Руският Кирил призна за кирилицата, но излъга за руската църковна помощ за българите

Безбрежна и безнадеждна по своята манипулативна устойчивост в главите на нежелаещите да научат нещо извън уроците по русолюбие ( заменили истинското родолюбие) от времето на колониално-съветизирана България е темата за руското освобождение. Фокусирали са се върху нея с отчаяното вцепенение на заяк пред фаровете на приближаващ автомобил. Българските гласове, които съобщават различна версия, се натъкват на роботизираната автоматична реакция: “русофоби”. И точка.

Радиоточката на пропагандата кънти в главите им без ни най-малко да мръднат по скалата с артументи стрелката на познанието от тази точка.

Да се опитам, все пак, да завъртя малко копчето към “Говорит Москва”.

Ето какво казва на 9 януари 2018 в статията си “Русия и Балканите – от триумфа до провала” руският историк Алексей Макарин относно истинската мотивация на Русия да превърне през втората половина на 19 век “българският въпрос” в център на балканската си политика. Причините са били две: населените с българи земи са “надвиснали” над Константинопол и са били стратегически важни за Русия заради проливите. Който държи тази територия може да претендира да контролира ако не целите Балкани, то да има ключова роля върху Черно море. Нито сърбия, нито Гърция не са могли да свършат работа на Русия в това отношение.

Освен това дошлите на власт в Гърция и Сърбия управлаващи династии се жижвали твъре проевропейски на Русия и тя се разочаровала от тях, макар да им помагала много да извояват независимостта си.

България на този фон изведнъж се оказла много подходяща за целите на руската доминация със своето патриархално население, относително малката интелектуална прослойка и без “силни кланове”, способни с оръжие в ръка сами да извоюват свободата на българите. И Русия се заложила на българите ( но се оказала излъгана в очакванията си да ги употребява безропотно, както се оказало- дори напротив, тъкмо с България Петербург скъсал дори дипломатическите отношения броени дни след края на войната с Турция). Това е, в частта за България, обяснението за причината Русия да изпрати армията си на балканския фронт срещу Турция, а не някакво си “освобождение”, прокламирано с пропагандна цел в навечерието на воойната в самата Русия. http://www.ej.ru/?a=note&id=31982

Знаете ли защо този кратък преразказ издава самата истина? Защото авторът определено не е “пробългарин” и няма основание да застава в “русофобска” поза. Трудно крие презрението си към българите с “дебелите шалвари” и пробутва наистина дебелата лъжа, че българите дължат църковната си независимост на Русия и лично на граф Игнатиев. Същевременно руският историк “прескача” удобно обявяването на руската църковна схизма срещу БПЦ още в зародиш през 1872 г., приписвайки я единствено на Цариградската патриаршия. Някак срамежливо авторът споменава само, че тази схизма е паднала след края на Втората световна война благодарение на руската църква – вместо да каже направо, че това се случва вече в условията на съветската окупация, когато България на практика става част от съветската империя и тя решава да приласкае под своя ботуш и БПЦ.

IMG_0781

Явно точно такива учени са профилактирали руския патриарх Кирил в навечерието на посещението му в България, където той заяви, че руската църква е помагала на българите по време на турското иго. А вицепрезидентът Илияна Йотова коленичи пред тази лъжа и веднага се съгласи и благодари за нея.  За по-леко преглъщане на лъжата Кирил призна българите за приносителите на кирилицата в Русия ( т.е. в Киевска Рус, понятието Русия въвежда едва Петър I) ), но от това горчивата лъжа не става по-сладка.

Не само руската църква, подчинена на самодържието по традиция, наложена особено категорично от Петър Първи, но Русия изобщо не си е мръднала пръста за българите и България преди да забележи изгодата в контекста, за който  откровено пише по-горе Алексей Макарин. Това е дълга тема с много доказателства за обратното: Русия не веднъж е потискала и дори предавала на османските власти българските бунтари с оръжие или с кръст в ръка.

Дългата тема е обобщена по следния кратък начин от добре осведомения руски военен кореспондент на Балканите през 1877-1878 г. Василий Немировч – Данченко, недоумяващ защо Русия никога с нищо не е подпомогнала българското национално-осбоводително движение.

