Боже, колко Таско има на този свят, боже!

vlcsnap-2018-03-19-18h53m38s448-274721-400x0

 

Ако щете вярвайте, но и от БСП и от ГЕРБ са прави във взаимните си упреци около малкия им семеен скандал, предизвикан от злобни подмятания на червения депутат Таско Ерменков в интернет срещу САЩ и Европа, които нарече триумфално “идиоти” в еуфорията си от тоталитарно високия процент на официално обявена подкрепа за Путин в окупирания от Русия Крим.

Вярно е, че БСП не са проевропейска партия, върху което акцентира покрай това ГЕРБ. Гербаджиите ли не знаят това, при положение, че официално са се врекли в проевропейското развитие на България, но са готови да се откажат от ратификацията на една европейска конвенция по доста ориенталски причини! Досущ като БСП, по които ГЕРБ се равняват.

Също така е вярно, че ГЕРБ отдавна трябваше да са слезнали от власт, както пък се провиква самият Ерменков в парламента. Само че как да стане, когато ГЕРБ плаши избирателите с връщането на БСП във властта. В този смисъл плашилото БСП има основна заслуга ГЕРБ да получават подкрепа от българи, които гласуват с “отвращение” за ГЕРБ по подобие на онзи руски пияница от вица, който така се излекувал от алкохолизма, че вече пиел с отвращение.

За сеирджиите насред българското председателство на ЕС обаче също има добра новина в този контекст. Тя е във факта, че за първи път двата основни скачени съда в българската еднополюсна политика обсъждат своите хипотетични различия по разлома Изток-Запад ( макар ГЕРБ да не смеят чак пък да споменат името Путиново, за да не го дразнят). Този разлом е основополагащ за начина на мислене на българите днес, макар и да не е официално припознат от ничия патрийна платформа. В нито един партиен документ на нито една партия не е обозначен ясно и категорично така, че и най-заспалите мозъци у нас да се припознаят като част от обособяването на българите като прозападни и проруски отвъд партийните граници.

Досега БСП и ГЕРБ се надхитряваха в нюансите на мърмореното против съюзническите санкции срещу приближениете на Путин, за да се харесат на русофилската публика в България и на нейните кукловоди в Кремъл- но така, че да не самоизлючват от евроатлантическия хор напълно. Направо поднасяха загадката, позната от забавните рубрики на вестниците “открийте разликите”. Ето че най-сетне направиха крачка към рзграничаването по тази линия. За сиамските близнаци на Матушката – кърмилница това не е лесно ( илюстрацията е на карикатуриста Илия Бешков от книгата “Черната тетрадка”.

 

 

IMG_8357

 

 

 

 

 

 

 

 

Таско от БСП се оказа инструмент, породил помръдването от точката на бесепарско-гербаджийския консенсус, явява се нещо като Архимед, който е получил лост ( или опорна точка, както е модно да се казва) и сега повдига “земното кълбо” . Великан, който скромничи, че си пишел злобните статуси в прослава на руската агресия вечер по къси гащи. А какви ли щеше да ги навърти денем по дълги гащи?

Апропо, извинявам се на господин Ерменков, че си позволявам шега с малкото му име, но се чудя как ли гледат на него руските му другари, при положение, че на руски език  ( “таска”- както звучи фонетично руската дума тоска) означава мъка? Таско Мъката?

Йовковият Моканин, който търси по жицата бялата лястовица, също се кахъри вечер ( в Антимовския хан ), а денем дава воля воля на мъката си сред овцете: “Боже, колко мъка има на този свят, боже”!

10 мнения за “Боже, колко Таско има на този свят, боже!”

 1. бсп, герб и присъдружните им ортаци, патрЕотите, дпс, магарешки и вся осталная сволоч са навързани кат свински черва по всичко дет се именува далавера и пърдят в едно гърне.
  Но при евроатлантическите ни партньори и съюзници има сериозни раздвижвания по Проблемът на проблемите- отношението към первезният психопат ввп и колкото им да не се иска и стиска гореспоменатите боклуци трябва окончателно да се определят-ЕС и НАТО или ЕАС. Времето на шпагатите на които баце е баш майстор изтича.
  Ще да видим.

 2. След като Таско си драска “непринудено” и “безкористно” във фейКсбук путлеристките си дитирамби, от собствената си метрополия – Кремль, където беше на шутовското си посещение на собственият си рубловладелски гасудар, не вярвам да има нещо против и ние да му “помогнем” в драскането му със поредното разследване от блога-путинизм:
  https://putinism.wordpress.com/2018/03/20/dresden/

 3. Гербаджийте плашат хората с “БСПна власт”, обаче хората наистина се страхуват от “БСПнавласт”. Дори не е нужно някой нарочно да ги плаши, БСП с Корнелата вперьод сама си върши тая работа. Истината е, че двете най-големи партии излъчват към обществото огромни дози безнадеждност. Едните не са партия в никой от смисълите на тази дума, но са добре престорени европейци. До такава степен са пропити от корупция и клиентелизъм, че докарват погнуса и на пътните знаци по магЕстралите. Другите са единствената нормална наглед партия у нас, но се изявяват твърде странно – по къси гащи, по потници, по Копринки, с бутуше или па’на бос крак – абе висАт от лостовете все с главата надоле. Безнадежно е, че нямаме избор, защото извън горните гащници наистина няма кого другиго да изберем. Аз лично НИКОГА не съм правила избор за себе си по правилото на “по-малкото зло”, мнозинството обаче го прави. И сега “това, което имаме” е ГЕРБ, вероятно ще го имаме и след N-на брой години. Бесепенцето няма да го имаме скоро, защото за българина това се явява по-голямото зло. В тази връзка препоръчвам на Решетников и компания да пийнат по един Новичок, обилно поръсен със ситно нарязани изборни бюлетини за Путин – гарантирано отрезвява.

