Борисов позна за “гадовете”, които полезно му протестират

IMG_0781

 

Премиерът Борисов предупреди, че атакуващите сделката с ЧЕЗ в България са “гадове”, които искат да го свалят от власт, както през 2013 г. и БСП побърза да легитимира ( отчасти) пророчеството му с протестен митинг по темата, организиран в София днес. “Борисов пак е прав”, мълвят със страхопочитание в пристъп на религиозен плам неговите спътници в политическия му живот.

Казвам “отчасти”, защото не можем напълно да насложим ситуацията от 2013 г. върху сегашната. Да, Борисов има от какво да се стряска в съня си ( какви кошмари го държат буден относно параметрите на самата сделка сигурно няма да узнаем) . Но фактът, че мотивацията на партийно мобилизираните да протестират отново е “електрическа” е само целофана на проблема. Въпросът е какво прозира през него, какво е съдържанието му от гледна точка не само на вътрешната политика ( която на времето главният секретар на МВР Бойко Борисов обяви в моето студио в предаването “В десетката” за “ екскремент в целофан”), но и във връзка с външната политика също.

Едно уточнение. Никой не е свалял Борисов. Той сам се свали за почуда на всички, включително на изумените физиономии от най-приближените му депутати, когато началникът им  се изправи на трибуната на 20 февруар 2013 г.и и обяви, че няма намерение да остава на власт, когато се е проляла кръв ( в рамките на една театрална инсценировка на сблъсък между провокатори и полицаи на “Орлов мост” в столицата). Най-близките изпълнители на едноличната воля на Борисов изглеждаха пред телевизонните камери в парламента в онзи момент като Тодор Живков на пленума на 10 ноември 1989 г., научил току – що, че с неговата власт е свършено.

“Премиерът напусна сградата на парламента, като не пожела да отговаря на журналистически въпроси. Министрите, видимо изненадани от случващото се, последваха примера му и се запътиха към Министерския съвет, за да участват в заседанието на кабинета”, написаха в сайта си от Дарик радио на 20 февруари 2013 г..

““Интересно” е, че за разлика от кадрите с посърналия Живков, архивният спомен от онова изявление на Борисов от 20 февруари 2013 г. напълно отсъства от ретроспекциите на телевизионната публицистика у нас. Но в килията на обесеното свободно слово за подобна ( причинно – следствена) верига не се говори – надзирателите бдят строго!

Другата разлика между ситуацията през февруари 2013 г. и сегашната е във факта, че протестите преди една петилетка бяха продължение на вълната, вдигната от зле маскираните  интереси на “Газпром” в многомесечно подготвяния задкулисен мизансцен срещу неродения проект за проучване за наличието на шистов газ в България. Защитниците на руския монополизъм – волно или не –  успешно вплетоха законните страхове на хората от замърсяване на природата в каузата на “Газпром”.  Борисов закъсня да клекне пред газовия богатир чрез нареждането си крепостните му депутати да гласуват мораторииум дори върху проучванията, а не само върху добива на евентуално установената наличност от суровината ( за която американски учени, ползвали сателитни снимки, бяха прогнозирали огромни залежи). И беше наказан за закъснението.

Американският консорциум, спечелил търга за проучването за газ, беше успешно прогонен да си харчи парите другаде, където и без това чакат на опашка с разтворени обятия за такъв инвеститор ( платил на добра воля нечуваните 20 милиона долара като бонус само, за да започне работа, с което вбеси  туземните корупционери, лишени от “каузата” да си просят подкупи като подизпълнители, блокирани от американската заявка да си тези парчета от баницата от правителството на България – как да не ги намразят американците!).

Руската пета колона триумфираше. Включително с руски знамена по време на протестите с уж чисто социално – икономически искания.

Борисов все пак си е назубрил урока под мотото “да не дразним” Путин и побърза този път да му се подмаже изпреварващо с телефонно обаждане, за да си поприказват за нова абсурдна реинкарнация на руския стратегическия ядрен обект в натовска България АЕЦ “Белене”. Обаче старанието му не утолява глада на московската пета колона. Тя разполага с изцяло проруски парламент, с проруски президент и мимикриращо проруски премиер, когото иска да замени с откровени прислужници на Москва. Тъкмо това обстоятелство е главната особеност по отношение на съдържанието на “целофана”, смесица от вътрешна лакомия и външна подкрепа за нея.

