Руският па(р)триах Кирил се обяви за независим от Путин в София – “схизма” с Кремъл или обикновена лъжа?

Знам, че не е добре да популяризирам свързани с България източници на засиленото руско нашествие по нашите земи, но какво да се прави: тези източници са единствената възможност да се докоснем до лъжите им в автентичния им вид. http://epicenter.bg/article/Patriarh-Kiril–V-Rusiya-vinagi-sa-vazpriemali-Balgariya-kato-bratska-strana-/148433/2/0

Благодарение на благонадежните от руска и путинофилска българска гледна точка информационни източници, научаваме изпреварващо за най-голямата лъжа на гостуващия от днес у нас руски па(р)триарх Кирил, изречена още със стъпването му на българска земя.

Изрекъл я е сред половинчато споменатите истини за историята на двете държави, пребивавали от “двете страни на барикадата” – подробност, която дълги години беше табу за руските сълзливи речи в рамките на пропагандата за вечната и безоблачна дружба между нашите страни и народи. Но е показателно, че дори и вековните руски лъжи търпят малка редакция, за да ни накарат да преглътнем горчилката на руската доминация над българската нация.

“Днес църквата в Русия е отделена от държавата и държавата по никакъв начин не се меси в църковните дела, а църквата не се меси в държавните дела”.

Казаното от руския пратеник не само не е вярно към днешна дата, но и няма нищо общо с историята на руското православие, за да не кажа с православието изобщо, за съжаление, което винаги е било в “близки”, т.е. подчинени отношения, меко заказано, със с(ъ)ветското началство на държавата, вместо да му бъде духовна опозиция.

В наши дни това е също толкова вярно, както и по времето на болшевизма. В по-блага форма.

Православието на официалната църква наистина процъфтява в днешна Русия, но с благословията и финансирането от страна на Кремъл.  В резултат на което Кремъл е истинският спонсор по духовно – с(ъ)ветска линия на дейности, свързани с пропагандирането на руското влияние в България.

На 3 юни 2015 г. в интервю за Олга Гурска в rusofili.bg, дългогодишният надзорник на организираното под ръководството на Кремъл русофилство в България, генералът от КГБ Решетников, директор на създадената от Путин разузнавателна централа, специализирана в износ на путинофилство, наречена за благозвучие Руски институт за стратегически изследвания ( РИСИ), казва:

„Много български политици обичат да разказват за традиционното русофилство на българския народ, но това не означава, че самите те са русофили. Говорят така, за да се харесат на избирателите си, също така да се харесат на Москва и да получат някои преференции за себе си” ( ПРЕФЕРЕНЦИИ ЗА СЕБЕ СИ- руски евфемизъм за подкупи, бел. авт.).

„Не е тайна, че РИСИ активно участва във възстановяването на руските гробища и църкви, в откриването на паметници на територията на Сърбия, България, Гърция.”

Вместо финален коментар, вижте публикуваната в “Дневник” снимка на снайперисти, демонстративно застанали на пост пред  сградата на Светия синод в София уж с камуфлажни дрехи, но всъщност на показ като в приказката “Царят е гол”: IMG_8268

 

 

“Ние пазим руския патриарх”, казва таза нелепа демонстрация. От кого го пазите, ако мога да попитам? Нали се обичаме от векове? Не трябваше ли да се очаква, ако са верни приказките на руския па(р)триарх и на раболепните му посрещачи за нашата вековна духовна и всепроникваща взаимна любов, че тук ще го засипем с цветя и целувки?

Вместо това го посрещаме с камуфлажна готовност да го браним с куршуми, за да му е уютно както си и е свикнал да го охранват от “народната любов” в самата Русия.

Отговорът на въпроса от какво го браним, е в символиката на оградата на съветското посолство в София. Беше издигната от бетон като крепост, преграда срещу евентуално нападение от български бунтари в разгара на съветско-българската дружба ( и моля да не ми давате като контрапример десетилетия по-късно изграденото посолство на САЩ в условията на реално съществуващ международен тероризъм – та нали по времето на НРБ обичахме всички, направо до пулуда от възторг СССР!).

