Борисов съчетава обединението на западните Балкани с разединението на западните съюзи

Премиерът Бойко Борисов  е толкова зает да обединява западните Балкани, че източната му политика на силидарност със западните партньори изцяло премина на лично разпореждане на подчиненените му. Цели сектори от управлението са дадени под аренда на министри, чийто действия Борисов коментира само ако гръмне някой скандал. Иначе си  царува на западнобалканския с връх, приемайки благосклоно аплодисментите на придворните ласкатели за новата си роля на “геополитик”.

На външния министър Екатерина Захариева Борисов е възложил неблагодарната самотна роля да успокоява съюзниците, че (все още) сме с тях в отбраната срещу руските провокации, като отровителството във Великобритания. Останалите велможи от кабинета на Борисов се държат като спахии, на които султанът е оставил да водят своя външна политика на заиграване с официалния противник на държавата, какъвто е Русия е за НАТО и натовска България.

Докато Захариева е натоварена да посреща като гръмоотвод гнева на петата колона на Москва заради изразената от нея съпричастност към проблема на Великобритания по въпроса за отровените й отношения с Русия, други министри правят точно обратното.

В разгара на скандала между Лондон и Москва ( заради който дори атакистът Илиан Тодоров, управител на София- област, обяви на всеослушание, че отказва уговорена по-рано среща на руска територия с моковски губернатор поради “усложнената геополитичска обстановка”!), министър Ангелкова за пореден път обра овациите на руските чиновници, които надзирават туристическия сектор, употребяван от Кремъл като политическо оръжие за натиск ту върху Турция в пероид на влошени отношения, ту върху България като недостатъчно благодарна държава.

Както южен, северен, син, турски и прочее руски потоци, руският туристически поток не е като потокът се командва от централната власт. На руските туристи им казват от Кремъл коя страна заслужава руснаците да си харчат парите в нея и коя – не. Антелкова, съответно, се е превървала в част от този сценарий  и е “пристанала” на тази московска политика сякаш от Русия, която е едва пета в класацията по отделни държави сред донорите за българския туризъм, зависи съдбата на българската икономика.

За “оправдание” на Агелкова трябва да се признае все пак, че тон за тази песен дава лично премиерът Борисов, който при всеки повод, независимо на какво ниво контактува с представители на Русия,  не пропуска да се произнесе за отличното развитие на двустранните ни отношения по линия на туризма. Но той толкова си може – и за дружбата с арабите се беше изказал, че процъфтява, което било видно от факта, че на всеки ъгъл у нас има дюнерджийници, т.е. дали сме доказателства, че обичаме арабите ( със стомаха си в случая, а не със сърцата ни, пълни с благодарност към Путин още от 19 век) и това би трябвало да умилостиви евентуалните терористи.

На трета госпожа от екипа на Борисов пък е поверено руското умилостивяване по въпроса за замразения руския ядрен обект АЕЦ “Блене”. Министър Теменужка Петкова, която преживя прераждането си на този пост след скандала с продажбата на ЧЕЗ на нейна позната бизнесдама от Пазарджик, е упълномощена от Борисов да уверява Кремъл и неговите корумпирани клиенти в България, че прераждането на “гьола” в Белене ( както го нарече самият Борисов) е мисия възможна- този път с пари от китайската социалистическа държава, която тази седмица се сдоби с пожизнен президент в лицето на действащия на този пост Си Дзи Пин.

Но истинският скандал в шизофреничната ситуация, при която Борисов се хвали като острие на западната политика на Западните Балкани, но оставя своите спахии да дърпат държавата назад към руската евразийска орбита, се разгоря във военното министерство. То е дадено под аренда на откровения проводник на руското влияние Красимир Каракачанов, за когото патриотизмът означава обвързване с Русия с нов договор за поддръжка на старите съветски самолети на въоръжение в уж натовската ни армия.

Най-скандалното в решението за сключения от Каракачанов договор за повече от 80 милиона евро за модернизация по руски стандарти на българските Миг – 29 през следващите 4 години ( поредната българска субсидия за руската икономика, която изсмуква от българската милиарди под формата на монополна и безалтернативна търговия с енргийни източници и чрез други наказания с взимания за стотици милиони по съдебен ред) е фактът, че няма опозиция, която да е скандализирана. За БСП и компания ревът на руските изтребители, форсирани с гориво от българския бюджет, е като музика за путонофилската й 120 годишна душа.

