БНТ ( отново) стана проводник на хибридните лъжи за Левски на руската пропаганда

По държавния телевизионен канал БНТ днес изтече поредната лъжа, чиято цел е да припише на Н.Игнатиев и Русия несъществуваща заслуга за почитането на Левски.

Това е нахално твърдение, плод на невежество ( в “най-добрия случай”) или на хибридна руска атака, чиято цел е Игнатиев, еврофоб и българомразец, да бъде обявен по московска заръка за “баща на българската нация”.

Коментатор в ivo.bg, отбелязва:

Тази вечер, след тържественото отбелязване на 145- годишнина от смъртта на Апостола, по БНТ излъчиха кратък “документален” филм по сценарий на Ивайло Манев за Васил Левски и паметника му с претенция да разкаже историята за построяването на паметника.
Но още от самото начало разказът започна с хибридна лъжа, преписана от…. Уикипедия, дето всеки може да си напише и редактира каквото си иска:
“Решението за издигане на монумент на Левски е взето на 6 август 1878 г. ПО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ГРАФ ИГНАТИЕВ (!?)от току-що съставения Софийски градски общински съвет. Така първият софийският градски общински съвет в освободения град, ПО ИСКАНЕ НА ПЪРВИЯ СОФИЙСКИ КМЕТ ДИМИТЪР ХАДЖИКОЦЕВ, взема решение да бъде издигнат паметник на Апостола на българската свобода Васил Левски.”
Обаче, в книгата „Паметниците на София” с автор Н. Ганев.публикувана през далечната 1939 г. пише друго:
“…Почти непосредствено след Освобождението, а именно през лятото на 1878 г., Софийският градски общински съвет, при кмет Димитър X. Коцев, взел решение да бъде издигнат паметник (първия в новоосвободеното княжество) на великия апостол на българската свобода Васил Левски. Вследствие на това, на 6 август той изпратил окръжно писмо до всички градски общини в Софийската губерния, с което, като им съобщавал, че е взел решение да се издигне паметник на свещенодякона Левски в София, ги умолявал да съберат волни помощи от гражданите за великото дело”

http://stara-sofia.blogspot.bg/2012/02/blog-post_20.html

Не случайно на откриването на паметника не е присъствал нито един “официален” руснак. Защо ли? :)
“…В неделя сутринта, 22 октом. 1895 г., след божествената служба, в църква „Св. Крал” се отслужи панихида за успокоение душата на дякона Игнатия — Левски, след което процесията тръгна от съборния площад към паметника по улиците: Дондуков, Търговска, Александровския площад, Цариградска и бул. Фердинанд по следния ред: музиката, сподвижниците на Левски със знамето, ученици, роднините на Левски, министрите, народните представители, столичното кметство, окръжни комисии и кметства от провинцията с венците, г-да офицерите от гарнизона, висшите чиновници, професорите, учителите, опълченското д-во „Левски”, Инженерното д-во, д-во „Юнак”, д-во „Сокол”, д-во „Чех”, Хърватската задруга, Немското благотворително д-во, Италиянското д-во, Швейцарското д-во, еснафите и гражданите. “

31 мнения за “БНТ ( отново) стана проводник на хибридните лъжи за Левски на руската пропаганда”

 1. Гьобелс-ци да искаш сред хибридните петоколонци. Само дето са се усъвършенствали. Непрекъснато варират в детайлите на основната опорна точка-без Раззия сме заникъде.
  Сега, по инициативата на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. Доколкото имам право (както всеки обикновен член на Wikipedia), премахнах въпросният уголемен цитат.
  Написах и обосновката.
  Ако някой безродник не се намеси, то вече няма да има такава информация, поне във Wikipedia
  Уви, в съзнанието на ‘соц’ поколението, няма как да бръкна и да променя нещата.
  За сметка на това, не спирам да разказвам истинската история за обесването на Апостола на роднини, приятели и случайни хора, когато стане дума за това.

