Кирливите (к)ризи на руското попско попечителство

 

IMG_0781

Пратениците на имперска Русия не могат да се сдържат да си тръгнат от България без да заръчат “чистка” на българския елит от елемнети, които не се харесват на Кремъл. Така постъпи генералът от КГБ Решетников преди две години, същото направи вчера и представителят на Путин в расо патриарх Кирил. Той анатемоса българската благодарност към други народи и нареди тази част от българската история да “изчезне”, възмутен от факта, че в Бългрия е проявена благодарност и към други страни и народи във връзка с чисто руската, според него, дата 3 март 1878 г.

“Много ме огорчи, че в официалната риторика на представителите на държавата наравно с Русия същата роля се оказва, че са играли Полша, Литва, Финландия. Никаква политкоректност не може да оправдае лъжлива историческа интерпретация”, заяви Кирил и назидателно се обърна към българските медии да разпространят посланието му (така, както дни наред разпространяваха новини във връзка с посещението му и отразяваха всяка негова крачка, превръщайки го в главно действащо лице на празненствата за уж българския национален празник 3 март). 

Пояснявам за привържениците на съветската окупация у нас, които се наричат русофили: руският патриарх Кирил грубо нападна правото на народите на самоопределение, което е сред най-ефективните лозунги на болшевизма, упортебяван първоначално за целите болшевизацията на многонационалната Русия. Тази днешна интерпретация на това право, според която нямало значение кой какъв е по националност, щом е воювал под руски знамена, сме я чували и от български проводници на руското влияние, като Шаренкова. Но демаршът на Кирил напусна територията на домораслата ни русофилската пропаганда и се превърна в доказателство, че в днешната Русия е толкова Федерация, колкото е била и руската империя. В Москва зачитат правото на  народите от империята на самоопределение само в периоди на разпад на самата империя и между тях цари официалната руска политика на насилствена русификация спрямо народите, поробени от руската империя. 

Ако има нещо хубаво, покрай ужасите и страданията , причинени от гражданската война в руската империя в края на Първата световна война, това е именно осъществяването на самоопределинето на цели народи и възникването на техни национални държави, отскубнали се от хватката на руската империя – от Финландия, Полша и Литва на север и запад, до Украйна на юг. 

Както много често става при подобни демонстрации, разковничето на “фокуса”, чрез който московският велможа пожела да  си покаже рогата след трите дни българско гостоприемство,  акцентът в изявата на фокусника е в онова, което отсъства на пръв поглед от сцената. Кирил се възмути за Полша, Финландия и Литва…, но не и за Украйна?

Да, украинска държава по онова време не съществува, но украинците са били не просто участници, а гръбнакът на руската армия, изпратена да воюва тук. И не са били непременно разпръснати между другите националности, а са имали свои обособени полкове. Наричали са ги “малорусийски” по стар имперски обичай и още по-онова време в Русия са разбирали значимостта им, поради което са се отнасяли към тях със съответната имперска надменност, макар да са играли ключова роля в много от най-важните сражения.

Руският военен кореспондент Василий Немирович-Данченко критикува това незаслужено руско отношение и свидетелства, че тъкмо украинците ( малорусите) са давали най-големите жертви – понякога в пъти повече от другите полкове. Ето свидетелството на Данченко за последната битка при Плевен.

“ Последната битка при Плевен беше с малко загуби за нас. Ето какви бяха те:

Малорусийският полк загуби 538 души

Сибирският                                   350

Самохитският                           66

Московският                              22

Артилерята                               16 

Астраханският                        12

По онова време Малорусийкият полк не беше оценен справедливо. За него някак си мълчаха, а всъщност този полк пръв спря настъплението на Осман и заедно със сибирците задържаше турците до идването на подкрепления”. ( Година на война”, Василий немирович – Данченко, издателство “Солвек”, София, 2008 г., стр. 369 ) 

Като пратеник на Кремъл руският Кирил спази “канона” на кремълската политика  спрямо най-големия проблем на днешната руска външна политика, какъвто е руската агресия срещу Украйна – дори не благоволи да се “огорчи”, че в България истината за приноса на украинците в зачеването на българската свобода вече си е пробила път. Без да споменава този факт Кирил пожела “този път  (по който е тръгнала България – бел. ИИ) в българската история да “изчезне”. 

Но няма как да стане. Фактите са такива, каквито са, независимо дали на нашите руски колонизатори им харесва и дали колаборационистите със съветско-руския колониализъм у нас се опитват да ги потулят чрез премълчаване или с преразкази на московските инструкции. 

