Атакистът, който ме съди за 120 000 лева, ми се обади с предложение за помирение

IMG_7725

 

 

 

Не знам дали  се оправдава твърдението ми, че Русия е на път да ни освободи от русофилщината, както направи с Грузия и Украйна, но след серия от брутални антибългарски акции на Москва имам поне едно потвърждение от частен характер, че нещо става в пренареждането на русофилските карти в България.

Дело от частен характер за обида и клевета срещу мен в края на миналата 2017-та заведе Илиан Тодоров, Областен управител на Софийска област и виден представител на “Атака”, която от самото си появяване на политическата карта на България през 2005 г. е най-агресивното острие на путинофилията в България. Съди ме за 60 000 лева и вече е завел втора тъжба по повод на нови мои статии за още толкова хилядарки, както разбрах лично от него днес ( подробности по-нататък). На делото, състояло се на 28 февруари в София, адвокатът му поиска процесът да бъде закрит на основание на факта, че разкривамх в блога си какво се случва в съдебната зала.

На това му се казва властови тормоз, оказване на натиск върху журналист от представител на властта, който се опитва да ми затвори устата. Заявих пред съда, че ще продължа да пиша. Каквото и правя в момента.

След цялата тази атака тъжителят Тодоров най-изненадващо ми се обади по телефона днес в 18.13 ч. След близо 7 минутен разговор, резюмирам само основното ( спестявам част от колорита):

Тодоров иска да се видим да пием кафе

Тодоров казва, че не е трябвало да прави това ( т.е. да ме съди)

Тодоров ми е ядосан за статите ми, но иначе “много го кефя”

Тодоров няколко пъти повтори, след уточняващ въпрос от моя страна, че наистина “много го кефя”

Тодоров твърди, че не е никакъв рубладжия и е учил в “щатите”.

Тодоров моли да се запозная с два текста, които иска да ми изпрати по вайбъра, като доказателство за неговата искреност. И ако искам след това да му се обадя.

На всичко това отговорих, че не пия кафе с политици без да съм сигурен, че мога да дам публичност на разговора. Посочих му очевидният факт, че само той може да спре започнатото от него дело, като оттегли тъжбите си ( които, вече са станали две).

Тодоров декларира, че в този момент взима решението да отттегли тъжбите си.

Понеже е петък вечер, ще минат дни, преди да стане ясно, дали това намерение е станало факт. А междувременно, ето единият от текстовете, които Тодоров държеше да прочета като уверение, че не е такъв, за какъвто го мисля ( вторият текст е свързан със съобщение в същия сайт за негова среща с представители на Американската търговска камара)

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров отказа срещата с губернатора на Московска област заради усложнената геополитическа обстановка

София, България 16 Март 2018

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров отказа планираното посещение в Московска област и среща с губернатора на областта Андрей Воробьов заради усложнената геополитическа обстановка. Нагнетяването на международната обстановка вследствие на отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и мерките, които Великобритания предприе срещу Русия влияят негативно на международно положение. Подобен род срещи в такава обстановка, в която заради инцидента със Скрипал се свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН и всички евроатлантически партньори на България осъждат акта, не е от интерес за ничия страна.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/oblastniyat-upravitel-na-sofiyska-oblast-ilian-todorov-otkaza-sreshchata-s-gubernatora-na-moskovska-oblast-zaradi-uslozhnenata-geopoliticheska-obstanovka_news586468.html

35 мнения за “Атакистът, който ме съди за 120 000 лева, ми се обади с предложение за помирение”

 1. Не прочетох /все още/ статията-оставям я за десерт! Истината/според мен разбира се/е, че причината за делата се казва БайХ! Като благодарност за “топлото местенце” за което се дължат услуги.Защото този, който е най-потърпевш, заслужено е бившия еднокнижен генерал…Какво ще правим ние се пита в задачката-Иво върши чудесна работа, а ние? На 25 април ли беше, ще е необходимо да си съберем координатите за действия, които времето изисква. Няма нужда да чакаме Англия, Германия-необходимо е с обмислени действия да излезем извън стаята с компа и да дадем пример! Някои /като мен/ няма много какво да губят! Времето ни мина в зандана НРБ. Приятна вечер!