 3. Гр.Игнатиев > …”Безспорно е, че ЩАСТЛИВИЯТ ИЗХОД от Софийската афера се дължи на умереността на Великия везир, който този път изглежда Е ПОСЛЕДВАЛ НАШИТЕ СЪВЕТИ.”

  ЩАСТЛИВИЯТ ИЗХОД за графа е, че Левски е обесен !!!!! – без коментар!

 4. Чудесни публикации за пробуждане!
  По необходимата тема за и около ЛЕВСКИ!

  Само междувременно, нашият приятел Джон МакКейн е с рак на мозъка като заболяване вече. Да де, от една-две години му го откриха, но сега е вече сериозно.
  И казва на приятелите “Never Give Up!”. Да де, казва го на този език, а не на оня, който е още популярен у нас.
  Стискаме му палци!
  И не се предаваме!
  http://time.com/5165665/john-mccain-munich-security-conference/

 5. Може ли нормална нация да кръщава улици с имената на убийците на националните си герои или национални храмове с имената на мюсюлмани – Ал Невски е мюсюлманин! Ако мюсюлманина Невски не бе спрял шведската окупация на руските земи, може би сега тази страна и народа и щяха да са нормални.

 6. Добре е да се знае истината и само истината по всеки исторически въпрос на всяка държава,но това трябва да става по критериите на този период,,през който се е случило дадено събитие или акт.Да се говори за Васил Левски на фона на “хибридната война” е неадекватно,независимо дали днес някой изопачава истината или не я казва напълно.
  Понеже наивността у “българчето” е убийствена и необяснима от психологична гледна точка,аз винаги се придържам към постиженията в историята и публицистиката,впрочем и в политологията.
  Скоро не бях пропомнял научния подход в тези области ,наречен “течна дружба”. Тази “дружба” е приложима и в случая с казуса “левски”.Нарочно пиша с малка дума името на Васил Левски,за да се избегнат ненужни емоции.
  Политиката на Руската империя е била винаги ИМПЕРСКА,каквато е била и на всяка империя,то затова империите водят имперска политика,в противен случай що за империя би била една империя ако не води имперска политика.В посочения казус,касаещ българите и България,Русия се придържа точно към такава политика.Дали дипломата Игнатиев е бил граф или не,това няма никакво знчение,но той успешно е провеждал имперската политика на своята държава,в противен случай ТЯ-държавата ще го отзове. Целите на всеки имперски казус са обикновено трайни и упорити.Това се доказва в сравнение с политиката на следващата държава на руснаците,наречена Съветски Съюз-там нещата са явни,демонстративни и ужасяващи,но това е друга тема.Днешната ,трета държава на руснаците се казва Руска Федерация.Политиката и на тази държава е същата,спор по този въпрос е излишен. Докато при първите “два случая”,на първите две държави на руснаците проводниците на имперските им цели са ограничен брой българи,то при третата им държава,проводник на интересите на руснаците(Русия) е цялата държава на българите,наречена Република България.Има само ограничен брой българи,които са прозрели тези факти,но те не могат да променят ТЕЧЕНИЕТО.
  Извод-засега ТЕЧНАТА ДРУЖБА Е ВЕЧНА.

  Алтернатива на извода няма,такава алтернатива няма и на научния метод,посочен по-горе.
  Спасение-НИКАКВО!
  Така че казуса “левски” е само една халка от синждира на агресията на Русия.

 7. Тази Съветска окупация по Нашите земи трябва да спре,веднъж завинаги,нашите блюдолизци-управници не разбраха ли ,че комисионните на Рассия са Нож с две Остриета,обезкостяват нашия облик на българин,патриот,НАЦИОНАЛИЗЪМ.

 8. @”Антикомунист”

  Не приемам святото име на Апостола на българската свобода, Васил Левски, да се пише с малка буква и да се принизява до някакъв “казус”, един от многото казуси!
  А и не е вярно, че няма спасение. Спасение ИМА! Защото няма вечно зло. Напротив! Злото е най-нестабилната, поради вътрешни напрежения, конструкция, която рухва изведнъж (СССР), изчезва, както ще изчезне и Империята на злото. Скоро!