 4. В интервю по ТВ “Европа” днес бившият военен министър Николай Ненчев говори за дейността на българските служби във връзка с целенасочното заселване на Българското черноморие с руснаци и закупените вече над 400 000 недвижими имоти от руски граждани и фирми. Когато питал граждани от Варна, Несебър, Поморие и Бургас какви са руснаците, закупили имоти по Черноморието ни и заселили се в България, хората масово потвърдили, че това са предимно пенсионирани офицери, държавни служители и споделили, че руските пришълци не желаят да се интегрират в българското общество,не полагат усилия да научат български език, обособяват се в руски анклави, правят си организации на етнически принцип и така реално подготвят “кримизацията” на Черноморието ни. Тревожното е, че контактите между българи и руснаци са ограничени и затова местните не знаят и не могат да дадат цялостна информация за тези подмолни процеси, а и преселниците явно са били инструктирани предврително да не общуват и да не споделят с местните истинските си намерения. Обаче има признаци, които ясно насочват какви точно са тези намерения на руските преселници, като напр. вече официализираното недопускане на български граждани да влизат в руските квартали на Поморие, реалност, която местната власт се прави, че не забелязва и не реагира по никакъв начин. Ненчев наблегна и на факта, че по времето, когато той е бил военен министър, службите са давали пълна и достатъчна информация за положението по Българското черноморие, но големият проблем е бил, че тази информация е стигала до изключително ОГРАНИЧЕН КРЪГ от хора във властта и, за съжаление, по нея не е имало адекватна реакция и набелязване на дългосрочни ефективни мерки. (получават я задължително министър председателят, президентът и председателят на народното събрание и др.)и че нямало начин тази липса на реакция да не обезсърчава и демотивира службите да си вършат качествено работата. Би трябвало на тези конкретни факти и анализи на службите да се дава по-широка ПУБЛИЧНОСТ, да знаят хората НАВРЕМЕ, особено по Черноморието, какво се случва в България и да могат да реагират на опасността, да се защитят САМИ, ако държавата не предприема адекватни мерки.
  НЕ Е СЛУЧАЙНО, ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ТВЪРДЯТ НА ВИСОК ГЛАС: “В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ НЯМА ДЪРЖАВА. НИЕ СМЕ РАЗГРАДЕН ДВОР!”

 5. Съгласен съм със СМС.
  Искам да добавя, че до 15 юли 2018 г. Путин и Кремъл няма да правят резки движения във външен план, а ще имитират вътрешен административен разбор и феодални реорганизации.
  ЗАЩОТО на 15 юли свършва световното по футбол и до тогава на Путин не му трябва напрежение със Запада /ако въобще се състои/. До тогава може да се спокойни – русофилите ще се грудкуват сами на място.
  Но след 15 юли може да очакваме хибриден бум и всичко, което могат в Кремъл решетниковците.
  Така беше и след Сочи с украинския Крим.
  Путя е лесен за предвиждане.

 6. Шансът на Република Македония да влезе в НАТО без напрежение свършва на 15 юли 2018. Руснаците ще се опитат да блокират спора с името до 15 юли.

 7. За този Таско няма за какво толкова да му се отделя внимание. Той е толкова маргинален че, всякакъв скандал който, предизвиква с изказванията си, просто се стреми да го обсъждат и да го забележат. той е като Волгин и Симо ли беше Симов ли, един от новите депутати на БСП. Изказват се глупаво и, още по-глупаво се оправдават когато медиите се насочат към тях. То е все една да обръщаш внимание че, кравата замуча, или кучето залая.

 8. Дава ли си сметка Таско, че останалите граждани в Крим, извън руснаците, изобщо не участват в изборите и не гласуват.
  И … казва ли Таско, колко % от имащите право на глас са гласували? Да не се окаже, че изборната активност в Крим е по-ниска от средната за Русия, която е под 60%?

 9. Същият убавец, Таско Ерменков, /заедно с едно лице с физиономия на гаров алкаш -другаря Куюмджиев/ се опитваха преди известно време да прецакат България и ЕС, внасяйки законопроект за промени на Закона за енергетиката, който законопроект беше изготвен от Газпром, с цел да се прескочи българското законодателство. Добре, че от Реформаторският блок /които бяха парламентарно представени/ реагираха, както и комисар Йотингер. Ето част от тяхната реакция:

  “Внесените предложения на депутати от БСП, въвеждащи термина „морски газопровод” и предвиждащи изключения от действащите правила, са национално предателство. Управляващите съзнателно допускат фирма с преобладаващо чуждестранно участие да внася предложения за промени на българското законодателство””
  Така че, другаря Ерменков дори и по къси гащи не е просто един лежерен тип, а национален предател пар екселанс. В нормална държава щеше да се занимава със защитата си в съда, след което щеше да търка наровете в затвора и да внимава някой да не му спука късите гащи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.