Дядо Иван не само дойде, но направо се засели в търбуха на троянски си кон

Ако информацията на лондонския “Таймс” за вероятен бойкот на страни от ЕС, САЩ, Австралия и Япония срещу световното първенство по футбол в Русия това лято заради разкрития, че зад поредното смъртоносно отровителство на британска територия стои Кремъл, веднага възниква въпросът: как ли ще реагира София, която и в момента се намира в обяснителен режим след кремълските шамари, понесени стоически и с благодарности за тяхната  възпитателна бащинска строгост.

Хипотезата си е хипотеза. Може и да не се потвърди. Но лондонският “Таймс” не е за подценяване- сигурно е, че се обсъжда вариант за западен бойкот на жадуваната от Путин супер реклама на държавата му чрез световното първенство по футбол това лято на руска територия.

В София началниците на държавата и без това не могат да се разберат кой е по-голям борец против съюзническите санкции срещу приближени на Путин поддръжници на московската агресивна политика спрямо Украйна. Участниците в това състезание не се свенят редовно да лъжат, че санкциите били много вредни за България и това била причината да мърморят между собствените си гласувания на колективните форуми на ЕС за подновяване на тези санкции.  Статистиката отдавна ги е опровергала с доказателства, че ефектът върху българската икономика е близък до статистическата грешка. Но това не пречи на овластените ни мрънкачи да продължават да мърморят.

Най – пресният пример колко гъвкави са родните русофили в търсенето на изход от унизителната ситуация, в която ги постави Путин чрез своя пратеник Гундяев, е “военната хитрост” за приглушаване на отзвука от руския скандал в София. За целта, след близо седмица мълчание от страна на унизения президент Раден, руската държавна телевизия му се притече на помощ с излъчване на интервю с него, което няма отношение към въпросния скандал. Няма как да има, защото интервюто е правено два дни по-рано в София и е илюстрация за безоблачната любвеобвилност, който струи от думите на българския президент към Русия. Ход с офицера в защита на руския цар на шахматната дъска!

Паралено и отборът на съперниците в подмазването на Москва не спи. Премиерът Борисов изигра на банкянсска контраатака срещу изпреврващия ход с офицера от другата страна на “Дондуков”. Предприе блокаж на съперника с коня и му открадна шоуто с ефектно засенчване на интервююто му, укривано цяла седмица от руската държавана телевизия. Тъкмо руснаците чувит и виждат, колко много българският президент обича Русия и се оказва, че руснаците още повече обичат България, не могат да й се наситят да я изкупуват, за което ги поощрява и обгрижва правителството на Борисов.

От Москва научихме, че българският министър на туризма Ангелкова пак е прескочила на руската столица. Там е била наградена на руски туристически форум за големи успехи в двустранното сътрудничество в туризма ( на снимката, показва голямата чиния, с която е наградена).phpocqkvu_800x*

 

 

Фактът, че руските туристи са едва на 5 място в класацията на чуждите туристи в България няма значение – важното е да се внушава, че без руски туристи сме направо обречени на глад  ( както на студ без руски газ през януари 2009 г., когато ни го спряха без предупреждение, а правителството на БСП се бореше като мишка в каца с вода да излезне сухо от водата и да оправдае руския вероломен ход с лъжи, че имало окръжно предупреждение от Москва още миналия декември, че нещо подобно може да се случи някога).

Процентите на повишение на броя на руските туристи у нас се следят от властите с трепет – всяко увеличение с процент и нещо ( какъвт е случая при актуалния отчет, направен в Москва) е повод за радостни констатации. Дружбата не стихва, развива се и крене, докладват нашенците.

Особено трябва да сме щастливи, че 400 000 хиляди руснаци имат втори дом в България. Старата новина беше потвърдена от Ангелкова от Москва – за всеки случай, ако някой още не е разбрал, че Дядо Иван не просто е дошъл, а направо се е преселил в търбуха на троянския си кон – този път без конница и танкове.

Защо никой българин не желае нито първи, нито втори нито какъвто и да било дом в необятната Русия, това си остава загадка, но само за извънземните. Останалите, колкото и да се прехласват по всичко руско, са стъпили здраво на земята и предпочитат да обичат Русия от разстояние и на инат – дори и когато бие шамари на любимия им русофилски президент, обръщайки след това и другата буза в духа на християнската традиция, представенна подобаващо в неговия кабинет на 5 март от Гундяев.

16 мнения за “Дядо Иван не само дойде, но направо се засели в търбуха на троянски си кон”

 1. “Останалите, колкото и да се прехласват по всичко руско, са стъпили здраво на земята и предпочитат да обичат Русия от разстояние и на инат…”
  И нищо чудно, щом като самият Путин е подарил на олимпийските медалисти BMW-та…

 2. Да поставяме всички руснаци под един знаменател е все едно да поставим всички българи или пък която и да било другa националност под един знаменател. Всъщност освен Путроссия има и друга опозиционна Русия която иска да сложи край на авторитарното управление,на държавната и църковна корупция, на одобрените от най високо място убийства и много други неща заради които светът е настръхнал срещу страната им.
  Oткровеното интервю на вицепремиерa Валери Симеонов предизвика много позитивни коментари в опозиционно настроени медии.
  https://www.youtube.com/watch?v=Nd7s2zknuRs
  По адрес на Сидеров който поиска извинение заради Гундяев, оригинални коментари от сайта нa Радио Эхо Москвы.
  “Даже в Болгарии есть клака путиноидов… “–
  “Эти “болгарские” патриоты уже 15 лет на кремлевской кормушке! Кабзон и Любе ихные митинги озвучиваю! Патриоты они, но не болгарские!”–
  Съвременните “русофили” в българската политика ca поклонници именно на КГБ кадъра в Кремъл който размахва юмрук на половината свят.
  Mного от тях развяват рускотo и православно знаме по чисто финансови причини и са презирани от всички освен от официалната власт.
  Даже може би от тях…

 3. Само за протокола да отбележим, че нацтима ни избра специален подход за “бойкотиране” на световното по футбол в раззия. На практика, още миналата пролет в квалификационна група която бяхме България изгуби всички шансове да се класира за финалите. “Елегантно”, нъл тъй.
  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 4. Най-вероятно обобщено и синтезирано, позицията на нашенските овластени русороби ще се изрази в следното:

  “Добре че бяха братушките, лошите западняци да им наложат бойкот, та сега и нашите “лъвове” да получат шанс да отидат на Световното!”

