Президентът Радев измести Борисов и Сидеров в подмазването на руския патриарх Кирил

Руският патриарх Кирил беше в България и през (април) 2012 г.

IMG_8297

 

Тогава премиерът Борисов не можеше да се наслади на възможността да му целува ръката. https://www.novini.bg/news/63268-руският-патриарх-кирил-се-срещна-с-росен-плевнелиев-и-бойко-борисов.html

Руският патриарх Кирил получи по време на онова посещение преди 6 години като подарък икона на Св. Иван Рилски от Волен Сидеров – “ръководител на Постоянна делегация на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие”.

 

 

 

Image_6746050_128

Патриарх Кирил е тук отново.

Но има някои малки разлики в посрещането му. Негов домакин е президентът Радев, който предпочете да е гид на руснака на Шипка, пред това да участва по създадената отдавна традиция в приемането на почетния караул по същото време на 3 март в София.

 

 

 

 

Image_6745677_128

 

Сидеров този път явно не е поканен да се подмазва на православния си началник. Няма го сред подмазвачите на първа линия.

А Борисов вече целува само кръста на руския началник на българското православие, не и ръката му. Отмени го в целуването вицепрезидентът Йотова.

 

 

 

 

iliana_yotova

 

Какво ли означава на (първо)сигнално ниво тази символична картинка в състезанието по целуване на и коленичене пред руското началство?

17 мнения за “Президентът Радев измести Борисов и Сидеров в подмазването на руския патриарх Кирил”

 1. Вероятно нещо не ми е наред, защото ама никак не можах да се изпълня с национална гордост послучай националния празник. Не ми е повод за гордост да гледам Президетът на ПБ да се дупи да целува ръката на руския патриарх, май че беше полковник от КГБ. Вицепрезидетката, няма да и коментирам подклякванията, като че ли е пред английската кралица. Обичат българските упрвници да целуват ръце и това си е. Българския патриарх и той полковник от КГБ. Изобщо българсият народ обича да целува ръце и не му пречи, че на тези ръце е закачен по един “Rolex”. Тази дандания никак не ме изпълва с гордост, че съм българка. Ако това са ни водачите никак не е чудно, че държавата е на това дередже, хич я няма. Не ми празник днес, още по-малко – национален.

 2. Как, какво означава? Междусъюзническа война между петоколонци кой е по, най, капо де тути ушанки. Шеф на журито-рещетников.
  ДГД за цялата пасмина от родоотстъпници от една долна, мръсна гад!

  По инциативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. Borosov otnovo (za treti pyt) e v proces na dobrovolno sdavane na vlastta (na BSP).
  Tozi pyt BSP se gotvi da ja jahne 4rez Nedorazumenieto rumen radev, 4ijto rejting “sociolozite” uporito pompat.
  Miri6e na predsro4ni parlamentarni izbori i pravitelstvo na koalicija protiv Bylgarija (GERBSP).

 4. Нашия водач-натовския генерал хвърчилков е вярваш само в путин-кирил,само в угода кремля и нашите мили ПЕТОКОЛОННИЦИ-РУБЛЕ ест в съпровод с ВИЦЕТО или казано директно да живее МАСКВА-вечная памет наши окупатори.

 5. Празнувах с предговора на Захари Стоянов към “Записките” – кои от днешните ни тревоги и омерзения не са описани от този невероятен българин, но и там има надежда…

 6. “Ти ще цалунеш ръка, аз – двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз – краката; ти ще цалунеш на друго място, аз – на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?”
  Алеко КОНСТАНТИНОВ
  НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО.

 7. Към Jeep Patriot:

  Да, “най-интересното” в този прочит е лъжата, че граф Игнатиев се борил за българската църковна независимост и я постигнал едва ли не лично – защото това било изгодно на Русия…Това е все едно да заявиш, че Хитлер всъщност е направил услуга на евреите, комуто те дължат консолидацията си и създаването на Израел ( както твърдят някои заклети антисемити, според които Холокостът е евмерйска измишльотина с цел да накарат европейските евреи да си създадат държава в Близкия изток).
  А и “пропуснатото” в историческия преглед в частта за съветската окупация е показателно с това, че прочитът на българската история и в този случай е преди всичко просъветски, спестяващ оценката за съветския колониализъм. Като не могат да похвалят, предпочитат да го премълчават -все едно , че е нямало 3 години пряка и още 42 опосредствана съватска окупация на България ( от която обаче по подразбиране Русия продължава да изисква благодарността на родителя, заченал детето, но на своите родителски права решил , че може да го изнасилва винаги, когато пожелае).