 9. А защо Българската Църква се срами да канонизира Дякона за Светец ??
  Или От Масква не разрешают ??
  Другия Български Светец, Дядо Влайчо също е пренебрегнат!? Нима може да има по-достойни от тях?

  В Божията Църква няма място за гордост и пренебрежение или пък за чуждопоклонничество!!! Засрамете се “отчета”.

 10. @”Антикомунист
  Политиката на съветската империя е също империалистическа и следва политиката на руската империя. Доказателство е например политиката по отношение на България и Балканите в навечерието на ВСВ. Поканен да встъпи в Тройния съюз, СССР поставя условията да сключи договор с България, който да му предостави военни бази в Бургас и Варна, както и да получи контрол върху Босфора, било чрез дългосрочен наем, било чрез специален статут за себе си.
  Целта на Соболевата акция е била да се окаже натиск върху царя за сключването на подобен договор, срещу запазване на политическото устройство в страната (царство).
  Неведнъж съм посочвал, че подобни искания са отправени към Финландия, Полша, Прибалтийските държави и България. Ние, Финландия и Полша отклоняваме искането, а Прибалтика приемат.

 11. “АНТИКОМУНИСТ”, няма значение с какво име е известен Васил Кунчев сред българите , през последните 150 години.
  Ако искаш и ТИ можеш да се наречеш “апостол на свободата” или пък “Левски”, като НЕГО!
  – Никой няма да те спре, НАЛИ!
  Ето и сега си се изтипосал пак , като “АНТИКОМУНИСТ”, въпреки че ,тук, всички коментатори в личният блог на г-н Инджев са СЪЩО АНТИкомунисти, и сигурно има и много по-големи АНТИкомунисти от ТЕБ, но…. но въпреки това никой ДРУГ ,освен ТЕБ, не изполва “името” АНТИкомунист при писането на коментарите си!
  И както виждаш никой не ти пречи да го използваш! “АНТИкомунисте”!

 12. @Антикомунист/awacs

  Теб защо след тoчно 6-месечно отсъствие от блога те активираха пак? Да не би да се задават предсрочни парламентарни избори?!?!

 13. Антикомунист, само ще отбележа, че от империя до империя има огромна разлика, например виж наследството на Римската империя или наследството на Британската империя и го съпостави с това на русняшката империя.
  А в момента чета спомените на Султана Р.Петрова и се чудя дали някой комунистин като змията Баева или “професорът” божидар димитров знаят какво пише вътре?

 14. Колега, а Вие прочетохте ли техническия условен приом, който въвеждам за избягване на ненужни емоции към личността на Левски . Като този , условно наречн казус няма втори и не съществуват предпоставки че някога ще има . Той дори може да се оприличи като световен казус. Не си спомням друг път да съм влизал в диспут с Вас, но ще припомня един от моте подходи. Когато става въпрос за сериозни и изключително сериозни въпроси, аз стриктно се придържам към същността на блога и ползвам неоспоримите му достижения. За пореден път ще ползвам уникалната фотография на Паметника на Съветския Альош в София. Ако Вие знаете за неговото съществуване, вероятно знаете какво символизира . Той и неговите 84 братя символизират чужда агресия и окупация на нашата държава и народ. Альошите са построени от държавата и до днес тя се грижи за тях, сиреч , Република България продължава БЕЗУСЛОВНО традицията на НРБ към уважение на последната окупация на нашата Държава и Народ. Нарочно ги пиша с главни букви, за да се засилят емоциите към Альошите и по този начин да се стигне до истината.Умолявам Ви самостоятелно да направите сравнение : как е възможно ЕДНА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА И ЕДИН НОРМАЛЕН НАРОД , да издигат в култ два напълно изключващи се КАЗУСА. Казуса “левски( Левск)” е символ на БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА,a казуса “съветската окупация” е символ на БЪЛГАРСКАТА НЕСВОБОДА. Елементарната човешка логика и елементарнито човешко достойнство( и душевност) НЕ допускат съвместяване на тези два символа:Свободата и НеСвободата.На мен и на автора на идеята за фотографията може съвсем спокойно да не се доверявяте, но на Васил Левски не би могло да не се доверявате. И точно затова един век и половина Васил Левски се квалифицира само по едн начин:” Апостол на Българската свобода”. Следователно при неговата личност и “казус” няма раздвояване-двойственост, компромис. Никой досега не го е назовал “Апостол на Българската НеСвобода”. Двойнственост има само в държавата, но и тук елементарната логика се намесва и задавва единствения логичен въпрос: “А защо ДЪРЖАВАТА А СЕ КЛАНЯ на двата символа едновременно???????” Единствен е и логичния отгоовор: БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И БЪЛГАРСКИЯ народ са СОБСТВЕНОСТ НА КОМУНИСТИТЕ и понеже те са СОБСТВЕНОСТ НА РУСИЯ, то БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СА СОБСТВЕНОСТ НА РУСИЯ. Сега имате възможност Уважаеми SMS да оборите моята теза, но преди това ще Ви се наложи да се “преборите” с научния способ “Течна дружба”, а той не е моя продукция….., нали! Справка-Иво Инджев.От етична,тактическа и научно-техническа гледна точка можете да се обърнете към мен, само ако докажете невалидността на този метод, тогава моя анализ и извод стават невалидни. Но докато снимката горе- вдясно стои, аз нескромно казано ще твърдя че съм прав. Имате думата!

