Гундяев се разпорежда в покор(е)ната България по стара руска традиция

ГУНДЯЕВ СЕ РАЗПОРЕЖДА В ПОКОР(Е)НАТА БЪЛГАРИЯ ПО СТАРА РУСКА ТРАДИЦИЯ, ОБСЛУЖЕНА ТУК ОТ НАЦИОНАЛМАЗОХИЗМА

Историците и всякакви русофилски интерпретатори-пропагандатори на историята, включително и политиците сред тях, са истинските виновници за “конското”, прочетено демонстративно от руския попски велможа Кирил на руския му троянски кон в София.

Самият Кирил е невинен по стандартите на имперското нахалство, което се различава в идеологическите си послания от нацоналсоциалистите на Хитлер само във фразологията. Националсоциализмът презира “непълноценните” народи и ги обявява за тор на арийската раса, докато националрашизма “само” очаква от малките, незначителните, вкараните под строя на руските знамена народченца да стоят благодарно на колене пред величието на своята окупаторка.

Конкректо българите винаги са били в очите на руската империя “капка” от славянското и православното руско море и са били определяни като “средство” за постигане  на руските цели от крайно недипломатичния изразител на руския цинизъм водещ ( ни за носа) руски дипломат граф Н.П.Игнатиев ( цитатите в този смисъл изобилстват в неговите “Записки” от периода 1875- 1878 г.). Разликата между това да сме “тор” и “капка” оставям на читателите да преценят сами – може в “селска България” , където национлмазохисти не липсват, да се намерят и такива, които да харесат “тор” повече, някак си е по – креативно като принос към кръговрата на живота от това да бъдеш просто “капка” в чуждото море.

В родината на кирилицата  руският велможа Кирил се кара на овластения от българите президент като на крепостен селянин защото има сомочувствието на продължител на една дълга и безнаказана традиция. И защо не, след като вицепрезидентът коленичи пред него и му целува ръката, значи и от президента може да се очаква ако не друго, то поне пълно смирение по време на традицонния руски бой с пръчка пред строя, практикуван за провинилите се в руската армия!

Кирил не е първият руски велможа от имперския запас, който държи такъв тон у нас. Традицията датира още от генерал Дибич Забалкански ( любимец на императора , издигнат от него в пълководец за награда, че е издал заговора на декабристите), извършил успешен набег през 1828 г. през българските земи чак до подстъпите на Константинопол. Сключвайки Одринския договор с османците Дибич не само не споменава нищо за поробените българи, не само не приема исканията им да се застъпи за тях, но и предава на османските власти българския бунтар  на руска служба ( поучително, но погребано под “благодарностите” послание към бъдещето) капитан Мамарчев, събрал стотици български дороволци, готови да се бият за българската свобода.

Честните руски военни кореспонденти Евгений Утин и Василий Немирович Данченко са описали многобройни случаи на отделно, но прерастващо с развоя на войната 1877-1878 г. в масово презрително отношение на руските офицери към българите, за сметка на което все по-често нараствали симпатиите им към турците ( описанията са покъртителни за заблудените българи, които нямат представа за тази част от историята ни).

Върху уж освободените, но третирани като стадо българи, се изсипва “благоволението” на новите им руски господари, за които нещо обикновено бил “разговорът с нагайката”. Тя беше беше “джобния речник” на руските офицери в общуването им с българите, отбелязва Данченко. “Политиката на нагайката”, за която пише и Захарий Стоянов, се олицетворявала от плеяда надменни руски генерали, командвали България до момента, в който българите се окопитили и отхвърлили тяхното ново иго чрез съединението от 1885.

Императорът лично провождал в България за налагане на руски ред генералите Соболев, Енрот, Каулбарс, които се надпреварвали по грубост, но само успели да убедят българите колко прав е бил Апостола да предупреждава, че българската свобода не бива да бъде поставяна в зависимост от Русия ( заради което и увиснал на бесилото без могъщата Русия да си мръдне пръста в негова защита, способна иначе за друго да манипулира султана в желанието му да избегне руското желание за реванш след Кримската война).

Генерал Решетников и запасният офицер от КГБ Гундяев\ Кирил просто продължават дългата руска традиция, прераснала в генералната линия на  генералните секретари на ЦК на КПСС спрямо покор(е)ната България. Уви, не може да се каже, че генерал Румен Радев е продължител на традицията на генерал Иван Колев, спрял и разгромил руската агресия срещу България през 1916 г. в Добруджа.

Какво (не)знаем или нехаем в тази връзка, за да си дадем сметка защо ни третират по този унизителен начин с руската нагайка?