Каракачанов беше оставен да си разиграва троянски кон защото в тази държава няма парламент и премиер, които да имат критично отношение към подобен символичен акт на противопоставяне срещу евроатлантическата ориентация на страна.

“Натовският” президент Радев мълчи възторжено, а Гражданинът за европейски развитие Борисов си трае гузно. Разликата в нюансите е само във факта, че единият не крие проруските си симпатии, а другият се опитва да ги представя като форма на “балансиране” между Изтока и Запада. И така ги балансира чрез своите подчинени, че в Москва го ухажват като свое тайно оръжие, с което България се превоъръжи още с неговото изстрелвана на политичската орбита в София. Видя се и от факта, че руският патриарх Кирил му пази реномето в София, като се накара на 5 март в София на прононсирания русофил Радаев на принципа “думам ти Румене, сещай с Бойко”, знаейки, че Румен и да иска, не може да напусне маршировката строя на петта колона, която му уредиха Решетников и онези зад него у нас ( които би трябвло да са “зад решетките”, но вместо с това не излизат от телевезионните студиа).

Ако Радев изтъква все пак някакъв аргумент в своя защита, обяснявайки, че е благодарен на промосковската БСП за повишението си от командир на ВВС в Главнокомандващ, то Борисов е в деликатното положение на руски мамут в евроатлантическия стъкларски магазин, който се прави, че не вижда как протежетата му вилнеят с чуковете, докато той невинно наблюдава със слонско дебелокожие това безобразие.

Тази тенденция на свличане изглежда парадоксална в момент, когато България изживява звездния си миг на разпоредител в европейското кино и от нея трябваше да се очаква точно обратното: че ще използва ситуацията да разсее подозренията за себе си, че е агент на руското влияние в ЕС. Вместо това се случва същото, както със свлачището в областа на медийната свобода и словото, които катастрофираха тук спрямо предишните си нива именно след присъединяването на страната към ЕС.

 

news__d9f1339400eee6e86b61e91c2389c6fc

Едно е да членуваш, друго е да възприемаш искрено и без задни мисли членството си като задължение към поетия явен ангажимент.  Защото е очевидно, че София има и таен ангажимент да бъде превърната в инструмент на руското влияние- хем да се възполза от кохезионните фондове ( нали трябва да имаме икономика, която да понесе плащанията за руския монополен внос, да налива пари в руския военнопромишлен комплекс, както и да може да плаща руските глоби за своите провинения по линия на АЕЦ “Белене”!), хем на тази кохезия да противопостави корозията чрез корупцията по руски образ и подобие в България като носител на вируса на евразийството в западните съюзи.

15 мнения за “Борисов съчетава обединението на западните Балкани с разединението на западните съюзи”

 1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ИВО, заради чудесния анализ, чудесен език, още от ЗАГЛАВИЕТО.
  Точно на място. Дано ги четат кухите русоближещи кратуни, за които е посланието, и им проблясва нещо, че са стотици и хиляди и повече дори, да не говорим, че те управляват.

  През март 2018 г. се навършват 4 години от окупирането на УКРАИНСКИ КРИМ, какъвто си е, от Русия, възприето от мнозина и тук като “освобождаване”.
  Осем външни министри, на осем страни, с общо писмо-призив да не се признава окупацията и се вземат необходими мерки.
  Дания, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Швеция. Украйна.
  Къде сме ние бе, другаре европейце, натовци и какви ли не още ПОСЕРКОВЦИ-ПРЕСТОРКОВЦИ????
  Защо не подкрепяме? Пак ли “само Румъния” от тъдява??
  Само се тупаме по гърдите, докато близваме русия отново.
  Нали един ден и на нас може да скочи русията, както и го прави прикрито, тогава пак ли ще е освобождение???
  https://www.unian.info/politics/10046072-eight-foreign-ministers-write-joint-column-on-crimea.html

 2. БРИЛЯНТНО!
  Само да допълня, че не мина и седмица след н-тата култова тъпня на баце: “Дюнерджийниците по сите кюшета са гаранция за неуязвимостта ни за арабският-сиреч по триждият ни премиерин, туй от мен, атентатите са дело на държавите от Близкият изток-тероризъм” и стана белята с автобуса с израелские туристи на летище Сарафово.

