Атакистът Илиан Тодоров, изплашен от разгласяването на истината, поиска от съда закрит процес срещу мен

България се тресе от скандали. Коментарът ми тук е буря в чаша водка.

Но в личния си блог не мога да не маркирам личното си впечатление от още един скандал, свързан колкото с моята личност, толкова и с принципа на свободата на словото.

Днес се състоя второто заседание по дело срещу мен, предизвикано от управителя на Област – София, атакиста Илиан Тодоров. Съди ме за обида и клевета. Първото дело беше отложено заради факта, че не бяха предоставени документи, изискани от съда.

Съобщих този факт в този блог и се оказва, че съобщаването на истината е предизвикало гнева на моя атакистки преследвач. Неговата защита поиска днес в съда процесът срещу мен, частно дело, от което Тодоров иска да спечели 60 000 лева, да продължи при закрити врата. Видяло му се е на тъжителя, че истината, която споделям публично, го заплашва.

Съдът отклони това нахално, според мен, искане с мотива ( цитирам по памет, да ми простят юристите), че не става дума за дело, свързано с националната сигурност.

Възразих, че ще продължавам да пиша истината. А тя е, че тъжителят се опитва да ми затвори устата, включително като се заканва да ми образува нови дела за статиите, чрез които го критикувам. С това упорито настояване да се прояви като обвинител №1 срещу моя милост той определено ще блесне като най – обиденият от мен сред онези многобройни политици, които критикувам в блога си в моите близо 6 хиляди публикации за 10 години, през които в ivo.bg посещенията към момента, когато четете този текст, вече наброяват 38 милиона.

Опитите на управляващите ( ако не броим забраната да коментирам в Радиото и Телевизията на НРБ от пролетта на 1989 г. заради публичното ми настояване на форум в НДК Тодор Живков да подаде оставка)  да ми затворят устата датират от 3 юни 1993 г., Тогава правителството на проруската групировка Мултигруп се опита да ме уволни неправомерно от поста главен директор на БТА. Заведох дело във Върховния съд и го спечелих. Конституционният съд потвърди правотата ми . Постанови, че правителството няма право да уволнява директора на БТА, защото в конституцията пише, че това може да стори само Народното събрание.

По онова време, когато гражданското общество беше още живо, всеки ден под прозорците на моя кабинет в БТА се събираха десетки хора, скандиращи подкрепа за съпротивата ми срещу произвола на властта.

DSC_0302

Граждани дойдоха и днес в съдебната зала, изпълниха я и пейките не стигнаха за провостоящите, които показаха безмълвна солидарност срещу атаката на атакиста.

 

Правостоящите, апропо, обикновено са по-прави от седналите върху трона на властта, наричани “правоимащи” по времето на откровения цинизъм, когато милиони хора бяха “правонямащи”.

32 мнения за “Атакистът Илиан Тодоров, изплашен от разгласяването на истината, поиска от съда закрит процес срещу мен”

 1. Добър вечер! Иво, благодаря за бързия коментар по делото, защото се чудих кой ще ме осведоми. Искаше ми се и този път да бъда с подкрепящите сайта и разбира се, най-вече с Иво!… Ще бъде въпрос на нерви! Иво, моля те да имаш силата, да се противопоставиш на това нахално предизвикателство! Трябва да знаеш-ние те подкрепяме и ще посрещнем заедно това, което ни е отредил случая! Жив и здрав!

 2. И делото е едно, днес беше второто заседание на делото. На 7 февруари е било първото.

 3. Искам първо да Благодаря на съдбата, че ме свърза с ИВО.
  Убеден съм, че РУБЛОФИЛА илиан тодоров ще остане от трите, с най-дългото. Обстоятелството, че е поискал делото да продължи при закрити врати за мен говори само едно. Усетил се е пишман областният управител на Софийска област, че каузата му е пердута по ред причини.
  Да добавя, че делото е отложено за 25 април от 13,30 часа.

 4. Атакистът няма да спечели делото, но и нищо друго няма изгуби – такива като него СРАМ НЯМАТ, но са и много отмъстителни. Още повече когато този самият знае, че дните му върху трона на властта са преброени…

 5. Бях сигурна,че тоз човечец ще мишкува.Много хора ви подкрепят,бъдете силен духом и най-вече търпелив

 6. А междувременно, “колегите” на “любимката” тук маша захарова са ги изтемарили курвенската при аржентинската пасолска кокаинова афера. Доставчикът е “влошил” “качеството” на стоката. Бляд да (не) си в в наше време. Има безброй унищожителни коментари. Аа си избрах долният. Но първо линка към дописката.
  https://www.kommersant.ru/doc/3560510
  Современный мир состоит из двух частей.
  Одна часть – это высокодуховная Россия. Со скрепами и хромосомами.
  А вторая – её лютые враги, изготовившиеся со всех сторон к нападению на матушку.