 8. Таа руска кукла, “от ЕС”, илиянчето, била “нейно превъзходителство” със “седалище резиденция Бояна”. Аз пък си мислех, че задникът й е седалището. Нейсе.
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Вицепрезидент_на_България
  Както е клекнала пред чуждия Генерал-Поп може и да го издуха като свирка.
  Става въпрос за духане като вятъра, де.
  И като дървена свирка, не друго…
  ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ И ИЗЛАГАЦИЯ.
  НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, С ТАКИВА ГРАЖДАНЕ-“РЪКОВОДИТЕЛЕ”, НЕМА НА СВЕТА.
  ПЪЛНО УНИЖЕНИЕ!!!
  https://www.gifts-bg.com/bg/darvena-svirka/

 9. До Станчева
  Ударих пармака. Призовавам всички съблогари не само да подпишат но и разпространят максимално петицията.

 10. Балзак е бил пророк визирайки родните политбоклуци-баце, гид радев, мецаната йотова, корни от Крушовица, последният да затвори вратата с максимата:” Да имаш власт и да умееш да я ползваш не е едно и също”.
  https://newsland.com/user/4296711758/content/komu-putin-82-raza-skazal-v-poslanii-nado-nuzhno-dolzhny/6237354

 11. Уважаеми г-н Инджев,
  Няма спор в коментара ви. Идеята ми беше да опровергая лъжите на руския патриарх, че руснаците са се били заради православието, а не заради имперските си интереси.
  Исках да обърна внимание на някои от констатациите на автора-руснак, че територията ни тогава е била интересна заради влиянието върху Босфора и Черно море. Че гръцките и сръбски елити са предпочитали тогава Европа като образец, а не православните връзки с Русия. Че помагайки на БПЦ са искали да отслабят Константинополската патриаршия. Че открито признава, че България е третирана като руски протекторат, върху който е експериментирал Петербург, а после и Кремъл. Че руснаците са били твърдо срещу Търновската конституция и срещу Съединението. Че авторитета или по-скоро русофилите не са попречили на българския елит да взима конкретни решения по европейски модел, който и тогава бил по приемлив от руския православно-диктаторски модел. Че България избира да се дистанцира от Русия избирайки модел на политически свободи, а не на влиянието на Петербург чрез културна близост. Че Р Македония, Черна гора, Албания и Сърбия се стремят към европейските ценности, а Русия набляга на противодействието чрез историческо-православните връзки и газовата зависимост – и въпреки това ролята на Русия отслабва. Че Москва има нужда във външната си политика някой да играе ролята на “братушка” за да им чеше егото, но всичко това се разсъхва като свършат газовите и агентурни рушвети.
  Thats all folks

 12. ПРЕДИ и СЛЕД всяко Освобождение от “братушките”
  ПРЕДИ Освобождението:
  България: Откога чакаме да настъпи този ден!
  Русия: Ще искате ли след това да си тръгна?
  България: Не си го и помисляйте!
  Русия: Ще ни обичате ли ?
  България: Това го заслужавате!
  Русия: Ще ни разлюбите ли?
  България: Според делата ви !
  Русия: Ще ни се отблагодарявате ли?
  България: Винаги, когато си го заслужавате!
  Русия: Ще воювате ли срещу нас? Ще ни налагате ли санкции ?
  България: Да не сте полудяли?
  Русия: Можем ли да си вярваме ?
  България: Да!?
  Русия: О, братушки наши! Славяни и североизточно-православни!
  СЛЕД Освобождението:
  Прочети в обратен ред…

 13. 3 mart 1918
  100 godini ot podpisvaneto na kapitulaziyata na Rusiya pred Zarstvo Balgariya.
  Zashto da ne e nazionalen prazniki?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.