Че БСП иска Борисов да стане, за да седне на неговото място, не е никаква изненада. Намериха си и конкретен повод. Този път не водят откровена битка срещу “еврогейска Европа”, срещу която крещяха разни атакисти и прочее атакуващи прозападната ориентация на страната, които днес са се превърнали в преторианска коалиционна гвардия на европействащия Борисов. Буйстващите срещу него преди 5 години нямаха ясно политическо представителство, макар само доброволно незрящите да не разбираха, че появилите се уж нищото вождове на демонострациите бяха свързани пак с БСП и с петата колона на Москва.

Днес лицето на протеста е самата сбръчкана столетница , която съответно се прави на генерал Столетов, спасител на опълченците срещу ордите на Сюлейман \ЧЕЗхан. Макар да е знайно, че зад операцията стои- ако не лично генерал Решетников този път, то някой друг имперски познавач на българските старопланински приходи.

Тази афширана атака на БСП с бастуна на опълчението, що брани старопланинските приходи, може по-скоро да консолидира ГЕРБ и подкрепата за единствения наш, абсолютно незаменим спасител от червената ( разновидност на) атака. И обратното: ако някой от прозападния, но критичен към ГЕРБ лагер от “разбити авари” ( обезглавен откъм аватари) се обади с критика в този момент, автоматично се превръща в “комунист”.

И вие ми казвате, че двуполюсният модел бил унищожен още от ментора на Борисов в политиката Симеон Сакскобургготски? Не сте познали!

Жив е той, жив е там на балкона (на Министерския съвет)!

Борисов наблюдава как Нинова и компания играят за неговата кауза на спасител на нацията  от самата Нинова в боя за европейските траншовете\траншеи, сплотявайки разколебаните му избиратели и склонните да му гласуват отново само и само да не се върне на власт по-голямото зло.

Спектакълът е игран вече, но този път БСП е режисьорът на припек, напуснал сянката на протестите от предишната петилетка.  Пък каквото сабя покаже и преклонена пред нея главичка!

15 мнения за “Борисов позна за “гадовете”, които полезно му протестират”

 1. Великолепно!
  Текат, “разборки”, русизмът никак не е случаен, сред петата колона. Още има много за крадене, но възможностите на управляващите и фасадната “опозиция” са несравнимо несъпоставими. Та, за туй е цялата тази дандания-кокала у ръка. И то, далеч преди да бъде оглозган.
  Корни от Крушовица се опитва да го играе баце в пола. Е, не се получава. Много са и фалшиво-изкуствени напъните. Оригиналът, бочко де, лъже с размах, вдъхновено и сам си вЕрва. Класа! Сега, бил “уникален политик с неповторим стил”-който както иска да го разбира, “чудовищно некомпетентен”, туй са подробности от пейзажа.
  Какво ще излезе от джабулата, дори самият решетников сигурно още не е иузчислил висчки варианти кое ще донесе максимална изгода за матушката. Изясни ли му се, следва команда както беше при “избора” за президентин, козируват и с начале.

 2. ДВАДЦАТЬ ДВЕ СТУПЕНЬКИ ВНИЗ: СПИСОК ОСНОВНЫХ ДОСТИЖЕНИЙ ЗА ПОСЛЕДНИЕ 18 ЛЕТ.

  1. Взрывы домов в Москве и других городах.
  2. Война в Чечне.
  3. Подлодка Курск
  4. Разгром НТВ
  5. Норд-Ост
  6. Арест Ходорковского. Кража его нефтяной компании.
  5. Беслан
  7. Убийство Анны Политковской
  9. Убийство Александра Литвиненко.
  10. Мюнхенская речь. Начало бряцанья оружием.
  11. Война в Грузии. Фактическая аннексия Абхазии и Ю. Осетии.
  12. Список Магнитского. Санкции.
  13. Закон подлецов. Запрет счастливой жизни для детей инвалидов.
  14. Самая дорогая олимпиада в мире.
  15. Аннексия Крыма.
  16. Война на Донбассе.
  17. Сбитый пассажирский Боинг.
  18. Убийство Бориса Немцова
  19. Война в Сирии
  20. Допинговый скандал. Дисквалификация России, как страны.
  21. Кокаиновый скандал.
  22. Объявление Холодной Ядерной Войны.

  Сергей Лойко

  От себя добавлю: Вывоз из России более триллиона $; изгнание из G8.

 3. Я, виж ти. И Назарбаев, меко казано, разлюби Путлер.

