Ледът на руските лъжи се пука, колкото и да се пукат от яд в Кремъл

Руската православна мащеха ( инициатор за схизмата от 1872 г. с нововъзникналата от пепелищата БПЦ, продължила чак до началото на съветската окупация на България) реши днес да задълбочи скандала с наистина скандалното поведение на своя първи владика в София. За целта сайтът на РПЦ разпространи видеозапис от назидателната шовинистична реч на московския пратеник в кабинета на български президент Румен Радев.

На кадъра от телевизионния екран се вижда за миг как Иво Христов, началникът на кабинета на президента ( зад чийто гръб руснак явно документира прокурорската реч на Кирил), забелязва руската камера и вероятно разбира, че няма да поже да потули скандала ( както българската администрация наистина се е опитала да направи, изключвайки в един момент звука за българските репортери).IMG_8308http://www.patriarchia.ru/db/text/5156721.html

http://clubz.bg/65038-kak_ruskiqt_patriarh_se_kara_na_bylgarskiq_prezident_video

Българските патриоти – истинските и мнимите, кланящи се на чужда държава, могат да видят как Кирил тропа по масата, понякога с двете ръце, размахва пръст(и) и клати невъздържано глава  ( в контраст със сведената глава на българския партиарх Неофит)за подсилване на острите си думи, посрещнати безмълвно както от Румен Радев, така и от Неофит. IMG_8316IMG_8315

 

 

Колкото до съдържанието на назидателното слово, неговата лъжливост предизвиква въпроса дали Кирил е повече невеж или повече нагъл в изкривяването на историческата истина. Само че кой да му възрази на тази маса, на която има само руски началници и български русофили!

Един представител на европейска държава би трябвало да отвърне, ако изобщо е информиран за истината ( от съветник- яростен русофил, какъвто е седящият до него Иво Христов!?), че е абсолютна лъжа да се каже, че Русия не само не е имала подкрепата на Европа за така мечтания от нея реванш за поражението в Кримската война 20 години по рано, но дори имало “европейско ембарго” върху намерението на Петербург да воюва с Турция. Да се заяви, че никой в Европа не подкрепял Русия и тя на своя глава решила да освобождава българите – сама срещу всички-, при положение че “българският въпрос” е бил подет като основание за свикване на Цариградската конференция по инициатива на Великобритания, е нахална лъжа. Това може да се види от безбройни документи, най-красноречиви сред които са самите “Записки” на водещия руски дипломат в маневрите около “българския въпрос” Н.П.Игнатиев.

Истината е, че Русия буквално е била упълномощена от Царигардската конференция на европейските сили ( декември 1876 – януари 1877 г.) да наложи с оръжие ултиматума на Европа към султана да даде права и свободи на потиснатото население на Балканите. Ако европейските сили са били против, те са щели да реагират военно поне с демонстрация, както прави Англия при появата на руските войски край Босфора след османското поражение – демарш, с който  Русия веднага се е съобразила.

Отгоре на всичко многобройните документи доказват, че Русия не само е изпитвала силни колебания дали е настъпил моментът да си разваля отличната дружба със султана (изразът за дружбата е на Игнатиев, който непрекъснато отбелязва, че османският монрах и неговото правителство са му приятели), но чрез своя представител в Константинопол е направила всичко възможно да избегне войната. Игнатиев престорено се жалва в спомените си, че бил смятан в Европа и в царския двор “туркофил”. Преди войната, която се Бори да предотварти с всички сили, той многократно пише, че нищо не си струва кръвта на руските воини, ако не бъде постигната целта Русия да наложи контрола си над Проливите и – не по-малко важно- да не допусне европейско влияние на Балканите.

До войната се е стигнало все пак по повод, създаден от българите и платен с тяхната кръв ( Кирил и и подобните му не спират да натякват за руската кръв, но за българската, “мастилото” за прокламацията на царя при обявяването войната, и дума не обелват) през и след Априлското въстание, за което в Петербург научават от кореспонденциите на американца Маккгахан. Всичко, което “големият приятел” на България, председателят на Москвския слявански комитет Иван Аксаков намира за нужно да обяви  в своя вестник “Русь” във връзка с “Българските ужаси”, като се казва покъртителният разказ на Макгахан, и било да се зарадва:  “ Сега вече ще си вземем Проливите” . Не да “освободим българите”, не да скърби за реките от българска кръв, а именно именно да ликува, че българските трупове са създали казус бели, повод за война Русия да се опита отново да си “да си вземе проливите”!