Пред Дойче Веле посланикът на Украйна в София Микола Балтажи, който е доктор на историческите науки, цитира многобройни източници, които разкриват потулваната десетилетия истина, че украинските войници и офицери са съставлявали поне половината от руската императорска армия, която е навлязла през 1877 година в българските земи.http://www.dw.com/bg/когато-русия-освободи-българия/a-19089020

„Изследователите на архивите на украинските губернии по царско време са категорични, че голяма част от воювалите за освобождението на България офицери и войници са били украинци. И в това няма нищо странно – руският императорски щаб е предпочел да използва военния потенциал на най-близко разположената до България своя вътрешна колония, вместо да праща гарнизони от районите на Москва и Петербург. Затова мобилизацията за войната е проведена преди всичко сред украинското население на Киевското, Одеското и Харковското военни окръжия. В структурата на воювалата тогава армия има голям брой полкове и други военни формирования, чиито имена издават произхода на рекрутираните войници – Киевски, Харковски, Полтавски, Гродненски, Житомирски, Черниговски, Мариуполски и още десетки други.

Във войската се включват и голям брой украинци с български корени, които с огромен ентусиазъм тръгват да освобождават своята прародина, а някои от офицерите остават след това в България, за да подготвят младата ѝ армия. Интересен е и съставът на първата руска военна част, която стъпва в България. Това е 14-та пехотна дивизия, която създава предмостие за инвазията. Тя се състои предимно от украинци и се ръководи от генерал Михайло Драгомиров“, посочва Микола Балтажи.

В архивите на много украински губернии са записани имената на многобройните жертви, паднали в тази война, казва още Балтажи и добавя: „Дори във вестниците на сравнително малки областни градове в Украйна като Полтава и Чернигов открих данни за броя на убитите в Руско-турската война. За Полтава имаме информация за близо 976 убити украински войници, а за Чернигов данните са за 458 жертви“, посочва украинският посланик и казва: „За разлика от Москва обаче, на никого в Украйна няма да му дойде наум да досажда на българите с претенции за вечна благодарност“.

Колкото до интригата около факта, че в заклеймяващото си финално послание на тръгване от България Кирил се обърна към президента Радев, говорейки за възмущението си от официалното споменаване на други държави, към които българите изразяват благодарност, по-вероятно е патриархът да е ядосан, че при цялото си старание да се хареса в придружаването на руския гост българският президент все пак не му целуна ръка – за разлика от др. Илияна Йотова. Нейните приклякания пред руското (за които самата тя разпространи видео) началство явно не го умилостивиха.IMG_8302iliana_yotova

 

Иначе Радев спази изисквания от Москва канон и не спомена на връх Шипка други държави, освен Русия и България.

Онзи, който наистина спомена писмено благодарностите на българите към други народи и страни, беше премиерът Борисов, но Кирил го “пощади”, създавайки впечатление, че се кара “само” на президента Радев, който пък светкавично се оправда, заявявайки, че оценява високо тридневното му посещение.

Да разбираме ли, че от Москва ни казват косвено, че разбират фасадното значение на президента у нас и не желаят да атакуват “силния човек” във властта, на когото разчитат за прокарване на реални политики, които Борисов определя като проява на миролюбие в рамките на различни атлантически инициативи ( като ответни мерки срещу руската милитаризация на Черноморския регион или разполагането на натовски противоракетен щит на българска територия, отказано също от Борисов)?

Или фактът, че Борисов също не целуна този път ръка на Кирил, както направи през 2012 г. при посещението на руския владика в София, както и споменаването на приноса на други народи и държави за победата над Турция през 1878 г.,  има отношение към най-новото развитие на вътрешния политически фронт?

Става дума за неназованите от Борисов “гадове”, които искали да го свалят сега от власт. Отново. Както през 2013 г. Той не посмя да задълбае направеното от него с половин уста и с голямо закъснение “откритие”, че руски сили и интереси са движили протестите срещу управлението му през 2013 г., но наслагването на фактите сочи именно в тази посока.

Борисов може да е русофил в душата си (както се казваше в един изтекъл в Уикилийкс американски дипломатически доклад), но собствената му кожа и оцеляване са му по-скъпи. В Кремъл със сигурност добре разбират този негов приоритет и го щадят с интригантски внушения, като приятелският огън на Кирил срещу  съзнателно сгрешената от него за целта президентска мишена в България.

Казано с думите на Цветан Цветнов пред БНТ  на 4 март 2018 г., ден след русофилския празник 3 март, “БСП се дразни, защото нашите приоритети съвпаднаха с тези на САЩ, а те говорят за Русия“.