 2. Путин верен на “историческата си мисия” се опитва да върне политическото крепостничеството сред мнозинството руснаци за сметка на приятелски кръг милиардери и мултимилионери.
  Кой не знае че “Матушка Pусия” в България е само параван за лица които имат лични интереси най често финансови oт Путиновия Режим? “Приятели” на Решетников като Румен Петков,Николай Малинов,Светлана Шаренкова, путиноиди като А.Симов и Сидеров за които размахването на руски знамена е удобен начин да пърхат около масата на властта.
  Споменаването на Навални, Политковская, Немцов,Литвиненко,Крим ,свобода на словото,демократични избори предизвиква у подобни “русофили” мълчаливо презрение ,тъпа злоба и бясна ярост.
  Te си живеят тук в презряния ЕС и нямат никакво намерение да се изнесат и да станат подданници нa “Великия Диктатор” в Кремъл.
  Tия ca толкова “русофили” колкото Корнелия Нинова е честна пролетарка.

 3. Вероятно в Областният управител има някакъв човешки нагон.

 4. намирисва на временно затваряне на кранчето с рубли и изчакване до второ нареждане.Снишаване (по говедара от Правец)

 5. “Тодоров твърди, че не е никакъв рубладжия и е учил в “щатите”.
  Правя “обосновано предположение”, че това е вярно. Долари, евро, паунди и всякакви содомистки валути, но рубли…
  Чак такива русофили не са.

 6. Колко нищожествено ! Написах неотдавна ,че на такива дори Времето няма да постави знак за съществуване .
  Остава сега поръчителите на този водевил , да спрат да се ослушват , когато срещу един от ужасно малкото български журналисти ,който не може да бъде “напазаруван”, се сипят смъртни заплахи ///

 7. Добра новина е, че горивото на путинофилите е на привършване. За уважение е използваната от г-н Инджев възможност да демонстрира на всички ни “как да не се слиза на нивото на филите”. Едно е да си извоювал свободата (си), друго е все да се озърташ за някой, на който да му се предложиш да си му “фил”. Срещу пари, понякога на “пълен работен ден” (по карикатурата на Ивайло Нинов).

 8. Да не е започнал сезона на катарзисите?!?!

 9. Г-н Инджев,

  много внимавайте какво получавате като файлове, линкове и т.н от такива хора. Аз лично винаги оставам с доза съмнение към такива катарзиси. Кликането на определен линк може да разкрие IP адреса Ви и от там да последват други атаки. Дано наистина си е оттеглил жалбата, но аз на такива хора вяра нямам и по-скоро ви кроят някоя долнопробна акция.

 10. Иво, аз казвам да не бързаме с шампанското, не вярвам в добрите и чисти намерения на губернатора на Софийска област. Тук има уловка. Защо ще ти се обажда тоя, да иска разрешение си оттегли иска? Да си го оттегли и толкова. Сидеров отиде в Москва да наблюдава честните избори, а тоя се обажда да каже, че ще реши да си оттегли иска. Нещо не е наред.Но ще се радвам, ако го направи. Вероятно му се налага да направи това.

 11. Да се извини на Иво Инджев публично с всички последствия които е длъжен да заплати и понесе и да върви да добрува,като български повтарям български родолюбец за какъвто се афишира.

 12. Остава да придвижат нещата със събарянето или преместването на всички МОЧА по цялата страна и преименуването на главните улици и булеварди на имената на достойни истински българи работили за страната ,опааа май много се размечтах…

 13. Внимателно с данайците, г-н Инджев!
  С Вас сме!

 14. Ха ха, атакисти-чикисти, неговото “Тодоров твърди”, звучи от устата му като “Румко твърди”, че бил “генерал от НАТО”.
  Айде холан бе, Червена Пръдня, нали правиш вечеринки и седенки всеки ден в подкрепа на падане на санкции срещу Русия и в подкрепа на самата Русия въобще, още от самата ти кампания за избиране за президент, която бе изградена върху Русоблизието. Не върху БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС, а СРЕЩУ него. Нали с каракачанчето и цялата червено-кафява тайфа се борите как да държите съветска и руска машинария и инсталации в България ако може още 1000 години. Да може да сме най-далече от ЕС и НАТО.
  БУКЛУЦИ! (не боклуци дори)

  Като става въпрос за атакисти и русоблизци, ето още един Велик Руски пример за тях.
  Нали подобни изчадия се Пъчеха да фанат пушки (по-скоро да ги получат от Кремъл) и да отидат да се бият в Източна Украйна или Крим на страната на “освободителите”. Т.е. на страната на агресорите пак възприети у мнозина у нас така глупаво, та просташки.
  Така ще си загинат там, забравени завинаги, а и неизвестни завинаги, в окупирана пак от русия земя.
  Като МЪРША.
  https://s00.yaplakal.com/pics/pics_original/7/7/4/10537477.jpg