Демонстрацията на Кирил в София и задълбочаването на скандала вече от Москва показват, че в Кремъл осъзнават опасността от пробива в наложените от десетилетия лъжи за руската мотивация за войната с Турция. Имперска Русия не разполага с друг капитал в България, освен с грижливо подклажданото от нея българско русофилство. Тя не може да предложи в наше време на българите нищо друго, освен разговора за руските жертви.

Колкото и да е зомбирано, даже и българското русофилство може да прогледне благодарение на светлината върху историческата истина, която трудно, но необратимо си пробива път в България. Дори сдържаният и внимателен винаги в изказа си президент Петър Стоянов ( 1997 – 2001 ) реагира днес с реторичен въпрос по БНТ що за национален празник имаме, който ни разделя и директно заяви, че българите сами решават на кого да благодарят, заявяйки също, че не е вярна тезата за липсата на европейска подкрепа за войната на Русия срещу Османската империя.

Свикнали с комфорта на замразените в сибирски лед лъжи, руските ментори и менте владици трябва да свикват също с мисълта, че България вече не е изграчка в техните геополитически игри. Ледът се пука.

37 мнения за “Ледът на руските лъжи се пука, колкото и да се пукат от яд в Кремъл”

 1. Поздравления за ИВО, че поддържа огъня по темата.
  Ако няма такива, само българско ФЕЛАЦИО на руски ОРГАНИ ще има. ПРЕЗ ЦЯЛАТА НИ ИСТОРИЯ, И ЗАНАПРЕД!

  ИЛИЯН ВАСИЛЕВ
  “Как да реагираме на назиданията на Патриарх Кирил?”
  През годината може да дойде путя – тогава очаквайте още бисери от нашите “органи”. Сега вървят по домовете да картотекират срещу кирил, по заръка от КГБ, изпълнявана от боко – ДС-ДАНС, тогава може да направят масово ПРОФИЛАКТИРАНЕ на народа!
  http://bit.ly/2tiatyT

  Тя другарката слаганка Йотова цунала само руския патриарх бе, българския го пропуснала. Вай вай… не беше ли тая българка бее??
  Сигурно на руския му е по-сладък.. да де, за кръста на главата му става въпрос.
  http://bit.ly/2tfPMDq
  http://gph.is/2HaoYXs

 2. И В ИНДИЯ!
  И В ИНДИЯ махат паметници на пластичната МУМИЯ от Червения площад.
  Наречена “чичко ленин”.
  ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТУК ЧЕРВЕНДЯСАЛИТЕ ИМ “ПАМЕТНИЦИ”??
  ДОКОГА??
  Други индийски новини казват, че Индия вече не ще много много руско оръжие, и се ориентира към братята американци. И към други такива империалисти. Индия беше най-големият купувач на руските пушкала, затова й пратиха оня брадат художник н. рьорих, да умре там даже, та да показват уж и културно уважение.
  СТИГА ВЕЧЕ РУСКИ ОКУПАЦИОННИ КАМЪНЯЦИ!!
  https://timesofindia.indiatimes.com/india/governor-tathagata-roy-bjp-mp-subramanian-swamy-condone-razing-of-lenins-statue-in-tripura/articleshow/63183738.cms

 3. Цитат отБерлинския договор, глава ХХII:

  Русский оккупационный корпус в
  Болгарии и Восточной Румелии будет состоять из шести пехотных и двух кавалерийских дивизий и не превзойдет 50.000 человек. Он будет содержаться на счет занимаемой им страны. Оккупационные войска сохранят сообщения с Россией не только чрез Румынию, в силу соглашения, имеющего быть заключенным между обоими государствами, но и чрез черноморские порты Варну и Бургас, в которых им предоставлено будет право устроить, на все продолжение занятия, необходимые склады.

  Срок занятия Восточной Румелии и Болгарии императорскими российскими войсками определяется в девять месяцев со дня обмена ратификаций настоящего трактата.