В крайна (равно)сметка имперска Русия за пореден показа, че не си е променила нрава и е безпомощна да предложи на България нещо привлекателно, “сделано” в Русия в наши дни. Тя залага на един епизод от все по-далечната история (беше 9 септември 1944, но откатът от разпада на съветската империя върна опорната точка на руското влияние у нас към 19 век и 3 март), в която се е вкопчила отчаяно поради липсата на други възможности да влияе върху днешните българи. С износ на газ, нефт и суровини изобщо, тя е просто един огромен суровинен придатък към европейското развитие на страната ни и е въпрос на време и политическа воля (вероятно след ерата на плахия русофил Борисов все някога), когато ще се отървем от тази задушаваща пъпна връв с Матушката.

 

 

41 мнения за “Кирливите (к)ризи на руското попско попечителство”

 1. МОИТЕ МОЛИТВИ

  По време на двата мандата на НДСВ:
  “Боже, пази от Царя България!”

  По време на трите мандата на ГЕРБ:
  ” Боже, благодаря ти за този премиер, който си ми дал…
  И прости ми Боже, ако не го харесвам достатъчно…
  По-точно хич!”

 2. С риск някои от редовните коменатори на БЛОГА НИ да възприемат, меко казано, за оригиналничено, смятам че, болшевиките направиха едно наистина добро дело. Разделянето на държавата от църквата. Не оправдавам ни най-малко, наопротив, гоненията на духовници и миряни, вкл. хиляди и хиляди убити и милиони изселени, затворени, преследвани.
  Та, генаралът от КГБ Гундяев и попчето-пиарщик на БПЦ да имат много здраве да искат сметка от неназовани от тях фактори-“неблагодарници”.
  Трябва да му се отчете на баце, предполагам, че които трябва от обкръжението му внимателно следят И Блогът на Иво, че успя да изтемари курвенската очакванията на Гундяев и родните петоколонци и полезни идиоти.
  Оставка за мецаната йотова! По

 3. По чий протокол първо бе на летището и на всичкото отгоре беше залегнала на ниво главата й да обхваща сферата на действие на “контролният пакет с акции” на московковският чернокапец. Един ден сигурно разглеждайки Фнимателно снимката ще се намерят хора които ще се “възхитят” на смелоста й пред толкова свидетели и на този кански студ да върти, без извинение, френска любов.
  ДГД от една, долна, мръсна гад!

 4. По някои актуалности на БЛОГА НИ.
  Да припомня, га наближи времето, пак и пак, че делото на РУБЛОФИЛА, атакиста-управител на Софийска област илиан тодоров срещу БЪЛГАРИНА ИВО ИНДЖЕВ е отложено за 25 април, 13,30 часа.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/
  И последно, “каня” ви на Кабаре Модерн на Bella Voce в събота-10 март от 19,00 часа в камерна зала България
  https://ivo.bg/wp-content/uploads/2018/03/IMG_0781.jpg

 5. Сега, за разтуха, мнение на виртуал по “ракетните заплахи” на ввп на 1 март.
  “Конгреса е взел моментално решение царевицата да се сее минимум на 50см разстояние ,защото радиуса на завой на ракетата бил 49 сантиметра и като влезе в Щатските поля да не и се пречи да изпълнява “свои обьзаности ” , а да изпълни предварително набелязаните задания .”

 6. Всеки ход и изявление на руски ръководен кадър трябва да се гледа през призмата на студената-хибридна война, която Путин от години води срещу западния политически модел. КГБ със сигурност има работещ план къде как трябва да се действа за да се прокара евразийската православно-дугинско-путинска догма. Просто вече не се изнася развития социализъм, а хибридния имперски рашизъм под формата на културни седенки, русофилски паметници, налагане на енергийна зависимост, подкупване/купуване на партии и политици с укритата печалба от руските енергийни фирми. Путин трябва да държи руските батюшки в напрежение, че външния враг дебне, за да не се огледат в каква нищета живеят. В същото време олигарсите си плуват с Настя Рибка и си живеят на Запад. Руската църква и просръбски агенти като Решетиков действат усилено за изпълнението на поставените задачи може би чрез подкупи, изнудване, заплахи, кухи обещания, лъжи и мокри поръчки. Кагебистите вече не работят директно, те отдавна са си намерили местни пионки, които им вършат работата – русофили и отделни зависими мърши. Примерно българския посланик в Москва, който си прекарва 3 март на една седянка с КГБ генерала Решетников- това ако не е предателство, кое е? Спасението на България е – спазването на европейските и демократични правила, оставането в в ЕС и НАТО. И естествено – прочит на историческите документи особено тези откраднати от съветския окупатор за да си поясним Историята. А на съветите на Кирил – нека бог му прости.