 3. Нещастна България!
  И то пред очите на европейските лидери.
  Виновен е паразитът,недоученият глупак,който се гаври с българският народ Бойко Борисов.
  За четири години да подписва договор за ремонт на стари руски самолети – мишени на НАТО.Това само ненормален може да направи.Парите на България да изтичат даром към Русия.И в същото време лъготи ЕС със Западните Балкани.Че уж трябвало да се интегрират към ЕС и НАТО и той видите ли работел за това Дръжки.Аз съм сигурна ,че не знае и кои страни са в Западните Балкани,а и не го интересува.А и подхранва мераците на Русия,че така вкупом може да ги прилапа.Чрез атомна централа и руски газ построени с пари от Европа.
  Като казах атомна централа се сетих за министърката Теменужка.С тези разговори за АЕЦ ,дето ни играе по нервите ,тя си туря за историята кръст на името.Няма значение дали е жива или не.
  Продажници.Каракачанов ,ако подпише договора за МИГовете,трябва да бъде съден не за разхищение,а за национално предателство.Къде е сега Симеонов.
  Рано или късно заедно с Б.Б. ще отидат на съд.

 4. И ТодорЪТ Живков се снишаваше, снишаваше, … и другарчетата му го изнесоха извън властта, макар да я бе узурпирал и я яхаше 33 години. Време е и мутърЪТ Бойко да отиде в забрава при ментора си Т.Ж.

 5. Какъвто е вождь-мистърь , такива са и шамань-министрите му. И не толкова определяща е конкретната “личност”, която в момента е “назначена” , за даденото “министерство”, – НЕ! Самата калинкова същност на отделните “министерства” е важнаТА, както и тази на “вождь” ИМ!
  И друг път сме казвали ,че половината министерства в НРБ служат само за раздуване на бюрокраДцията и “партийната” номеркалтура, и следователно мяй-малкото са излишни , и даже – ВРЕДНИ, и които служат за спирачка на всякаква нормална дейност и бизнес, като даже получават и бюджетни “заРплати” за това. Такива са “министерствата” на туризЪма и спортА, подобно е и “министерството” на околната среда, както и половината “икономически” “министерства”.
  А пък само половината от министерствата на “народната милиция” и МНО , са равни на числеността на всичките останали “министерства” на винету. Същото е положението и със “службите” и другите “агенции” в НРБ.
  Цялата калинкова структура на винету е такава.
  Той си “избира” и калинките , той си “избира” и коалициите, после ги назначава, и всеки “министър” чака заповедите от “вождь”, и когато най-често няма такива – изпълняват разнопосочните си “квотни” и “партийните” си зависимости. Такава е “структурата” на властть на винету.
  Той получава милиардите от ЕС , но когато от Брюксел му казват да увеличи средствата за отбрана до 2% от БВП, винету казва че нямало откъде да ги вземе, а … а в същото време раздава десетки милиарди от тях на Путлер, без да е получил нищо срещу това?!?!?… е поне не легално ….
  винету уж се “другарстваше” и с Т.Блеър,и даже го закара до види отблизо и “оградата” му , която е построил , а сега е оставил Захарова на самотек , сама да се обяснява пред НАТО и ЕС относно “позицията” на НРБ ,за използването на бойни отрови срещу родината на неговият “скъп” “камарад” – Блеър?!?!? Нещо много бързо се РАЗкамарадосва винету………. а още по-лесно се “камарадосва”…….. когато има некакъв келепир от това……

 6. Сключеният от Каракачанов Договор за повече от 80 милиона евро за модернизация по руски стандарти на българските Миг – 29 през следващите 4 години, без съгласието на Борисов е юридически НЕВАЛИДЕН. И това се отнася за всички действия или бездействия на министрите му без изключения, и то не само защото не познават закона, а защото те не могат да вземат самостоятелни решения и не познават величието на думата ОТГОВОРНОСТ. “ИМА ОСТАВКА-НЯМА ОСТАВКА.“

  Незаобиколимата дилема „СЪЕДИНЕНИЕ ИЛИ РУСИЯ“, която стои пред всеки български гражданин дава еднозначно отговор на въпроса кога ЕС и НАТО ще ни приемат като член, който искрено възприема и изпълнява „без задни мисли членството си като задължение към поетия явен ангажимент.“, и за благополучието на България. Тази незаобиколима дилема „ СЪЕДИНЕНИЕ ИЛИ РУСИЯ“ стои с още по-страшна сила пред ДСБ и ДБ. А изборът е днес, защото утре ще бъде русия.