 15. @Антикомунист/awacs
  Пак се появихте.Хората ви го казват в очите,че сте лъжци и мерзавци ,а вие пак и пак ,и пак.Едно и също.Гавра с нас.Намерете си сайтовете на вашите хора и дрънкайте колкото искате.Там няма да ви четем.Хората тук са хиляди пъти по умни от вас ,за да ви търпят.

 16. Във Википедия, връзката към твърдението, че граф Игнатиев бил предложил издигането напаметник на Левски е на някой си полк. о.з. проф. д.и.н. Марин Калонкин. Много внушително. Та този о.з. полк., който публикува във вестник Дума и е обилно цитиран от “национално движение русофили” (http://rusofili.bg/%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d1%84%d0%b0%d0%bb%d1%88%d0%b8%d1%84%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b8%d1%81/), твърди, без да сочи източника си на информация. Поне във Википедия няма такава. Знаейки кой цитира о.з.-то, може човек да си направи елементарната сметка кой е публикувал текста за предложението на граф Игнатиев и колко то има някаква стойност. Аз също предложих промяна, да видим дали Википедия ще реагира.

 17. До симпатизанка на ДСБ,Д.Савова и всички останали честни,четящи и мислещи съфорумци:Вярно че подобия на Антикомунист,Нестор и Айсиктирджията провокатор отдавна се бяха оттекли от форума там където им е истинското място-в комунистическата канализация,но повторната им поява не трябва да ви амбицира да влизате в безкрайни,безплодни и губещи личното ви време спорове.Ясно и очевидно е,че целта на тези дърдорковци-дървени философи е да разводняват всяка тема(както най-добре се изразява по тези поводи мой приятел-да търсят семки в го…ната)и да вкарват в излишни спорове участниците в блога.Апропо,нищожеството Нестор за втори път пробутва този долнопробен пасквил за Васил Левски.

 18. Съжалявам-не симпатизанка,а симпатизанТка,а Айсиктирджията провокатор се именуваше Клюкар.Неколкократно се мъчеше да ме вкара в безсмислени спорове,но просто не му обръщах внимание.Най-важното-игнорирайте напълно провокаторите и те сами ще се приберат обратно в дупките,от които са изпълзели!Живи и здрави!

