Позитан за бой се стяга

Много и достойни за уважение реакции се появиха срещу най-новата проява на червения реваншизъм от страна БСП във връзка с провокацията относно “правосъдието” на т.н. Народен съд и “основателността” България да бъде наказана жестоко от Ньойския договор. Не смятам да повтярам тезите и аргументите на други автори по темата ( най-много да си навлека отново яростните хули на личностна основа, с каквито обикновено ме заливат, когато не могат да ми опонират с факти – защото съм си позволил да се родя и живея в комунистическа държава и среда, пък съм се оказал неблагодарен за високата чест да попия завинаги комунистическата отрова, наливана насилствено в главите на моето поколение десетилетия наред).

Галопиращият реваншизъм на БСП й сателитните й звена (  от “библиотекари” и прочее другари) може да бъде коментиран и по метода на дедукцията ( на Шерлок Холмс), който разкрива истинските , най-важните мотиви на престъпника. В романите на Конан Дойл той бива залавян в крайна сметка, но у нас от публичността и от коментарите като правило убягва основното в процеса на търсенето на верния извод.

Какво липсва в картината на престъплението?

За да стигна до извода, ще посоча бегло какво виждаме от пръв поглед.

Да, наглостта се набива в очи. Изгледайте, ако имате нерви , снощното предаване на Милен Цветков по Нова телевизия с участието на един другар, който възкреси с поведението си и на терминологично ниво най—най – крайните форми на болшевишката злоба към враговете, които трябва да бъдат избивани безмилостно. Изявата му може да изглежда лична, но е всъщност типична – типична за тенденцията.

Тенденцията, уважаеми читатели, е БСП да се връща все повече към устойчивите идеологеми на склерозиралата Партията. Нинова даде знак в този смисъл още в първите дни на партийното си водачество като заведе новото си партийно обкръжение на поклонение – в буквалния смисъл – в родното място на Тодор Живков, развенчан временно в края на 1989 г. и малко след това.Unknown-1

 

Какво означава “малко след това”? Беше времето, когато Партията осиротя. Тя винаги е следвала свирката на Кремъл – кажат ли от там, че Хитлер е съюзник, както става през август 1939-та, и за Партията тук той се превръща в такъв. А пък подсвирнат ли, че Хитлер вече е враг, както става през юни 1941 г., Партията обявява “курс на въоръжена борба” срещу отсъстващия на терен Хитлер по същия глупав начин, по който Царството обявява война на Великобритания и САЩ две години по-късно без да има дори допирна точка, фронт, на който да воюва с двете държави.

И отново: свирнат ли от Кремъл сбор на своите хора в София, те свалят своя местен вожд Живков, защото вече не е в крак със съветското време. После обаче примерът на Москва се оказа ужасяващ за винаги верните изпълнители на московската воля у нас. СССР се разпадна, КПСС беше забранена. Ужас! Как да не осъдиш Живков ( за кърпените му чорапи, за които го “ожалихме” тогава по време на съдебния фарс, при който го изкараха едва ли не бивш битов страдалец, аскет и светец-безсребърник)!

Заметената под килима вина за тоталитаризма, както свикнахме да го наричаме – досущ както ни беше втълпено да говорим за фашизъм, за да не лъсне етимологичната връзка с нацоналсоциализма- междувременно гнояса както всяка непочистена рана. Нужна беше само новата свирка на Москва, за настъпи поредната мобилизация на Партията.

Путин отдавна им свирна и в България реваншизмът надигна глава не от днес и от вчера. Само че сега стои въпросът за властта на московската пета колона в най-чистия й вид. Борисов им свърши работа с пасивната си подкрепа за избуяването на този ревашнизъм и огладнелите за власт другари и другарки от първия ешелон на петата московска колона напират.

На Нинова и компания им е нужна консолидация на носталгиците и русофилите, опаковани заедно. Идеята е явно да бъдат призовани в боя за властта всички “здрави сили”, а за целта каращистват комунистическите мантри от времето на великите победи над мандрите с русофилството. Старата песен “Партизан за бой се стяга” на нов глас: Позитан за бой се стяга!