  Пахану России тяжело в таких условиях. Единственная отрада – кокс из Аргентины. Но и там враги разбавили духовность.

 7. Беше впечатляващо дело.Купищата информация за лицето Илиян Тодоров,публикувани в медиите включително и ТВ предоставени от адвокатките на г-н Инджев осветлиха политическият и морален образ на последният префасонирал се висш държавен служител.
  Адвокатът му само мърдаше с рамене и нищо не можеше да каже.Затова искаше и закрито дело.
  Съдията според мен след бегъл поглед в публикациите на другите медии, беше впечатлен от разминаването на мнението на този висш служител с официалната политика на България,по отношение на анексирането на Крим и санкциите против Русия.
  Що се отнася за хулиганската постъпка и побоищата , съдията като всички нас ги е видял по ТВ още когато се случиха.Накрая г-н Инджев декларира,че той е професионален журналист и никой не може да спре свободното слово.
  Следващото заседание по делото е на 25 април от 13,30 часа.

 8. Едно човекоподобно, което е много повече руснак отколкото българин е начело на София област. После нека някой се опита да ни убеди, че територията, на която живеем не е подопечна директно на Кремъл.

 9. ЧЕРВЕНО-КАФЯВА ИЗМЕТ!
  ВМИРИСВА БЪЛГАРИЯ!
  ОПИТВА ДА ЗАДУШАВА!
  Лайнари, неграмотни, невежи.
  Лайнар дори е благородна професия. Че прочиства от мръсотия.
  А тия само вмирисват и замърсяват. Излагат България, навсякъде, да не говорим за ЕС и НАТО.
  И адвокат имал, някакъв си, никакъв илиан. Какъв адвокат, правосъдие ли прави и защитава той? Или парите платени му в брой?
  Те трябва да платят 60 000 на ИВО!!
  БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНА С БОКЛУК. ЗАТОВА И СКАНДАЛ ДО СКАНДАЛА.

 10. Съдържанието на тоалетна постоянно ползвана от 1000 години е пъти по-чисто от участниците в българския политически цирк.

 11. ИВО ДА ЗАВЕДЕ КОНТРАДЕЛО, ЗА 60 ХИЛ. ЗА МОРАЛНИ ЩЕТИ!
  Мое просто предложение.

  Междувременно:
  Руски хакери проникват в Германските Министерство на външните работи и Министерство на отбраната.
  Тук те няма нужда да проникват!
  ТЕ СА ПРОСТО ПОКАНЕНИ. А И СА ВЛЕЗЛИ. Защо е нужно да влизат като има каракачанче, “атакисти” и другата червено-кафява измет, та и радко и боко, за всички които РУСИЯ Е НОМЕР ЕДНО?!
  Те отдавна са се отдали на Русия, за което плащани и награждавани!
  Кафяво-червен боклук, на всеки ъгъл в България!
  http://m.dw.com/en/germany-admits-russian-hackers-infiltrated-foreign-and-defense-ministries/a-42775517

 12. Мдааа…” Другите държави си имат мафия, в България мафията си има държава!” Начело с хибридният КГБ-СИК Премиер-мутра! Наречен от БиБиСи политик “бракониер-дивечовъд” …Мдааа…

 13. Браво,на Илиан и Иво,че решават споровете си по демократичния начин,в съда, а не като комунистическите фракции сдс,бсп,герб,Костов,Кунева и.василев,Подуяне, и ред други, които пращат мафията с чукове при дебат. Личи му на илян, че е възпитан от последния мохикан на демокрацията -Волен.

 14. Безпределът на идиотизма в матушката надминава, колкото и наглед да изглежда невъзможно, сам себе си.
  Дали пък наистина парите не са ги свършили. Питам аз и отговор не чакам.
  25167-chinovnik-vysokogo-ranga-a-mogilka-kak-u-alkasha-vodoprovodchika-v-seti-pokazali-mogilu-churkina-foto.html

 15. Струва ми се, че това дело ще се окаже тест от особено значение за съдията. Неговото решение ще бъде атестат за това:
  -достоен български гражданин ли е;
  -отличава ли се с необходимата за поста си интелигентност;
  -притежава ли морални принципи и скрупули;
  -притежава ли чувство за справедливост;
  – демократ ли е;
  – осъзнава ли, че този процес съвсем няма частен характер, а става дума за политическа атака срещу останалата малка част будно природонаселение;
  – дава ли си сметка за отговорността, с която е натоварен – пред децата си, пред бъдещето на страната си, пред историята.
  Пиша това с надеждата повдигнатите от мен въпроси да стигнат по един или друг начин до знанието му.
  Този съдия трябва да знае, че това дело ще го направи известен – в каква светлина, сам ще реши. Възможностите му са две – като съидейник и апологет на илиантодоровци и сидеровци, или като съмишленик на ИНДЖЕВ и изповядващите неговото верую и отношение към родината ни България!