 5. Злопаметен съм!
  Помня, че преди има-няма година-две когато любимият пут.ин на саша симав-пут.ин заяви в прав текст, че виновен за днешният безнадежден хал на раззия, цитирам по памет, смисълът запазен 1:1 е създателят на ссср ленин-улянов, той буквално МУ се “разсърди”. Сега, знам прекрасно, че щудира БЛОГА НИ, въпреки, че се изрепчи междувременно, че Стопанинът бил се “повтарял”, не “казвал нищо ново”, да МУ напомня на съвеЦкий диалект кои са най-големите постижения на башкумира МУ-вл-у.
  http://censoru.net/25105-lenin-idioty-i-moralnye-urody-prodolzhayut-poklonyatsya-trupu-etogo-izvraschenca.html

 6. Просто не е за вярване. Ако САМИЯТ Болен Лидеров прочете долното, дано владее поне задоволително съвеЦкий диалект, може да получи сърцетуп, туй по любимата тъща, с неизвестен изход. Иде реч за изхождане на любимото МУ гуру, вождът на евразийството александър дугин. И той развя белият байряк. Отчаян е от настоящето и бъдещето на матушката. Последният там да не забрави да дръпне шалтера.
  https://newsland.com/user/4297740009/content/dazhe-dugin-nedoumevaet-dno-my-davno-probili-kuda-eshche-padat/6248055

 7. У Путина было целых 18 лет, причем просто нереально благоприятных лет, для того, чтобы создать устойчивую финансовую систему, сделать рубль суверенным.
  Что он сделал? Вывел значительную часть национального дохода в валюту, а ту валюту отдал США и Европе, вложившись в евробонды и прочую мутоту. Еще он загнал РФ в долги – более $700 млрд. Это итог, и что бы там не пела пропаганда, это ОБЪЕКТИВНАЯ РЕАЛЬНОСТЬ. Больше у Путина нет никаких достижений.

  https://pp.userapi.com/c830708/v830708816/2bc03/QyIhGHXPrmE.jpg

 8. Още едно потвърждение ,че в путлеронашисткият райХ пропагадността е заменила всички исторически факти:
  http://newsader.com/44179-menya-by-zhdala-sudba-magnitskogo-avt/
  При такава пълна подмяна на историята , няма защо да се учудваме от имперската наглост ,която прояви чакисткият “поп” – гундяев в НРБ. Дори и самите чекисти са започнали да приемат своята пропагадност за единствено вярната “истина”, и това се видя от това “вишочайшо” посещение за 3 март.
  П.П. И още едно допълнение около сегашният пореден случай на путлеристкият международен тероризъм в Англия, чрез използване на химическо оръжие, в едно интервю с Бил Браудър , шефа на Сергей Магнитски:
  http://newsader.com/44171-brauder-obvinil-kreml-v-namerenii-ub/

 9. Въпросното интервю е позор за президенството.
  3:47 мин. Като феникс изниква лъжата – 210 000 загинали руски войни. (И в България лъжата продължава да властва. Напишете в Google “Невски 200 000”. Последните резултати за 200 000 загинали са от 23.11.2017, включително и в сайта на патриаршията!?!
  Забележете какво говори резидентът и след това какво се говори зад кадър.
  Наистина той казва, че България е дала писменост на славянските народи. След това зад кадър потича вариант на руската боза за произхода на азбуката:
  Кирил и Методий създали азбуката (в кадър се появява кирилицата, а не глаголицата). Следва 540 годишна пауза – не е ясно какво се е случило през това време, но в края на 14 век български богослови и книжовници намерили убежище в масква. Толкова за азбуката.
  Обаче за 500-те години османско иго чистотата на българският език се загубила. И в края на 19 век българите приели за основа на писменността тяхната руска азбука (нерде език, нерде азбука – през тези 500 години сигурно сме говорили на суахили и сме писали с йероглифи. Добре, че е бил петърI.)

  Малко вероятно е, резиденството би трябвало официално да реагира.

 10. Към V.

  И какво като расте търговията на Германия с Русия? Това може само да докаже, че руският вой срещу санкциите е лицемер и че българското участие в този вой е жалък слугинаж без основание.
  Санкциите не са срещу Русия, а срещу списък от лица, приближени на Путин заради ролята им в подкрепяната от тях агресивна политика на Путин.

 11. Към Иво Инджев.

  От една страна, интересен в случая за мен е фактът, че така наречената „извънпарламентарна опозиция“ по никакъв начин не формулира тази тема както Вие: „…българското участие в този вой е жалък слугинаж без основание“. От друга страна, не може да не направи впечатление, че за „хваната“ икономика като руската, тази търговия си е пак чисто финансиране на олигархията, но да кажем, през задната врата. За това си мисля, че фиксацията върху Путин не е от голяма полза. Все пак да се говори за санкции, докато доставяш новото служебно Ауди на Алтканцлер Шрьодер си е доста шизофренно.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.