Началството на партията се огради с млади и по-агресивни реваншисти от онези, които са били съпричастни към сгромолясването на “строя”. На правата на своята лична невинност за деянията на комунизма най-екстремно се изявяват тъкмо Валери Жаблянов, Крум Зарков и Александър Симов. Единият демонстрира презрение към жертвите на комунизма в самото Народно събрание; другият прави същото от екрана на Нова телевизия, а третият чегърта ненадминати в наши дни по болшевишка ярост срещу “психодесни”, “криптодесни”, “зомбита”,  “реститути” , “злобни бабета” и прочее  омразни по класово-идеологически признак врагове.

В тази соцджунгла младите имат най-големия апетит за власт и тъкмо те са насъскани да размахат над гробовете с жертвите ръждясалите комунистически кирки от времето на партийния вожд Георги Кирков ( нищо, че той също в младостта си е заклеймявал русофилството). Младите бригадири задълбаха чак до Ньойския договор с грозни намеци колко справедливо е била наказана България- онази, царската, капиталистическата, воювала успешно срещу…Русия и подписала заедно с победителите на Русия договора от Брест -Литовск на 3 март 1918 г., маркирал най-голямото поражение и териториално отстъпление в историята на империята, родило цели самостоятелни държави на картата, като Финландия и Полша в резултат на това.

Това за Брест – Литовск, разбира се, го няма, в писмената провокация на БСП – ако имаше начин, биха заличили руския позор, олицетворяван от Ленин, който го е подписал. Има я “само” старата партийна позиция за необходимостта България да се провали в Първата световна война, за да победи пролетарската революция. Тази партийна линия на национално предателство е възкресена сега с намеците за Ньой като справедливо наказание над България.

Днешната следовница на столетните антибългарски традиции “пропуска”  обаче в опитите си за реставрация на мантрите  една много важна, напряаво “древна” социалистическа позиция: всеобщото заклеймяване на Русия като евразийски покровител на мракобесието, поради което русофилството е било смятано за ерес в средите на българските социалисти. Налага се отново да припомня, какво е казал по този повод основателят на българския социализъм Димитър Благоев:

“Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”. („Принос към историята на социализма в България, С., 1976)”.

Ето тази е липсващата брънка от днешния соцреваншизъм. Другарите и другарките са готови да извадят от своя гардероб скелета на бродещия из Европа призрак на псевдореволюцията, но без да тревожат стопанина на Кремъл. По този показател, разбира се, се родеят със своя конкурент Борисов. Вместо да се опитват да му отнемат власта като застанат на по-европейски позиции от него, колкото и позата да не им\му отива, те правят точно обратното. Наредено им е да мобилизират целия ревашнистки антиевропейски ресурс в похода си към власта. Стават все по-мракобесни, но не и по темата за руското мракобесие, заклеймявано от първите оциалисти в България.

Защото са социалисти ли? Нищо подобно. Не и по еврепейските мерки. Готови са да бъдат анатемосани от европейските социалисти и в това отношение също не са новатори в исторически план. Болшевизираният български социализъм от 1919 г. насам също е бил антиевропейски. Нищо ново.

Ето защо единствената стара партийна традция, към която БСП не желае да се връща, е тъкмо съпротивата срещу “грубото политическо суеверие” , каквото наистина е русофилството. Това суеверие им е нужно на българските т.н. социалисти като “въздуха и слънцето за всяка живо същество”, както се подмазваха в НРБ по повод дружбата със СССР. Формулата им е : комунистически реваншизъм плюс популизъм и русофилизъм в името на победата. Това трябва да бъде ясно и на европейското “социалистическо семейство”, което се чуди вече на глас какво става в БСП.

Освен всичко, отдалечавайки се от проевропейските избиратели, БСП показват, че се отказават да се борят с популистите от ГЕРБ за неговата градска прозападна аудитория. Залагат на твърдия си реваншистки електорат и на “меката сила” на руското влияние, отмъквайки едновременно с това от управляващата конкуренция русофилския му избирател. В БСП, като е известно, масово си харесват своя Бойко и тайно се тюхкат, че са го изпуснали като техен кадър, но това не значи, че не биха го похарчили, за да седнат на мястото му.

