Руската отровна пропаганда тип “старичок”

images-3

 

 

Древните гърци казвали, че когато боговете искат да накажат някого, първо го лишават от разум. А какво да кажем ние, съвременниците на пълното оглупяване от страна на руското държавно ръководство? В лицето на своя представител в ООН Василий Небензя то заяви, че било възможно Великобритания да е отровила Сергей Скрипал и дъщеря му в Англия.

Да се обяснява защо това не е възможно, направо не е възможно. Защото е адски абсурдно, но само като за хора, които са с всичкия си.

images

Йезуитщината на кремълското безсилие пред очевидността на руската връзка в отровителството стигна вече до дъното, от което представителят на Кремъл в ООН се провиква, че уникалната руска отрова “новичок”, разработвана от Русия като бойно отровно вещество в нарушение на международните спогодби, можела междувременно да бъде произведена и на Запад. Не за друго, а защото на Запад вече били изведени руски специалисти по производството й. Следователно, щом това не е изключено, значи е допустимо да се мисли  – според малоумната логика на руския дипломат, че Великобритания е решила да изпробва руското чудно средство за мъчително умъртвяване на хора и върху 21 граждани на Обединенито краслство, които берат душа в резултат на неговата употреба в Солсбъри. За да й е зле на Матушката от факта, която е самата невинност и да страда от незаслужени подозрения.images-2

 

 

Това е пропагандно отровителство тип “старичок”. Добре познато е от миналато на СССР.

Едно е някой да напише мръсотия в градския нужник, друго е външен министър на я произнесе на микрофона на международен форум ( без да знае, че е включен), както се случи с една изпусната псувня на майка от страна на руския външен министър Лавров преди години.

Явно не е просто въпрос на случайност, а на манталитет. Руската държава, в лицето на своя представител, се държи като трол в интернет, който подхвърля гаднички теории за това, че американците, т.е. евреите, са си ударили сами сградите със самолетите на онзи  11 септември и че пак евреите са измислили или най-малкото сами са си виновни за холокоста. Подобни анонимни признания за собствената глупост са допустими за отделните индивиди – луди ( от омраза към врага) е имало и с тях не може да се спори. Но когато държавите, при това въоръжени с ядрено оръжие, показват признаци на лудост, те трябва да бъдат усмирявани.

Санкции ли? Направо изолатор трябва за путинска Русия докато не изтрезнее от шовинистичното си опиянение и не осъзнае, че да си  голям, брутален и лъжлив не те прави респеектиращ участник в общуването с нормалните общества и техните държави.

Самият Путин, който се изказва все по-носталгично за покойния СССР, може да бъде доволен. Неговата Русия се срива до нивата идиотщините от времето на съветската пропаганда, когато свалянето на южнокорейския пътнически самолет над съветска територия се приписваше по абсолютно същия начин на американците, които го били взривили, за да злепоставят Империята на Доброто, за каквато съветските злодеи представяха СССР. Лошото е обаче, че промитите мозъци в самата днешна реплика на СССР, в каквато все повече се преражда Русия, наистина са склонни да вярват, че някой лош западен конкурент трови руски спортисти с допинг от завист за техните чутовни успехи или че целият свят завижда на Русия и непрекъснато крои планове как да й навреди.

 

 

Това е старата съветска параноя на нов глас, който гласоподавателите са на път да подкрепят с гласовете си да продължи да ги управлява ( както си иска) колкото си иска. Очевидно СССР се е разпаднал само условно и само на политическата карта на света, но географски и ментално си същестува в приблизително същия мащаб в увредените от собственото му 70 годишно съществуване глави на отровените и дезориентирани поданици на империята. Като нашият нашист от “Атака”, който се похвали, че се бил борил навремето със съветската система, но днешна Русия не била като СССР ( поради което вдъхновено й служи с изявления от сорта, че българите са се появили от нищото благодарение на Русия).

17 мнения за “Руската отровна пропаганда тип “старичок””

 1. Никой не е унижавал толкова жестоко БЪЛГАРИЯ, този добър но изтрадал народ,като Сидеров.Умът ми не го побира….Но като си помисля,че е патриот, платен,на руска служба,това е нормално.

 2. Гледах директно дискусията в Британския парламент относно санкниите.
  Кога ли ще видя нешо такова и в БГ? – мечти.
  В момента не съм в БГ и ми е интересно дали тази тема се отразява така както по BBC, CNN.
  Май демократичния свят проглежда за истинското лице на кремъл.

 3. От книгата на Христо Христов научих, че руснаците, навремето посочвали Ми-6, като извършител на покушението срещу Георги Марков…

 4. Докато западната цивилизация в лицето на своите управляващи елити не прозре елементарното-насреща си има един первезен луд който държи заложник планетата с пръста си върху ядреният бутон, гаранции, че винаги има утре-НЯМА.
  Повече по темата от блестящият аналитик Андрей Пионтковски.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5AA9784E2F99D

  По инициативата на СИЯ “Левче за Иво”
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. Информирани източници разказват, че руската водка за руския пазар отскоро вече се облагородявала с мелдоний, а тази за експорт с ‘Новичок’ Приятно консумиране на любителите й!

