Колкото са обединени, толкова са и патриоти

5e_93jsd6

 

На Запад никога и никъде – нито в медиите, нито на политическо ниво- не ги наричат патриоти, но нашите националисти не се трогват от този факт и управляват присъединилата се към Запада България под самозваната претенция да са обединени патриоти. Желанието им вкупом им се зачете в нашата слабохарактерна държавица.

Колкото са патриоти, толкова са и обединени. Това се знае отдавна, но сега вече се вижда по волята на разединените ни националисти. Какво искат да ни кажат като ни докладват в медиите, че са скарани помежду си?

Възможно е социологическите проучвания, които не им отреждат място в парламента при хипотетични избори с днешна дата, да са им пуснали мухата на разграничението. От последните им изяви- напълно доброволни, а не под някакъв медиен или какъвто и да било друг натиск, се вижда, че орбитата им в управлението заприличва на земната: веднъж се върти около себе си, втори път около слънцето….

Само вождът – слънце си стои на сянка и се прави, че не забелязва как коалиционните му другари от “Атака” подхванаха дясна му ръка Цветан Цветанов при това по тема, по която самият вожд е уязвим. Да се възмутиш от Цветанов като от бивш комунист и милиционер, както направи публично Сидеров, е директен упрек и към Борисов. Друг е въпросът, че ако лично Сидеров не е бил милиционер официално, то неофициално за него се разнасят отдавна твърдения в съпричастност към милицията. Сигурно е във всички случаи, че сред избирателите на “Атака” гъмжи от бивши интернационалисти, новопокръстени националисти със зелени дрехи от запаса, които си мечтаят да  им бъде свирен сбор като онзи, чрез който зелените човечета на Путин превзеха Крим.

Сбъркана работа, направо “джендърска”, както биха казали въпросните другари. Но изглежда, че вождовете на споменатите избиратели са решили да действат на принципа, “една работа трябва да се обърка докрай, за да се оправи отново”. В края на краищата имат примера на Борисов, който не е довършил нито един свой мандат в служба на народа – нито в МВР, нито като кмет, нито като дважди премиер. Пък на, нищо му няма, царува си и след като оправи България ( без най-западната й част, която все повече бере душа, защото не останала там жива такава) вече е на път да оправи и Западните Балкани.

Беше ясно, че временно обединените националисти ще си покажат разединените рога и ще си ги сблъскат като овни през размножителен период. Борисов ли им криво постове раздаваше или те те го криво разбраха, че взеха да му нападат най-милото другарче?

Не е ясно само какво прегрупиране ще настъпи в резултат на това в един момент. Ако се съди по-най новите перчения на колизионните партньори, изглежда някои от тях си постилат да си легнат във властта с БСП и това най-ясно се вижда от отказа на “Атака” да обижда другарите и другарките по темата за др. Жаблянов. Не била важна. За разлика от темата за сближаването с червените консерватори,  с които задено и възможно най-братски си поделят славата на активни борци против половата заплаха, надвиснала откъм Истанбул(ската конвенция) –  хем е западна, хем идва от Изток, което е доказателство, че Доган ще да е бил прав, пророкувайки, че пътят на България към Европа минава през Босфора.

Допирните точки между “Атака”+ВМРО с БСП вече станаха толкова много, че както се казва, остава само младите да се вземат, щом се обичат. Още повече, че ги обединява бащинството на Матушката им, която те искат да спасяват от лошите западни санкции.

Ами останалите от колизията, наричана “Обединени патриоти”? Валери Симеонов е “минал под дъгата” на отсрещния бряг, декларирайки медийно миналата седмица добре известната , но пазена и до днес в тайна от ГЕРБ истина за руската намеса в протестите срещу проучванията за газ в Добруджа през 2013 г. Как да не го заклеймиш при това положение с намеци, че е отскоро в политиката и ти дължи благодарности по този повод, както направи днес Сидеров?