  Императорское российское правительство обязуется окончить в последующий трехмесячный срок проведение своих войск чрез Румынию и совершенное очищение этого княжества.

 4. Както винаги чудесен анализ,надявам се след посещението на представителят в расо от КГБ поне още 5% българи да са прогледнали

 5. Уважаеми г-н Инджев,
  Гледайки назидателния монолог на руския патриарх стоварен върху президента на Република България ми стана обидно.
  В сградата на Президента на Република България, която е пълноправна членка на ЕС и НАТО се беше разположил, по покана на русофилските среди на българските социалисти и зависимата от ДС БПЦ, един нагъл човек с паспорт на държава извън Европейския съюз и подчинен на руския президент и диктатор-олигарх Владимир Путин. Този руски поп си позволи да се държи надменно, недипломатично, неуважително и безпросветно пред Румен Радев и неговата администрация. Ако наглото поведение на руснака е изглеждало нормално за проруските му подлоги, за мен беше обида на държавността ни. Пред руския поп, нашата президентска администрация изглеждаше като “кучето на Павлов” – потичат корупционни лиги като чуят за путинист. Може и от другаде да идва надменността поведение на руския поп, ако той знае на кой дължат парите си проруските партии и русофилите в България и да се държи като работодател. Страхливото поведение на хората стоящи срещу руския поп може да идва и от страха на случилото се с руския агент в Лондон, който беше отровен заедно с дъщеря си, вероятно по поръчение на КГБ.
  Затова трябва да се успокоим, със зависими русофили – толкова, никой не бива да очаква от тях мъжеството на хората бранили Шипка.

 6. Великолепната си статия г-н Инджев завършва с ” Ледът се пука.”
  А в предният абзац споменава и БНТ.
  Та се сетих…
  По случай “празника”, БНТ излъчи материал, в който неин журналист ни показа Сан-стефанския
  договор, дори и къщата в която е бил подписан!
  Вероятно да внушат, че Янко Гочев /и други/ са лъжци като твърдят, че НИКОЙ български УЧЕН
  не е допускан до ОРИГИНАЛА на т.н. “Сан-стефански договор”.
  Имах чувството, че гледам ” Властелинът на пръстените” или подобен филм от жанра!
  Имаше и ХИБРИДНИ истини, но целящи да прикрият основното :
  1.Не опровергава твърдението на Янко Гочев /и други/ че НИКОЙ български УЧЕН или
  ДЪРЖАВНИК не е допускан до ОРИГИНАЛА на т.н. “Сан-стефански договор”.
  “Братушките” го крият от нас , като “живата вода”!
  И от мъглата извира вековна смъртоносна отрова за българите в “дружбата” им с Русия!
  2.Договорът е наречен “Сан-стефански” , защото е написан на тогава официалният дипломатически език
  -френският.
  Никой в света, освен руснаците, не превежда топоними!
  Но в случая, Агия Стефанос /Свети стефан/ е станал Сан Стефано!
  3. Селото Агия Стефанос в Османската империя е било край Истанбул и населено изключително с гърци!
  С възникването на държавата Турция, с последвалият арменски геноцид и репресиите над гърците, там вече почти
  нищо не е останало, камо ли къщата в която е подписан договора.
  Както навсякъде, където стъпи руски ботуш, си припикават като кучета територията с паметници!
  Така и в селото Агия Стефанос веднага е бил издигнат паметник за възхвала на Государя,
  победоносно руско оръжие и т.н.
  В последствие, докато се наканят държавните институции да го
  демонтират , една нощ неизвестни и до днес турски патриоти го демонтирали с …взрив!
  /не намеквам нищо за МОЧА!/

  4. На това място се намира днешният квартал на Истанбул”Йешиль кьой”/зелено село/.
  Прескочете един уикенд до столицата на две империи!Единствената в света на два континента!
  Има какво да видите!
  И православната българска църква в Истанбул „Свети Стефан“
  (на турски: Aya Stefan, Bulgar Kilisesi), известна като Желязната църква,
  Уникалната българска църква, която щеше да падне, ако не бяха родолюбиви дарители
  /повечето мюсюлмани/ и съдействието на кметството на Истанбул.
  Нашият хибриден КГБ-СИК Премиер-мутра, политик “бракониер-дивечовъд” , само преряза лентата!