Без никакви последици си остава например фактът, че край посланика на Русия с генералските еполети по време на съветско-руски годишнини пред Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София най редовно и най-нагло ( макар българската конституция да забранява паравоенните организации) дефилират паравоенни бутафорни руски офицери с хоругви, на които оскверняващо българското достойнство са изобразени новорашистки хибридни псевдознаци на смесена руско-българска държавност, в които доминират двуглави орли и георгиевски лентички. https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-gundyaev-se-razporezhda-v-pokorenata-balgaria-po-stara-ruska-traditsia-obsluzhena-tuk-ot-natsionalmazohizma/-e1431326700286

 


Същите униформени казашки офицери си присвоиха ролята на неканена охрана на българския патриарх Неофит при посещението му в Гигинския манастир на 17 май 2015 г., пазейки го от българските богомолци по начин, по който по-скоро го караха да изглежда като техен пленник. image.phpimage.php

Някакви възражение от българска страна? Никакви! Жалва се там там някакъв си блогър и толкоз…

Що за символ на българската свобода е руският пълковдец Александър Невски, слуга на ислямизираната монголска Златна орда, канонизиран от руската църква за светец заради съвместната му борба с мюсюлманските му господари срещу западните християни, макар да е приел исляма в края на живота си? И понеже това ни е малко, а и досегашната почит към българомразеца граф Игнатиев също не стига на Русия и русофилите, днес вече се опитват да го канонизират и като “баща на българската нация”, чиято истинска заслуга по каноните на днешната политика на Кремъл е предимно в това, че е бил яростен враг на всеки порив за истинска свобода на българите по европейски образец.

Ако за подигравката с натрапения ни “светец” Александър Невски като патрон на най-голямата катедрала на Балканите все пак истината е относително известна на част от днешните просветени българи, то колцина си дават сметка, че мащехата на българското православие, опитала се да задуши в зародиш българската църковна свобода със схизмата срещу нея от 1872 г., строи Руската църква в София на инат на собственото си катедрално творение. Руската църква е била издигната в българската столица като алтернатива на “Ал. Невски” само и само руснаци да не се черкуват в българския по статут ( все пак) катедрален храм на заклеймената от руската мащеха БПЦ чак до благоволението на Сталин схизмата с нея да бъде свалена в началото на съветската окупация.

Всяко неподчинение на българите – мнимо или реално, винаги е било наказвано с “още от същото”, с още руско натрапничество и натякване да му бъдем вечно признателни.

Така че:  нищо ново под  слънцето ( на отблясъците от позлатените кубета) на руското имперско присъствие в България, което се разпорежда тук като у дома си не за друго, а защото му позволяваме.

21 мнения за “Гундяев се разпорежда в покор(е)ната България по стара руска традиция”

 1. Гундяев е колега на пут.ин по линията на КГБ. И е войник на световната хибридна война разпалена от кремълският гном. Целта на визитацията МУ беше да стегне редовете на рублофилите-петаколонци. Полезните идиоти нямат нужда от наставления. Сал едни опорни точки трябва да им спуснат и са винаги готови.
  Двамата ни пишман генерали, пожарникарският си изигра перфектно картите. На практика се отчете сал с едно цАлуване на кръстЯ на московското попче и премина в “нелегалност”. Отнесе го т.н. птрезидентство. Първо, мецаната йотова на летището, в разрез с вякакакъв протокол-ОСТАВКА, плонжира въпреки сибирският студ и разбиращи свидетели в крайно неприлична поза за която не работят никакви обяснение. Послем фатмак льотчика п(РЕЗИДЕНТА) Фърчилков първо го игра “гид”, туй по Иво, на Гундяев на Шипка, после, оня боклук си го изкара на него в петминутка- словоблудстване. Ако рр има капчица достойнство-два пътя пред него-оставка или става “русофоб”. Кавичките не са случайни.
  Ждьом!

 2. Допълнение за кокаиновите посоли на унилата лошадь:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5A9EB8555FA74
  Хрушчов е не само създател на арабският тероризъм, от който произлизат и днешните джихадисти, както твърди в своята книга – “Червени хоризонти” , бившият румънски разузнавач – Йон Михай Пачепа. Друг негов “колега” от соцлагера – чехословашкият генерал Ян Шейна твърди ,че Хрушчов е също създателят на международният трафик на наркотици – КОКСинтернЪт, в книгата – “Червен кокаин”.
  Путлер също е член на коксинтернЪт още от Лениниград , и последната пратка от половин тон кокаин доказва ,че КГБ и лично Путлер е альфа-сабаката в този КОКСинтерн!

