Хиляди руснаци живеят в България, но не желаят да им се пречкат българи

Едно вестникарско клише от времето, когато все още четяхме вестници, гласи : ” на редакционната ни поща се получи читателски сигнал”.  Ето един глас в държавната пустиня от “редакционната поща” на ivo.bgimages

 

 

 

В интервю по ТВ “Европа” днес бившият военен министър Николай Ненчев говори за дейността на българските служби във връзка с целенасочното заселване на Българското черноморие с руснаци и закупените вече над 400 000 недвижими имоти от руски граждани и фирми. Когато питал граждани от Варна, Несебър, Поморие и Бургас какви са руснаците, закупили имоти по Черноморието ни и заселили се в България, хората масово потвърдили, че това са предимно пенсионирани офицери, държавни служители и споделили, че руските пришълци не желаят да се интегрират в българското общество, не полагат усилия да научат български език, обособяват се в руски анклави, правят си организации на етнически принцип и така реално подготвят “кримизацията” на Черноморието ни.

Тревожното е, че контактите между българи и руснаци са ограничени и затова местните не знаят и не могат да дадат цялостна информация за тези подмолни процеси, а и преселниците явно са били инструктирани предврително да не общуват и да не споделят с местните истинските си намерения.

( Тук мога да добавя, че ми е известно за признание на руснак след отпускане на нервите покрай българската салатка и аперитива към нея, че дължи “този апартамент” в България на Путин – бел ИИ).

Обаче има признаци, които ясно насочват какви точно са тези намерения на руските преселници, като напр. вече официализираното недопускане на български граждани да влизат в руските квартали на Поморие, реалност, която местната власт се прави, че не забелязва и не реагира по никакъв начин.

Ненчев наблегна и на факта, че по времето, когато той е бил военен министър, службите са давали пълна и достатъчна информация за положението по Българското черноморие, но големият проблем е бил, че тази информация е стигала до изключително ОГРАНИЧЕН КРЪГ от хора във властта и, за съжаление, по нея не е имало адекватна реакция и набелязване на дългосрочни ефективни мерки. (получават я задължително министър председателят, президентът и председателят на народното събрание и др.)и че нямало начин тази липса на реакция да не обезсърчава и демотивира службите да си вършат качествено работата.

Би трябвало на тези конкретни факти и анализи на службите да се дава по-широка публичност, да знаят хората навреме, особено по Черноморието, какво се случва в България и да могат да реагират на опасността, да се защитят сами, ако държавата не предприема адекватни мерки.

Unknown

 

 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

 

ненчев_1

http://clubz.bg/65678-nenchev_rumen_radev_bi_mogyl_da_e_opasen_za_atlanticheskata_sigurnost_na_stranata

 

23 мнения за “Хиляди руснаци живеят в България, но не желаят да им се пречкат българи”

 1. Сега всички разбират Кой или по-точно Кто лобира за замяна на полицията с охранителни фирми по места. Така руснаците и бандитите бетонират бърлогите си.
  На държавата и остава само да разпусне МВР и да направи Ипон В Р

 2. П.С.
  Така зелените човечета ще имат картбланш да ни завземат!

 3. А народонаселението ни живее с информацията че хотелите на златни пясъци били на Иван Костов.
  Днес научих че Теленор го купуват руснаците. Значи може вече и да ни подслушват политиците и който кръшне от правия път (не подпише многомилиарден договор с масква) да му се случи каквото трябва.

 4. Пускам шоуто на Кантелу от 19 март. Започва с един от “любимците” ни-деградиращият с всеки изминат ден Жерар Депардьо, после иде ред на первезният психопат ввп и на 3,37 минута, за цели 5 секунди, повече от самият Макрон в конкретната сценка Главният Виновник за криминизацията на Черноморието ни-БАЦЕ. Тулуп който пет пари не дава, че е с нулева адекватност към случващото се по света и у нас.
  https://www.tf1.fr/tf1/c-est-canteloup/videos/c-canteloup-19-mars-2018.html

 5. В Англия също имат проблеми със ординските ватници. Но има и големи разлики между ватниците,които се заселват в Англия , и ватниците в НРБ.
  Също както има разлика между международната международното влияние и положение на Англия, и международното “положение” на НРБ. Това едва ли е известно на “вождь” на НРБ – винету, ,който искаше да “замени” излизането на Англия от ЕС с приемането на Западните Балкани в ЕС?!? Но може би малко ще му “просветне” от следният украински аналитичен материал:
  http://sprotyv.info/ru/news/kiev/otravlenie-sergeya-skripalya-podgotovil-ego-davniy-znakomyy

 6. Клипче за Деян и Георги Василев от онзи ден които пърхаха тук от радост по повод “блестящата изборна победа” на кремълският гном.
  В избирателна секция, нито един глас за Путя.