 4. “вождъ” винету много обича да се “сравнява” с Меркел?!? Но… има ли въобще някаква “прилика” между популистко-демагогската му “партия” – ГЕРБ, и коалицията на Меркел – ХСС/ХДС??? Няма!
  винету НИКОГА сам не може да спечели изборите! И ХДС сама не би спечелила избори в Германия. И за това ХДС прави логичното – КОАЛИРА се със своите десноцентристки СЪЮЗНИЦИ от ХСС.
  А “вождъ” винету … кога е правил НЯКОГА политически КОАЛИЦИИ, или даже си е представял и помислял да се коалира, въпреки че НИКОГА сам НЯМА да може да управлява.
  И това се видя още в първият “полумандат” на винету. Ако ()резидента гоце не му беше подарил 25 места, ГЕРБ щеше да има под 100 дупетата още през 2009г.. И вместо винету да търси още тогава стабилна ,стратегическа коалиция и партньори сред десните партии, ако смята сериозно да се занимава с политика,…. винету предпочете телефоните “коалиции”, като – “ало, Ваньо” и договорките с гоце, доган, КТБ и другите СИ обръчни и задкулисни “партньори”! И вместо да се получи коалиционен политически съюз по модела ХДС/ХСС, който да има капацитета да управлява, винету предпочете всичките СИ хаотични порционни “съюзници” …. и от това неговите дупетати намаляват , а тези на порционната му “опозиция” от БСП вече 2(ДВА!!!) пъти УДВОЯВАХА своите дупетати- и през 2013г., и през 2017г.. Че даже си получиха решетников ()резидент. И за всичко това могат да благодарят на “вождь” винету , и порционата му “пОлитика” и “коалиции” през трите му “мандата”. И освен това винету подпомогна и вкара в третият си мандат путлериотските националисти……все едно Меркел да се “коалира” с путлеристките лакеи от Алтернатива за Германия, вместо с ХСС. Но както казахме винету не иска пОлитика, той иска ……порции…
  И поредното доказателство ,че в сегашният парламент НЯМА “опозиция” е ,че при всекидневните далавери, лобистките “закони” и раздававане на порции, при цялостната калинковизация на цялата милиция, “службите” и изпълнителна,съдебна и законодателна власти………при постоянните суджукгейт, кумгейт, НДКгейт, ЦУМгейт, ЧЕЗгейт, Беленегейт,…. и това само за по-малко от година,…. няма ОПОЗИЦИЯ която да поиска ОСТВКАТА на “вождь” винету! Което потвърждава ,че БСП и особено ниновна НЕ са никаква опозиция, а и НИКОГА не са били , и няма да бъдат! То даже БКП никога не е била и “партия”, и няма никаква ПОЛИТИЧЕСКА програма и стратегия …. има само един популистки държавен “капитализъм” и “пролетарска” демагогия, постижими само при усвояване на порциите от бюджетните и европейските фондове и “интернационалсоциализиране” на чуждата собственост, която да раздадат на своите “партийни” и лични “другари”…. също както и техните “политически противници” от ГЕРБ и винету…..

 5. Благодарение на мъдростта на българския избирател (по Ж. Виденов) се намираме в глупавата ситуация на зрители на скучен мач, които не знаят на кого да стискат палци. От една страна предпочитам мимикриращ путинофил, гласуващ за продължаване на санкциите пред откровена красножопая рублофилка, както и предпочитам премиер, целуващ кръста на българския Патриарх, пред вицепрезидент, целуващ почти под кръста руския. От друга страна управлението на Борисав бетонира властта на тримата шишковци (по Е. Дайнов) и това никак не се компенсира от факта, че ни спасява от Столетницата (защото дошлите на власт комунисти ще направят обичайните гафове и улицата ще ги изрита, ама от мафията трудно ще се откопчим).
  Мъка, мъка…

 6. В интересно клипче със заглавие Събрание на военнолюбивите патриоти подготвено от екипа на Алексей Навални са показани руските милионери-милиардери, които са в държавното ръководство на Русия. Интересно е да се види колко са откраднали от крепостния си народ.
  Та прерпратката ми е към местните ни русофили и подмазвачи до руската софра БСП, ВМРО, Атака, ДПС, както и отделни фигури в Герб и институциите – не ви ли е срам!
  Другото, което констатирам е едно индивидуално усещане гледайки метаните пред кремълските гости по 3 март – гледат ги нашите русофили гостите знаейки, че са дошли да им набиват канчето, гледат ги и си мислят – да си тръгват по-бързо, че чакаме влака за Европа и Америка, където са ни парите и децата. Но като си се хванал на руското корупционно хоро, ще играеш иначе ще ти пуснат газ докато се разхождаш в Лондон.
  А руснаците започнаха ясно да усещат, че вече я няма искрената подлизурковщина от времето на Живков, усещат че се играе според дадените корупционни рубли и затова се държат като робовладелци – който дава парите, поръчва протестите, пардон “музиката”.