 15. ИЗПОЛЗВАНИЯТ ХИМИЧЕСКИ ГАЗ В СОЛЗБЪРИ СИ Е ЧИСТО И ЕДИНСТВЕНО РУСКИ!
  Английският Анализ доказва старият новичок да е произвеждан ЕДИНСТВЕНО В ЕДНА ФАБРИКА В СВЕТА, тази в град Шихани, в русията, там някъде при Саратов и Самара.
  Между другото, ако сте забелязали, Фсичките руски ядрени и отровни заводи са разположени или край БЪЛГАРСКИТЕ райони в русия, основно Волжка България и днешен Татарстан повече на север, или някъде повече на юг. Та да може ако гръмнат, ГАДОСТИТЕ им масово да требят ОТДАВНАШНИЯ РУСКИ ВРАГ – БЪЛГАРИТЕ – КОИТО НИКОГА ИЛИ ТРУДНО СА СЕ ПРЕДАВАЛИ!!
  (не като днешните лайнари сидеровци и останалите, на руска каишка и ясла)
  https://www.theguardian.com/world/2018/mar/14/nerve-agent-novichok-produced-russia-site-expert

 16. Интересно ми е, каква е причината за това действие. Като се има предвид, че този тип хора са “кукла на конци”, чудя се, този, който го е посъветвал, защо го е направил. Какво им е припарило под задника, та подобно нагло същество да даде заден ход?

 17. ИВО!
  This is not the end. It’s not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.
  Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е краят на началото. — след победата на фелдмаршал Монтгомъри при Аламейн в Сев. Африка през октомври 1942 г.
  Чърчил

 18. Иво, никакво отстъпление на лукавите приказки на областния ни рубладжия!
  На русофил и комунист никога не може да се вярва, че свирят отбой. Може да е някаква маневра.
  Колкото повече се умилкват и протягат ръка, толкова по-точно и по-силно трябва да се бие по физиономията им с перото на журналиста. Докато не се махне от този държавен пост и се скрие в миша дупка, все ще вреди на народа.
  Господ сила да ти дава, та да устоиш на изпитанията и занапред !

 19. Към Любо:

  Както написах, става дума за заявено намерение. За да се превръне в нещо повече, трбва да се извършат определени действия. Ще видим…

 20. Четя резюмето от “разговора”, и не ме напуска усещането, че в някои среди е задухал “The Wind of Change”…
  Някъде при патрЕотите проича силно разместване на пластовете, и някои плъхове се подготвят за евакуация от потъващия кораб…

 21. Руската пионка Илиян Тодоров май се е поразтреперил – очевАдната руска агресия най-после започва да получава подобаващ отпор (в случая с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му, и “самоубития” другар на Березовски тези дни)!
  На руското мекере Илиян Тодоров по всяка вероятност са му подсказали, че като държавен служител в държава членка на НАТО не може да се гушка безнаказано с руските интереси та “решил” (разбирай накарали са го т.е. спунали са му какво да направи в този случчай!) да се откаже от откровено лизане на руски подметки на господарите си.

 22. Устояхте г-н Инджев.Това е страхотен пробив.Успех е за България.Браво.Отказът за срещата на Илиян Тодоров в Московска област вече е публикувана,значи е вярно.
  Какви паразити ни управляват.До един.Прости,нагли и продажни.
  Не трябва да се спира,натискът трябва да продължи.Сега е времето.

 23. Не им вярвайте много на руските агенти. Понякога има и агенти изявявайки се като яростни защитници на Западната цивилизация, но всъщност действат план специално разработен. Да, признавам напред са в подлостта и хитростта. Но, човек трябва да се съмнява винаги в лошите хора. Едва ли ще се променят.

 24. Може и да става въпрос за някаква правна клопка.
  Мисля, че Иво не бива да се съгласява на НИКАКВО СПОРАЗУМЕНИЕ с атакиста, защото така все едно ще признае някаква вина. И това, че онзи “смятал да оттегли тъжбите си” по това дело от наказателно-частен характер, не значи, че след това няма да заведе друго, гражданско дело за същото и за същата сума.
  Може и да са го “светнали”, че няма да може да спечели делото и че независимо какво е решението на съда Иво, на свой ред, може да му заведе насрещно дело за същта сума и да го спечели.
  120 000 си е една добра сума да се издадат 2-3 томчета в приличен тираж 🙂