“Действията на дипломацията, разбира се, са голяма тайна и легендата за руската пропаганда в България ще продължава още дълго, въпреки всичко. В същото време аз лично съм разпитвал всички дейци на българското въстание и от всички съм получавал един отговор: НИКОГА И НИКАКВА ПОДДЪРЖКА НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ ОТ РУСИЯ ( курсивът мой- бел. ИИ). Между тях не е имало нито един руски пропагандист, нашето константинополско посолство нито веднъж не е изпращало при тях свои агенти ( в расо или под друго прикритие – бел. ИИ). Напротив, различни руски консули от рода на сегашния г. Стюарт в Букурещ, даже били враждебни на българското движение ( благодарение на което Г.С.Раковски е бил предаден от руския консул в Браила на турците заради участието му в един от браилските бунтове, а Ботев лежи 3 месеца в затвора във Фокшани във Влашко по указание на руски консул- бел. ИИ), пречели са долкото могат, спирали са го. Те го отъждествявали с пропагандата на социализма и комунизма , въпреки, че българкото дело няма нищо общо с тях.- Дори когато не са имали факти по някакъв въпрос, те направо са клеветели младите българи”. ( Василий Немирович – Данченко, “Година на война”, стр. 608 ).

Апропо, понеже руският историк, явно възмутен от Стамболов, подхвърля по негов адрес, че е бил “недоучил семинарист”, не е лошо да припомня, че пак Данченко “издава” причината за това.

За да избегне ареста и репресиите на османските власти, разследващи ролята му в подготовката на въстание година след обесването на Левски, Стамболов бяга в…Константинопол. Надявал се е на помощ от посланика на Русия, “вицекраля” на Турция, както са го наричали заради огромното му влияние върху Портата. Вместо да му помогне Н. Игнатиев се е държал с българския революциенер така, че Стамболов “никога повече” не пожелал да се срещне с него, както отбелязва Данченко. Отритнатият българин все пак отишъл в Одеса, надявайки се да му разрешат да завърши духовната семинария, която напуснал малко преди да се дипломира, за да участва в революционните дела в България. Но и това му било забранено именно заради реномето му на български бунтовник.

Ето така граф Игнатиев и руската църква превръщат бившия русофил Стамболов в “недоучил семинарист” и противник на руската политика до края на живота му, отнет на 3 юли 1895 г. след зверско клане посред бял ден в София от наемни убийци.

НА СНИМКАТА ( от екрана на БНТ): Александър Волков, прессекретар на руския патриарх Кирил, (не) отговаря какво е мнението на руската църква за молбата на македонската съответно БПЦ да й стане майка. Той отрече въпросът да е бил обсъждан, но хвърли един вълчи поглед към зрителите в подкрепа на нашите  обосновани ( от историческия ни опит) подозрения какво всъщност си мисли…

IMG_8274

14 мнения за “Руският Кирил призна за кирилицата, но излъга за руската църковна помощ за българите”

 1. https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/02/26/3136535_pomoshtnik_na_ruskiia_patriarh_predupredi_bulgarskata/
  Откровената двулична политика на РПЦ нейните ръководители по отношение на “братската православна БПЦ” личи от горния текст.
  За съжаление рублите и по-скоро тяхното количество правят определени хора в държавата ни слепи и глухи.
  СССР е един от основните поддръжници на македонизма срещу братската БКП, но и тогава руските КГБ агенти като Румянцев и Б. Аспарухов са си вършили работата за да не балтаеме много много.

 2. Аз днес бях решил да започна да пиша свой коментар по темата на моята Facebook старница но вие гн.Инджев ме изпреварихте с тезите си!
  Но все пак ще опитам да споделя мислите си с вас особенно в тази част – цитирам Ви
  ” Безбрежна и безнадеждна по своята манипулативна устойчивост в главите на нежелаещите да научат нещо извън уроците по русолюбие ( заменили истинското родолюбие) от времето на колониално-съветизирана България е темата за руското освобождение. Фокусирали са се върху нея с отчаяното вцепенение на заяк пред фаровете на приближаващ автомобил. Българските гласове, които съобщават различна версия, се натъкват на роботизираната автоматична реакция: “русофоби”. И точка. ”
  Всички сме гледали филмът ” Матрицата ” и помним момента(сцената) в която Морфей ( Лрънс Фишбърн ) дава на Нео ( Киану Рийвс ) възможноста да избира между червеното и синьото хапче , едното( по съвпадение във филма беше червено ) ти два възможноста да останеш да живееш в “Матрицата” и да живееш живота написан и сътворен от някой друг по неговите правила , или да изпиеш другото ( пак по съвпадени във филма синьото хапче) и да излезеш от “Матрицата ” и да се бориш срещу “Матрицата”.
  И за това с голямо съжалени трябва да констатитаме че онези 80 % не са просто “Дебили” , а просто са се отдали безвъзмезно , и безвъзвратно и охотно на “Матрицата”( т.е на Русия и нейната Пета колона в България )!