И да искаме, не можем да им попречим да се налудуват. Защото нито сме обединени, нито ни е позволено да се наричаме патриоти, щом държим на западната ориентация на страната ни. То като се замисли човек и гражданите за европейско развитие на селска България са европейци колкото са и граждани…

Само не ми казвайте, че въпросът е поколенчески и ще се изживее. В това ни беше надеждата в началото на 90-те години, когато наивно вярвахме, че носталгията по времето на несвободата ще изветрее с времето под поривите на вятъра на промята и онази с косата ще реши въпроса вместо нас. Обаче се оказа, че новото поколение носталгици е по-озъбено и гладно да води стадото към светлото минало от старото, което все пак беше яло малко бой в живота и се озърташе да не получи някоя гега по гърба от рода на онези, които в младостта си е раздавало щедро и до смърт на “враговете” си.

Гегата обаче не игра. И младоците им си направиха извода: време е пак да вземем тоягата на властта, си казват явно те и както се вижда, са готови на всякакви номера, за да постигнат целта си, включително в един строй с уж презрените някога от тях националисти ( от ВМРО и “Атака”).

27 мнения за “Колкото са обединени, толкова са и патриоти”

 1. ДГД от една долна, мръсна гад за червените боклуци маскирани кат “обединени шатрЕоти”.
  Да припомня.
  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/
  И не по-малко важното. По делото на РУБЛОФИЛА илиян тодоров срещу БЪЛГАРОФИЛА ИВО ИНДЖЕВ пълните координати:
  Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, ндчх 17036, 28-ми февруари-сряда от 14,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  Всички съблогари и читатели които имат възможност нека подкрепят Стопанинът на БЛОГА НИ с присъствие. Очаква се И “агитка” на атакистите. Не се поддавайте на провокации.

 2. Тези влечуги /дълго време търсих този недотам подходящ евфемизъм, за да не бъда нецензурен/ и националисти не са! Дори националистът е вярващ в кауза. Националист-измекяр звучи нонсенсусно. А за тези майцепродавци няма идея, няма кауза, няма морал, няма скрупули!
  Попадението КОЛИЗИОННИ ПАРТНЬОРИ е право В ДЕСЕТКАТА!
  РЕСПЕКТ!

 3. По списък изготвен от КГБ,ДС и бкп си получиха задачите в началото на 1990г.
  Едни заграбиха Ст.Стамболов/Митю Гестапото/други В.Левски,трети -термина патриоти /всъщност руски слуги/.Те са антиподи на заграбените титуляри.Въпросът е да не ги употреби някой друг.
  Лъжата обаче не може да вирее в свободна среда,за това трябва само диктатура.
  Затова сега са жалки и смешни.Името им е подигравка.И това ще изчезне,но губим време и енергия.Да се занимаваме с лъжци и мошеници.

 4. Бихте ли ми казали в колко часа на 28.февруари е делото срещу Вас?

 5. Това нещо “Атака” – думата де – може да идва от онази германска дума, както спомена оня вестник от Израел, Поста на Йерусалим (J.P.), дето я обичали нацистите.
  Да де, ама мисля си, той сидеров няма толкоз акъл отвътре на черепа си, че да знае произхода на тази дума и, също, да вземе да я използва в този смисъл. Хич. Той едва едва завърши висше. Добре, че имаше приятели български че/и/кисти, подобни на “професор” Владо Чуков, да му помогнат да мине с изпити между капките през “унивеститета” в Шумен, та да излезе с диплома на старички години и се пише за висшист. Както всеки нормален човек го възприема, сидеров (а & сие) са една проста шайка улични червени ченгета-гамени, овластени с гласове на достатъчно глупави избиратели у нас, а и с парички и тиквени медали от матушка-русия, да има кой шумно да я пропагандира пак като “освободител”.
  Накратко: почти съм сигурен, името “Атака” името не иде от Волен. Просто, подшушнали са му го при основаването на тая сбирщината, наречена партия, преди петнайсетина години други хора. Май се сещате кои. Да, същите от КГБ, “дипломати” наречени, дето Иван Костов ги изгони от родината ни, понеже бяха хукнали всеки ден от посолството из София и из страната, да се срещат със сидеровци & сие и формират агентурната група. Те са казали на него и на тях: “А бе “Атака” е едно чудесно име”. И те са го попили веднага. Те, русняците – “дипломати”, сигурно са знаели произхода на думата, и, че ако се използва от такива тикви като сидеровите, ще предизвика един ден скандалче с израелците и въобще евреите. Както и се получава.
  Още веднъж накратко: “Разделяй и владей”. Сей раздори, жъни слабост и влияние.
  Пак Русия, наша мила, е снесла това миризливо яйце.
  Но, НЕ Е ВЯРНА нашенската раздумка, че “Не бил виновен асан, дето ядял баницата, а този, който му я давал”.
  НЕЕЕ, НЕ!
  Не съм съгласен.
  Докато има такива милиони “асановци” – глупаци – попивателни, за които “русия е месия”, ще има и кой да им дава банички.
  ЗАЩО РУСНЯЦИ НЕ РАЗДАВАТ ТАКИВА БАНИЧКИ В ПОЛША?? ИЛИ В ЕСТОНИЯ?? ИЛИ УКРАЙНА СЕГА??
  А??