И още един детайл: в интервюто си за БНТ в края на миналата седмица политически превъзбуденият отново шеф на “Атака” Волен Сидеров изтърси нещо нечувано досега от масовата (му) публика. Каза, че Русия е създадена от българи и по тази причина трябва да я пазим. Явно юмручният удар, който демонстративно му нанесе на 30 октомври 2015 г. друг виден путинист му е докарал не само временното смирение, но и трайно мозъчно сътресение, при което са му се разместили приоритетите. Сидеров продължава да обича безрезервно Русия, но вече по бащински ( нали самият той стана баща), а не с онази синовна преданост, с която се раздаваше по концертите на Йосиф Кобзон и при откриването на предизборната си кампания за европейските избори насред  Москва.

Нещо повече, не друг, а телевизия “Алфа” на Сидеров излъчи невиждано за путинофилския профил на този пропаганден канал филмово творение: показа английския филм “Четвъртата власт”, в който пряко, без заобикалки, се отправят обвинения към Путин като организатор на атентатите в Москва ( и не само там), провокирали т.н. втора война в Чечня, която Путин оглави като новоназначен от Елцин премиер и доведе до победен край като президент върху руините на смазаната с безмилостни бомбардировки чеченска столица Грозни.

Вижда се от тези два примера, че на Сидеров му отреждат в руския сценарий нова роля: на дистанциран от явното покорство пред Кремъл български родолюбец, който трябва да проникне и в следващия парламент като руска патерица, но вече в ролята на един пробългарин, а не като политика, който беше заложил в преидзбораната си програма 5 точки, всяка от които се фокусираше върху обслужване на руските интереси.

Ами новите политически проекти, като този на Слави Трифонов и на Божидар Димитров? Общото между тях е пълното отсъствие на “интерес” към темата за марша на руската пета колона у нас. Единият е голям бунтар и опозиционер, а другият  е голям патриотар и визионер, но и на двамата големци не им трепва под лъжичката от факта, че България- вече и според прогледналите западни медии и политици- е най-зависимата от Кремъл държава в ЕС. Ха сега познайте в чия полза ще работят подкрепящо “новите поректанти” на светлото бъдеще!

Битката за умовете и бюлетините на русофилските избиратели е нер(а)вна, но и (не)справедлива. Защото БСП ще я спечели, стига да слезне до нивото на “Атака”, която я беше задминала по този показател по едно време, когато Решетников посочваше Сидеров и последователите му за най-истинските приятели на Русия. БСП си взе бележка. По всички личи, че не се гнуси да налапа своя дял от тази руска погача, минирана с антибългарски последици. Дялкат й патерици, свирнаха й от Москва, и тя взе “курс на въоръжена борба”.

Провокацията по въпроса за т.н. народен съд и за “справедливия” Ньойски договор е само прокламацията за обявяването на война, мобилизацията за която е започнала отдавна. Всеки военен ще ви каже, че започне ли веднъж мобилизация, вече няма връщане назад- тя има по-голямо значение за избухването на войната от самата прокламация. Питайте генерала от резерва Румен Радев.

22 мнения за “Позитан за бой се стяга”

 1. Лично за мен – много стряскаща публикация на ИВО. Но както винаги олицетворяваща Истината, само Истината, неоспоримата Истина.
  Лично за мен е и горчива тази Истина, защото цялата ми душа стене от болка виждайки как пропада моята Татковина!
  Имах(ме) толкова светли надежди!…
  А животът ми мина само със стискане на зъби и очакване…, че след следващите “избори” нещо ще започне да се променя малко от малко поне.
  Бях страхотен оптимист за нашата прекрасна България, но… май е било напразно!
  Въпреки всичко обаче, надеждата умира последна, нали?
  Все още не всичко е загубено. Но хората като нас имат нужда от водачи предани на европейската идея и обичащи Отечеството ни както нашите деди положили костите си по фронтовете и планините за да я има България.
  Пълна лустрация, декомунизация и неподкупна съдебна система. Това е спасението!

