Навръх европредседателството сме на върха на вестникарското падение в ЕС

Навръх европредседателството ударихме още един еврорекорд: българите са шампиони в класацията по недоверие на гражданите в печатните медии.

Данните са от проучване на Евробарометър. http://clubz.bg/65294-40_ot_bylgarite_izobshto_ne_vqrvat_na_vestnici_i_sajtove

Ако не броим единствения сериозен български вестник “Стършел”, моя милост също попада в категорията на невярващите в печата. От години не съм си купувал вестник с пълното съзнание, че не желая да субсидирам душманите на свободното слово. Не че ще им накривя самодоволните усмивки…

Не така мислят обаче началниците в държавата, които се надпреварват да награждават видни вестникари, предимно главни редактори на отдавна морално ( и не само) фалирали издания у нас . Раздават им ордени, а на “най-послушните, може и по две”, както се пееше в песничката за дядо Мраз, който цял нощ не спал, за да има подаръци за послушните деца.

Шампион – орденоносец в републиката е например Славка Бозукова, ликвидатор на в. “Стандарт”, който агонизира заедно с шепата опълченци, останали в редакцията ( въпреки, че стана първият български “национален всекидневник”, който полегна официално и открито миналата година пред руските си братушки чрез “побратимяване” с  държавната руска агенция РИА “Новости” ). Бозукова ( на снимките в “симбиоз” с важни персони от политиката и медийния бизнес, приземявайки се накрая в Москва на просия) е носител на цели два ордена за медийни заслуги – двама президенти са я галили по главата ( по Бойко Борисов).7644images72209_660_370

 

 

 

И другите видни вестникари – ликвидатори не са пренебрегнати. Орденоносец до орденоносеца са несменяемите мастити главни редактори и някои от най-приближените им “остри пера” в безславно залезли издания. Девалвацията на ценностите в медийният сектор чрез превръщането на държавните отличия в дрънкулки, връчвани на “килограм” от Първанов, беше симптоматичен сигнал какво ( предстои да се) случва. Но на кого му пука- нали едни пари са усвоени, други направо присвоени, а пречкащите се в процеса на усвояването и присвояването журналисти са успешно отстранени.

Честито на победителите в поредната еврокласация, оглавена от нашенска деградация ( видно и от долната  срамнителна илюстрация)!

 

 

izdateli_nyakoga_sega

8 мнения за “Навръх европредседателството сме на върха на вестникарското падение в ЕС”

 1. Та, нали и “наш”батков, туй “наш” е, че се водеше чорбаджия на любимият ми клуб Левски, в битноста МУ И на издател по туй време на вестник “стандарт” получи най-високото държавно отличие-орден “Стара планина-първа степен” от папка ГОЦЕ по случай юбилея си-50 лазарника през 2009г.
  ДГД за всички пишман вестникари от една долна, мръсна гад!
  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. Малце из опаката страна на историята на ВО(С)Р.
  Какво донесе на народонаселението октомврийският преврат през Гражданската война 1917-1920.
  https://harmfulgrumpy.livejournal.com/1401720.html
  Джеймс Матис, щефът на Пентагона който има библиотека от 7000 тома специализирана литература сигурно по-добре от 99,99% от самите руснаци познава с кого си има работа. Ето и реакцията на монахът-войн на изхвърлянията (мултфилмччетата за “уникалните” ракети) на пут.ин и ко при обръщението към нацията на 1 март на кремълският гном:
  https://vg-saveliev.livejournal.com/1827218.html
  И малко за разтуха вижте как решава спор със съдията олимпийският шампион андрей коваленко. Това може да се случи навсякъде по света но бабаита не само не се е извинил, но и отказал въобще да признае, че е посегнал на арбитъра. Бляд, сър!

 3. ” Финансовия” гигант Пеевски всъщност май съсипва всяка медия която докопа. Защо купуват нещо и после го съсипват?
  Mежду другото какви са тия реклами на Путин по БТВ и разни електронни медии в последните 2- 3 дни ?
  То не бяха свръх оръжия ,сваляне на самолети, възраждаща се свръхсила и други подобни, нo и отгоре на всичко мини шпиц Сидеров бе оставен от водещия Kошлуков дa буйства в ефира на БНТ 1 по повод водещия на “Вяра и обществo”.
  Сидеров обиди Горан Благоев и ехидно попита още ли е на работа в БНТ.
  В съботното предаване Благоев и неговите събеседници споменаxa близкия на Гундяев путиноида Дугин.
  Тоя последния агитира за Македония в Евразия и e срещу всякакви договори с България.Откъде тази българофобия?

 4. А какво мислят тези от вас, които следят сутрешното предаване на Коритаров по ТВ”Европа”,
  относно тенденциозното акцентиране на темата, свързана с депортацията на евреите от Беломорска Тракия и Македония, тема, която изцяло ПОКРИ и ОМАЛОВАЖИ спасяването на около 50 000 евреи в България, чрез лични коментари и включване на уж “случайни” събеседници, но които говорят изцяло в унисон с говорителката на Путин Захарова, че именно победите на съветската армия са били основния фактор за спасяването на българските евреи?! Т.е. съветската армия ги била спасила! И това издевателство над уникалния български принос за спасяването на 50 000 евреи от територията на България продължава вече трети ден! Очаквам с нетърпение тия дни Коритаров отново да покани неблагодарницата Леа Коен (за кой ли път път!) да представи поредната си антибългарска книга “Рафаел” или някой друг по-пресен кагебистки бълвоч.

 5. Господин Инджев, за разлика от Вас, аз отвреме на време купувам вестници в отоплителния сезон. Имам камина.

 6. Абсолютно споделям за вестник”Стършел”- единственият, който купувам от 30 години. Същият нюх, като в блога на нашият домакин. Независимо от конюнктурата. В полза на трезвомислещите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.