 7. Да допълня JEEP PATRIOT, за да видите какво прави в Москва “нашият човек”:
  след втората минута в седем минутното клипче – как се нарушават правилата по Кутузовски проспект:
  https//www.youtube.com/watch?v=9Fu71KeKJcM

 8. Е, за това беше Чайка у нас. Да обменя опит за “колкото повече, толкова повече”. Само в рамките на една година и то според официалната стЪКмистика три пъти е нараснала сумата на подкупи в раззия за м.г. А доходите, междувременно, пак официално де, са паднали с 7%.
  Нека Одат боси.
  https://www.gazeta.ru/business/news/2018/03/05/n_11246995.shtml

 9. Това, че украинците са били преобладаващи във войската е логично и естествено!
  Запорожците в Украйна тогава са имали все още, самосъзнание на потомци на Аспарух!
  Там в 671г. Аспарух основава България, а в 681г. я разширява зад Дунава!
  В 1877г. украинците са ЛЪГАНИ, че ще гинат за свободата на задунайските си братя! Затова ентусиазмът в Украйна е бил голям!А не за завладяване на “Руско – дунавска област” ! Окупационният фонд за която ни коства 32,5т.злато!
  Тези и други много по- съществени факти от ОБЩАТА ни история, които посланикът на Украйна в София Микола Балтажи, премълчава, като доктор на историческите науки, за мен говорят само едно. Дори и в огромна Украйна, БРАТЯТА украинци страдат от “македонски синдром”!
  Но миналото си е минало!
  По тревожно е настоящето , особено в Русия!
  За него не обелват дума ни Борисов, ни Радев!
  Йотова има оправдание! Както г-н georgi nikolov, отбелязва-устата и е заета! Прави свирки!
  Но същото май правят и опозицията! И парламентарна /има ли такава?/ и извън парламентарна /има ли такава?/ , и свободните медии /има ли такива?/
  Вече трета република в пределите на Руската федерация, иска да бъдат преименувани на Българи.
  “Чувашите” поискаха републиката им да се преименува на Волжка България и чувашите официално да бъдат преименувани на Българи.
  Чувашите самоопределят себе си като потомци на древните Българи . Чувашия е част от древната империя, съществувала под името Велика България, която днес познаваме като Волжко-Камска България или Волжка България.
  Република Татарстан също е част от тази бивша империя. Ленин с декрет насилствено ги преименувани на “татари”. Изчезва република Булгарлък!Тамошните Българи са били систематично изтребвани и разселвани от болшевиките !
  Подобна съдба има и друга руска република – Кабардино-Балкария (Стара Велика България), където Балкарците се водят отделно от Българите и нямат право да се самоопределят като такива.
  Въпреки, че Кабардино-Балкария е наследница на Българо-Онгурската империя (Онгурия)!
  Дори БЕЗ ДА СЕ БРОЯТ татари, чуваши и кабардинци, при последното преброяване на гражданите в Руската федерация, се оказва, че Българите ТАМ са ПОВЕЧЕ отколкото в днешната Република България.
  Тези факти, които бяха потъпквани по времето на руската окупация след 44-та година, дори и след 90-те години на “прехода”, тепърва излизат на яве.
  Интернет сложи край на тайните на московските мекерета!Никой не може да скрие или изопачи историческата истина, запазена през поколенията.
  В недоумения, обаче, остават Българите в Русия, които не виждат внимание и съчувствие от никое правителство на България, а и от всички неправителствени организации и медии.
  В недоумения, обаче, остават и просветените Българи в България!
  И отвратени от свиркаджийството, което се е превърнало във всенародно дело!

 10. Освен към Украйна има и пренебрежение към Румъния, която е имала решаващо участие с нейните 35000 войници и офицери, като загиналите са около 3000.
  В предаването на Горан Благоев “Вяра и общество” от 03.03.2018г. на въпроса на водещия защо няма румънски представител на тържествата Плоещкия епископ Варлаам дипломатично каза, че за това е нужна покана.
  СРАМ! ГОЛЯМ СРАМ! Нямам думи да опиша до къде стигнаха в опозоряването ни като безпаметен и неблагодарен народ всички управляващи в момента тази страна.

 11. Боко побърза да се отчете на путин по телефона за белене и т.н.