 2. “Баламите отдавна измряха”
  Реплика от соцсериала “Ние сме на всеки км”, някъде към 1969г.
  “В България има 80% дебили”
  ива христава
  “70% от българите харесват пут.ин, 84% смятат раззия за приятелска страна”.
  Социологически ппроучвания

  Стъпвайки върху горното виждаме каква деградация е претърпяла народопсихологията ни. За това и анализът и изводите на Иво са перфектни.
  Сега, по инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. Нямах нерви да доизгледам предаването на Милен Цветков!Откъде изкопаха този,та той е по-зле и от Пикаещия във фонтани

 4. Частните военни компании в Русия – легализиран инструмент за тероризма на Кремъл

  Всички паравоенни структури са под контрола на КГБ-ФСБ и се използват както в горещи точки на постсъветското пространство, и зад граница

  http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/chastnite-voenni-kompanii-v-rusiya-legaliziran-instrument-za-terorizma-na-kremal

  “…Едни от първите опити бяха измененията в руския закон „За оръжията“ (2008 г.).
  С тях се предоставяше правото на задграничните охранителни структури на корпорациите „Транснефт“, „ЛУКОЙЛ“ и „Газпром“ да използват бойни оръжия за гарантиране сигурността на обектите им.

  Под прикритието на нововъведения, бяха създадени първите въоръжени групи в чужбина.
  резервистите могат да преминават професионална подготовка (ПОДОБНИ ПАРАВОЕННИ ДОБРОВОЛЦИ СЕ ГОТВИ ДА СЪЗДАДЕ У НАС И РУСКИЯТ НАЕМНИК КАРАКАЧАНОВ) в „специални професионални учреждения”, каквито в настоящия момент могат да бъдат и руските ЧВК (частни военни компании), тъй като те имат право на обучение и подготовка на специалисти…

  … Путин нарича системата на частните военни компании в Русия, „ИНСТРУМЕНТ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ БЕЗ ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА ДЪРЖАВАТА”. Е, това е най-точното определение за дейността на руските ЧВК.

 5. Уважаеми господин Инджев, по повод на едно мое участие, коментар при Фактор.бг, в рубриката (двойните кавички са от мен)–„„Благодарни“ на освободителката“ от Горан Благоев, получих един съвет, от който се възползвам, като се обръщам към Вас (моля вижте приложеното по–доло). Ако трябва да избираме подходящи за нещо хора, според мен те трябва да бъдат подбирано при строги критерии, обосновани на това да са показали с действията си висок професионализъм, който по политическа линия допълнително трябва да бъде подплатен с абсолютна честност и неподкупност в ориентацията си. Моето мнение е, че изборът ми във Ваше лице отговаря на изискванията така, че да не избираме повече „късата клечка“!

  Приложение–
  Борис(13.02.2018 16:25)
  Отговорете270

  Няма съмнение, съществува разединение между нас българите по ред причини, преди всичко поради постоянното вмешателство и влияние на Русия. Водените войни на наша територия са представени като „братски освобождения“, но са имали друга съвсем различна цел– овладяването на проливите. Тълкувайки пристрастно събитията, от погледът на националните ни интереси, Дори от оскъдният исторически материал, който е могъл да бъде опазен от конфискация, изобличава скритите руски помисли и показва истинската руска цел, която не е била никакво „освобождение“. Поради това окупационно са иззети историческите ни архиви, Въпреки това, са на лице и приведени достатъчно факти останали незабелязани от историческите прочиствачи. Въз основа на тях имаме основание да твърдим , че Русия не заслужава до такава степен нашата благодарност за тези мними освобождения. Всички онези многобройни руски паметници, наименования на улици, области институции, фондации…са били плод на внедрени български слуги, руската пета колона. Като израз на остро вмешателство, са били отстранявани всички политици които отстояват само българските позиции, при това дори и физически. Поради тези користни цели, загубихме националното си достойнство, както и многократно понасяме значителни финансови загуби. Наистина по повод честването на 3ти Март трябва да се обединим и организираме по Интернет едно друго честване, различно от това на радевците, което може да бъде свързано с подвизите на българския генерал Колев и неговите войни. На него можем да привлечем като оратори и изпълнители всички тези достойни българи, които и сега пишат и говорят относно преиначаванията. Като организационно ядро, по мое мнение, могат при съответното им желание, да бъдат привлечени за това господата Илиян Василев, Иво Инджев и ред други, които вече ДОКАЗАНО поставят тези истини на всеослушание. Така предполагам няма за пореден път да бъдем излъгани!