  5.Не вярвайте на хибридните обществени и частни медии: БНТ,БНР, пеевски вестници и т.н.
  От тях ще научите само хибридната истина!
  Посетете днешният квартал на Истанбул”Йешиль кьой”! Говорете с местните!
  Никой не може да скрие или изопачи историческата истина, запазена през поколенията!
  Интернет обезсмисли хибридните истини! И хибридните репортажи!
  Наистина ” Ледът се пука.”
  Но от него в България все още ни приготвят хибриден патриотичен сладолед!

 7. Давайте таварищи,покажете истинското си лице.Не че голяма част от българите не го знаят,но има и заблудени и продали се.Дано прогледнат по скоро.Добре им го показвате.
  Ще ни ограбвате,насилвате,а искате й да ви обичаме.Е,няма да се получи.Както не се получи при поляци и украинци.
  Кой ги обича руснаците.Всички ги мразят.Жалки са.

 8. Всичко това беше повече от очаквано! Да не забравяме КОЙ? САМОпокани Путлер “от името” на решетниковият ()резидент на НРБ! Щом като един НИЩО и НИКАКЪВ си пасол-губернатор макаренков може да ЗАПОВЯДА на запасният шапкар, кога и кой да покани на 3 МАРТ, то няма защо да се учудваме ,че един чекистки “владика” може да си говори и прави каквото си иска с задунайската губерния!!!
  Още повече ,че един ИСТИНСКИ ПРАВОславен “владика” НИКОГА няма да дели православните по “нациналност” и “народност”. Това показва ,че гудяев НИКОГА не е бил такъв, и никога НЯМА да БЪДЕ! Той е само един наШИСТционалсоциалистически чекист от КГБ, който е подчинен на своите чекистки начальници от СеСеСеРе, които сринаха, унищожиха и превзеха РПЦ!!!
  Но …. всичко можеше да се избегне ,ако приземилият се запасен шапкар беше изпратил ПОКАНИ и на украинският, румънският,финландският,литовският,латвийският,естонският,полският ….. и т.н. ПРЕЗИДЕНТИ. И те трябваше да присъстват, за да не може гундяев да си говори империалистическите словоблудства и тиради. И нека ()резидента сам си слуша началническите наставления, защото сам си е виновен за това! Можеше да посрещне 3 МАРТ в много по-разширен състав от всички бивши поробени народи в руската империя. Още повече ,че СЪЩО на 3 МАРТ , но на 3 МАРТ 1918г. България връща своят ДЪЛГ към тези народи, като с Брест-Литовският ОСВОБОДИТЕЛЕН мирен договор ги освобождава от “тюрмата на народите”! И заедно имаме ДВОЕН повод да празнуваме 3 МАРТ, .. един път през 1878г. …и ОЩЕ повече през 1918г.!
  П.П. Така….. от една страна е добре да празнуваме своят “нациОНАЛЕН” “празДник” в толкова ИНТЕРнационален състав…….НО пък от друга страна един ИСТИНСКИ национален празник трябва да е нещо съвсем лично…нещо типично национално за даден народ и нация! Което за сетен път показва,че 3 МАРТ не подходяща дата за “национален празДник” на НРБ! Щом като тази дата е толкова “ИНТЕРнационална” , тя НЕ е подходяща за това! Освен това тази дата служи само ,като рублофилски празДник, и разделя българската нация, а НЕ я обединява…!…
  Има много по-подходящи дати – 24 май, 6 септември, 22 септември…… но НЕ сегашният 3 март…

 9. Безкористно ли, а кой получи Бесарабия след тази война и поради тази причина самостоятелно предаде Северна Добруджа на Румъния

 10. п.п.п. Доброволците от ИнформНапалм са добавили и още едно “интервю” на един от чекистките лакеи на РПЦ,което хвърля допълнителна светлина върху предварително подготвената чекистка операция на гундяев в НРБ:
  https://informnapalm.org/bg/ruskiyat-patriarh-kiril-kato-frontmen-na-informatsionnata-operatsiya-na-rf-v-balgariya/

 11. Убеден съм, че водачите и членовете на ДСБ и ДБ посещават този блог, но не съм убеден, че осъзнават какво вършат. Затова искам да им кажа: Не разбрахте ли, че сега вази България с надежда гледа, и алтернативата пред Вас е или Съединение, или Русия. Други възможности Вие нямате. Избирайте и то сега, утре ще бъде късно!