Съветските другари, както е известно, са шахматисти и мислят един ход напред какво би могло да им се случи… А българските им пешки просто козируват и изпълняват нарежданията. Например м БНТ, където в навечерието на 3 март производха посещението на руския па(р)триарх

Коментар на Посолството на Украйна в Република България

във връзка с антиукраински изказвания на патриарха на РПЦ Кирил в ефира на Българската национална телевизия

 

Посолство на Украйна в Република България е възмутено от антиукраински изказвания на патриарха на РПЦ Кирил в ефира на предаването «Още от деня» на Българската национална телевизия на 1 март тази година

Твърдението на патриарха за “гражданска война” в Донбас и изключително миротворческа роля на РПЦ МП разглеждаме като антиукраинска провокация.

Посолството напомня, че Русия с временната окупация на АР Крим и районите от Донецка и Луганска грубо наруши основни норми и принципи на международното право, включително Устава на ООН. Това се потвърждава в Резолюцията на Общото събрание на ООН “Териториалната цялост на Украйна” A / RES / 68/262 от 27 март 2014 г. А с приемането през 2016 г. и 2017 г. от Общото събрание на ООН на резолюциите «Ситуацията с правата на човека в АР Крим и град Севастопол (Украйна)» Руската федерация справедливо е призната за държава-окупатор.

Международната демократична общност няма никакво съмнение, че окупацията на част от Донбас бе инициирана и извършена единствено с подкрепата на Русия, която активно насърчава и всячески подкрепя незаконни терористични групировки от боевики  – с оръжия, кадрови военнослужещи без отличителни знаци, военна техника, “хуманитарни конвои”, които имат нехуманитарно предназначение и съдържание. Поради това продължаващото кръвопролитие в източната част на Украйна може да бъде спряно само по един начин – с прекратяването на агресия от страна на РФ като и въоръжената подкрепа на терористични групировки и окупационни администрации от страна на Кремъл.

          Посолство подчертава, че гаранция за връщането на мира в окупираните от Русия територии е изпълнението от страна на Москва на Минските споразумения и завръщането на РФ към спазването на международното право. РФ от 2015 година насам последователно блокира инициативата на Украйна относно въвеждането на международна мироопазваща операция в окупираните територии на Украйна. Именно тя може да установи международен контрол върху украинско-руската граница, което се предвижда с Минските споразумения, и да осигури условия за мирна реинтеграция и рехабилитация на украинския Донбас. Ясно е, че такава операция не може да се реализира с участие на агресора – Русия, която от самото начало е страна и спонсор на въоръжения конфликт с цел на разрушението на Украинската държава и блокирането на пътя й към Европа.

Посолство на Украйна в РБ изразява съжаление, че Българската национална телевизия е била използвана от главата на РПЦ като трибуна за обнародване на откровено антиукраински изявления, синхронизирани с официалната позиция на Кремъл.

11 мнения за “Руският па(р)триах Кирил се обяви за независим от Путин в София – “схизма” с Кремъл или обикновена лъжа?”

 1. И БПЦ и РПЦ са карикатури на самите себе си. Всичко дето се води фактор е и с пагони съответно от ДС и КГБ. У нас по-малце но в рашката са с държавата симбиоз на симбиозите.
  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. Ех, СТАМБО, къде си…. Тази публикация е за теб.
  Okhrana- Cheka- NKDV-KGB… до днес
  https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/books-and-monographs/okhrana-the-paris-operations-of-the-russian-imperial-police/5474-1.html#rtoc4
  И нещо, което не много хора знаят, в началото на файловете на ‘Охрана’ е вградена школата на Николай Игнатиев.

 3. Още едно доказателство за подвластността на територия България. Иронията е че територия де факто под руски ботуш е председател на ЕС, а лидерите на този съюз се изтрепват да хвалят клептократите, наричани от тях български политици. Доживяхме да сме свидетели на подобен пълен абсурд.