  помнещ
  помнещ(13.02.2018 19:44)
  160

  Напълно се съгласявам с вас. И аз съм си мислил за Иво Инджев, за Илиян Василев не бях се сетил но напълно одобрявам. От разните Радановци и Христо Ивановци не можем да очакваме нищо подобно. Аз съм възрастен и не работя във фейсбук но вие младите може да се свържете с Инджев и Илиев и да им лансирате тази идея. Трябва да се бойкотира честването на русофилите с пРезидента и руския патриарх. Истинският наш национален празник е 22 Септември. Искам да ви дам един пример със Сърбия. Тя е получила автономия и независимост в резултат на руско-турски войни и за да няма нищо руско в националния им празник избират датата на приемане на сръбската конституция. Така че датата на нашата независимост е много удачна за национален празник както е в почти всички държави защото тя е чисто българско начинание и достижение без намеса на чужди държави. А впрочем и датата на Съединението също е много подходяща.

 6. Преди малко Боко мутрата по бТВ каза ,че в България наистина е имало фашизъм, и фашагите са избивали партизаните.
  Което потвърждава ,че между него и Нинова няма разлика. Няма!
  И двамата казват ,че фашагите избивали антифашистките партизани, и следователно са си заслужили Народният им съд!
  Няма какво повече да добавим, при такъв симбиоз между днешните представителите на народната милиция и на народната власт. Направо си е е чист мутронационалсоциализъм.
  А иначе отхвърлянето Истанбулската конвенция от Нинова и БСП е чист акт на фашизъм, и няма защо Ниновна шизофренно да го клейми и търси преди 1944г.. Тя ,сега , в момента ,начело на антифашистката БСП, провежда изцяло фашистка политика спрямо непълноценните полове и непълноценните джендъри.
  Но партията винаги е права,…. дори когато прави фашистки греши…
  И не виждам какво е общото между Балканските войни , Ньойският диктат и Народният им съд?!?
  Което завинаги потвърждава ,че комуниста никога няма да стане социалист , а най-много да националсоциалистически фашист!

 7. Чудовищното Зверство “Комунистическа Разправа (прикрито като “народен” и “съд”)
  !!!!
  http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/-chudovishtnoto-zverstvo-naroden-sad-37721
  http://frontalno.com/чудовищното-зверство-народен-съд/
  В Нюрнберг, германците нацисти, чиято експанзия причини смъртта на милиони, включително в концлагери, които бяха екзекутирани след потвърдена съдебна присъда, единствено чрез обесване, са само десетина. В България – те са хиляди от т.нар.”съд” – една Комунистическа Разправа, а а общо ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЛИКВИДИРАНИ, СТОТИЦИ ХИЛЯДИ в лагери и със затрит живот и биография, ако не повече от МИЛИОН, общо от септември 1944-а следващите години и десетилетия.

