa_127-1

 

Случаят с технологичния ( и не само) шок, който предизвика вълни на обичайната за нараненото (само)чувство за величие в Русия, навява спомена за напъните по времето на СССР американците да бъдат настигнати и задминати. Това обещаваше другарят Хрушчов да се случи към 1980 г. . След като беше свален с преврат,  Хрушчов беше обявен по-късно за “волунтарист”, т.е. за вреден мечтател, излъгал в аванс надеждите на полугладните съветски поданици за превъзходство над империализма в обозримо бъдеще.

Добрата новина обаче е, че в Русия, въпреки “волунтаристите”, шовинистите, комплексарите и прочее наследници на другарите, продължават да виреят нормални хора. Отбраняват се срещу статуквото чрез сатира.

Ето едно предложение за руски отговор срещу предизвикателтвото на Илон Мъск.

Какво да изпратим в отговор на Мъск? Ами …Ленин с ковчега му!

 

IMG_8187

16 мнения за “Как ще отмъсКи Русия на Мъск”

 1. Elon Musk е враг номер едно на руснаците. Ще им съсипе космическият бизнес а с Tesla ще стори същото и с другият по-важен такъв – петролният.

 2. Моля се Elon Musk да не вземе да се увлече по оръжие – автомати и тем подобни.

 3. Да, великолепна идея, мумията на Ленинда лети в космоса ве веки веков, Амин, но не в ковчег а в съветска машина, както му се полага – Волга или Лада или още по-добре Москвич или Запорожец!

 4. ВЕЛИКО!
  Т.н. братушки и в 21-ият век не изневерят на себе си. Добре че има и руснаци като автора на “отговора” срещу Илон Мъск и така древната елинска максима: “Надеждата умира последна” все още мъждука в матушката.
  Сега, по инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. Пътуване в непредсказуемото съветско минало. Във филма “Граница под ключ” където действието се развива през далечната 1938г. има изключително интересен детайл. В 28 мин. шпионинът пресича границата между … нацистка Германия и Съветска Русия.
  Случайност? Не бих казал, ако трябва да вляза в тона на пропагандист номер 1 на кремъл дмитрий кисельов.
  https://echo.msk.ru/blog/vottakk/2145514-echo/

 6. Истинският, реалният рейтинг на кремълският гном.

 7. Към Ada Valloton:

  Виц от времето на СССР, припомнен от д- Михаил Кръстев:

  “Виц от началото на 60-те. Заседание на Политбюро на КПСС. Хрушчов предлага да се гласува Решение “СССР да настигне и изпревари САЩ” Всички гласуват “За”, един е против. Става и казва: “Другари, предлагам в Решението да запишем, че само ще настигнем САЩ. Ако ги изпреварим, ще ни видят голите задници”.

 8. Затова му казвам ХРУСчов, имаше и ГРАБосчов, сега пут.ИН… Все отвън навътре, какво ли се задава?

 9. Господин Николов страхотно видио! Около 100% от попитаните не отговарят с положителен отговор, та това са нормални хора които олигархията е ощитила – хора които и до сега живеят в един голям затвор. Как ще просперира тази държава когато богатствата и се грабят от една шепа около ПУТЛЕР а народа съществува в полугладно състояние. Не мислимо е РАЗИЯ да стигне Америка по каквито и да е отрасли а камо ли в КОСМОНАВТИКАТА. Мъск им заби кочан отзад, затова нямаше отговор от Руска страна!IIC…..oIL.

 10. Реакцията на Роскосмос на изстрелването горе и показването на колата Тесла бе: американски “трик”.
  Заболяло ги е доста русняците.
  http://tass.ru/kosmos/4938407

  А пък председателят на парламента на Молдова взел че обвинил освободителката космическа Русия, че се месела във вътрешните работи на страната му.
  А бе, май Русия не се меси само в работите на България. Нали така? Тук никой не я обвинява официално, нито критикува, нито от правителство, нито от парламент, нито от министерства, нито депутати, нито партии.
  https://www.rferl.org/a/moldova-russia-election-meddling-dodon-candu/29031766.html

 11. А пък някаква друга американска фирма, като тоя Мъск де, Blue Origin, и те си нямат работа, та правят няк’къв си апарат за там горе, да пращат през 2019 г. пътници-екскурзианти, като в такси и обратно.
  Да де, да, ама те американците не са ни освобождавали, затова не са откъм “добрите”, и затова нямат и няма да имат един светстен паметник в НАТО-вска България.
  Така де.
  Как иначе.
  То няма да е България иначе.

  https://www.blueorigin.com/new-shepard

 12. Ладата не е руски автомобил.Тя е ФИАТ 124 преправен за руската липса на пътища,сервзно обслужване и технически умения и навици на ползувателите.

 13. @ KRASNOSELSKI:
  Е да, ама и Волга-та не е руска /воровете-мужици са щипали и за ГАЗ-21 от ФОРД и ФАЛКОН/. Оказва се, че и Москвич и Запорожец дори са плод на технически кражби. И кво прайм тогава? На какво ще им препоръчаме да натоварят мумията на сифилистика? То и совалката Буран, дето уж това ѝ беше работата, не успя да полети…
  Мъка-а-а …
  А като стана дума за великите нАучно-технически достижения на “братушките” си рекох – поне едни свестни ножчета за бръснене да бяха сътворили като хората за тези сто години откак победи болшевизма, а то… Не знам опитвали ли сте да се обръснете с “Ленинград” или “Спутник”. С какво ли се бръсне вовка лилипутин?

 14. Извинявам се за късния коментар, г-н Инджев, известно време не можех не само да пиша, но и да чета блога ви.

  Реакцията на рАЗИЯтските павиани е разбираема – нали както се оказа последно, “първият сАвеЦкий касманавт” Гагарин въобще не е летял, тъй че “братушките” ги разбират “трюковете”, “мистификациите” и откровените пропагандни лъжи.

  Прочее, респект за днешното участие при “джуката”, прекрасно говорихте – лаконично, ясно и жестоко. Държава, която погребва войниците си, макар и маскирани като “зелени човечета” без опознавателни знаци и без националния флаг над тях, като изтровени бясни лисици, в общи гробове, с булдозер, е обречена! Амин за микрохуйлото!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.