 4. Руският “патриарх” е ГЕНЕРАЛ ОТ КГБ, на прикритие в църквата, на най-висока позиция. ПУСИ РАЙЪТ, онзи руски състав, дето онзи ден му изчезнаха две момичета в Русия, и дето в превод означава Пичи Бунт, пееха песен в една черква в центъра на Москва, че този същия генерал, има “под расото си златни пагони”, т.е. генералски. Затова и ги окошариха преди няколко години.

  Междувременно:
  В социалистическа Венецуела, в началото при Чавес, през 2002 г. имало 70 генерала, а сега през 2018 г. имало познайте колко – има 1200 генерала!
  ДА ТОЛКОЗ!
  ДА ЖИВЕЙ СОЦИАЛИЗЪМА!
  ПФУ ПФУ ПФУ
  http://batimes.com.ar/news/op-ed/the-remains-of-venezuela-a-sanctuary-for-eln-guerrillas.phtml

 5. Поздравления Иво за неуморната ти борба срещу поробителите на България и техните комунистически слуги.

 6. гундяев е чекист, от ОПГ на Путлер! В путлеристкият бандитустан цялата държава е превзета от неговата чекистко-бандитска шайка.
  Путлер превърна путлеристката си “федерация” в…хибридна. Но за разлика от путлеристкият райх ,в нормалните държави хибридна е само ….. престъпността.
  В последно време хибридният главатар използва вече и платените си хибридни ЧВК , за да води хибридните си войни срещу Украйна, украинският народ, сирийският народ, ……либийският и суданският народи…. Именно на най-известната платена хибридна терористична ЧВК”Вагнер” е посветено и последното разследване на блога putinism.wordpress.com :
  https://putinism.wordpress.com/2018/03/02/wagner/
  Точно ЧВК Вагнер беше разгромена от САЩ преди броени седмици в Сирия, при опита им да заграбят нефтените и газовите находища около Дейр аз Зор.

