Борисов сам си поръча големия шантаж – да не се чуди, че му върти съответните номера

Дългогодишните слухове за противопоставянето между Първия и Втория по влияние в ГЕРБ за първи път са потвърдени от съуправляващ с партията фактор, цитиран от проправителствена медия.httppalcigore.com20180211osnovnibulgariavolen-siderov-ru…erno-obrazuvanie-‎-e1518342111269

 

Цветан Цветанов е основният двигател, който движи и налага приемането на скандалната Истанбуслка конвенция. Не премиерът Борисов, защото той е наясно с настроенията на хората. Цветанов е човекът, който в Парламента и извън него настоява и въздейства да се придвижи Истанбулската конвенция в България, а медиите са инструментът му. 

Трябва да е ясно на всички българи, че той тика и налага ратифицирането и приемането й в Народното събрание”. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в студиото на „Неделник” по Телевизия „Алфа”. „Ако някой събори правителството, това ще бъде Цветан Цветанов, заради  този подход и начин, по който се опитва  да прокарва неща, които не се харесват и не се приемат от българския народ . Той също така се опитва да влияе и на коалиционния ми партньор Валери Симеонов, с когото се чуват по няколко пъти на ден”, коментира още лидерът на АТАКА Волен Сидеров в неделното предаване по Телевизия „Алфа. ( БЛИЦ)

В предаването си Сидеров атакува Цветанов и по въпроса за дългоочакваното, но омразно на носталгиците по времето на съветската окупация изучаване на комунизма в учебниците по история. Вината на Цветанов била в това, че възложил задачата на преподаватели от Нов български университет, а не на колегите им от БАН и Софийския университет ( с което Сидеров казва на практика, че в БАН и СУ работят прокомунистически преподаватели). Дали историците, посочени като “правилни” от Сидеров, приемат това за комплимент, е въпрос на конкретен с(ъ)ветоглед.

Ден по рано Сидеров, който не слиза от екраните на всякакви телевизии, заплаши пред БНТ с разпадане на коалиционното управление в случай, че бъде ратифицирана Истанбулската конвенция. Подобни намеци и прокоби валят отвсякъде, но изваждането на интригата с противопоставянето между виновния Цветанов и невинния Борисов, която плете Сидеров, е нова крачка към задълбочаването на противоречията в коалицията. Досега погледите бяха насочени към караницата в рамките на триумвирата Сидеров- Каракачанов – Симеонов, но атакистът отвори нов фронт, опитвайки се да привлече Борисов в окопа си.

Самият Борисов мълчи пред избора насред Председателството да се окаже антиевропеец, ако нареди на депутатите си да не гласуват за конвенцията или обратното: заради солидарността с европейските изисквания да взриви руските мини под своето кресло, където сам ги монтира. Метафората с руската мина употреобявахме за Лютви Местан по повод прогонването му от ДПС, но е валидна и за Борисов в сегашната ситуация. Не е нужно да си Чехов, за да знаеш, че играта на руска рулетка ( и по кремълски правила в страната, дадена на концесия на московската пета колона ” за да не дразним Путин”) рано или късно води до изстрел и той може да прати куршума и в най-самонадеяната глава.

 

Човек може и да не се интересува от политика, за да си няма неприятности, но политиката се интересува и от аполитичните хора. Така е и с Путин: можеш да се опитваш да не го дразниш, но той винаги може да пожелае не само да те подразни, но и да те похарчи с едно натискане на дистанционното управление на заложените в България мини ( с макси ефект). Като си вкараш путонифилски таралеж в гащите и Цветанов не може да ти помогне.

 

Положението изглежда такова, че да вземе човек да го съжали смълчания ни премиер. Защото без съмнение е подложен на шантаж. Че политиката си е “голям шантаж”, е известно не само на шантонерките, но подобно нещо не му се беше случвало на потребителя на техните услуги: той им плаща ( с постове) за обслужването. Очаквано те му се отплащат в отплащат с това , което си знаят – могат само да му извъртят някой …да не казвам какъв номер, за да не заприличам на Кошлуков във вербализацията на нещото, за което всички се досещат, но не всеки е готов да го изговори поради придържане към някакво приличие и лична хигиена в приказките.

 

Иначе казано, с Борисов момента постъпват като тенекиджията от вица, който обяснявал на една персона от втория пол: ” да бях поет, да ти напиша поема; да бях художник, да ти посветя картина, а аз съм само тенекиджия и мога единствено да те из…”.