 12. Една гибридна новина за “вождь” винету, и (фа)ШИСТовата пета колона на Путлер:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A9B962F847EC
  Дали и след като в “матушката” ИМ, Путлер добива от (фа)шисткият газ и нефт(както в (фа)ШИСТизираните САЩ!), все още са против техният добив?!?!?
  А освен това ,също днес, божо димитриев е основал “професорското” движение за ()резиденстка “реСпублика”! От доживотно зависимият десар ,като божо димитриев , не може да се очаква да стане “апологет” на демокрацията на дърти години!
  Той сам се е подписал в ДС ,като слуга на ТОТАЛитаризЪма, но сега е решил да направи леко “отстъпление” от това и ….. и да основе “само” проавтократично ()резидентско движение…
  То май голема “разлика” нема , дали е ТОТАЛитаризъм или е автократизъм, …….божо димитриев все си го влече към диктарторската …..ЕДИНСТВЕНАТА …. ВЛАСТТь……….

 13. В темата за третия март на негово обидено кагебеиско светейшество§исторически надупената рублофилска периферия у нас.
  Следват цитати от родения в Костурско Димитър Благоев, наричан от последователите си ‘Дядото’:

  “Войните на Русия с Турция, които се прикриваха от руската дипломация с интересите на “православието” на Изтока, вмесването и в полза на възстаналите гърци и сърби с цел да отслаби Турция и по-лесно да достигне своите планове на пътя за Цариград, създадоха в българския народ суеверието, че Русия е “освободителката” на народите и, следователно, само от нея може да дойде освобождението му от турско иго.”

  “Като предвиждаше, че надеждите, които възлагаше върху руско-турската война, ще бъдат осуетени от Берлинския конгрес, от събранието на дипломатите в Берлин, Русия, очевидно, мислеше да убеди българите още повече в нейните безкористни намерения спрямо България и на Балканския Полуостров с предвиждането в С. Стефанския договор една С. Стефанска България, в която да влизат всички турски области, които се смятат за български. Идеалът за С. Стефанска България, тъй тържествено признат от Русия чрез С. Стефанския договор, трябваше, от една страна, да премахне подозренията на българите частно и на народностите на Балканския Полуостров спрямо тайните намерения на руската дипломация и, от друга, – да привърже към нейната политика българите, да увеличи суеверието в масата на българския народ за “освободителната мисия” на Русия в света. Руският царизъм имаше твърде голяма нужда да подържа това суеверие както на Блаканския Полуостров и изобщо вън от Русия, тъй и вътре сред масите на руската империя.”

  “Преди всичко, една разпокъсана, следователно слаба България означаваше за руската дипломация още по-голямо привързване на масата от българския народ към Русия, още по-голямо подхранване на р у с о ф и л с т в о т о в България, на суеверието за “освободителната мисия” на руския царизъм на Балканския Полуостров, особено спрямо българите.”

 14. Eх, тия сладко-тлъсти комисиони. Мизата на баце по големи, милиардни проекти върви по 50 милки. Може и сега да е повече защото зорът тук, плюс перипетиите-отваряме-затваряме БЯлени, и Иво “потърпеш” беше, не е от вчера, а и е голям. Еле, ако са бакшишите са взети аванЦово, при т.н. братушки, лабаво нЕма. Гонят до дупка. Та го “разбирам” бочката и неговата не е лесна. И душата-на битово ниво русофилска, та дрънка, и х.. в п……- втората част на лафа е по рубладжийската му същност. Ех, мъко банкянска. От мандат на мандат, па били и те недовършени, ядовете минаха от аритметична прогресия към геометрична.
  https://www.actualno.com/politics/borisov-predstavil-pred-putin-idejata-za-aec-belene-kato-obshtobalkanski-proekt-news_662960.html

 15. А пък описанието, което Благоев прави на драганцанковото посрещане на руските “високи гости” е déjà vu и déjà vécu – в която и посока да го гледаме – и от надупената йотова§радев към пълзението на цанков; и обратно.

  “… КРАЙНОТО РУСОФИЛСТВО НА ЦАНКОВИСТКОТО ПРАВИТЕЛСТВО И НЕГОВОТО ЛАКЕЙСКО ПЪЛЗЕНИЕ ПРЕД РУСКОТО„ КОЕТО СЕ ИЗРАЗИ В ШИПЧЕНСКИТЕ ТЪРЖЕСТВА И ЦАРСКИТЕ ПОСРЕЩАНИЯ И ИЗПРАЩАНИЯ НА РУСКИТЕ ‘ВИСОКИ ГОСТИ’ В БЪЛГАРИЯ И В СТОЛИЦАТА Й, КОИТО ЗАСЕНЧАХА ПРЕСТИЖА НА ВЪРХОВНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ПРЕД ВЪНШНИЯ СВЯТ – КНЯЗА, ПРИВЕДОХА ЦАНКОВИСТКИЯ РЕЖИМ В СБЛЪСЪК И С ‘ПО–СИЛНИЯ ОТ НАРОДА ФАКТОР’, С КОРОНАТА„ С КНЯЗА.”