  А пък братята Молдовци, май и те правят крачки напред от нас!:

  Правителството на Молдова, нещо като на Боко кабинета де, ВЪВЕЖДА ГЛОБИ, ако медии разпространяват руска пропаганда. Ами то у нас почти всичките медии слугуват на руската пропаганда, пряко или косвено.
  http://www.balkaninsight.com/en/article/moldova-introduces-penalties-on-russian-propaganda–02-13-2018?sthash.DWqqhXVG.mjjo

  Председателят на молдовския парламент официално и пряко обвинява Русия, да братската освободителка на целите Балкани, че се била нещо мешала във вътрешните работи на страната:
  https://www.rferl.org/a/moldova-russia-election-meddling-dodon-candu/29031766.html

 8. На малката и мизерничка българска сцена днес виждаме на пръв поглед две уж национални трупи. Бойковата трупа играе водевили, а другата на Корнелия с другарите и другарките й изпълнява сценки на ужасите. Между тях от време на време се поява обслужващият персонал от слуги и пазванти. Те са от редиците на разни патриоти,депесари и набедени евроатлантици.
  А публиката долу в тъмния салон? Някои напускат представлението.Други дремят или спят,а на предните редове са клакьорите-роднини или бизнес партньори.
  Всяко представление все някога има край. Суфльорът и музиката млъкват.Режисьорът дава знак и завесите падат.
  Комедията свършва и спящите в залата се събуждат.

 9. “”Простотиите””на БСП наливат вода в мелницата на ГЕРБ и увеличават европейските звезди в ореола на пожарникаря-слънце.Когото,честно,вече не издържам да слушам и гледам, и30 секунди на екран.

 10. Мисля, че има малка грешка за обявената война от Царство България на САЩ и Великобритания. Още същата година (1941) това е направено, а не две години по-късно и то в отговор на обявената от страна на Великобритания такава война на България.

 11. Към Тодор Тодоров
  Си, дори за първите 80% на ива христава ги смятам за занижени. За повече и то И в планетарен мащаб Наполеон Хилл.
  Естествено, ако нож опре в кокала, референдум за или против НАТО и ЕС, мисля и дано не греша, че и в двата случая, особено за Североатлантическият пакт ще минат с “малко и завинаги” но с вазелин.

 12. БОРИС
  Не така.Така го играе само ДС.Оплюването на десницата не е добър знак.И аз искам на МОЧА да сме хиляди ,но идват по стотина човека. Мен това не ме отказва.Участвувам в протести всякакви ,стига да съм вътрешно убедена.Ще участвувам и в Луков марш.Заради героя Луков, когого добре знам от роднините си.а не заради някакви националистически лидери-организатори.Не ме интересуват те.

 13. И позицията на ДСБ по изцепката на комунягите.
  “ДСБ: БСП възхвалява комунизма, ГЕРБ мълчи за Червената армия”
  http://clubz.bg/node/64207

 14. към Georgi Nikolov:

  Миналата година Алфа Рисърч оповести, че подкрепящите Русия българи са под 4%. Това ми се се струва по-реално, въпреки че самата агенция е силно червена.

 15. До Тодор Тодоров, цитираните от мен данни-70% от българите харесват пут.ин са продукт на международно социологическо проучване. За сравнение в Румъния-47%. Колкото до 84% смятащи раззия за приятелска страна не знам коя е точно агенцията но ББС е приела числото за меродавно и го е коментирала в своя емисия.
  Има едни 4%-непредставителни, само че за руснаци които “харесват България”. Това изследване е на база телефонно допитване след едно телешоу в което се коментирали руско-българските отновения.
  Да прибавя и моята “социология”. Половината от моите близки които винаги гласуват за нашето дясно, ако мога така да се изразя, не дават и дума да се издума срещу матушката.
  Това е положението.

