В Чехия и Словакия имат Ян ( Палах и Куциак) – побългарените ян и ин се кланят у нас на Янко- Тодор Живков

Чешкият комунизъм беше разтърсен от саможертвата на студента Ян Палах, който се самозапали в знак на протест срещу съветската окупация през 1968 г. Словашкият  посткомунистически авторитаризъм търпи най-голямата си криза в момента заради убийството на 27 годишния  журналист Ян Куциак ( и неговата приятелка Мартина Кушнирова).

В България никак не липсват убийства, включително и на журналисти през годините на т.н. преход. Само  смъртта на пламналия през 2013 г. във Варна протестиращ срещу властта Пламен Горанов събуди искрата на общественото съчувствие, без тя да се превърне обаче в общонанацинален огън на солидарността, какъвто наблюдаваме в момента в Словакия.

У нас са неизмеримо повече жертвите на местната мафия. Тя беше създадена с отчисленията от руската контрабанда на суровини, материали и бог знае още какво в затворените транзитни вагони, обслужвани от мафиотското проруско правителство на Мултигруп, начело с марионетката Беров, което по веригата Москва-София-Белград наливаше бензин и други горива в огъня на югославската война. Печалбите на руско-българската мафия от тази отвратителна търговия в началото на 90-те години на миналия век създадоха тук т.н. силови групировки, чиито рожби и днес се менкат във власта.

Тук си нямаме Ян. Имаме подклаждана от пропагандата носталгия по Янко-Тодор Живков, който се кичеше с този партиен псевдоним от времето, когато е бил в нелегалност. Дори посмъртно му се подмазват “десният” Бойко Борисов и уж лявата Корнелия Нинова: “побългарените”  ян и ин. bd90f9f29132ae664e38c8264a16fad2

 

 

Защо? Защо сме толкова различни от централноевропейските си братя по общо колониално съветско минало? Защо сме в периферно европейското, а не в централно еврепейското политическо пространство?

Отговорът на този въпрос дава кампанията по оневиняване на руския скандалджия Гундяев, който се държа на 5 март в кабинета на българския президент Радев като надзирател с провинил се концлагерист от гтодините на съветския лагер.

Провинилият се прд Москва Радев мълчи. Макар да е любимец на московската пета колона, той беше грозно нахокан от висши московско началство, но вместо да се засегне, както се засяга от критика на български конкуренти в борбата за власт и не пропуска да им отговаря, оставя защита на неговото мълчание да говорят един през друг говорители на руската пета колона у нас Сидеров, Александър Симов, Андрей Райчев, Кольо Колев.

Последният от тях ( засега) днес стигна дотам да каже, че всъщност Гундяев се бил карал на Радев заради неговия предшественик Плевнелиев. А пък Радев бил толкова извисен, че не му било на нивото да отговаря на ( някакъв си) руски патриарх. С това социологът Кольо Колев влезе в директен сблъсък със своето подобие в отбранителното адвокатстване на руския интерес  Сидеров, който каза точно обратното: че руският Кирил бил направо божествено велик, защото бил водач на най-голямата православна църква в света ( и от това това произтича за задължението на българския генерал от запаса Румен Радев да му козирува, както излиза). Види се, адвокатите на руската арогантност запълват “всички капии” в абсурдните си пледоарии- кой каквото иска да си избере от тяхната сергия, за да има за всекиго по нещо, ако пожелае да се хване в капана на техните взаимно изключващи се, но солидарно оправдаващи руското нахалство “аргументи”.

Можете ли си представите подобно национално (само)унижение където и да било другаде в Европа? Ако не можете, значи сте разбрали с какво се отличаваме от централноевропейските си събратя по съветска съдба.

9 мнения за “В Чехия и Словакия имат Ян ( Палах и Куциак) – побългарените ян и ин се кланят у нас на Янко- Тодор Живков”

 1. Блестящо!
  Само си позволявам да не се съглался с “нелегалноста” на Янко. Имаще виц по време на соца, ама после-след 10.10.1989г., се оказа, че е от верен, по-верен. Бай Тощо по времето на т.н.”съпротива” е бил полулегален. Криел се, ама никой не го е търсил. Битувал е кат куриер на разположение на бригада “Чавдар” и дотам. Да е жива и здрава баба Мара Малеева, от изтъкнат комунистически род при това интелектуалци. Та, използвайки връзките си го засилва по стълбата на кариерното израстване.