 7. АНАТЕМА! За всеки АНТИХРИСТ! За попПолковниците от ДС-Синода на БПЦ който е филиал на КГБ в РПЦ!
  АНАТЕМА!
  Империалистическа и католическа/протестанска Англия съдейства на Людмила Живкова и в 1980г.
  тя издаде Четвероевангелието наЦар Иван Александър.
  С пълно възпроизвеждане на оригинала на 64 цветни факсимилиета.
  Защо братята освободители не ни съдействат да се издаде пълно възпроизвеждане на ОРИГИНАЛА на
  Сан-стефанския договор в цветни факсимилиета?
  Нека това да им бъде “честитката” за “националния” ни празник. А не “преводите” и коментариите на
  историците/вековни московски шпиони/ от БАН!
  И как са го превеждали и го коментират, след като до сега НИТО ЕДИН български учен или държавник
  НЕ ГО Е ВИЖДАЛ???
  Българските земи в Румелийския еялет на Османската империя, чийто център е бил
  сегашната столица София, попадат след войната 1877/78г. в Руската империя и до Берлинският Конгрес
  се наричат ” Руско-дунавска област“ останала в народната памет като
  “Задунайска губерния”.
  ЕДИНСТВЕНИТЕ за сега документи са ни предадени от бившия руски чиновник при руското
  консулство в Русе – Михаил Якобсон. Като човек, той се е възмущавал от подлостите,
  които руските дипломати и българските им мекерета вършат в България. Затова през 1886 г.,
  възползвайки се от ситуацията след прекъсването на дипломатически отношения на Стамболов с Русия,
  той успял да измъкне част от тия документи и поемайки голям риск, с посредничеството на
  в. “Свобода” успял да ги предаде на Димитър Петков-публицист, държавник, председател на
  Народното събрание и кмет на София.
  Димитър Петков издава книгата „Окупационен фонд, основан за създаване
  на Руско-дунавска област“ Той е автор само на предговора. Книгата е строго документална.
  Извън предговора в нея няма нито един ред “русофобски” интерпретации, а само документи
  от секретните архиви на руските консулства в Русе, София, Пловдив, Букурещ, Цариград –
  оригинални свидетелства от първа ръка за българофобските умонастроения и действия на руската
  имперска дипломация и администрация в България.
  Ето за това братята освободители крият ОРИГИНАЛА от Сан Стефано който не е за освобождаване и
  възстановяване на държава България,
  а за присвояване на ” Руско-дунавска област“ !!!
  ФАКТИЧЕСКИ България се появява в правния мир и на картата на Европа на
  1-ви юли 1878г. в Берлин на Конгреса!
  Това е ИСТИНАТА според ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!
  Хубаво робство няма!
  Но погледнете запазените къщи на робите в цяла България:
  Копривщица, Арбанаси, Жеравна, Сливен, Русе,Банско…
  А сега малко картинки от “освободителите”:
  Ето ви няколко обявления от тогавашните вестници:
  “- У Никола Морскаго се продават банкетни
  пишкири, покривки за маси, две момичета учени и един селянин (мужик)”.
  “- Продава се
  двайсетгодишен човек белберин, и една крава от добра породица”.
  “- Хубави кученца се продават и
  седем човека с най-умерена цена”.
  ” – Продавам две кучета.Едно обикновено куче за двама души селяни;
  а едно авджийско – за три момичета”
  “- На литейната част, против Сергия, в черковния дом се
  продават двама души, готвач и файтонджия, годни за солдати, и един папагал”.
  “- Продавам 11-годишно момиче , четири кревата, пера за
  възглавници и други домашни вещи”.
  “- Имам за продан хубава пресносола риба осетрини, седем сиви
  мерини (коне) и мъж с жена”.
  (Беляев, стр. 320; Мордовцев, III, I, 431).
  Не само са се продавали селяните в Русия, но са ги изигравали
  на комар, плащали са с тях на доктора за визити и пр. и пр.
  Робството в Русия, говори Шап, разрушило всичките естествени
  права; тук човекът се е продавал като стока, деца са се отръгвали от обятията на майките, за да
  се продават в публичните домове за по няколко си рубли (Рус. Старина, XI, стр. 785).
  Цената на тия нещастници, братя- освободители, които са умирали по Дунава и по Балкана,
  е била в широки граниици.
  В началото на царствуванието на Екатерина, един селянин е
  70 – 120 рубли. Но без земя цената на тоя двукрак добитък е била много ниска.
  Една помещица (чифликчийка) продала 195 души свое стадо, мъже, жени и деца с пеленачета, по
  6 рубли едното парче.
  Майсторите, хубавите момичета, актрисите стрували много по-скъпо. Потемкин, например
  купил от някой си Разумовски музиканти робове по 800 рубли всеки.
  Много пъти, когато пияният и развратният чокоин е онождал всички от тия нещастници, продавал и
  цялото село, с бабичките и кучетата.
  Сърбинът Сава Текели, който пътувал из Русия, видял в Тула на пазар 40 момичета, които с камшик
  пазел техния господар. Той попитал какви са тия хора? “-
  Продават се”, бил отговорът. Савата се почудил. “- Купи ни, купи ни, господине”, викали момичетата

  , а той се чуди, че те били всички весели. Урзопинският панаир в Русия бил център, гдето се
  продавали момичета за Турция и за другаде.
  И т.н. и т.н…
  И за какво освобождение става въпрос?
  Все едно да повярваме че варварите не са влезли в Рим да го разрушат!
  Или, че Джак Изкормвача ще възпитава на обноски благородни девици или амазонки-все тая!
  Да но дори в учебниците ни втълпяват тази “вяра”!
  Чак до днешният ни празник!
  За което ежегодно с десетки милиарди, изтичащи на североизток ,благодарим на абониралите се
  за наши освободители- братя славяни и североизточно православни!
  Освен целокупният български народ и попПолковниците от ДС-Синода, който е филиал на КГБ,
  особено благодарни са ляво-десните комунисти от ГЕРбСП!
  Начело с хибридният Президент-резидент Радев!
  Начело с хибридният КГБ-СИК Премиер-мутра!
  Борисов-политикът “бракониер-дивечовъд”!
  Поне за празника да ни бяха подарили по едно пълно възпроизвеждане на ОРИГИНАЛА на
  Сан-стефанския договор в цветни факсимилиета.
  Няма да струва повече от 5лв.
  Все пак, национален празник ни е!
  Нали?