 6. Унилият кон сергей лавров, най-великият дипломат на всички времена и народи, питайте баце, и днес с много силна, изпълнена с дълбока символика изява.
  https://www.youtube.com/watch?v=jetNM4baiCs
  Ами, при такава текучка не само ще се спъваш на равно но и лазенето би ти затруднило.
  http://shipilov.com/zhurnalistika/1376-kogda-vorotimsya-my-v-portlend.html

 7. Една латерна си имат и все нея си въртят – ЦРУ , сега МИ6 , избиват журналисти, опозиционери и други “предатели ” за да навредят на имиджа на властелина на света (влади мир) !!!!

 8. Сигурно МИ 6 и ЦРУ громят щабовете на Навални.

 9. Поздравления на ИВО за Валери Симеонов за русоробския и сега за новия старичок!

  Поздравления и за САМИЯ ВАЛЕЛИ СИМЕОНОВ!
  Дано не го настигне някъде по пътя му онова нещо путоний ли беше, у нас или пък им чужбината, защото от кагебето със сигурност са вече стиснали зъби…

  (поредният удар на чичо влад… беше чичо сталин.. и т.н.)
  https://me.me/i/21003229

 10. Той “сидеров е простил на ВАЛЕРИ” от немай къде:

  1. Цялата вълна сега, предизвиката от кгб-“светейшеството” и останалите им върховни интелектуалци като дугин, зНахарова, и т.н., е повече от очевадно българско-патриотична, без никакъв примес на русофилие, плюс навярно просветване у дребното съзнание на нЕкои русоблизци относно традиционно пагубната роля на русия спрямо БЪЛГАРИЯ.
  2. Ще изпадне в непопулярност и откъсване от общия им националистически “поток”.
  3. Ще изгуби гласове.

 11. Опитвам се да коригирам г-н Инджев,като кажа,че въпросният манталитет на руснаците,респ.-на управниците им няма 70 годишна давност свързана с комунистическият режим,а е заложен столетия назад във времето.Това е руската душа,неподвластна на модерното,на съвремието.На това се базира и Путин в последната си предизборна проява ,обещавайки светло бъдеще на руския народ,ако за пореден път го избере за президент.Последното наистина се вписва в практиката на СССР….Щях да кажа “горките руснаци”,но се сетих че голяма част на БГ населението е податлива на подобни обещания.Това наистина е резултат от 45 годишното комунистическо управление у нас

 12. Нашите(руски1) и руските(руски2) не промиват мозъците на населението. Те просто изземват мозъка. Как става това? Много просто.Първо се представя една позиция като супер правилна, а по късно се представя противоположна на първата позиция.Мястото на супер правилната позиция е разменено с мястото на супер неправилната и обратното. Примери: Сутрин п. казва че няма участие в окупирането на Крим, а следобед се хвали че заслугата е негова.
  Заклеймяват шистовия метод на добив а след това се хвалят как със добив от шисти ще ударят Американците в земята.
  Не знам с безмозъчни население какъв просперитет може да се постигне освен Алкохолен.

 13. Линк към интересна публикация. http://www.kasparov.ru/material.php?id=5AA9784E2F99D
  Коментарите също са интересни. Ето един:
  Путин в действителност, е стойност близо до нула, а ако днес Уинстън Чърчил отново отиде във Фултън,за да обедини Запада, Путин би трябвало отдавна да е предаден от своите съучастници. Но къде е той днес, този смело вървящ до края Запад? Пропадна до Тръмп, Шрьодер, Берлускони. Само това е проблемът на онзи, чието име е отвратително …
  В потвърждение, ето думите на водещ анализатор на Атлантическия съвет (САЩ мозъчен тръст, занимаващи се с проблемите на атлантическата общност и НАТО) Петър Дикенсън:
  “Единственият начин да се спре хибридната война е – тя да се спечели. Сега Запада разполага с всички необходими инструменти, за да обуздае Русия, но липсва политическа воля и единство на механизма. И първата стъпка това не е търсенето на мирен отговор на всяка нова атака, а формирането на международен консенсус относно необходимостта да се обединят срещу хибридната руска военна кампания. Никой не иска да обяви война на Русия, но цената за агресията на Кремъл трябва да се увеличи драстично. Постепенно да се изключва Русия от международните финансови системи и едновременно да се атакуват руските активи на Запад, да се размива линията между държавата и “недържавни участници” – тоест, да се държим точно така, както сега Русия. Така също и разширяване на международните инициативи като “Списъка Магнитски”, намаляване зависимостта на Европа от руски газ, дори ако това води до значителни икономически разходи. Също така да се ограничат възможностите Русия да трови медиите с дезинформация. И, разбира се, бойкотът на такива пропагандни циркове като Световната купа 2018. “

 14. Тая Ниночка Дюлгеровна нали беше прафесар-историк, канят я често в История.BG, всеки път, щом темата засяга руската пропаганда. Сега пък се явява в ТВ Европа като авторитетен “енергиен експерт”, лобиращ за АЕЦ “Белене”? 🙂 Без майтап, така я представиха!
  Най-добре за в бъдеще да я представят като експерт по защита на руския интерес в България (във всички области)!

  https://www.tvevropa.com/2018/03/dyulgerova-ima-shans-proektat-aets-belene-da-stane-realnost/

 15. Пълното оглупяване на Руското държавно ръководство е пълна истина. Но има само една страна, чието държавно ръководство е още по-силно оглупяло-това е Българското. Все пак Руското държавно ръководство все още не се кланя на символи на чужда окупация, справедливостта налага тази обективна констатация.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.