Бавария благодарила на атакиста Тодоров, че иска от нея да инвестира в поверената му Област – София ( смях в залата, в съдебната също)

Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се обяви срещу приемането на България в Шенгенската зона, съобщи БНР, цитирайки какво е казал партньорът на канцлера Меркел от Християнсоциалния съюз пред в. “Ди Велт” .”Все още е опасно да приемем България заради високото ниво на корупция и големите й проблеми с организираната престъпност”, пояснил той.

Тази твърда баварска позиция контрастира силно с демонстрацията на подкрепа за ГЕРБ по линия на Християнсоциалния съюз, с която от управляващата партия у нас не веднъж са се хвалили. Но, както се вижда по-долу, има кой да развива отношенията с баварците и това е съуправляващата с ГЕРБ “Атака”. Няма атакистите да оставят в беда своите партньори от властта!

Не друг а “известният с циничния си език” Илиан Тодоров от “Атака” ( изразът е на предаването “Господари на ефира”, когото в други публикации различни сайтове наричат още антисемит, хомофоб, терорист, щурмовак и т.н .), не само щял да привлича инвестиции от Бавария, но и бил получил благодарности, че ги е пожелал.

Опитвам се да си представя на какво ми прилича това самохвалство и си спомням за издънката на Вежди Рашидов, който уж изпратил на Лувъра свои произведения по молба на французите, но от любезното писмо от името на музея научихме, че в Лувъра са получили щедрото дарение, изпратено по инициатива на автора, но няма как да изложат творбите, които не са поръчвали, тъй като нямат практика да удовлетворяват подобни молби.

Ето как един сайт от Област-София интерпретира любезния баварски отговор на поканата на Тодоров баварците да си вложат парите в поверената му област:

Правителството на Бавария прие с благодарност инициативата на Областния управител Илиан Тодоров за партньорство със Софийска област

В писмо до областния управител Илиан Тодоров,  Хорст Зеехофер – министър, отговарящ за регионалните въпроси в правителството на Бавария, заявява, че ще предложи на правителството партньорските отношения да продължат и да се развиват на високо ниво.

Инициативата за партньорство е част от политиката на Областния управител на  Софийска област за създаване на контакти с различни страни. На фона на засиления инвеститорски интерес от страна на Бавария към страната ни, Областния управител на  Софийска област ще работи за насърчаване на немските инвестиции в областта.

Областния управител на  Софийска област  чрез инициативата за партньорството ще се стреми да насърчава и развива двустранните отношения с Бавария в областта на икономиката и младежката политика, като част от добрите взаимоотношения между правителствата на България и Германия”. http://samokovest.com/правителството-на-бавария-прие-с-благ/Unknownimages

 

 

Припомням, че Тодоров , който се разхождаше демонстративно с яке с надпис РОССИЯ по време на атакистките безчинства на ул. “Раковски” в София в края на октомври 2015 г.,( за които неговите съратници в тази дейност Сидеров и Чукалов бяха осъдени и се признаха за виновни) обеща най-напред да “размрази отношенията с Русия”. Бил поел ангажимент за това в качеството на губернатор. https://ivo.bg/2018/01/16/софия-домакинства-на-европа-а-софийск/

За онези, които не са проследили резултата от “размразяването” на отношенията с Русия по инициатива на Тодоров, ето какъв е бил ефектът: по линия на усилията на Тодоров за Русия са заминали представители на две фирми, които били заведени на пазара в Москва да видят какво се продава там.

Щеше да е смешно, ако не беше трагикомично – както всичко, което този виден атакист е извършил досега в публичното пространство още преди да стане по волята на премиера Борисов управляващ държавните дела в най-голямата област в България, без е управлявал преди нищо друго, освен неуправляемата си агресия при нахлуванията в редакации на медии, в НАТФИЗ, по време на т.н. граждански арести на антиправителствени демонстранти през 2013 и при скандала в автобуса на Варненското летище, където е бил сред участниците във физическата разправа с един младеж, възмутен от скандала, причинен от Сидеров и компания в самолета с една френска дипломатка.

За бегло споменатите по-горе “подвизи” Тодоров, въпреки нулевия си административен опит, беше награден да се разпорежда в Област – София и в това качество се почувства толкова важен, че заведе дело срещу пишещия тези редове за обида и клевета ( срещу длъжностно лице) във връзка с публикувани половин година по-рано статии. Претенцията му е да получи от един журналист на свободна практика  60 000 лева, т.е. приблизително еквивалента на три годишни свои заплати като висш държавен чиновник.

Само си представете как си представя справедливостта и личното удовлетворяване на наранената гордост гордият с атакистките си изстъпления Тодоров: иска да си удвои заплатата за три години напред за сметка на един журналист, когото се надява по този начин не просто да застави да млъкне, но направо да го “погребе” с един финансов удар.

Самото дело се препъна на 7 февруари по вина на неговата атакуваща защита, която пропусна да предостави пълен комплект от изисканите от съда документи. Вторият кръг на замисленото от Тодоров съдебно аутодафе срещу моя милост е на 28 февруари в Софийския районен съд.

4 мнения за “Бавария благодарила на атакиста Тодоров, че иска от нея да инвестира в поверената му Област – София ( смях в залата, в съдебната също)”

 1. Все повече се убеждавам, че нещото именуващо се илиян тодоров трябва да се лекува. По спешност!Надявам се съдебният състав на 28-ми да стигне в решението си до същата очевадност.
  Колкото до онзи, който му е поверил високоотговорния пост на Областен Управител – от него би трябвало да се търси съдебна отговорност за нанесени щети /и пропуснати ползи/ на държавата и обществото, поради злоупотреба със служебно положение или в най-лекия вариант – поради небрежност.
  /Не/Очаквам цацаратурата да се самосезира.

 2. Е това вече е наистина нетърпимо.Такава подигравка с българите не е имало от първите години на комунизма,когато неграмотниците са ставали директори в предприятия и управители на населени области.Същите насилници,неграмотници,первезни личности ,назначени от чужда държава са съсипвали българските области.
  Какво знае тоя профан Илиян Тодоров за управление.Какъв ценз има .Какво е ръководил.Може би куческата колиба на кучетата за борби.
  Хайде да падат от власт и да се махат,че не мога да ги гледам.Предпочитам правоверните комунисти пред тази измет.

 3. Назначаването на тоя путлеристки “губернатор” от винету е само поредното потвърждение за калинковата му “селекция”…………той ДРУГА няма ,никога не е имал…… и няма и да ИМА!
  Няма как един отделно взет “губернатор”, пък бил той и от “коалиционната” му рублопатичната “Атака”, да се различава дори и малко от назначилият го калинков “вождь”.
  И нито винету , нито софийският му “губернатор” могат да осъзнаят защо няма достатъчно баварски, германски и западни инвестиции в бандитустана НРБ! И докато винету си прави “порционни” коалиции, за да усвоява еврофондовете и обществените поръчки, няма да дойдат никакви инвеститори. САМО с някакви си безсмислени фасадни посещения и покани към Бавария, инвестиции НИКОГА няма да дойдат. Нито ще има Шенген, еврозоната и участие в първата европейска “скорост”! – НЕ! С бюрокраДцияТА и “губернаторите” от времето на соца НЯМА как да стане!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.