 12. Да пазим паметта за жертвите на двата народа в тази война не е проблем. НО да повтаряме като папагали и верноподанически да подкрепяме всяка политическа конюнктура в Русия означава да се лишим от своята идентичност ! Това ли е цената на “освобождението” , която искат от нас?

 13. Искам да обърна вниманието на интелигентната аудитория на този блог с една констатация.
  Чудя се как тази силова риторика около 3 март, руско -турската война, убитите турци при Шипка и турското робство се отразява върху нашите сънародници от турски произход и същевременно наши съграждани.
  Иска ми се изявленията на нашите ръководни “слуги на народа” да бъдат по щадящи към тази част от българските граждани.
  Надявам се ръководителите на тази държава да започнат да се изразяват така че да не потискат самочувствието на българските турци, а да ги убедят, че Чистата и свята република е еднаква за всички.

 14. Проблемът не е в наглостта на попа, а в срамното мълчание на дребния човек, когото някои избраха за президент.
  Би трябвало да го е срам да си покаже лицето оттук нататък – да мълчи при такова “конско” изразява не само малодушието му като човек, но и неспособността му да заеме необходимата достойна позиция като президент на суверенна държава. За да я има тази държава някои са давали бе страх живота си, а този страхливец дори дума не посмя да каже.
  “Силата на мълчанието”, дрън-дрън. Да си мълчи като частно лице, като президент няма право.
  Някой с юридически познания не знае ли дали няма процедура за импийчмънт за “уронване на достойнството” на България, или нещо подобно? Предполагам, че доста хора биха се подписали по този повод.

 15. Вчера архиепископът на Кентърбъри под влиянието на изказването на патриарх Кирил, че България била освободена само от войски съставени изцяло от руснаци, е събрал на извънредно заседание общия синод на Англиканската съобщност, на което е взето следното решение:
  ” Имайки предвид, че войниците от Англия, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Канада и другите британски колонии по това време са били по едно или друго време британски поданици. Разглеждайки и скорошните генетични изследвания, които категорично доказват, че руснаците не са никакви славяни, а чисти финландци, и че Романови са близки роднини на тогавашната и сегашна управляваща британска династия Уиндзор, решихме да изправим една историческа грешка. Настояваме от сега нататък във всички медийни издания, както във филми и тв предавания да се подчертава, че Втората световна война е спечелена от 99 процента британци и 1 процент финландци.”

 16. @SAMARA
  Не само Северна Добруджа, а цялата Добруджа, като Южна Добруджа се връща към България през 1941 г. благодарение на дипломатическите усилия и действия на царя и правителството на Царство България, с подкрепата и помоща на Германия.

 17. Мъй асвабадили вас своим кровю+ Коя кръв по-точно, ПОПЕ? На царските офицери и войници ли, които после болшевиките на Ленин завреха в мазите на чекато и разтреляха в тила заедно с жените, роднините и любовниците им ЛИ+ Или болшевишката кръв, която за България не е проливана НИКОГА, виж обратното е напълно ВАЛИДНО – хиляди българи са ИЗБИТИ по заповед на Йосиф КОБА Пладнешкия крадец от Тифлис! Коя кръв, ПОПЕ? Гундяйката да си .. ма..та+!

 18. Безкрайни са дълбините на българското национално падение и унижение. президента показа прекрасен пример за НЕДОСТОЙНО поведение на държавен глава.

 19. Стана ясно за какво Гаспром е използвал намаленото налягане за Украйна – да газира с него Гундяев! :)))

 20. Малко четиво, как Русия постъпва със слугите си:
  https://www.balkans.kp.ru/daily/26802.7/3837236/
  А за плановете на Русия, добре е да се прочете един друг съвременник, митрополит Методий Кусев, който пише в
  “ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ. ВИНОВНИКЪТ” следното:
  „Когато се оповести договорът за Св. Стефанска България, австроунгарският посланикъ беше казал на Негово Блаженство Екзарха, Господин Иосиф (Екзарх Йосиф), че новообразуваната със Св. Стефанския договор държава е за Русия. И прибавил, че такава обширна област, каквато беше начертаната Св. Стефанска България, не е в съгласие с Райхщатското споразумение: Австро-Унгария няма да даде толкова много на Русия.
  Така и стана.”