 3. Наглост! И то без прецедент, току що беше показана по ТВ новините – руския патриарх си позволи да дава оценки коя кръв на загиналите на Шипка била по-важна. Според него руската кръв била по-важна от финландската, полската или черногорската. Това ако не е расизъм здраве му кажи! Расизъм граничещ с раШизъм! Думите на руснака с титлата патриарх обидиха българската държавност! И ако някой си мисли, че това е реклама за Радев, кланящото се Вице и другите православеещи се социалисти , дълбоко се лъжат. Това е плесница за тях защото в очите им каза, че не са си свършили работата-да заглушат всичко нерусофилско в една суверена страна. Е поне се видя поредната част от “Плана Решетников”. Не, че го хваля, но папата и неговата човечност и скромност показва повече морал от тези прикрити под расото милионери. Жалко за нас, че никой не посмя да покаже на наглия гост истината в очите.

 4. Васил Кунчев, Иван Вазов, Захари Стоянов……чакат някой в тази държава да я защити от модерния православно-решетниковистки-евразийски речник на омразата.

 5. Да, Гундяев ни е разкритикувал:
  “Най-светлата страница от посещението ми в България е свързана с Шипка – там не видяхме нито финландски знамена, нито полски, нито румънски флагове”, каза руският патриарх и продължи: „Видяхме само флага на Русия и флага на България и с какъв ентусиазъм българският народ прие Московския и на цяла Русия патриарх“, сподели главата на Руската православна църква.”

  Признавам си, виновни сме, че оставихме Шипка само с руски знамена. Догодина трябва да се поправим, но се надявам Гундяев и Путин да ни гледа само по телевизора (надявам се, че в затворите на демократична Русия ще има телевизори… ало, ГъСъ на МВР . това не е заплаха, само надежда)

 6. Не знам защо се възпалих толкова по тази тема, но вече се чувствам доста по-добре като чета в мрежата, че доста хора се чувстват като мен. Не ми се получава с националната гордост. Още по-добре се почувствах като прочетох, че полковникът (някъде четох, че бил генерал)от КГБ, изпълняващ длъжността патриарх на РПЦ си заминал огорчен. Не останал доволен от посрещането, не му оказали голям почит – https://frognews.bg/novini/patriarh-kiril-tragva-ogorchen-sme-okazali-goliam-pochit-ruskite-voini.html
  Този наистина се е замозабравил. Вицепрезидента на РБ му падна на колена, на снимката изглежда, че му прави свирка (моля за извинение). Няма да коментирам, че съвсем очаквано не се той просто не знае фактите.
  Струва ми се, че посещението на Кирил беше полезно. Така се очертават границите и разбираме кой кой е и кой къде е. Сега е време да се поиска оставката на вицепрезидента, поведението и беше отвратително!
  Освен това се очертаха няколко изключително руски територии:Камчия, Росеново, големи участъци от българското черноморие, вече и Шипка.
  Няма да стане само с тракане по клавиатурата.

 7. УНИВЕРСАЛНИ готварски рецепти:
  — Една североизточно-православна килимявка увира половин час след павето, с което е затисната.
  — Една братска славянска балалайка увира половин час след павето, с което е затисната.
  — Една ляво-дясна ГЕРбСП кратуна увира половин час след павето, с което е затисната.
  — Една червена тиква от Банкя увира половин час след павето, с което е затисната.
  — Една бюлетина увира след три мандата и половин час след павето, с което е затисната.