 19. Уважаема г-жа Савова,винаги ме освежавате,когато пишете нещо,което или не е вярно,или е невъзпитано.Причината е ,че изключително рядко срещам дами,които се държат нецивилизовано. Очудва ме по какви причини до моя ник поставяте още един,с който нямам нищо общо.Можете да попитате Г-н Инджев откъде се появява моя АйПи адрес и той любезно ще Ви каже,че не се дублира сникой друг.писал съм преди години с още няколко ника,но поне от две ползвам само този.Явно не знаете,че когато една компания е поканена от домакина на разговор,не е прието да се обиждат взаимно присъстващите и спорещите. Аз например винаги казвам,че не съм на Вашето ниво и няма сила,която да ме издигне на него,че да Ви наричам лъжкиня и мерзавка.Не виждам и с кого се гавря,ако съм допуснал нещо подобно,посоете случая и веднага ще помоля за извинение.Няма никакви “ваши хора” и съм само сам,това може да го потвърди И.Иванов.В компания възпитанбите хора не наричат останлите умни или глупави,пък и не е редно такова отношение,ениуей,драго ми беше,че сте прочела коментарите ми,за голямо съжаление,те не са на Вашето ниво и затова не сте ги разбрала.както и да уместно е домакина на електронната маса за дискусия,да помоли участниците да не обиждат останалите.Не е изискано са самия сайт,аз съм далеч и едва ли ще бъда по-близо,сиреч предапзен съм от дъражвата,която ще управялва Европа кратък период…. И винаги бъдете така мила и проявете Вашата любезност и “бон-тон”,абиенто!

 20. Безименен колега,аз освен комунистическите мърши,на никого не давам квалификации,при това обидни.За мен Васил Левски е просто само Васил Левски и не си позволявам да го квалифицирам по никакви критерии.Имал е добри дела,имал е и лоши-поне такава информация дават архивите.Убеден съм че историка Янко Гочев подава достоверна информация. За мен е голяма суета цяла държава и цял народ да идват с Мерцедесите и БМВ-тата за да пднасят венци и цветя пред памтениците на човек,чиято кауза е напълно НЕСБЪДНАТА. Наивно е спред мен в цялата история на един народ да има само еди-единствен човек,който е квалифициран по специфичен начин и никой друг не е обект на подобно преклонение.Не е редно да се правят сравнения на арзличните поколения,но за мен Георги Марков е на изключително високо ниво- и точно поради тази причина беше убит от комунистите,които за да се прикрият,нарочно,по държавнически го забравят.Е,убедне съм,че втори като него в България няма да има,но никой не го нарича “апостол”.А нима неговата писателска,публицистична и историческа дейност не е апостолска.Както и да е,венци и цветя скоро няма да се полжат пред неговия паметник от тълпата.Тя си има само един апоостол,а другите като Марков и Георги Заркин ,Борси Арсов,Илия Минев,Надя Дункин и много други,ряпа да ядат,те апостоли никога няма да станат….
  Що се касае за моя ник,това е мое право и не смятам че съм нарушил етикецията с него.За Ваше сведение-никога не е имало по-големи и по-малки антикомунисти,при истинските антикомунисти не съществвуват “дегре дьо компарезон”(степени на сравнение). По-добре е да приложите цивлизования начин за дискусия по двете “точки”-рабирате ли какво се говори или не,както съгласен ли сте с казаното или не.Трамваи,изтипосване,белосване и други простотии са оснва на комунистическите мърсотии.

 21. Във връзка с постовете на “АНТИКОМУНИСТ” и подобни се надявам, дано повечето българи да са осъзнали, че е в ход многопластова, подмолна хибридна атака за омаловажаване делото на националните ни герои и профаниране на българските национални светини. #КОЙ щедро спонсорира обидни за възрожденските ни борби игрални филми, рекламира лъжливи “исторически” романи, разпространява иронични публични изказвания за българите и българската история. Дори в Българския парламент продажни “авторитети” с титли изопачават историческата истина, за да смачкат националното ни самочувствие и гордост, че сме българи!

  Тези подли опити трябва да срещат навсякъде светкавична и безкомпромисна реакция!

 22. Уважаеми колега,Вашето мнение го разбирам,но не го смятам за адекватно на обективната истина за България и стойностите в държавата и обществото.За пореден досаден път ще повторя специално за Вас-при сериозните и изключително сериозни спорове,аз веднага ползвам основните достижения на сайта на Иво Инджев,които съм ги проверявал безборй пъти и нито веднъж не са ме подвеждали.Ако и сега не ме разберете,значи не се стараете да разберете и силата на сайта.