 16. Борисов и Путин обсъдиха енергийните проекти на територията на страната ни

  Март 5, 2018
  Published in Политика

  без коментар

 17. Поздравления на ИВО за чудесното есе!
  Насложени много добре пластове, посоки, силен смисъл.
  Надяваме се радко боко и цялата тайфа да му се порадват.
  Още много вода ще трябва да изтече – точно заради такива като ТЯХ – да се спре с това КОЛЕНОПРЕКЛОННИЧЕНЕ, целуване, умилкване, НИС/ЗКО ПАДАНЕ, и какво ли не още, пред една от най-загубените държави в света.

 18. «Никогда еще Россия не подвергалась большему унижению» https://www.gazeta.ru/science/2018/03/02_a_11669065.shtml?utm_source=24smi&utm_medium=referral&utm_term=2276&utm_content=1512684&utm_campaign=11036&updated
  3 марта – один из богатейших на события дней в истории России. В 1613 году состоялось избрание на царство Михаила Федоровича, основателя династии Романовых. В 1804-м его далекий потомок (не по крови, но по фамилии) Александр I Благословенный запретил продавать крестьян без земли, а Александр II Освободитель в 1861-м отменил крепостное право.

  При нем же в 1878 году в Сан-Стефано был подписан мирный договор между Россией и Турцией,юридически закрепивший важную победу отечественного оружия и легитимизировавший НЕЗАВИСИМИСТь (главните букви от мен) Сербии.
  Наконец, на самом пике постреволюционного кризиса в 1918-м случилось то, что практически все историки впоследствии признали позорнейшей страницей в летописи страны. Новое правительство в лице партии большевиков, захватившей власть в России в результате ПЕРЕВОРОТА 25 октября (7 ноября по новому стилю) 1917 года, заключило сепаратный мирный договор с Четверным союзом (в него входили Германия, Австро-Венгрия, Турция и Болгария), признав поражение в Первой мировой войне.

  Дали не и заради това (споменавано във Вашия и други блогове) се появи и тази публикация:

  Патриарх устроил Болгарии семь минут позора
  https://social.pravda.ru/blog/43138997516/Patriarh-ustroil-Bolgarii-sem-minut-pozora?utm_source=mirtesen
  На това Явор Бориславов Генов,
  доктор военных наук,
  воин-интернационалист,
  участник боевых действий,
  Председатель Болгарского Народного Фронта,
  Председатель Болгарского общенародного союза “Боевая дружба”
  – сниман във военна униформа (която ако е руска му е простено, но ако е българска е срам за него) заявява: БОЛГАРИЯ И РОССИЯ – ЭТО ОДНО ЦЕЛОЕ!!!
  Дано да си е взел хонорара и дано не е бил спрямо длъжностите, които не е обявил, а срамът на челото с пари не се изтрива!

 19. Тоя кирлив червеноармейски патриарх е с някакъв военен чин и на работа в КГБ – руски нещастник.

 20. Нека се замислим от всички народи участвали тогава във войната срещу Османската империя на територията на България кой редовно ни натиря в носа това? Аз лично не съм чул някой да речем финландец да казва: “Наши хора загинаха, за да сте свободни вие. Длъжници сте ни.” И не мога да разбера до кога българските медии ще дупелизничат пред руснаците. Какво ме интересува мен като българин какво мисли един дърт агент на руските тайни служби в расо?

  И за пореден път АЕЦ “Белене”…Дори и да беше рентабилен проект (а той не е) какъв е шансът след като една държава не успя да го реализира (България) той да бъде осъществен като международен балкански проект??? Не случайно е казано: на Балканите произвеждаме повече история, от колкото може да изконсумираме.

 21. https://youtu.be/Lmjv3Mrlj98

  Само вижте как го назидават резидента, че е НАЛОЖИТЕЛНО да не се слуша Европа, а “въпреки конюнктурата и политическата необходимост”, “безкористно” да се иска сваляне на санкциите от матушка, че живи са умрели!
  Баси излагацията с тоя фатмак.