  /тУти Бъчваров/

 8. В тази “освободителна”война половината наличен състав на войската е от украински войници.Само 10% етнически руснаци са преминали р.Дунав,останалите войни са румънци,поляци,германци арменци шведи,черногорци,сърби……ТОВА Е ИСТИНАТА И ТОВА,ЩЕ ИМ БЪДЕ КАЗАНО СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ЗНАМЕНА!!!

 9. ДА СИ ПРИПОМНИМ!
  ЛАТВИЯ – СТРАНА ОТ НАТО И ЕС. ДОСУЩ КАТО НАС!?
  БАЛТИЙЦИТЕ (не “прибалтийците”) са били “освобождавани”, т.е. притежавани от матушката още по-близко и по-емоционално от нас – знаем го добре.
  През 2014 г. президентът на Латвия, Андрис Берзинш (който като Радко е “от НАТО, само дето не е “генерал”) лично отказва на генерала от КГБ Кирил, по съвместителство главен поп на Руската църква, посещение в РОДНАТА си страна.
  Има разлика с Радко, нали!?!
  През 2016 г., правителството на Латвия отказва визита в РОДИНАТА си на полковник Андрей Кураев, по съвместителство “протодякон”, пак опитващ прокарване на руско-православно, братско-църковно влияние.
  ХОРАТА УВАЖАВАТ СЕБЕ СИ!
  УВАЖАВАТ НАЦИЯТА СИ!
  УВАЖАВАТ СТРАНАТА СИ!
  Не им трябват руски пропагандатори, фалшификатори, НЕ ИМ ТРЯБВАТ КОМАНДИРИ НА ТРОЯНСКИ КОНЕ!!
  https://www.ncronline.org/news/world/catholics-baltic-states-ponder-response-new-russian-aggressiveness

 10. Колко са ни обичали рашките питайте всички майстори с висш разряд, които ходеха на гурбет в русията. На всички им сваляха разряда, за да не взимат големи заплати. Само за “наши” хора е имало изключение.