 3. Поредното великолепие на г-н Инджев!
  Наистина е потискащо толкова много съграждани да имат робско мислене към окупаторите. Всеки се ражда свободен, но един момент в главата българчето образованието и въобще средата му забива един ЯК МОЧА. Не стига това, а всеки божи ден, по всякакви пропагандни канали, му/ни повтарят, че това е нормално. Да ни „уважават“ разни политици, попчета, кагебистчета, тролчета и вся осталцная сволоч. Да ни правят роби, раби, рублофили.

  Та въпросите са ми: кой, кога и къде ни втълпи, че не трябва да се борим за своята свобода? Или че само с избор, дори за най-добрите, ще станем свободни? Та свободата не се получава, не се дава, не се избира, за нея се воюва. Ежечасно!

  На МОЧА-та му се вижда края, но повече ми се иска вилнеещите в българско русороби да сринат мочата, която носят в главата си.

 4. Официално изявление
  на НатаНия Кобилкина
  По повод посещението на Руският патриарх Пундяев!
  С Жезъла на Троянския кон на Пут.ин!
  Но с черясло на българските магарета Радев и Борисов!

  С особено задоволство констатирам!
  В радостно пърхащото си братско, славянско и североизточно-православно сърце!
  С прегракнал от безспирният оргазъм глас, вследствие българо-съвеЦко-руското любене
  от “векове за векове”!

 5. Към същият:

  С риск да ми се обидите ще Ви помоля да не ме поставяте пред нобходимостта да спирам коментари, които могат да бъдат използвани срещу мен от онези, които ме дебнат. Нямам нищо против комбинацията от еротика и сарказъм, но предпочитам да се застраховам, за да не ме разнасят като “виновен” за нещо, за което не съм.
  Надявам се на Вашето разбиране.

 6. Руските управници обичат да “дерат” (по Тодор Живков, цитиран от Георги Марков)крепостните в Задунайска Губерния. И защо не, след като на два пъти им се предлагаме за съветска република, а виновните за този върховен акт на предателство така и не бяха наказани. Нямам никакво съмнение, че ако България напусне по собствено желание или бъде изритана от НАТО и ЕС, веднага ще прибърза да “пристане” на Путин.

 7. След като “натовскияТ” “генерал” Румен Радев си е дал задника под наем на Кремъл, ще си трае когато го хокат господарите му!
  За всички свободни българи поведението на това ченге от КГБ, посочено за руски пратриарх – каквото и да означава патриарх в Империята на злото! – е НЕТЪРПИМО и НЕДОПУСТИМО!!!

 8. Цитат на ИИ:+Уви, не може да се каже, че генерал Румен Радев е продължител на традицията на генерал Иван Колев, спрял и разгромил руската агресия срещу България през 1916 г. в Добруджа”.
  Омерзен съм от думите на КГБ-исткия поп и неотговора на президента. Като български офицер на негово място по-скоро му бих зашлевил една циганска пестница, пък каквото ще да става.

 9. Валери Симеонов не е между любимите ми политици, но той беше май единственото официално лице, което с 10-ина думи направи пълна характеристика на негодника Гундяев и поведението му като официален гост в република България. Простотията, невежеството и наглостта на пропутинската сган е безкрайна!

 10. Със съжаление, че Г-н Иво Инджев няма възможност да обслужва като модератор своя сайт.
  Много са статиите в сайта, които бих желала да препоръчам и толкова много коментарите – които да харесам!
  Поздрави, почест и здраве на г-н Инджев и на множеството от умните, знаещи българи коментиращи в този сайт!

 11. Към Algira:

  Съдържанието на сайта зависи от мен – вкл. одобряването на коментарите, а “обслужването” ( техническото) се прави от администратор, който няма отношение към съдържанието. Или искате да кажете нещо друго?

 12. За Невски нека повторим, след казаното преди 102 години:
  Ние, българите, не желаем да светим този изцапан с кръв руски светец.

 13. Ако трябва да сме абсолютно безпристрастни истината е, че нашият принос за собственото ни освобождение е не повече от 5%, 5% е приноса и на останалите държави различни от Руската Империя.Останалите 90% са на Руската Империя.Лошото е , че ако трябва сме безпристрастни на националния си празник, това би било едно невероятно унижение за нас, защото ще трябва да говорим повече за руснаците отколкото за самите нас. Поради тази причина на нашите президенти им се налага да омаловажават и да лъжат за приноса на Русия, за да запазят нашата гордост, но да лъжеш също е унизително. Като цяло България се намира в едно много унизително положение, защото няма национален празник, свързан със събитие в което основния принос е наш. Може би по добрия вариант е националният ни празник да бъде на 6ти септември …

 14. С други думи ние празнуваме:
  1. Че някой друг е дошъл да ни освободи, защото ние не можем сами.
  2. Че този, който ни е освободил ни е освободил за да гони собственият си интерес ( Цариград и проливите).
  3. Ние празнуваме една покупко продажба, защото сме заплатили на освободителя си 32 тона злато.
  Това не е ли унижение ?