  Вие упорито не обръщате внимание на снимката горе-вдясно,тя стои доста години,може би повече от 7-8,ако греша,може да ме коригирате.Тази снимка не е поставена от мен,нито заради мен,а заради ДЪРЖАВАТА и НАРОДА.Тя е олицетвирение на протест,който Г-н Инджев провеждаше доста настойчиво,но победител се оказа Альошът,защото ДЪРЖАВАТА и НАРОДЪТ се оказаха по-силни от него( от И.И.).Но това съвсем не означава,че каузата му е неправилна,точно обратното-СЪВСЕМ ПРАВИЛНА Е. Да,една птичка пролет не рпави,но това съвсем не означва че не трябва да я има….

  Второ,Вие не разбирате това ,не разбирате и моите коментари,базирани на фотографията.Имате пълното право да разобличите нейната стойност или да разобличите моя подход като неправилно приложен и обоснован. Вие не оборвате нито нея,нито мен,а правите странни и субективни изводи.
  Пак повтарям-снимката е поставен не случайно ,а силно мотивирано и насочено-НЕ КЪМ МЕН И НЕ ЗАРАДИ МЕН. Обърнете се се към нейния автор и го помолете да уточни специално за Вас защо я е поставил и към кого е насочен нейния ослепителен блясък.

  Аз само казвам,че докато Альошите в България са непоклатими,всяка операция във връзка с “националните герои” и “националните светини” е неуместна,дори гротескно смешна. Може ли под сянката на тези огромни бетонни чудовиша,величаещи съветската агресия да се говори за “възрожденските ни борби”. Къде са резултатите(постиженията) от тези борби-не може да няма,нали,но те не са нито повече,нито по-големи от Альошите.
  Ето една препоръка към Вас и таквиа като Вас,които не сте съгласни с моите мисли. Ако живеете в София,идете някой път на портала на Военна Академия и помолете някои офицери и генерали да Ви кажат кога е построен паметника на Васил Левски в самата академия.Веднага ще Ви кажат,че твоа е станало преди 1 година приблизително.Задайте им втори въпрос-дали знаят за съществуването на съвсем близо Паметника на Съветската армия.Явно ще знаят..И тогава им поставете лакмусовия “течен” въпрос-а как българските офицери съвместяват преклонението си хем пред Светия Апостол Левски и Съветския Альош. Един нормален човек и една нормална държава и едно нормално общество не може ,НЯМА КАК да се кланя едновремемно на два такива символа.Впрочем това го може само българчето.

  Разбрахте ли че проблема не е в мен,а във фотографията горе -вдясно и научния метод НЕизмислен от мен,наречен “течна дружба”.Защо се опитвате да ме оборите?- само защото аз прилагам този метод.Ами ще го прилама докато съм жив,как няма да го прилагам,той ми отвори очите…
  И накрая,много Ви моля,кажете как е възможно въобще да съществува “национално самочувствие” у народ,който е залят повече от 60 години с 85 символа на чуждата съветска агресия и окупация.
  Що за национално самочувствие щеше да има този народ ако тези символи ги нямаше.Ама говорете спокойно и конкретно-разбирате ли какво говоря и съглесен ли сте с казаното.Аз коментирам стриктно и коректно Вашите мисли и не ги приемам за правилни.То,затова съществуват блогове и мнения-за да се стигне до истината.
  Накратно казано-Альошите не допускат да се говори за “национално самочувствие”.Те и затова са построени ,както и затова се осветяват,та народа да подлудяват-и той лудее и руското знаме постоянно вее… и блее-засега вечно и в бъдещето далечно.
  Ама кажете дявол да го вземе къде греша…..