 16. Към Павел Тинков:

  Апропо, тъжителят Тодоров се опитва да ми стъжни живота с нови дела- подал е нова тъжба срещу още мои статии. Това е откровен опит за съдебен тормоз върху журналист, който отказва да замълчи!

 17. Приемете и моята най-искрена подкрепа!
  Според мен, няма съдия, даже и да е завършил Школата в Симеоново,да Ви осъди при тези повдигнати обвинения.
  Жалкото е, че такъв тип ни е “натресен” за Областен управител!

 18. Към Румен Пейчев:

  Благодаря Ви за оптимизма, но ще трябва да Ви опонирам. Напоследък точно по подобнии слечаи осъдиха два сайта в Бургас и още нейде другаде…

  Не знам дали въпросният наистина се надява да спечели пари, но със сигурност злобно се опитва да ме тероризира на принципа на разкарването по съдилищата и на евентуален стрес, с надеждата да ми затвори устата. Подозренията ми получиха ново доказателства, че си колекционира мои статии и е завел нова тъжба. Посланието е: ще те съдя за всяка статия срещу мен. Ако ти “харесва”, продължавай да ме критикуваш. Класически опит за тормоз от страна на управник, който при това не е “избран от народа”, а от Борисов в рамките на търговията с партньорите му от “Атака” във властта. Аргументът на Сидеров да си предложи за административна награда дясната ръка по ексцесии бил, че същият му е лоялен и заслужава да стане Губернатор ( на най-голямата област в България).

 19. Иво Инджев е съвременният БУДИТЕЛ.Народа е с теб Иво,бъди зрав.

 20. Заради всичко което се случва в България на протест- довечера спаси България, спаси Пирин. Ден11 до спирката на автобусите за стадиона на НДК (срещу моста на влюбените). На последния протест Тома Томов изнесе информация че само за три дни концесионера гергиус прибира като наем от БФСки сума колкото от многогодишните концесионни такси заедно.

 21. По горе да се чете ТОМА БЕЛЕВ вместо Тома Томов.

 22. Навсякъде политиците са публични персони ,което предполага стеснен обхват на техният личен живот. Ако държат повече на своите лични отношения, отколкото на своят публичен имидж политиците … излизат от политиката, а не съдят журналистите ,които им задават въпроси дори за личният им живот. Поне това е така в държавите , в които се прави политика, но НРБ няма нито “политики” , нито “политици”. Това се вижда и при оставката на бившият германски президент , заради съмнения за плагиатстване, и в сегашните оставки на множество западни политици заради сексуални посегателства……и т.н..
  А в този случай г-н Инджев нито се писал нещо за личният живот на тази путлеристка “губернаторска” калинка, нито прави някакви лъжливи новини за него, които да вредят на публичният му , и “партийният” му “имидж”. Тъкмо обратното – г-н Инджев е използвал само общодостъпна информация , която се използва и от останалите му колеги-журналисти!
  Но в НРБ ,както казахме НЯМА “политици” , тук има само начальници, и техните номерклатурни бюрократични лакеи ,които изпълняват техните заповеди. И това се отнася и най-много за “партия”-атака. Те обслужват всякакви и ВСИЧКИТЕ си олигархични и обръчни шайки през последните 25 години – още от времето на Беров , а след това техният фюрер-сидеров дори послужи за “златен пръст” , а сега получава порции от коалиционната си власть с винету. Ето и една от последните изяви на “партийците” от атака, в лицето на техният новоназначен “координатор” и бивш лясковски “стратег” – лазаров:
  http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/svetlozar-lazarov-dans-mozhe-da-dade-informacionen-produkt.html
  Няма нужда да се гледа цялата тирада на омразата на бившият генсек на милицията от “правителството” на ОБРЪЧгархски, особено във втората част на това “интервю”, която премина в почти явни заплахи за “соросоидите”, макар Сорос да НЯМА много отдавна никакви съществени проекти и грантове в НРБ ! Но всичко това говори типичният милиционерски “манталитет” на този лясковски “стратег” и явната му фашизоидност, както се видя и от периода 2013-14г., докато беше главсек на милицията, когато “надзираваше” МОЧА с особената си путлеристка “всеотдайност”!
  Но в последната минута от това “интервю” , може да се види цялостното впечатление и изненада на Цветанка Ризова от “поведението” и думите на лясковският “стратег” в нейното студио.
  П.П. Това “интервю” показва и каква фашизоидна путлеристка шайка се е събрала при сидеров и неговата “патрия”, и с която “вождь” винету предпочете да се коалира, след като си ги “избра”.