 16. Да, напълно справедливо е казано-комунистическия реваншизъм се засилва и става дори още по-мръснишки и нагъл.Както всеки разумен човек знае, мърсотията и наглостта са основни съставни на всяко комунистическо нечовешко същество.Но както много пъти става, след дадена констатация не следва резонния въпрос:ЗАЩО СЕ ЗАСИЛВА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕВАНШИЗЪМ в България, не може да няма причини…
  Въпросът е напълно логичен, а отговора е напълно категоричен:ЗАЩОТО КОМУНИСТИТЕ НАПЪЛНО ОБСЕБИХА ДЪРЖАВАТА и практически няма област в живота, който да не се дирижира от комунистите. Засега доминацията е безвъзвратна
  Това се доказва с всеки факт, който се появява. Главната победа на комунистите е победата на президентските избори и спечелването им от комунистическия тил, който без съмнение е препоръчан от Русия.По този начин комунистите получиха силен тласък и самочувствие, защото доказаха пред всички че могат да правят каквото поискат, дори за държавен глава да изберата напълно незаконно човек, който хем не е бил политик, хем ПО ЗАКОН НЯМА ПРАВО НА ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ.Така комунистите съвсем оправдано се чувстват по-могъщи и това го показват именно чрез своя комунистически реваншизъм.Този реваншизъм има стойност на балгодарност към Русия, защото тя се радава винаги,когато комунистите побеждават по даден параграф.Логиката е елементарна-печелят комунистите, печели и Русия. Знаейки че Русия е доволна от тях, комунистите засилват Про-руската и Про-комунистическия си реваншизъм.Нужни ли са доказателства за този факт? Ами нужни са,как да не са нужни. И понеже държавата ни е комунистическа, двамата най-високопоставени държавници( които са комунисти), назначават за дипломат в Русия абсолютен комунист, който няма начин да не е свързан с ДС или КГБ , последния няма как да го е “прескочил” по време на пребиваването си в Русия.
  По този начин Българската комунистическа държава демонстрира пълна лоялност пред Руската държава и засега не съществува друга алтернатива от досегашната. Но в този случай българските комунисти в лицето на Министър-председателя Бойко Борисов открито показват на европейските институции какво е отношението на държавата ни към Русия точно когато България ще председателства Европейския Съвет. Нещата са изпипани несъмнено добре.
  Повдигнатия въпрос от Г-Инджев за президента Жельо Желев има исторически и лакмусов смисъл.Той беше назначен от комунистите и всички отговорни служители, включително и тези от сигурността и разузнаването бяха комунисти. Такъв несъмнено бе и Г- Аапарухов. Точно той гарантира на руснаците и българските комунисти, че архивите ще бъдат засекретени и най-разобличаващите изнесени в Русия.По принцип в тези служби не е допуснат да работи НИТО ЕДИН АНТИКОМУНИСТ.Несъмненонхова беше изключително хитра игра на комунистите-да назначат “антикомунист” за президент, а той да служи на техните интереси.
  Както съм казвал много пъти още кратко след откриването на този форум, Жельо Желев не се оформи като истински антикомунист, което бе основна предпоставка за декомунизирането на държавата, затова тя и сега сине комунистическа.Той като държавник-антикомунист не се прояви инс нищо не засегна интересите на комунистическата смрад в България.

 17. Как гледате на идеята ул. Позитано да се преименува на ул. Никола Гешев? Ако не цялата, то поне в частта ѝ от Съдебна палата, до бул. Христо Ботев. В смисъл ако ще се гаврим с паметта на хората поне интелигентно да го направим. ГЕРБ знаем е милиционерска партия и няма да откажат подобна чест на един от техните. Не за друго но в Люлин все още има улица наименована на една терористка.

 18. Неволна грешка,която може да се счете и като друга дума,която дава друг смисъл на цялата фраза,който също е адекватен. Става въпрос за “комунистически тил”, а всъщност искал съм да кажа “ комунистически тим”. Моля за извинение!

 19. Боркс, кои стенвие дето ще избирате “подходящи хора”. Не казваш за какво подходящи, пък и малко така по детски звучи това .Вече всичко е избрано и всички са избрани, карай на избиранията-Русия е в България!

 20. Яворе, дололкото е известно Никола Гешев не би трябвало да е обект за подигравка ма паметта му, та дори най-интелигентна да е. Не уточнявате кой дава тази идея и ка кого. Унизително е да се сравнява една терористка с ддин образцов държавен служител от Държавайа сигурност. Лошото е че комунистическите терористи като Якова са били доста и много пътинса се изплъзвали невредими, някои пък са били третирани с компромиси.Много по-добра идея е цяла улица да бъде назована на негово име. Такива като него са пример на защитаване на държавята от държавния тероризъм на Съветския Суюз в частност, кякто и на мирния тероризъм на днешна Русия

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.