 23. Руснаци и сега не се вясват на честванията за Левски. Няма как иначе.Левски стриктно е следял за руската агентура в националноосвободителното движение. Левски пише на Филип Тотю /1 март 1871 г./ “Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме…” Думите на Левски са широко известни. Но трябва да се цитират изцяло. Ето цитатът: “Това така доказвам на нашите родолюбци, щото да престанат с ония бърборения. С факти имам да докажа, че с руски агенти съм си имал да работя, без да знам, в 69-то /1869 г./, единият препоръчан от одеските българи за добър помощник на българите, пък не излезе така. Уловихме няколко шарлатанлъци и хайде – отдето е дошъл. Кога стане нужда, ще го кажем с всичките му работи. Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.” Край на цитата. Е, как да идват руснаците на честванията за Апостола?

 24. Ник,а кои руснаци би трябвало да посетят България по повод деня на екзекуцията на Васил Левски. Той е познат в Русия на изключително ограничен брой руснаци, пък и руската преса не обръща голямо внимание на този повод. И освен руснаци, от кои други държави би трябвало да посетят България-украинци,поляци, арменци, грузинци, финландци, датчани, литовци, поляци, румънци, сърби, албанци, гърци….???
  Купува си билет някой руснак от Владивосток или Новоросийск или Саратов и лети за България, губи няколко дни, похарчва доста пари за билета и други разходи, каца в Пловдив и от самолета вижда пловдивския Альош и си помисля че това е паметник на Левски……/, натам ти продължи..//

 25. На 23.08.2017г. в този блог написах следното:

  “Извинявам се, но и аз искам да се върна на спора под статията със заглавие: “Да поискаме съюзническа подкрепа за демонтиране на монументалните съветски ментета”. Коментарите под нея са вече 63, като още след 8-мия (!) всичко се върти около словоблудството на т.нар. АНТИКОМУНИСТ. Т.е.: той ОТНОВО успя да разводни дискусията и да я запрати далече от първоначалната й тема. Затова призовавам всички: НЕ РЕАГИРАЙТЕ ПОВЕЧЕ НА ТОЯ ТРОЛ! Вече имаме черно на бяло, че в блога влиза в роля, която е абсолютно деструктивна.”

  C днешна дата, точно шест месеца по-късно, нямам какво да добавя.

 26. Не е за публикуване!
  Иво, засега имам обективни съмнения, че Павел Тинков и Ауакс са същия този Чеки, който доминира в няколко сайта. Не преследвам никакви цели с това, ако имаш време провери им Айпитата, ако въобще ти се занимава на фона на тоталната безнадежност и лична заетост. Но и така да е, здраве да е, от мен пожелания за успех в борбата!

 27. Невежество ,за това има консулства и посолства,които да пратят едно букетче ,щом се чувстват близки и съпричастни.

 28. Към Антикомунист:

  Бих уважил, както винаги правя, желанието за контакт на коментатор, който има да ми каже нещо лично. Никога досега, от 10 години насам, не съм злоупотребил в това отношение. Нито веднъж. Но ме провокираш да кажа, че “винаги има първи път”.

  За пореден път те призовавам да спреш да провокираш в блога ми междуособици.

  Просто изчезни някъде, където ще те търпят!

  Познавам лично уважаемия Павел Тинков, както и Ауакс. Ти обаче се криеш и се опитваш да ме манипулираш.

  Това беше последната ти публикация тук. Този път наистина за последно – след като от години търпя да се опитваш да управляваш блога ми в желаната от теб посока.

  Разбра ли?

  Не досаждай повече. Ама изобщо. По никакъв начин.
  Знам, че ми имаш мейла, но бъди така разбрал ( добър) да не се натрапваш, след като съм те “помолил” категорично да изчезнеш от коментарната част на ivo.bg.

 29. Не става дума, “Антикомунист”, обикновени руснаци отнякъде си да идват за честванията. Става дума за хора от посолството. Официални представители, така да се каже. Някой, ако си спомни подобно нещо, да го напише.Между другото, в това писмо до Филп Тотьо Левски се обябява против четничеството. И излага идеята да се подготви всенародно въстание отдолу.Според Левски четите са повече в полза на руснаците. Но не и всенародното въстание, организирано по места от революционни комитети. Последното руснаците не желаят.Аналогията е далечна, но така не са желали и Варшавското въстание през ІІ световна война.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.