 11. Днес 06.03.2018г., нарушавайки вековното си мълчанието от височините на МАДАРСКИЯ КОНИК, воден единствено от сакралните завети на свещения род ДУЛО и принципите му за управление на държавата , Аз КАНА СЮБИГИ, реших:
  1.Премахвам от БЪЛГАРСКИЯ ПРАЗНИЧЕН КАЛЕНДАР „Денят на освобождението от турско робство- трети март“, въведен от хора изменили на рода ДУЛО IYI
  2. Учредявам ежегоден конкурс за най-голяма лъжец на национално и държавно ниво. Наградите на победилите да се връчват на трети март. За целта е създаден награден КНИЖОВЕН ЛЕЧЕБЕН ФОНД, състоящ се от всичко казано за Византия и Русия от КАНОВЕТЕ И ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ НИ IYI
  3. За контрол и изпълнение на казаното от мен определям ИЧИРГУ КОЛОБЪРА БОИЛА IYI
  И НЕКА БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИТЕ IYI
  Мотивите ми за това решение са продиктувани от ИСТИНАТА за БЪЛГАРИТЕ и въздигането на Лъжата като официална държавна доктрина след изменянето на рода ДУЛО. Факти и Лъжи. Ето ги: Обявяването на трети март за национален празник се дължи единствено или на невежество, или на страх и робско преклонение пред чужда страна. Доводите ми за този извод са: Значението на думите робство, васалство, колония и безспорните исторически факти.
  Робство-Държавата губи границите си, а живота на народа се поставя под чужда политическа власт.
  Васалство-Държавата запазва границите си, но губи суверенитета си.
  Колония-Държавата запазва границите си, но е завзета и експлоатирана от друга страна
  Това е безспорно, нали? Така, продължаваме напред. Според русия и нейните храненици – русофили и комунисти, България на трети март е освободена от турско робство. Вярно ли е? Да следваме логиката и БЕЗСПОРНИТЕ ФАКТИ, за да стигнем до неоспорим извод. България възстановява държавността си на една малка част от територията си затворена между Дунав , Стара планина и Софийския санджак, наречена Княжество България, като ТРИБУТАРНО КНЯЖЕСТВО на 13.07.1878г. на БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС. ИЗВОДЪТ: НА 13.07.1878г БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ Е ПОД ТУРСКО РОБСТВО С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ, КОЕТО Е ВАСАЛСТВО ИЛИ КОЛОНИЯ. Тогава какво празнуват учредителите на този национален празник? Само едно. ПРЕКЛОНЕНИЕТО ПРЕД ЛЪЖЛИВИЯ ДЯДО ИВАН И ЛЪЖАТА ЗА ОСВОБОЖДЕНИТО НА БЪЛГАРИЯ ! Ето, това празнуват. Тук в интерес на истината и то с много голямо основание може да се постави въпрос към учредителите на „нац.празник трети март“ като са решили да празнуват „ОСВОБОЖДЕНИЯ“, защо не обявят ДВАДЕСЕТ И ШЕСТИ ОКТОМВРИ също за национален празник. Денят на Освобождаването ни от византийско робство, като това Освобождаване от робство води до истинско, реално Освобождаване, защото България напълно възстановява държавността си и териториалната цялост. На трети март 1878г. НЯМА ОСВОБОЖДЕНИЕ, НЯМА СЪЕДИНЕНИЕ, НЯМА НЕЗАВИСИМОСТ, защото целта на Русия както казва руският дипломат и историк Сергей Татищев , че “след като се убедим в предателството и измяната на българите, ние трябва да се отнасяме с тях като с врагове, без да се утешаваме с мнимите различия между настроението на народа и неговите водачи, тъй като в политиката всеки народ отговаря за своето правителство. Всичко, което Русия направи за България, трябва да бъде развалено. Целта на нашите усилия трябва да бъде не целокупна България, а подялбата даже на сегашното княжество между съседите му: румъни, сърби и гърци, с изключение на широката полоса по дължината на Черно море, която Русия ще остави за себе си. ОСВОБОЖДЕНИЕТО И НЕЗАВИСИМОСТТА ще ни споходят 23 години след СЪЕДИНЕНИЕТО за кратко, защото само след още 36 години, чрез военен преврат, дивашки терор и окупация от същия „освободител“ отново ще ни бъдат отнети и заменени с поредната лъжа за поредното ни Освобождение празнувана национално на ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ. ТРЕТИ МАРТ И ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ. Каква прилика, какъв синхрон. ДАТИ БЛИЗНАЦИ. Захари Стоянов пита: „ възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, който да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка!“. За съжаление БАТ ЗАХАРИ, трябва да ти отговоря с да, и днес не само ги има, но въздигнаха лъжата на неподозирани държавни висоти. И макар че, тази дата е обявена за национален празник от държавните институции издути от русофили, съмнението, че на този ден БЪЛГАРИТЕ подобно на ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ СИ могат да се провикнат, напук на „султана“: „Да бъде проклет деня в който руски крак е стъпил на нашата земя“, виси със страшна сила. Ето защо за неговата организация и сигурното му провеждане се грижи „Национален комитет за отбелязване юбилея от руско-турската освободителна война и възстановяването на българската държавност” СЪГЛАСУВАН и ОДОБРЕН с/от РУСКОТО ПОСОЛСТВО. Този комитет е съставен от активисти на бкп/бсп, русофили, десари и е под патронажа на Президента Румен Радев. Задавали ли сте си въпроса, защо Русия обича да празнува военните си победи в страните на победените? Защото там тя намира ОПРАВДАНИЕ за воденето на войните си. Русия не може да намери оправдание за последователното осъществяване на имперската си политика чрез непрекъснати войни от Иван III Василевич и жена му византийката София, до ден днешен, ако не използва „благодарността, признателността“ на поставените под политическа зависимост от нея народи. Затова и строи паметниците си в тези страни и то в размери непознати на езическите народи, за да всяват суеверие, страх,безпомощност и робско преклонение пред „освободителя“ от векове за векове, където русофилите и проруските партии да засвидетелстват робската си любов и вярност към Господаря-„освободител“. Русия никога няма да позволи БЪЛГАРСКИЯ РОД да се радва на победите си, защото „Всяка победа на България е смърт за русия“ казва руснака Аксаков, чийто Български смисъл е: „Всяка победа на русия е смърт за България“ Вярно ли е? Вярно е, и още как! Съдете сами. Изборът на съдии от лъжко паша Игнатиев довел до смъртта на ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ, за кого беше победа и за кого смърт? Представете си само за миг, че ЛЕВСКИ е оцелял и вдига на бунт всичките си революционни комитети, а от север преминавайки Дунава връхлита БОТЕВ. За кого щеше да бъде смърт, и за кога победа? Спомнете си за обикновения БЪЛГАРИН СТЕФАН СТАМБОЛОВ. БЪЛГАРИЯ през неговото време побеждаваше. И вътре в страната и навън. Екзархията ни, без помощта на лицемерните ни попове, обхвана всички територии населени с БЪЛГАРИ благодарение на него. Кой носеше смъртта и не позволяваше на БЪЛГАРИТЕ да побеждават и да празнуват победите си? Кой организира преврата, метежите, бунтовете и изпращаше терористични чети по крайбрежието ни? Кой не приемаше неговите победи, а чрез него и на БЪЛГАРИЯ и защо? И беше убит! А ако беше оцелял? За кого щеше да бъде смърт, и за кого победа? Спомнете си още един, още по-обикновен БЪЛГАРИН -ЗАХАРИ СТОЯНОВ. Венецът на цялата му всеотдайна работа за България е СЪЕДИНЕНИЕТО. И беше отровен! Неговата победа СЪЕДИНИЛА БЪЛГАРИТЕ, за кого беше смърт, и за кога победа? Ами 1913г.? Покруса и мъртвешка тишина. Не бяха ли национални предатели русофилите Ст.Данев и Иван Гешов? За тях защо нямаше народен съд? Защото още не бяха дошли комунистите. 1913 година, за кого беше смърт, и за кого победа? Спомнете си нападението на Русия върху България и от североизток и от югозапад. БЪЛГАРИНЪТ-ИВАН КОЛЕВ. Разбиването на руската армия в Добруджа и Румъния, и спасението на Добруджа. Капитулацията на Русия пред България и нейните съюзници на 03.03.1918г., която капитулация донесе свободата и възстанови държавността на шест страни намиращи се под руско иго. Това за кого беше смърт и за кого победа? Спомнете си още и 09.09.44. Окупация, военен преврат, злокобен дивашки, „антифашистки“ кървав терор ръководен от съветски граждани и изпълняван от родоотстъпници въоръжени от москва . За кого беше смърт и за кого победа? Кой обяви за национален празник и празнува трети март? Ами същите които обявиха денят на военния преврат и началото на дивашкия кървав терор девети септември за национален празник, а днес един български гражданин със смесен произход заявява, а партията му бкп-бсп го подкрепя, че народния съд е “необходимо и неизбежно правосъдие”. На БЪЛГАРИНА се опитват да му вменяват, втълпяват и налагат за „освободител“, и „покровител“ държавата, за която Старазагорският митрополит Методи Кусев казва: „Сега матушката/русия/ употребява мюсюлманите като свои съюзници, та чрез тях да унищожава оня народ, който чакаше от нея помощ, тьй искрено предан, повече отколкото чедо към родителите си……….. с това православна, славянска русия плю вече и на православието, и на славянството. Показа, че не е нито православна, нито славянска: по своите намерения и по своите дела.“. Но БЪЛГАРИНЪТ не е идиот, нито изменник на рода си и скоро ще раздруса дървото на пленената си държава от където като гнили круши ще изпопадат оялите се русофили- отцепродавци.