 7. Боже, колко мъка има на този свят, Боже!
  Но защо трябва долната откачалка да говори от името на страната ни.
  Кой безпристрастен наблюдател ще даде грам доверие на пошлата клоунада разиграла се с дейното участие на одиозната въртиопашка маша захарова. Питам аз и отговор не диря.
  https://www.dnevnik.bg/photos/2018/03/07/3142225_snimka_na_denia_zaharova_poluchi_cvetia_kato_izvinenie/?ref=home_layer2

 8. “Поздравявам” нащите прекрасни дами-8 март е все пак, коментаторки и читателки с последният хит на Сергей Шнуров.

 9. Боко пак вижда призраци.
  Не, че няма мераклии да го махнат.
  Не, че и той трябва да е там, само излага България, за резил навсякъде.

  Междувременно:
  Става Пак Интересно:
  Порно-звезда дава Тръмп под съд.
  “Тръмпизъм” и Тръмп, все повече отпътуват към Миналото. Отиват си на мястото.
  Ставайка за резил. Излагайки и Америка и Белия дом.
  И тук ще свърши, с агентурната им групичка от ДС-ДАНСари.
  Ще се наакат един ден…
  Не че вече не са.

 10. Честит празник на всички жени! Да са здрави, усмихнати и просветени и да просвещават и възпитават! Защото медиите промиват мозъци. Но не само промиват. Един московски автор каза че отнемат мозъка. Това по повод че росия беше против трекинга, а сега щели да ударят Америка в земята чрез добив посредством трекинг.
  ТЕМА ТАБУ:
  Днес 08,03 от 12.30 пред президентството да остане България, да остане природа в България, да остане Парк Пирин, да остане морската градина във Варна. Стига са се подигравали с нас.
  П.п.Днес сутринта се изходиха по БНТ нено димов и волен съйдеров. Направо говорит масква. нено димов : България е получила Независимост благодарение на руско-турската война. Следствието на тази война е безсрочна окупация на България от русия. Западните държави на Берлинския конгрес задължават русия да изведе войските в срок от България.

 11. Все пак чекисткият “поп” гундяев НЕ си е тръгнал без да получи поредните 350-400 милиона лева от своят рублофилска колона:
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/5237-%D0%BC%D0%BE-%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0-%D1%80%D1%81%D0%BA-%E2%80%9E%D0%BC%D0%B8%D0%B3%E2%80%9D-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%B3-29
  А винету се занимава със поредният си ЧЕЗгейт. …..с две думи – порционен задунайски МУТРИстан….
  А в същото време ваянЮ каракачански е дал над 200 милиона,засега, за 4-годишни поръчки за музейните експонати МиГ-29, на фалиралата знаятчийска “манифактура” РСК-МиГ. Нали сме “братушки”….. нема да ги оставим да фалират, я…..
  И освен тези 200 милиона за “поддръжката”, ванЮ каракачански е договорил най-МАЛКО още 200 милиона за “пребоядисването” и смяната на раждясалите ламарини по наземните “летящи” музейни експонати – МиГ-29….
  Вече си имаме ежедневна …. НЕ –
  ежечасна поредица от гейтове – ЧЕЗ-гейт, НДК-гейт,КТБ-гейт, Общинска банка-гейт, ПИРИН-гейт , БЕЛЕНЕ-гейт….., а сега имаме и МиГ-гейт , защото ванЮ каракачански подари на “неДОВОЛНИЯТ” чекистки МУТРИарх половин милиард лева за “национальният празДник” – 3 март…..
  И всичките гейтове в ИЗЦЯЛО порционният ТРЕТИ “мандат” на винету и “партията”ГЕРБ са свързани само с кражбата на стотици милиарди от бюджета и еврофондовете по посока ….. разбира се – североизток…..

 12. П.П. …в допълнение към БЕЗкрайните гейтове на винету, той вчера изтегли и Истанбулската конвенция, и така “ПОЗДРАВИ” всички жени в НРБ “в аванс” по повод 8 март, …и така заедно с ниновна , която е “вождь” на БСП, се разбраха “като мъже” да не защитават правата на жените , заформяйки новият им ОБЩ “междупартиен” – Истанбул-гейт ……..

 13. ‘Жив е той, жив е там на балкона’
  Но тъй отдавна преля бидона

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.