 6. За Анна Николова
  Повтарям цялото инфо
  По делото на РУБЛОФИЛА илиян тодоров срещу БЪЛГАРОФИЛА ИВО ИНДЖЕВ пълните координати:
  Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, ндчх 17036, 28-ми февруари-сряда от 14,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  Всички съблогари и читатели които имат възможност нека подкрепят Стопанинът на БЛОГА НИ с присъствие. Очаква се И “агитка” на атакистите. Не се поддавайте на провокации.

 7. Вече и творците не се страхуват да казват истината .Филмът *Дървото на живота* тази вечер по Нова ТВ показа братоубийствената касапница в България с атентатът в Свети Крал подготвен от Русия.
  Синът на Хайтов нарече комунистите фалшификатори.Народът се събужда.
  А за името *Атака* питайте първата жена на Волен, Капка и нейният син.Тя ходеше по гледачки и знахарки посещавани и от руснаци и се възхищаваше с какъв ентусиазъм е създадена *Атака*.А после я забравиха.

 8. В потвърждение на г-жа D. Savova.
  Много точен коментар. Общоизвестни са фактите свързани с Димитър Иванов – ГЕСТАПО-то и компрометирането на думите “патриотизъм” и “патриот” от НФСБ, ВМРО и Атака. Искам да прибавя повече, защото е малко известно, а е важно, за присвояването на Васил Левски от Георги Първанов/ Васил Василев. Чрез този “журналист” и “бизнесмен”- В. Василев, БСП търгуваше с петрол от Ирак, заобикаляйки ембаргото наложено върху режима на Садам Хюсеин. Днес този човек, със съдействието на Г. Първанов е председател на Общонароден комитет “Васил Левски”. Създал е истински Хитлерюгенд, ученически структури в българските училища, които се наричат “Млади възрожденци”. РУО (Районни управления по образованието) по места, които са назначения на ГЕРБ, било съзнателно, било поради невежество съдействат на това извращение.

 9. тези тримката са патриоти по КОМИСИОННИТЕ на тавариш путин и сие.Те обичат РАССИЯ повече от себе си и РОДИНАТА ,боже,боже- докога ще търпим тези блюдолизци,нямам думи с който да ги оприлича убавците НАШИ,то бива наглост,то бива ПОЗОР,няма край тази сага в нашата мила РОДИНА.