 7. ЗАПОВЯДАЙТЕ!
  Зяповядайте на ПРЕСЕН обяд, този Понеделник. В Руското посолство в София, на улица пак на един русоближещ, д. цанков ли беше. По случай прясната победа на Влад путьин. Доживотно президент.
  МЕНЮ, както се вижда:
  Лазаня Полоний
  Спагети Зарин
  Новичок Шоколад
  И т.н., нови изненадки, от новия стар президент.
  Полковник-Посланик Макаров (мечтаещ за генерал) ще ви нагости безплатно, при това може да се получи за до края на живота ви.
  Ха-ха, така де, малко хумор в предумишленото човекоумъртвяване…
  https://www.dnevnik.bg/photos/2018/03/15/3147446_snimka_na_denia_menjuto_v_ruskoto_posolstvo_v_london/

 8. Четиво за баце-та. Нали призоваше по време на срещата с австрийският канцлер Себастиян Курц да сме-ти го виж, илитератът с илитерат-“четяли малко история”. Казах си, брей, триждий премиеринът ни се усети най-сетне, че не всичко е далавера, комисиона, “усвояване” на еврофондове и най-паче денги, денги, денги-задължително в евра, в краен случай и на баксове няма да се намръщи.
  https://twitter.com/Skrepo_history/status/975138070596128768

 9. Много хора се чудят и се маят защо Тереза Мей избра “магическото число” 23-туй е бройката на изгонените раззийските диопломати от Великобритания. Константин Кукушкин е разбрал тънкият ход на Премиершата.
  Раскрыл многоходовочку Терезы Мэй.
  Человек в среднем без проблем может нести около 17 килограмм, средняя партия кокса между посольствами РФ — 400 кило. Делим, получаем 23 носильщиков.
  А теперь всё, х$й вам. Пусть кокс на ешаках до аеропорта возят!

 10. Поредните фейкнюз от путлеристката ФЕЙКдерация:
  http://newsader.com/44506-slovakiya-chekhiya-i-shveciya-vozmushheny-obv/
  Путлер винаги е бил ФЕЙКфренен ФЕЙКпат и клептоман , и не е учудващо ,че той зависим от пропагадността си отколкото путлеристите и “полезните идиоти”, за които е предназначена. Те може и да вярват на много от лъжите му , но ….. но все пак “вярват” повече на денгите му.
  Сега е казал ,че Словакия и Чехия ,също него са си “Зделали” от “новичок”?!?
  Чудно защо им е “притрябвал” ТОЧНО на тях, и то ТОЧНО от строгосекретният МУ “новичок”?!? И още повече защо пък ще го използват ТОЧНО в Англия, и то ТОЧНО срещу бившият разузнавач Скрипал?!?
  Може би било по-логично, като членове на “вражеският” НАТО, да го използват в “миролюбивата” Москва, срещу “милосърдните” путлериски свърталища на Лубянка и Кремль?!?
  Явно путлеристите са получили лошадьна доза самохалюцинации, след като сами са се самодрогирали от натрупаните НЕразрешени запаси от “новичок”, през последните 10 години?!? Сигурно контрабандата на тоновете наркотици от Аржентина вече НЕ им е достатъчна , и са преминали на собствените си бойни отрови, за да получат достатъчно “вдъхновение” ,докато измислят поредната си доза ФЕЙКнюз…?!?!

 11. http://www.faktor.bg/bg/articles/ukrainskiyat-pilot-obvinen-v-svalyaneto-na-malayziyskiya-boing-mh-17-v-donbas-se-samoubi

  А ето как нашите “приятели” от Фактор информират за трагедията с един украински ГЕРОЙ!
  Неслучайно същите другари (от Фактор) редовно трият и не допускат коментари под статии за другаря Цв. Цв. )Шлиферът, Ухото, Акушер-гинекологът, Цецо 6-те апартамента).

