Роскосмос отмъсКава на Мъск

Човек да не се пошегува с руската комплексарщина – написах, че руснаците са ядосани от успеха на американския капиталист Илон Мъск, смятайки, че ги е направил за смях с изстрелването на любимия си автомобил в космоса с една голяяяма ракета. Как смее – голямата Русия не бива да допуска да има нещо по-голямо ( от най-голямото съветско джудже, както гласеше онзи виц ) !  https://ivo.bg/2018/02/10/как-ще-отмъски-русия-на-мъск/

 

IMG_8187

Предположих, че обладаните от завист руски конкуренти в овладяването на космоса ще се опитат да отмъсКат на Мъск и ето: Телеграфната агенция на СССР (не, не е виц, така се казва )  е упълномощена да изстреля на орбита в световния информационен океан най-сериозно мнението на един човек, за когото се предполага, че трябва да е умен, щом говори като официален представител на руската космическа програма.

В резюме:  официалният представител на държавната корпорация “Роскомос” Игор Буренков , комуто е поверена ролята на палячото ( “смей се палячо, когато ти се плаче”), се присмя в интервю за радио “Ехото на Москва” на Илон Мъск и обяви космическия му успех за “хубав трик”. С други думи – Москва не вярва на ( собствените си ) сълзи…

ТАСС препредава комплексарския му изблик, според който  Мъск осъществил “промоакция”.  Обаче си личи, че става дума за “проМокация”.

Оставям текста за размисъл на рускомислещите, които сами да решат, дали “промокация” идва от “моча” ( т.е. урина, казано на терминологично ниво) или от “подмокряне”.

Роскосмос назвал запуск Falcon Heavy с родстером на борту “хорошим трюком”

Официальный представитель госкорпорации Игорь Буренков отметил, что дела у Tesla “плохи”, нужно было каким-то образом “поправлять дела”

МОСКВА, 7 февраля. /ТАСС/. Официальный представитель госкорпорации “Роскосмос” Игорь Буренков считает, что запуск ракеты Falcon Heavy с автомобилем Tesla является хорошим рекламным ходом. Об этом он заявил в среду в интервью радиостанции “Эхо Москвы”.

Почему мир в восторге от запуска ракеты Илона Маска

“Дело в том, что есть компании частные, которые занимаются очень хорошо бизнесом… заинтересованы в привлечении дополнительных инвестиций в свой бизнес. Для этого они устраивают разные промоакции… Этот запуск, он же сопровождался не пустой какой-то болванкой или какой-то там нагрузкой, которую не жалко было бы потерять в случае неудачи, а он конкретным совершенно автомобилем сопровождался”, – сказал он.

“Нужно каким-то образом поправлять дела. Дела-то плохи у Tesla, это все знают. Это очень хороший трюк, это замечательно”, – добавил Буренков”.

11 мнения за “Роскосмос отмъсКава на Мъск”

 1. Комплексар! От най-чиста (комунистическа) проба! Точно както вожда си от Кремъл – дребосъкът в пряк и преносен смисъл Владимир Владимирович Путин!
  Поради тези причини най-богатата на природни ресурси страна е с най-беден народ и с най-нищожен принос в световните постижения на човечеството. Мрак и безпросветност владее Кремъл и дребосъците мотаещи се по коридорите на властта там.
  Лошото е, че точно тези си “постижения” руските имперски пионки инасят на воля в България и се попиват от русофилите по тези земи!

 2. Да, в Рашкостан наистина вият на умряло, много тежко ги удари Илон Мъск, голямо подскачане, големи лиги и сополи, толкова много завист и злоба изсипани наведнъж рядко се виждат където и да било, дори и в Русия.

 3. Илиян Василев: Студената война става гореща, 200 руснаци се връщат в ковчези

  Путин ще търси реванш от унижението, дори не може да погребе по достойнство загиналите
  (Къде ще го тъси този реванш? Ма, как къде? При говноядците (по Суворов)в България, разбира се, щото другаде вече “не му пускат”!)

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/iliyan-vasilev-studenata-voyna-stava-goreshta-200-rusnatsi-se-vrashtat-v-kovchezi

 4. Беше след 1980 година (когато американските совалки си летяха колкото си искат в космоса) в Институт по Микроелектроника дойде офицер да ни запознае с постиженията на съветската космонавтика и военна мощ вероятно с цел повдигане на духа. Той заяви, руснаците имат три вида совалки буран и всеки момент ще започнат полети с тях. От тогава очаквам това да се случи.
  Доколкото си спомням през 1988 година завод “Електроника”, където бях инженер в настройката на ЕИМ доставихме и монтирахме в техния московски институт за авиация и космонавтика изчислителни машини Изот 1040 и Изот 1055, крадени копия на американските WAX-ове и графични станции, с помощта на които щяха да се проектират руските совалки. От тогава чакам да полети някой буран, ама не съм чул нищо такова да се е случило.
  Пълни головодници!

 5. До SMS:
  Информацията от Илиян Василев остарява с часове. Вече се коментират 640 изпържени рашки. По преценка на експерти в сирийската “касапница” са били ликвидирани почти 15 процента от спецназчиците на могучая. И това само за 3 часа, без каквито и да било жертви от страна на Алианса.
  “Ничего. Бабы нарожают…”
  А българските СМИ мълчат…
  Питам се дали гномчето ще обяви национален траур или пак ще се размине с “Утонули.”

 6. Към Павел Тинков:

  Може би ще успея да кажа нещо по въпроса в една телевизия днес, но както обикновено предпочитам да не конкретизирам предварително нещо, свързано с моя публична изява.

 7. До Павел Тинков,
  Скъпи Павле, “утонули” и всьо. Какквото е имал да каже кремълският гном го е “изплакал” вчера в телразговора с ДТ. Който май узря за директивата на ЦРУ по повод ввп. Каквото и да прави-не му пречете. Тук и янки ВПК помага. Поръчките от Пентагона валят на мах и в огромни обеми. И те така до последният бляд да дръпне шалтера на ереферията.

 8. До E.Gavrilov:В случая с напъните на азиатските павиани да им литнат совалките е в сила лафът “Когато цъфнат на баба ми налъмите!”, но осъвременено бихме могли и да добавим:”По-скоро ще литнат в космоса на баба ми бурканите,нежели на москалите Бураните!”

 9. @E.GAVRILOV,
  Странно как си пропуснал единственият експериментален полет на Буран през 1988.

  Ето ти линк https://en.wikipedia.org/wiki/Buran_(spacecraft)#Orbital_flight

  Изстрелват го успешно, приземяват го, поздравяват се с това че са настигнали американците и после пращат цялата програма в кофата за боклук.
  Руска му работа…


  Иначе за колата на Мъск. Не е проблем руснаците да изстрелят първата зазка на Путин в орбита, само дето няма да е първата червена кола в космоса. 😛

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%86#/media/File:Putin_with_his_1972_Zaporozhets.jpg

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.