 25. Едно дело срещу атакиста може да е успешно и изгодно.
  ВНИМАНИЕ! Той произнася думите на адвоката си. Той няма толкова акъл в кухата си “россия”-тиква (като фсички тях, начело със сидеров), та да измисли такива приказки, до ИВО. Просто се усеща наприказваното от един адвокат на него, което той да произнесе до “обвиняемия”. Минал е неговия ентусиазъм, и на адвоката му вероятно, и са преминали към “рационалност”.
  Иначе казано, адвокатът е усетил, че НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ ДЕЛОТО, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЗАДНИЦИТЕ ИМ МОЖЕ ЕДИН ДЕН ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ПЪРЖАТ, БЕЗ ОЛИО, В ДЕЛО В СЪД НА ЕС или на СЕ (Съвета на Европа).
  Едно обратно дело може да докара Пари на ИВО, от които да има и за семейството си, а и да спретне една добра медия, бих казал. Разбира се, ако е сигурно, че ще си заслужава цялата тупурдия, и парите ще са от уместен порядък.
  Освен това, чрез такава победа през ЕС, ще бъде нанесен силен удар върху фсичката Червено-Кафява, Русоблизка ИЗМЕТ, която приказва по един и същ начин в Полза На Русия и Във Вреда на България. Да им е за УРОК.

 26. Като продължение на горния ми текст бих казал, че, АКО ПЪК “атакистът” некой си и адвокатът му ЩЕ ОТТЕГЛЯТ иска си и ПРЕКРАТЯВАТ ДЕЛОТО, тогава трябва ДА СЕ ИСКА ОТ ТЯХ за ЗАКЛЮЧЕНИЕ ДА ИЗЛЯЗАТ С ПИСМЕНО ЗАЯВЛЕНИЕ-ИЗВИНЕНИЕ. Такъв документ трябва да съдържа не само ясната позизция за слагане на край, но ЗАЩО НЕ, че са се ПРЕКРЪСТИЛИ ОТ “националисти”-русоблизци на Бълари, Демократи, Европейци, Евроатлантици, а не радетели на русията.
  (Ако такова заявление бъде подписано от БОКО и сидеров, като патрон и бащица на въпросния атакист, единият като “гражданин за европейско развитие”, тогава ще е най-добре, да не говорим как ще се възприеме от техните електорати,.. и от не-техните….-:)).

 27. До Венци Ст.
  Така е, горивото на рублофилите и в путлеристан е май на привършване.
  Деньги нет дори за лекарства.
  “Врачи подмосковной больницы предупредили о невозможности оказывать неотложную помощь пациентам из-за нехватки лекарств и проблем с оборудованием”
  https://www.rbc.ru/society/14/03/2018/5aa7d42d9a79475b3eff4419?from=main

 28. “ценните книжа на руската борса падат с над 100%.”

  Да не са станали отрицателни?

  Всъщност десетгодишните облигации са паднали до 107 % от номинала, което си е голямо падане (били са доста повече, предполагам). Според мен трябва да си голям оптимист, за да мислиш, че след 10 години РФ ще съществува. Явно рискови играчи се надяват, че при разпадането ѝ наследниците (Велика Ичкерия, Волжска България-Татария, Сибирска китайска народно република и др) ще поемат и дълговете…

 29. Уплашил се е.Т.нар. силни на деня или иначе казано кремълските подлоги не са свикнали да им се противодейства, както Вие го правите .Атакистчето е очаквало да се свиете и стреснете.Вместо това Вие давате гласност за безобразието и сте подкрепян от много хора. Освен това мисля, че все още има почтени съдии в системата. Не се отказвайте и бъдете жив и здрав,Будителю!

 30. Г-н Инджев,
  Възхитен съм от реакцията Ви, от доблестния отговор. И аз като другите, които коментират смятам, че “благородния жест” на Тодоров е дърварско йезуитски. Ще дойда на 25 Април в съда да ви подкрепя. Желая Ви сили и здраве за да продължавате мисията си!

 31. Интересното е, че горе-долу по това време съвсем случайно се разминахме с Тодоров пред един магазин близо до “Пирогов” и го чух да разговаря оживено и силно по телефона именно за Вороньов, и яко псуваше руснаците, буквално…

 32. Нямам основания да не вярвам на инфото на ЕХА от 18 март, 10,24
  Всеки, само от него си зависи в края на краищата може да “обърне резбата”.

 33. На този измекяр, въобще не трябва да се вярва. Щом се е обадил на Иво явно е притиснат, не ме интересува от къде, от какво и как. Просто трябва да си получи заслуженото. Дори и ако нашия съд по някаква причина отсъди в ущърб на Иво, то има по-горни инстанции, дори и до Страсбург може да се стигне. Важното е че, има подкрепа от всички демократично мислещи хора в БГ, а това е най-силното оръжие, да има отзвук и да не се крие както искат тези мишки.
  ПП: А, за това “много го кефя”, просто е смешно, мисли Иво за наивник. До там им са умствените способности. Като се кефи толкова защо не се обадил на Иво преди да предизвика съдебно дело, за да се разберат какво го е обидило толкова. Ако пък е действал под афект и импулсивно значи не е за този висок пост на който е сега.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.