 2. Клип и статия прекрасно илюстриращи защо сме на хала описан така хубаво от Иво. С такава пътеводна звезда, каквото се явявява за двамцата от фотото, на споменатите червени боклуци в статията и вся остальная сволоч-раззия, положението е “хуже губернаторское”.
  http://censoru.net/25388-skandalnoe-video-etot-paskudnyy-russkiy-mir-citaty-o-rossii.html

  https://newsland.com/user/4297807604/content/khotiat-li-russkie-voiny/6245118

 3. Той , гундяев, казва че нямало народи в Руската империя, а имало “завършена” и “единна” “руска НАЦИя”?!?!? Аналогично би следвало ,че и в Османската империя НЯМА народи, а има ЕДИННА и ЕДИНСТВЕНА ….”ОСМАНСКА нация”?!?! НЕ , НЕ турска , а тъкмо – ОСМАНСКА НАЦИя е имало през 1878г., според чекисткият КРИВОславен путлериарх – гундяев?!?
  И от това следва ,че през 1877-78г. “руската НАЦИя” води АГРЕСИВНА война , за да окупира и АНЕКСИРА “изконните” ОСМАНСКИ земли по източните и западните брегове на Черно море, до Босфора и Цариград!!! Ето това каза путлериарха гундяев на ()резидента СИ Радев , при “седянката”…..”явката” им в ()резидентството!
  Няма “АсвАбАждения” на НЕсъществуващиТЕ НАРОДИ и НАЦИОНАЛНОСТИ в Османската и Руската ИМПЕРИИ, има само една …ЕДИНСТВЕНА империалистическа АГРЕСИЯ за ЗАВЛАДЯВАНЕТО на Проливите от “еднинната” “руска НАЦИя”, която обявява агресивна ВОЙНА на “единната” ОСМАНСКА нация, ТОЧНО това каза путлериархЪт – гундяев.
  Каза че руската ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА НАЦИя НАПАДА “мирната” и “единна” ОСМАНСКА “нация” , за да и отнема “изконното” ѝ Черно море и Проливите!…….

 4. Според мен проблемът у нас е втълпяването в продължение на 70 години,че сме били роби,няма друг народ,който се е намирал в границите на османската империя с тази робска психика и съответно преклонение към Русия,която ни била освободила.Същото важи за “монархофашисма”,за спасяването на евреите,дори за кирилицата.Докато вички исторически факти не станат национална доктрина,не влезнат в учебниците,няма да се оправи,.Отделен е въпросът,че медиите продължават да канят псевдо историци,псевдо социолози и мътната вода продължава да тече и да размива българскит народ

 5. П.П. Да добавя и за задунайските путлериоти в НРБ, като каракачански ,и особено сидеров и от БКП, че……. НЯМА нужда да проявяват платеният си рублофилски паразитиращ цинизъм, безсрамие и гьонсурат ,като поднасят венци пред паметника на Левски на 18 февруари! За тях той НЕ е НАЦИОНАЛЕН герой на българският народ , защото според сидеров българският народ се появява едва след 1878г., след АсвАбАждението му от руският “народ”….
  А също така няма нужда да ходят до Оборище и да отбелязват Априлското въстание на НЕсъществувалият български народ………
  За задунайските путлериоти и за БКП наистина никога НЕ са съществували , и НЯМА да съществуват български народ и нация ,защото те никога не са принадлежали към него … те са
  само рублогенетичниТЕ крепостници и роби на рубловладелските си гасудари и рубловладелци от Рубловладелската Федерация, наследник на Рубловладелският сАвеЦки сОюз и Рубловладелската московска империя……..

 6. Поддържам ИРИС за мнението против турското робство, макар че доста светли умове подскачат при намека, че дедите им не са били роби, а най-работливия народ в Османската империя. Отдавна разправям, че трябва да се гордеем (въпреки резервите ми, че исторически събития могат да са повод за гордост), че цяла Европа е треперела от еничарите – от нашите момчета, демек.

 7. Към Караиванов:
  Караиванов, това е тавтология от ваша страна. Не е необходимо да споделяте, да „разправява(ш)м“, за потомствената си гордост „от еничарите- нашите момчета“, като носите такава фамилия?

 8. Към TERVEL
  За разлика от ника си, никой не може да си избере историята, което на някои много им тежи и се опитват да си я нагодят (най-тежкият пример са болшевиките и “македонците”, но има и по-леки случаи).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.