  Не е ли по-добре 3март да остане празник, но националният ни празник да бъде събитие в което приноса е единствено и само наш ?

 15. Към Петър:

  Как ги изчислихте тези 5 процента? Ако е на литър кръв, само в погрома в старозагорско загиват 50 000 българи по вина на безумния , неподготвен, без никакво разузнаване поход на Гурко, избягал и оставил на произвола на терора българите ( в защита на населението остават да се бият до последния човек опълченците и учудват със саможертвата си военните кореспонденти, които са били наясно, че руснаците са предвиждали на българите ролята на обслужващ армията персонал). При 11 000 руснаци загинали в бой воини от руската армия българските опълченци, зле въоръжени и слабо обучени, са поне 3000. Жертвите на българите в априлското въстание,предизвикало верижната реакция по света и повода за война в крайна сметка, са още десетки хиляди – плюс изкланите поне още толкова след безрасъдни действия от рода на похода на Гурко на юг.
  Мантрата, че българите не са помогнали за своето освобождение е била широко разпростарнена в руските медии клевета, прихваната от руските офицери, които се озлобили от първаналния си неуспех във войната и са го приписали на “подлите българи”. Има покъртителни свидетелства за дружбата между руски и турски офицери, които заедно ругаят българите по време на преговори и се съгласяват, че българите си заслужавали османския гнет. Достойни за уважение руски кореспонденти признават това, но руската пропаганда работи в обратната посока и до днес.
  Ще речете, че оръжията са били решаващи: ще се изненадате до каква степен Русия се е постарала да НЕ въоръжава българите, за което свидетелстват руски източници. Чрез своя човек ( вероятно резидент на руското военно разузнаване) покловник Кишелски Русия се опитва да разубеди българите да се откажат от замисляното въстание и руски автори признават, че Русия е направила всичко по силите й, да не допусне самостоятелно българско освободително движение.
  Искате да им благодарим за това ли?
  А за 6 септември сте прав.

 16. БЕЗ просветителската и революционна дейност започвайки от ПАИСИЙ, РАКОВСКИ, ЛЕВСКИ, БОТЕВ……, и завършвайки на БЕНКОВСКИ, ВОЛОВ, ЗАХАРИ СТОЯНОВ……………., ВОДЕЩИ ДО АПОГЕЯ на БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА, ЧРЕЗ САМОЖЕРТВА-АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ, НИКОГА НЯМАШЕ ДА ИМА ЦАРИГРАДСКА КОНФЕРЕНЦИЯ. РЕШЕНИЯТА НА ЦАРИГРАДСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПРИНУДИХА И ЗАСТАВИХА РУСИЯ, КАТО САМОНАЗОВАЛА СЕ ЗАЩИТНИЦА НА ПРАВОСЛАВНИЯ СВЯТ ДА ГИ ИЗПЪЛНИ С ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ. А тези руски военни действия се увенчаха с успех на 03.03.1878г. благодарение на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НИ, както и на помощта на румънската армия. Датата 03.03.1878г. не е дата от Българския исторически календар, но датата 13.07.1878г е, защото за пръв път от падането ни под турско робство на една малка част от България е възстановена Българската държавност, а тя за парадокс не се отбелязва по никакъв начин за разлика от 03.03.1878г. Затова край на парадоксите.
  СЪЕДИНЕНИЕ ИЛИ РУСИЯ! ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ ОТ 2019 ГОДИНА!

 17. Приноса не се мери на литър кръв а на базата на реални заслуги по време на самата война. Все пак руснаците са имали най-многобройна войска с голям военен опит (Крим, Средна Азия, Кавказ), а военния опит е нещо много важно и те са ръководили всики военни действия, така че техния принос е минимум 90 процента.

  Работил съм с руснаци и ги знам що за измет са, така че това за разговорите между турски и руски офицери го вярвам на 100 процента.

  Накратко моята гледна точка е че трябва да им признаем, че те са ни освободили от турско робство и да махнем 3ти март като национален празник веднъж-завинаги. Лично за мен е унижение на националния ни празник да трябва да благодарим
  на враждебна на нас държава(и нация)и независимо колко сме им благодарили те да искат още и още.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.