 22. Не одобрявам постъпката, но не съм възмутен. По простата причина, че не съм очаквал нещо друго. Все пак, да не забравяме че това е ръката, “която ни храни”. И оня, който “разпределяше порциите”, и човекът съкращение Р.Овч., и другият, който бие стюардеси – “сите българи заедно” се хранят от тази ръка. И докато тази ръка дава, ще има и Кой да я облизва.

 23. Многозначителна дописка. На какви пачи яйца насади, насажда и е винаги готов да продължи в същият дух на мах пут.ин направо не е за вярване.
  Да, ама не!
  Не случайно мъдри зевзеци тролят кремълският гном: “Не му пречете. Той е най-добрият шпионин на ЦРУ и по съвместителство агент за влияние на американският ВПК”.
  https://www.svoboda.org/a/29082744.html

 24. МИКОЛА БАЛТАЖИ
  Посланик на Украйна.
  Още един РЕАЛЕН ЧОВЕК.
  За руските ОФИЦИАЛНИ: ИЗМАМИ, ИНСИТУАЦИИ, ЗАЛЪГАЛКИ, КЛЕВЕТИ, АНТИ-СУВЕРЕНИТЕТИ, ИЗТОЧНО-УКРАИНСКИТЕ ЛЪЖИ, “РОЛЯТА” НА РУСКАТА ЦЪРКВА, “НАШИТЕ” ОРГАНИ ЗА СИГУРНОСТ, НЕОБЕКНИВНОСТ, ПРИНОСЪТ НА УКРАЙНА И УКРАИНЦИТЕ ВЪВ ВОЙНАТА.
  И ОЩЕ МНОГО И С Т И Н И, НА ФОНА НА БЕЗКРАЙНИТЕ РУСКИ ЛЪЖИ.

 25. ГЕНЕРАЛ-ПОП КИРИЛ
  Още малко за другаря от КГБ.
  Отрано подхванал “второ направление” в църквата, работа със западните, “империалистически държави”.
  МИЛИОНЕР.
  ПРАВОСЛАВЕН “ЯСТРЕБ”
  ЗЕМЛЯК НА путя.
  Както самите руснаци го наричат.
  Айде холан, бе попче, в една резидентура сте с ПУТьИН, от десетилетия насам.
  На кого ще разреши властта и КГБ да се издигне до Първия църковен пост, ако не започне като ОФИЦЕР ОТ КАГЕБЕ.
  Та то и в България е така. Просто копиране на съвецкия модел. Синодът в България, като синода на Русия, си е една резидентура от 1944-а, съответно от 1917-а година.
  ДА ЖИВЕЕ БРАТСКАТА ДРУЖБА!
  Нима този лозунг няма смисъл!?
  Само се позамислете колко много казва той.

  http://vlasti.net/news/36151
  http://uainfo.org/blognews/528954-patriarh-kirill-i-rpc-mp-kgb-kak-agent-mihaylov-v-damki-hodil.html

 26. Мълчанието на патриарха на Русия е също нещо много интересно. Той говори , че само Русия трябва да участва като единствена страна Освободителка на България и не допуска споменаването на други държави. Какво липсва във вашите коментари?
  Руският патриарх отказва да признае разпада на СССР и Руската империя. Това е непризнаване на суверени държави, ако се погледне, че загиналите войни днес се падат граждани на други държави, а не на Русия и ние сме признали разпада на СССР, но не и руския патриарх. За него ние не сме птички Божии, нито сме равни пред Бог и само той решава кого и как да съди.
  Дали греша? Не ми се вярва руския патриарх да е просто поучение на тъпите и прости българи. Това е изявление на лице, което привидно и официално не е част от руската държава, но неофициално е част от нейната държавна сигурност. Той говори назидателно като нарушава всяко приличие за поведение на един гост, но в същото време претендира ексклузивност и изключителност. Сърби, румънци, Украинци, Финландьи няма, а ние всички сме птички Божии и по- равни пред него не знам да има, затой сме ги и изброили. Знае ли той нашето виждане и някой обясни ли му го? Не вярвам. Не знам и в какво точно той вярва? Не знам и дали един католически кардинал или папата биха направили такъв скандал или биха се държали деликатно, защото е оскърбление за Бог миряните да издребняват и да се карат за нещо нетленно и минало.
  Този патриарх не оценява нашата 140 годишна памет, коленопреклонност до глупост и всеотдайност на националния празник, но гледа нещо над което самият той няма власт. Той не споменава Императора дал свобода, а страстно мачка освободените сякаш са му подчинени миряни. Какво му пречи нашата благодарност към всеки войник? Нима е лъжа, че има поляци,сърби, финландци, румънци, молдовци и украинци? Нима не са хора, всеки един? За нас всеки един войник има значение и уважаваме паметта му. Това ме кара да смятам, че религиозната подготовка на този човек не съответства на трона му.