20 мнения за “Борисов сам си поръча големия шантаж – да не се чуди, че му върти съответните номера”

 1. Въртейки дирника си по всички азимути с цел къде да задоволи апетитни щения, било да не дразни персони кат кремълският гном баце ще изгори, без да свети. Това, малко съм преиначил заглавието на соцсериала. И то в обозримо бъдеще. Дошло е време разделно. Т.н. патрЕоти ще го натискат до дупка за да извлекат максимални дивиденти. Но и в Брюксел, вкл, в огромното си мнозинство нашите евродепутати няма да го оставят да си развява самосиндикално коня.
  Сега, по инциативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. Даниел Кадик предупреди “европейско развитите граждани” още миналата година есента да не се замесват със националсоциалисти , които ката всички такива в Европа са топлата връзка с Империятя на Злото . Но КОЙ ли да слуша ???

  Байганьовщината – преди Всичко : ” ти на мене /евро/пари ми дай – акъл не искам!

  “Има причина за притеснение от участието на “националистите” по време на председателството, особено относно възможността да се покаже на Европа, че България може да бъде миротворец”
  Фондация Фридрих Науман

 3. С почти половингодишно закъснение, сега го откривам но според мен е абсолютно актуално. Иде реч за перспективите на китайско-раззийските отношения. Едно е ясно, “поднебесните” ги изтемарват курвенската. Дежа вю!
  Заглавието е трепач а по констатацията, че Джуджи 1 е най-добрият пиарчик на всички на времена и народи няма как да се възрази.

  http://maxpark.com/community/129/content/5833036

 4. Руските наемници ГРУхтящият Каракачанов и въртящият задника си като павиан Сидэрав заплашват Борисов, че ако България ратифицирала Конвенцията правителството щяло да падне.
  Де тоя късмет! Щото, ако това коалиционно правителство (плод на близкородствено кръвосмешение) падне, руските наемници, наричащи се патрЕоти, ще видят министерства и власт само във въображението си и то при условие, че това тяхно въображение е свръхбогато и със сюрреалистични уклони.
  Така, че супер ще е правителството да падне!

 5. Не само “вождь”-винету си играе на “чекистка рулетка”…….., но и путлериският ()резидент – тръмп, също се продал за “изпраните” от него путлеристки милиарди:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A803F5529A31
  Путлер не само е “помогнал” за избирането на тръмп , за свой ()резидент……. Путлер го е купил много преди тези “избори” , чрез трилионите които открадна за последните 18 години.
  тръмп е имал и финансови далавери с чекистите още по времето на СССР, но истинските многомилиардни “Зделки” с олигарсите на Путлер е направил след 2000г.!!!
  Ако републиканците НЕ подкрепят ИМПИЙЧМЪНТ на тръмпь, то това ще е неизличим ПОЗОР за тях….
  Републиканците трябва и веднага публикуват пълният списък със санкционираните путлеристки олигарси преди 18 март 2018г., заедно с “закритата част”………
  ОСТАВКА!

 6. Снишаването на Борисов е лесно обяснимо. Той трябва да е най-голям дебил,ако не знае,че е оръдие в ръцете на наследниците на старата номенклатура и ДС за запазване на тяхните пари,власт и братска дружба. Освен парите и патологичния нагон за власт, те владеят и страшното оръжие,за съжаление недооценено-архивите и досиетата,които се намират и преработват тук и в Москва.
  Така че,когато му дойде времето и ББ стане ненужен, отгоре и изодзад ще изчукат,
  когото трябва,грубо изказано.
  Такава е стратегията на външни и вътрешни кандидати за вечни господари в маскираната игра,която за разлика от шахматната, се играе без всякакви известни правила.

 7. Извън темата. Понеже медията на Иво е, вероятно, една от няколкото независими медии, поствам тук информация, която продажните български медии никога няма да отразят.

  На 7 срещу 8 февруари в Сирия американските и кюрдските сили унищожиха почти напълно 2 роти руски наемници – 217 души убити от руска страна само от едната рота, за другата няма ясни данни, от американска и от кюрдска страна няма загуби.

  4 часа е продължило клането, като преди това и кюрдите и американците са се свързвали с руснаците да ги питат дали има техни хора в колоната, която ги атакува.

  Руснаците са отричали до последно и са твърдели, че там няма техни войски и всичко е спокойно. След което американците и кюрдите ги размазват. Няма официална информация, всички в руските щабове в Сирия и в Русия са в шок от огромните загуби. Оказва се, че руснаците са напълно неспособни да планират и да проведат дори елементарна военна операция срещу истински противник, могат само срещу цивилно население.

  Всичко се е случило на 7 февруери вечерта близо до град Дейр-ез-зора.