 8. Драги В.АНТОНОВ,
  Присъединявам се към вашите поздравления до ИВО!

  Драги СЪЩИЯТ,
  Не ви трябва Санстефанския договор (1878 г.).
  Самата Русия, предварително, много хитро и коварно обмислено, е направила този договор аброгиран (отменила, направила нищожен, чрез друг начин), чрез своите тайни споразумявания за война и кроеж на Балканите, от Райхщад (1876 г.) и Будапеща (1877 г.). Както се вижда, те са направени 1-2 години по-рано спрямо това, което е подготвяла за край на войната 1877-1878 г. Тогава, с Австрия, тя тайно е подготвила какво да стане основно с България и с една част от Балканите, като “тайно” означава и истинско, т.е. каквото реално руското правителство и цар мислят за нашата страна. Санстефанският само е показна пародия, да лапат мухи българи русоблизци, и доколкото може за пред света да е валиден и има руски войски близо до Цариград. Иначе матушка Русия е знаела добре, че никой няма да търпи нейното голямо присъствие в Балканите, нито велика сила нито останали балкански сртани, и всички те ще натискат да се отиде на ревизия. Така и става, всичките стават остро недоволни с края на войната заради руската агресия на Балканите, и господин Ото фон Бисмарк ги свиква в своята столица, стигайки се до Берлинския договор. Да, но Русия отдавна се е подготвила чрез Райхщад и Будапеща.
  Пробният камък за Русия спрямо нашето състояние е, че тя въобще не иска обединена голяма и независима България, иначе щеше да защитава такава България и СЛЕД КРАЯ НА СТАНСТЕФАНСКИЯ, а и ще ПОДКРЕПЯ СЪЕДИНЕНИЕТО.
  По-голяма, т.е. реална България, е защитавана ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СИЛИ, ВКЛ. ЗАПАДНИТЕ, ВКЛ. ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, КОЯТО Е БИЛА ТОГАВАШНАТА АМЕРИКА НА СВЕТА, на Цариградската конференция 1876-1877 г., а ПРИ СЪЕДИНЕНИЕТО. Картата на тази по-реална България е била направена спрямо БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ, КОЯТО СЪЩО НЕ Е БИЛА ПОДКРЕПЕНА КАТО ТАКАВА, И В ТАКАВА ТЕРИТОРИЯ, от милата за милиони русия.
  ПФУ!!

 9. Гледах на конференцията на която Путин обявяваше колко големи ракети вече иат и сред присъстващите в първите редове … няколко високопоставени свещеници от РПЦ в целиям им блясък. И какво дирят под гъза на Путин такива баш кристиени??! И на това му се казва разделение от църква и държава???

  Господи помилуй!!

 10. Драги AWACS ,
  Освен нещата, които сте написали /за което Ви благодаря/, могат да се добавят още много в същия дух.
  Но и те само ще ни отклоняват от отговора на простичкият въпрос : ” Защо до сега НИТО ЕДИН български учен или държавник не е виждал ОРИГИНАЛА на Сан-Стефанският договор?”
  Така твърди историкът Янко Гочев, на когото имам най-малко основание да не вярвам. И това не е само негово твърдение!
  Какво толкова тайно има в него, че да е още актуално и след 140г.?
  И как така ” превеждаш” и “коментираш” нещо, което не си го виждал?
  Да не се провеждат в БАН спиритически сеанси?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.