 27. Някоя си Тодорова решила да пише срещу мен.
  Мен естествено това въобще не ме интересува, защото Тодорова е въобще никоя, а зад мен стоят около 48 000 мои съмишленици.
  Позор за България са инджевци и т.п.
  полковник о.з. Явор Бориславов Генов,
  доктор на военните науки,
  Председател на Българския Народен Фронт,
  Председател на Българския общонароден съюз “Бойна дружба”

 28. Към Явор Бориславов Генов:

  Това, че се подписвате с името си, не Ви дава основание да кълнете като злобна врачка хората, които – представете си, също имат имена.
  48 000 съмишленици отзад, така ли?

  Че и полковник и доктор на науките?

  Не бих парадирал с това, но зад този блог стоят в пъти повече читатели ( към момента посещенията в блога наближават 39 000 000 ( тридесет и двет милиона).

  Колкото до “Инджевци”, направо съм поласкан, но май издава завист от страна на един тежък комплексар, който се хвали с военно звание и смята, че това му дава привилегията да бъде прав. Казарменият манталитет си го употребявайте спрямо онези, които стоят зад вас и не се опитвайте да го налагате над свободни хора, на които не им се марширува в крак с него.

 29. Свободно, полковник, свободно!

  Какъв е този съюз “Бойна дружба”? Защото последната Бойна дружба, която помня, беше между съмишлениците-социалисти Хитлер и Сталин. И която Бойна дружба – като се сбиха за повече плячка – доведе до ВСВ. Като доктор на военните науки това си го учил, нали? А може и да не си го учил – ако си учил в Москва. Но го знай, все пак!

  Та сега като сме в НАТО, с кого е Бойната дружба на този клуб, полковник? И внимавайте в картинката: ако е с Русия, подлежите на Съд за измяна! Понеже Русия ни определя като враг пак води с нас война – хибридна, в момента плачете за военно-полеви съд с присъда за измяна на Родината и изпълнение по бързата процедура.

 30. Генов, воните на коктейл от гранясала сланина и вмирисани партенки на мужик.
  Личи си че сте носили рубашка, обръщенията и квалификациите които сте уригнали по-горе, са пример за безгранична арогантност и простотия, типична за потомците на “кашкавалените каубои”.

 31. Допълнение: …като се сбиха за повече плячка след подялбата на Европа…

 32. “другарю” ЯВОР БОРИСЛАВОВ ГЕНОВ, Вие не сте ОФИЦЕР от българската армия, вие сте срам и позор за българската армия! Един български офицер никога няма да кажеq че България е част от друга държава! Същото ПРЕДАТЕЛСТВО искаше да направи и върховният ви партиен “ръководител” Т.Живков, който искаше да присъедини НРБ към СССР, като 16-та република.Вие сте само един политически номенклатурчик от БНА, останал във времето на соца ,когато сте полагал “клетва” да служите вярно само на КПСС,БКП , братският СССР, и лично да обслужвате другарят Т.Живков. Вие никога не сте се клели на България и българският народ. Вие служите само на началниците ,които са ви назначили. И сегашните , и предишните!

 33. Види се – попаднал съм на сайт на отрепки, финансирани от една отвъдокеанска “държава”.
  Нейсе!
  Радвам се, че сайтът се посещава от едва 39 000 неизвестни субекта от целия все пак 7 000 000 български народ.
  Да споря с Инджев и компания е равносилно на това да “хвърлям бисер на свинете”.
  Останете си в своята кочина.
  о.з.полковник Явор Бориславов Генов,
  доктор на военните науки,
  Председател на Българския Народен Фронт,
  Председател на Българския общонароден съюз “Бойна дружба”,
  Съпредседател на Консултативния съвет на балканските ветерани в Световната Федерация на ветераните,
  Заместник-председател на Международния съюз на ветерански обединения “Бойна братство” – член на Социалния и икономически съвет при ГА на ООН

 34. Към Явор Бориславов Генов:

  Явно държиш да илюстирираш с трите си имена правилото, че човек най-добре се излага чрез глупостта си, която държи да демонстрира. Пропуснал си една нула в сметката по-горе. Става дума за тридесет и девет милиона. Не бих акцентирал върху бройката, ако не се беше насадил върху нея в опита си да блеснеш с тъпотията си.

 35. Вицът за жената, която продавала гевреци на гарата, и пенсионирания о.з. полковник Е точно за този случай. Завършва така:

  – Геврецииии, мирно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.