 12. Запада дава много лош пример за европейско сътрудничество,поведение и развитие,осоено по отношение-пряко и косвено към Русия.За да се избере и назначи една държава за председателства ЕС,отговорните фактори в този съюз трябва да познават държавното ръководство на тази страна. Трябва да бъде изучен персонално всеки държавник,от когото зависи дадена Про-Европейска политика,не може случайно да се избере дадена държава,без да се знаят възможностите на държавното ръководство на тази страна.Да вземем за приемр Министъ-председателя на Република България Г-н Бойко Борисов.По всички цивлизовани,политически,държавнически,правни,доктринерски и др. критерии той е изключително нископрофилен индивид.Произход-комунистически,убеждения-комунистически,отношения към Съветския Съзю и Русия-просъветско и проруско,образование-слабо,манталитет-просташки,кулутура-никаква,фразеология:простовато-цинична,възпитание-просташко,владеенето на езици-никакво,протоколно държание(етикеция)-изключително примитивно,познания на европейската политика,история,цивизлиозваност и пр-НУЛЕВО.Е,как един такъв държавник-премиер може да развива нещо европейско.Неговите съветници са с почти същите нива на (не) развитост. Изражението ,мимиките и пр. у Г-н Борисов са понякога смешни и непознати-попипва,потупва,прекгръща и др. свои гости и други държавници….

  Да вземем и Президента на Република България,Г-н Румен Радев.Случая с неговото избиране ще отсане като единствен и неповторим в европейската пък и вс ветовната политическа история-избран е за президент човек,който не е бил политик към момента на представянето му и към момента на избора му за такъв.В политическия живот на България в съответния период такъв политик не е имало-той е бил действащ военнослужещ,който по закон няма право да се занимава с политическа дейност.И съответно беше избран в нарушения на Закона.Той и представителите на комунистическата партия БСП са провеждали незаконно-конспиративни срещи до споменаването на неговото име официално от комунистите.Отделно от това ,и Г-н Радев е комунист и произхождащ от комунистически среди,твърд Про-Съветчик и Про-Руснак.
  На кого разчита Европа в името на Държавното ръководство на Р.Б.?-на комунистите.Нима “европейците” са забарвили че в България е пълно с комунисти и про-руснаци.И разчитат точно на тези кръгове, узурпирали властта? Жалко и жално….

 13. Ето линка към предаването “Още от деня”, в което г-н Инджев коментира “изборите” на Путлер и терористичният акт извършен от Путлер в Лондон, чрез използването на химическо оръжие :
  https://www.bnt.bg/bg/a/izbori-i-shpionski-igri
  Най-после от БНТ пак поканиха г-н Инджев!
  П.П. И една малка добавка. Преди участието на г-н Инджев , в студиото бяха и Тр.Трайков и Я.Куюмджиев ,които коментираха енергийни въпроси:
  https://www.bnt.bg/bg/a/energiyni-kazusi-komentar-na-traycho-traykov-i-yavor-kuyumdzhiev
  Бих препоръчал на коментаторите в нашият блог да гледат какво казва червеният “експерт” – Куюмджиев, между от 9мин. и 50секунди , до 10 мин. и 00секунди!!! Само в тези 10 секунди ефирно време Куюмджиев ОПРОВЕРГА цялата пропагадност на БСП , че от “българското” Енерго може да се “печели”!!!
  Т.е. Куюмджиев се САМОопроверга, а заедно с това ОПРОВЕРГА и цялата пропагадност на цялата ПЕТА колона в НРБ – винету, ДС, сарайско-библиотекарската шайка,Сидеров,Нинова,Станишев,Каракачанов, …… които още от началото на 2013г. използваха ,УЖ, “завишените” сметки за тока ,чрез които ЧЕЗ,ЕВН и ЕОН “ограбвали” своите “потребители” , за да използват платените “енергийни” бунтове срещу първото “правителство”
  на винету!
  Само тези 10 секунди показват ,че ЧЕЗ ,ЕВН и ЕОН нямат никаква вина за цената на тока в НРБ , и НЕ “ограбват” българският “народ”!
  Което поставя въпроса за ИСТИНСКИТЕ ЦЕЛИ на цялата “енергийна” истерия и пропагадност СРЕЩУ енергоразпределителните дружества, започнали през 2013г.???
  Но…… НО е повече от сигурно ,че едва ли “целта” на петата колона е “ЗАЩИТАТА” на потребителите от “ОГРАБВАНЕТО” им от ЧЕЗ,ЕОН и ЕВН!!!
  Куюмджиев го ПОТВЪРДИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.