 10. Шефът на онези русняци-наемници в Сирия, от групичката Вагнер, нещо американците го разобличават тези дни. Евгени Пригожин, земляк на Путьин от светия Петербург. Викали му “готвача на Путьин”, щото имал много ресторанти, освен другия си олигархски бизнес. В тях да папка новия елит от путинисти и други важни шовинисти, наричащи се и там патреоте. Парички от газ колкото искаш, за скъпи ресторанти. Е да де, нали и на Путьин дядо му беше готвач, на другаря Владо Ленин. Както и да е, никакъв Уткин не им е шеф на хилядите наемници в Сирия, а Пригожин.
  Та Пригожин го хванали американците да приказва, че последните дни преди наемниците да атакуват силите на САЩ в Сирия на 7-и февруари, бил в близък контакст с путьинските хора в Кремъл и с асадовските хора в Дамаск. Направо казал на сирийските шефове, че е “получил разрешение от Кремъл и от министъра на отбраната” за атаката срещу американците през първата седмица на февруари да бъде осъществена.
  Да, ама нали американският специален прокурор, бивш шеф на ФБР, Робърт Мълър, преди някоко седмици тури и Пригожин в оня свой списък от 13 руски най-важни бабаити, най-близки до Путьин, за намеса в американската политика чрез дългосрочна “информационна война”.
  И американското правителство сега пак приготвя санкции за Русия, “освободителката”.
  Подписва ги тези санкции включително Доналд Тръмп, президентът, дето според Кремъл трябваше да стане троянски кон в Белия дом, и да поведе една нова линия на “тръмпизъм”, която да отекне включително в България (пак чрез нашенски чекисти, ДС-ДАНСовци, комуняге, патреоте и останалата тайфа, фсе една и съща 30 години).

  Има ли у нас някакви правителствени коментари на това, което прави Русия?? За нейната ИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА??
  Информационна война срещу западните сили, включително срещу НАТО и всяща страна. Т.Е. И СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ??
  Къде сме ние, не се ли причислихме къмто западните. Или боковци, патреоте, каракачанце и останалите “Българи” на руска издръжка, “съюзници” на западните, а и избрани избраници, все още ни причисляват от източните?? Затова и са братски към тях, докато чужди за който трябва.

  http://wapo.st/2Cci2e9
  http://bit.ly/2sLCD50

 11. Хибридната война на русия срещу България е в пълен ход. Понеже НОРМАЛНО МИСЛЕЩ ЧОВЕК не може да се съгласи начело на всички власти в България включително и икономиката да се управляват от русия се прилага методът на побъркване. Този метод въздейства върху логическите връзки в мозъка на човек и ги разрушава. Затова приказките на някои са веднъж против русия, а действията на 180 градуса. Примери много.

 12. Лавров нападна Македонската и Украинската църкви, иска да са васали на Руската и Сръбската
  В изявлението на дипломата се крие причината БПЦ да протака искането да стане Църква-майка на Македонската

  http://www.faktor.bg/bg/articles/vyara-i-demoni/lavrov-napadna-makedonskata-i-ukrainskata-tsarkvi-iska-da-sa-vasali-na-ruskata-i-srabskata

 13. @ AWACS:
  Както е тръгнало джуджето ако си позволи отново изпълнение на “Вагнер”, Чичо Сам ще му начука нов много по-як “чип”, само че не в рамото…
  🙂

 14. Отдавна не гледам бг тв, та не знам, канас юбиги баце4 оше ли продължава да геополитиканствува касаещо Западните Балкани, щото тов. Унил кон изцвили нещо по въпроса за руските интереси там, или използва отсъствието на тов. Путен /временно, разбира се/ да се прави на юнак? Що ли имам чувството, че гръмовно мълчи НА въпроса.

 15. P.S. Днес не беше ли деня на сов. армия РККА или греша? Ако е така где са ООбединените патр.?

 16. Добър ден!Извън темата: Тези,които искат да предоставят сума до 20лв. чрез Райфайзен, могат да използват основание “захранване на сметка”. Тогава не се вземат от банката 3 лв. И ако привежданата сума е 2 лв с тези 3 лв. могат да станат 5-съответно могат да отидат в сметката на Иво.Аз го опитах два пъти и беше без такса за банката.Успех!

 17. Правителствата Борисов 3 и Борисов 2 се различават само по гладниците около трапезата на комунистическата мутра.

 18. КОГА ЩЕ Я ЗАКОЛИМ КАРАКАЧАНСКАТА ПРОДАЖНА СВИНЯ? ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАМ!
  ОСТАВКА!

  Каракачанов нареди със салюти да се чества руски празник
  Поводът бил 140-годишнината от Освобождението на България и сближаването на двете армии

  http://www.faktor.bg/bg/articles/karakachanov-otbelyaza-sas-salyuti-ruski-praznik

 19. Към SMS:

  Според Клуб Z Салютите са били поръчани в чест на сръбския президент Вучич, но интересното е, че те съвпадат не само по време, но и по място с поднасянето на цветя на МОЧА.