 23. В праисторическо време не е имало съдилища. Тогава по-силният дивак убива по-слабия за да заграби ловното му попе,самката и колибата му.
  Преди 2000 години има нещо като съд. Силните управници насъскват безпросветния народ да осъди този,който с думи за любов и истина застрашава тяхната власт. Присъдата е произнесена,”Врагът” е прикован на кръста и Пилат си измива ръцете. И тогава имало пилатовци.
  През Средновековието щом застрашаваш с думи властта на инквизиторите и твърдиш ,че земята се върти, те изпращат на кладата. Намирали се ентусиасти да притурят съчки в огъня.
  През българското възраждане агаряните по същите причини бесят,побиват на кол,режат глави и ги показват за да смръзяват чувството за съпротива.
  При другарите Ленин и Сталин няма съд,усвояват се брйките за ГУЛАГ,разстрел и жертви на гладомора.Така се унищожава реакцията и се изгражда светлото бъдеще на пролетариата,начело с бащата на народите великия Сталин.
  При Хитлер, щом си се родил евреин,
  те прашат в газовата камера в името на чиста раса и нов ред.
  След девети у нас,поучени от опита на великата страна,къде с “народен съд,къде без съд,се разчиства земята на Ботев и Левски,голяма колкото човешка длан,от “бивши хора” пак в името на социална и национална справедливост и съгласно “телефонното право” на правоимащите.
  Ето,че идва демокрацията.Присъдите по принцип рядко се произнасят по телефона,но задачата ясно е сложена – както преди,така и сега. Всички мислят,че правото все още е на страната на силния.
  Все пак понеже сме в 21-я век,все още в Европа,имаме добра информация,и справедливото начало дреме във всеки от нас, надяваме се с пълно основание да очакваме предимство на доброто над злото в главите на правораздавателите.

 24. Атакиста и делото му срещу Иво са част от замисъла на Решетников за “зачистка” на България от про-европейски елементи. Аз не се притеснявам че Иво ще спечели делото. Делото е фарс. Притеснява ме факта че ресурса на руската агентура е опрял вече до блогъри като Иво. Което показва че всички останали важни звена в държавата са превзети и омиротворени в полза на Решетников. И на агентурата им е останало време да обърнат персонално внимание на Иво. Един вид, изловили са едрата риба – правителство, президент, депутати, областни администрации – и са допрели до онлайн журналисти. България е практически в русофилски нокаут.

 25. Според мен тепърва започва съдебната битка за свободата на словото. Ще трябва търпение и упоритост. Знаят комунистите и рубладжийте как да тероризират и тормозят българофилите. Зная за осъдени журналисти във Враца, Варна, Бургас и вероятно не са само те. Да си спомним колко години премиерът Иван Костов го разтакаваха в съда. Така, че да се въоръжим с търпение и твърдост.

 26. Г-н Инджев, над българският Съд може да се стигне и до Европейският съд за правата . Така,че битката тепърва предстои. Не им се давайте на тия страхливи и подли песогравци. Правото да бъдем информирани е Наше право,а Ваше задължение, като журналист да го правите. Така,че -напред!!! Като не искат да бъдат щипани/питани и показвани със срамотиите им като политици, да не са се фанали на голото хоро.

 27. Здравейте Г-н Инджев, преди да пишете моля спрете да се молите на Всички хора за които пишете ужасни лъжи за вашите 5 деца от съжаление.не стига че сте жалък, но и лъжете!!!! Не ви прави чест нито на образованието на журналист, с което също се оправдавате денонощно, но и на факта че всъщност за огромно съжаление има хора които четат всички платени неща които пишете!!!! Жалък сте и за съжаление..,, ужасно нещастен!!!!

 28. Към Mihaela Emilova
  dobcheva.desislava@gmail.com

  Нам-голямото наказание за злобните влечуги, които намесват и децата ми в безсилието си да се обосноват срещу фактите, с които боравя, е че не могат да понесат истината. А тя е, че въпреки тях и опитите си да ме давят в храчките си, всъщност съм страхотно щастлив човек – именно с децата си, със семейството и с подкрепата на страшно много добри хора.
  Каква гад трябва си, Десислава Добчева, която се крие под чуждо име, за да напишеш горната свинщина – поне да беше се подписала с името си, шушумиго.
  А това, че в твоите злобни очи изглеждам “жалък”, е истински комплимент за мен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.