  От написването на Историята на Паисий до нейното практическо въздействие трябваше да минат близо 2 века. Интересно ми е казаната истина от Захари, че русия е страната, единствена в света причинила „върволици жестокости и злини“ върху България, кога ще достигне до сърцата поне на половината от българските граждани, които не гласуват и убедено да я приемат. Не вярвам този период да е толкова дълъг колкото периода от Паисий до Априлското въстание, все пак притежаваме съвременни технологии за информация. Стане ли това, а няма причини да смятаме, че този момент е далечен, трети март деня на лъжата, злото и унижението, както и всичките му фетиши и митове ще отидат там където им е мястото. НА БОКЛУКА! НА БЪЛГАРИНА НЕ МУ ТРЯБВАТ ПОСРЕДНИЦИТЕ: бпц- особено Синода и; бкп/бсп, вмро, нфсб, атака, герб, воля, слави трифонов, божидар димитров, нито КОГАТО ОБЩУВА С БОГА, НИТО КОГАТО ЗАЩИТАВА РОДА И ОТЕЧЕСТВОТО СИ. Ето защо, БЪЛГАРИТЕ трябва да влязат във властта и да започнат да прилагат безкомпромисно принципите на управление на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА провеждани и завещани от ВЕЛИКИТЕ НИ КАНОВЕ. Хората без достойнство и чест, хората без вяра в БОГ и РОДИНА, както и създадените от тях убийствено-поробващи митове, каменни и бетонни кумири на позора и унижението на страната ни, пред които се кланят изпадайки в комунистически делириум, ще изчезнат яко дим. Едва тогава БЪЛГАРИТЕ ще се почувстват свободни и ще заживеят в благоденствие, а държавата им ще се ползва с уважението на другите народи. Така както избираше преди много време водачите си, така както позна и повярва на ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ си, така и днес БЪЛГАРИТЕ ще познаят своя водач и ще излязат ВЕЧЕ да гласуват поверявайки доверието си. Именно ТЕ /негласуващата половина досега/ съединявайки се към досега гласуващите БЪЛГАРИ ще наклонят везните към НЕЗАВИСИМОСТ, СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ, ще освободят от плен и възстановят държавата си. Прав ли съм да мисля така? Убеден съм! Хр.Иванов въпреки глупостта, която направи отказвайки коалиция с Нова Република привлече хора именно от негласуващата половина. Тази половина очаква не нови имена и нови проекти а ла бареков, трифонов, димитров и пр. Тази половина очаква ЗАВРЪЩАНЕТО НА БЪЛГАРИНА, ЗАВРЪЩАНЕТО НА ДУЛО и тяхното възцаряване. И тогава отново ще настъпи ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ. ДЕНЯТ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО, РАДОСТТА, И НА СМЪРТА НА ЗЛОТО. ДЕНЯТ НА ПОБЕДИТЕ И ГЕРОИЗМА НА БЪГАРИТЕ. ТОВА ЛЮБИМИ МОЙ НАРОДЕ Е ТВОЯ ПРАЗНИК. Празник НА РАДОСТ И ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД ВЕЛИКИТЕ ТИ ДЪЩЕРИ И СИНОВЕ. ПРАЗНИК НА ПОЧИТ И ИЗПЪЛНЕН ДЪЛГ КЪМ ПРЕДЦИТЕ ТИ-ВЕЛИКИТЕ ТИ КАНОВЕ. ПРАЗНИК НА СВОБОДАТА, РАДОСТТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА! На този ден ще писнат гайдите и ще заудрят тъпаните. И ще започне празника. И това ще бъде наш, и само наш БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК, на който БЪЛГАРИТЕ спонтанно ще се веселят и бурно ще изразяват гордостта си, че са БЪЛГАРИ, и че ВСИЧКО ПОСТИГАХА САМИ И НА НИКОГО НИЩО НЕ ДЪЛЖАТ. Този празник ще ни дава така необходимата жизнена връзка, от която черпим непрекъсващата и неотслабваща живителна и победна сила от КАНОВЕТЕ и КОЛОБРИТЕ ни. Този празник ще обединява и консолидира нас БЪЛГАРИТЕ. Празник на радостта и веселието ни. Празник на багрите и аромата на тревите и цветята ни, и чуруликането на птиците ни. Празник на космическия глас на песните ни и невероятния и неповторим ритъм на танците ни, и глъчта на децата ни. Празник на вдъхновението и съзиданието на този богоугоден и живототворящ БЪЛГАРСКИ НАРОД. ДА БЪДЕ!
  И НЕКА БОГ ДА БЪДЕ С ТОЗ НАРОД , А СЛАВАТА МУ ДИВНА ДА СЕ НОСИ ОТ УРВА НА УРВА И ОТ ВЕК НА ВЕК!
  АЗ КАЗАХ IYI

 12. Докато четях тази статия, взе да ми просветва защо форумните ни провокатори толкова се дразнят от ползването на руски/рускоезични информационни източници –> те са най-силната противоотрова срещу кремълската пропаганда, ненадминати по своята дълбочина и автентичност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.