 20. @ ИВО
  Това уточнение (за салютите) не намали стръвта в желанието ми да разфасовам рублофилски зурли и джолани. 🙂

 21. Путлериотите се сбраха заедно само, за да могат да крепят властта, да “изместят” ДПС, като “балансьори” на властта. А в замяна властта за благодарност ще им даде някакви порции, като крепители на статуквото ѝ.
  Иначе сидеров и каракачански са били винаги в услуга на олигархията и номерклатурата на ДС и БКП. От слугуване на Мутригруп, след това пак слугуване на различни видове олигархични обръчи(включително близки до “враговете” им от ДПС!!!), и накрая порционна им зависимост около КТБ, чрез която получиха евродупетати и влезнаха в последните два парламента като “обединени путлериоти” ,заедно със туристическо-кръчмарският ЛОБИСТ – симеонов от НФСБ. Той пък не е изцяло номерклатурен парашутист , като сидеров и каракачански, и поради това и имат неизгладени разногласия помежду си, които доведоха до разпада на путлериската Атака, преди няколко години.
  Но от друга страна пък те дружно гласуваха за кандидата за ()резидент на БСП и решетников, а сега са вече от “другата страна на дъгата”, като “яростни” коали(з)ионни “партьори” на “вожда” винету, също както и техните “балансьорски” КОНКУРЕНТИ от ДПС. Но докато крепят винету , а той им раздава порции, путлериотите и ДПС ще се стараят да позабравят своят “националистически” и “политически” “антагонизЪм” и “вражда” , в “усилията” им за докопването до “балансьорското” място във властта.
  П.П. А ето и две теми свързани с техният ОБЩ начальник на НРБ – Путлер.
  Като първата е свързана с ретроспективен поглед и сравнение между сегашният разгром на путлеристките бандити и терористи от ЧВК”Вагнер” и техният “аналог” от преди 120 години – “наемниците” от ЧВК”Романови”, които участват в хибридният заговор, и с парите на френската Трета република , срещу Вторият райх, подпалват Първата световна война. Като в крайна сметка ЧВК”Романови” не доживява до края на Първата световна война, а след разгрома ѝ във тази война, жертвите на большевизма ,които донася, за последните 100 години са над 100(СТО!!!) милиона:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A8E6FFC3EC54
  А … втората тема е свързана със путлеристките бандитски деньги и влияние ,през последните 30 години, върху “успелият бизмесмем” Тръмп, който в момента е избран за президент на САЩ:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A8EA39B3B262
  СТАТИЯТА е малко дълга , но Юрий Фельштинский е посочил многото връзки между “строителният” “магнат” – Тръмп и “строителните” чекистки чиновници на Путлер , чрез които Тръмп успява да избегне поредните си фалити, след 2004г.. Ето и един миниатюрен цитат ,който описва целият “бизнес” на Тръмп:
  “”После этого для кредитного подразделения Deutsche Bank Трамп превратился в persona non grata. Не работают с Трампом из-за нескольких объявленных им банкротств Citibank, JPMorgan Chase и Morgan Stanley. Банкирам Goldman Sachs тоже “хватает ума не браться за сделки, имеющие отношение к Трампу”, как сказал в интервью Wall Street Journal бывший топ-менеджер этого банка.””

  И едно малко допълнение по втората тема за “бизнеса” на Тръмп от статия на Александр Немец:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A8DC5B393C0C
  Тази статия не толкова дълга, но споредмен – основното в нея се съдържа в последната половин страница! Която си струва да бъде прочетена.

 22. Честно казано съжалявам, че гласувах за ПФ. Вижда се, че генезисът на тази структура е разкъсван между олигархично и про-руско движение. За мое лично съжаление, явно няма в страната ни партия, която наистина да е ориентирана към нуждите, потребностите и страховете на хората. Казусът с Банско ме отврати от ПФ, особено от Джамбазки, а изцепките на ВС направо ми идват в повече.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.