 21. Да припомня на патриарх Кирил (Гундяев) следното:
  Първо послание на Апостол Павел към Коринтяните – 13-1:3
  “1. Да говоря всички езици човешки и дори ангелски, щом любов нямам, ще бъда мед, що звънти, или кимвал, що звека.
  2. Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, – щом любов нямам, нищо не съм.
  3. И да раздам всичкия си имот, да предам и тялото си на изгаряне, – щом любов нямам, нищо ме не ползува.”
  Да се правиш на “православен християнин”, да си “патриарх” и да навикваш друг християнин, че бил благодарен И ДРУГИМУ за своята свобода е нещо, което не е съвместимо с християнството и вярата.
  Господ да прости греховете на Кирил (Гундяев).

 22. Проблемът не е в наглостта на попа, а в срамното мълчание на дребния човек, когото някои избраха
  за ПРЕМИЕР.
  Би трябвало да го е срам да си покаже лицето оттук нататък – да мълчи при такова “конско”
  изразява не само малодушието му като човек, но и неспособността му да заеме необходимата достойна
  позиция като ПРЕМИЕР на суверенна държава. За да я има тази държава някои са давали бе страх
  живота си, а този страхливец дори дума не посмя да каже ДО СЕГА.
  “Силата на мълчанието”, дрън-дрън. Да си мълчи като частно лице, като ПРЕМИЕР няма право.
  Някой с юридически познания не знае ли дали няма процедура за ОСТАВКА за
  “уронване на достойнството” на България, или нещо подобно? Предполагам, че доста хора биха се
  подписали по този повод.

 23. Ето, нови нови доказателства за конгениалноста на финалната реплика на Иво: “ЛЕДЪТ СЕ ПУКА”.
  Тежко е ударил Вени Марковски.
  http://e-vestnik.bg/27615/ruskiyat-patriarh-izopachava-istoriyata-i-yavno-si-misli-che-nie-pasem-treva/

  А вицепремиерът Симеонов бие по най-чувствителната струна на средностатистическият зрител-отвращението от корупцията или още по-точно, завистта към крадналият богат-що ли аз не съм на неговото място.
  “Вицепремиерът коментира и визитата на руския патриарх Кирил, като изкара тъмни петна от миналото му. “Патриарх Кирил не е слязъл от небесата и не е пратеник на Исус Христос. През 1996 г. той има 14 млрд. от внос на безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата. Има вила в Швейцария и часовник за 30 хил.”, разказа Симеонов и попита: “Какъв е тоя?” Това не е източноправославен духовник. Това е агент “Михайлов”, уточни още вицепремиерът.”

 24. След “Конското” от руската килимявка!
  След оглушителната “Силата на мълчанието” на Президента!
  След героичният ням подвиг ” За да не дразним Путин” на Премиера!…
  Плахо констатирам, че…
  До сега нашите Президенти и Премиери си носеха по една малка бележчица на задника!
  Но сега и Радев, и Борисов са си сложили еднакъв огромен билборд на задника с надпис:
  ” Дай си ми ритника! ”
  … и по-обнадежден се питам:
  “Кога ли “българи-юнаци” ще им ударят текмето?”…

 25. Срам и позор за цялата нация.Унизително за всички българи е поведението на Президента на България пред руския поп гундяев.Подкрепям идеята на “ПЛАГИАТ” за ОСТАВКА на “натовския” пилот за уронване на престижа на Държавата. Благодаря Ви г-н ИНДЖЕВ и на всички които изразиха мнението си по написаното от ВАС.С уважение.

 26. “Понякога ми се струва, че има основание да смятаме, че някой съзнателно ни подведе да стигнем тази черта, при която нямаше връщане назад и трябваше да направим с Крим това, което направихме”, казва още Путин.

  Леда май наистина се пропуква. “А дано ама надали…”

 27. Поздравления! Както винаги: аргументирано и подкрепено с исторически факти. Респект и уважение!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.