 8. Спомняте ли си как преди 20-тина дни баце ходи на крака при принца на Лихтенщайн. Последният много му било интересно да разбере лично и начело от лидерът на региона като как ще интегрира Западните Балкани в ЕС.
  Ни повече, ни по-малко. А то какво било. На практика, повече банкова тайна в Европа няма. На банкянското слънце голяма част от спестяванията му от закуски, има-няма 4-5 милиарда евро, за повече Тони Филипов, д-р са именно във Вадуц и околностите. Там, скоро триждият ни премиерен ще си има много, “с пъти, пъти повече” главоболии отколкото тук касателно “глезотиите” на коалиционните патрЕоти. И понеже, обаче, защото, удавник за сламка се лови е молил когото трябва за “съдействие”. Трай коньо за зелена трЯва.
  http://rusjev.net/2018/02/12/s-bankovskoy-taynoy-v-evrope-pokoncheno/

 9. Да допълня инфото на Вестител.
  Има данни, че убитите “вагнеровци” са достигнали бройката 640. Плюс стотици тежко ранени защото освен разбомбването на колоната от въздуха акцията на възмездие е продължила и в дълбочина от кюрдските възстаници и е стигнала до тила, бази, КП-та и др. На съвеЦки диалект по-долу има чудесен репортаж за касапницата и изключително адекватни аналитични изводи на Юрий Шевчук.
  Битката е била да се изтласкат кюрдите от зона която е богата на нефт. Защото асадовци владеят около половината територия на Сирия но въглеводороди там нанай.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A81894C4B6D7

 10. Големите грабежи са в ход. Да се обединим и противопоставим за незабавна оставка. Първо парк Пирин искат да го подарят на Георгиус Георги и после ни се готви излизане от НАТО, ЕС, кримски сценарий. Паралелно за застрояването и заселването с руснаци на територията ни трябват мъни , които се предвижда да дойдат от АЕЦ Белене. Спирането на строежа на магистрала Хемус явно се направи защото парите от КТБ трябваше немедлено да се инвестират в недввижимо имущество собственост на руснаци. Затова машините строящи магистрали се насочиха към строежи на жилищна собственост. Всички които виждаме заплахата от масква време е да се обединим в протеста за парк Пирин , защото там подставените управляващи са със свалени гащи. Освен лъжи, и всяване на разделение и залъгване с по-важни теми, както и лъжата че това не е голям грабеж друго нямат.

 11. Така и не разбрах защо ми изчезна коментара, който написах преди 3 минути… :((

  Друг път винаги получавах отговор,че очаква одобрение…

 12. @ СТЕФАНКО
  И с мен се случва същото от сутринта. И преди ми се е случвало
  Но днес, все пак, успях с разни “хватки” да прокарам един, два поста. 🙂

 13. Цитатът на годината:
  “След като казвате: “Нас там ни няма”, то вас няма и да ви има.”
  Коментарът на Джеймс Матис за руският разгром в Сирия.

 14. Владимир Владимировичь! Что случилось с вашей подводной лодкой?
  -Она утонула!
  Что случилось с вашей “Лада Калина”?
  -Она заглохла
  Что случилось с десантниками на Донбассе?
  -Они заблудились
  Что случилось с ракетой “Протон-М”?
  -Она наебнулась
  Что случилось с чвк Вагнера?
  -ИХ РАСХУЯРИЛИ!

 15. ‘Свойства ихтамнетов

  Ихтамнеты характеризуются отсутствием какой-либо общепризнанной национальной символики, активно использую советские, имперские и прочие придуманные в подвалах ФСБ символы.
  Ихтамнет владеет русским языком и не владеет языком основной части населения государства на территории которого он воюет за свободу угнетенного народа.
  Ихтамнет использует оружие российского производства, заявляя при этом, что купили его в военторге.
  Во время ареста спецслужбами государства на территории которого ихтамнет воюет, он начинает рассказывать про себя как героя российских спецслужб или сотрудника ГШ ВС РФ, но после посещения российского посла, вспоминает, что он играет роль ихтамнета и отказывается от ранее данных показаний.
  Похороны ихтамнета проходят тайно, журналистов, которые посещают такие мероприятия арестовывают. Причиной смерти ихтамнета в большинстве случаев, по официальным данным, является неосторожное обращение со взрывчатыми веществами, несчастный случай на учениях, ДТП и сердечный приступ. Все ихтамнеты на момент смерти или ареста являются бывшими военнослужащими России, российскими военнослужащими в отпуске или в декрете.’

 16. Ще дадем ли военната си промишленост под контролана Русия?

  (Сега е точният момент оръжейниците ни да гръмнат руския наемникq чучнат ни за “български” военен министър!
  Време е да заколим каракачанският шопар, докато не е съборил кочината си!

  http://www.mediapool.bg/shte-dadem-li-voennata-si-industriya-pod-kontrola-na-rusiya-news275451.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.