 7. Е има ли изненадани ? Това си беше предвидимо и за нааай тъпия индивид ,който си е направил труда да се позаинтерсува за целите на тия разийски пенсии . А овчия народец в умиление пригласяше “по добре руснаци отколкото сирийци ” и както се казва в една рекламка “и кво прайми сега”…

 8. Ха ха ха !!!
  “Великобритания ще иска от ръководителите от ЕС да изгонят руските шпиони от техните страни”
  ДА видим сега къде са радко, боко и кафяво-червената подкрепяща измет.
  Истинско приятелство на евро-атлантизма или на русоблизизма.
  Приятел в нужда (НА ДЕЛО) се познава, както казват не само англичаните.
  Friend in Deed is a Friend Indeed
  Най-вероятно няма такива, шпиони, а??
  А кой подкрепи създаването на Атака – руските “дипломати” от посольството, т.е. от руската резидентура на проруския д. цанков?
  И кой подкрепя отвън всичко непроруско у нас?????
  https://www.theguardian.com/world/2018/mar/21/uk-to-ask-eu-leaders-to-expel-russian-spies-from-own-countries

 9. Първи етап – Черноморието, следващ етап – Банско! СССР има в България президент, министерства, парламент, прокуратура, специализирана прокуратура, НСО, енергетика, строителство (инфраструктура, имоти), църква, спорт, хазарт, държавна администрация, медиен монопол, монопол на горивата, БНБ и банките работещи с държавния капитал, университети, БАН, социологически агенции, няколко милиона национални предатели готови да продадат България, пара-военни формирования!
  България, както и останалите славянски държави, са подложени на дълготрайна и нестихваща хибридна война!
  България не е в списъка на държавите манипулирани от Кеймбридж Аналитикс, просто защото не им е необходимо. В самото начало на процеса по придобиване на медиите, първо бяха “овладени” доставчиците на интернет. Никой ли не помни вече какви скандали имаше заради използваните методи?
  Доставчиците на интернет са звеното от веригата, през което минава цялата входяща/изходяща информация. Те контролират процеса на използването на лични данни (“бисквитките”/cookies) от “трети страни” и при злоупотреби от тях зависи да сигнализират органите отговарящи за световната интернет сигурност. От доставчиците зависи и блокирането на сайтове и филтрирането на съдържанието което виждаме, както и на това което изпращаме. Единственият контролиращ орган е СЕМ, който си затваря очите дори за овладяването на обществената телевизия.

 10. Едно показателно изобличаване на някои от лъжите на Путин.

 11. Фактите изнесени от г-н Ненчев са общоизвестни на живеещите в тези райони.Освен изнесените евентуални негативни последствия има и позитивни.Първите сблъсъци с азиатските маниери са на продавачите по пазари и магазини и ви уверявам , че особено при лятната инвазия се научиха много добре да реагират на претенциозните мамашки.Не ги бавят изобщо!Същото е при нагло поведение на руски шофьори и пияни посетители в заведения.Проблемът е в държавното бездействие, а и съдействие при образуването на анклави с опити за самоуправление и вид изолация от българските закони.

 12. Интересно ще ви бъде ако попитате БТПП на какви фиктивни основания дава сертификати за търговски представителства на руснаците .Кой им даде устна инструкция да саботират смисъла на закона?Системата е лесна за проследяване от консулствата през печелившите посредници и българските съдействащи институции чак до крайните бенефициенти.

 13. Цялата вселена е наша а маймуните се боричкат за място в кочината.

 14. Живея в Поморие от много години и мога да кажа,че Иво Инджев пише небивалици! Няма нищо вярно в писаниците му! Да,има квартал в Поморие,на който му казват Малката Москва,но в сградите там живеят,както много руснаци ,така и българи и хора от други националности.

 15. Към Борис Паспалев:

  Нищо вярно?

  Ама съвсем нищо ли?

  Макар да има квартал Малката Москва, в който освен много руснаци има и българи?

 16. Опитвате се да правите някакви внушения,които пак повтарям нямат нищо общо с истината. Дори по-скоро трябва да се говори за руско говорящи. Обикновенният българин приема хората общуващи на руски език за руснаци, а всъщност това са хора от бившите съветски републики. Навярно все пак руснаците преобладават. Преди години имаше силен интерес към закупуване на имоти и от англичани,ирландци,шотландци,нооо те бързо се разочароваха и започнаха да продават на загуба. Не знам да;ли сте наясно,но руските туристи са най-желани по българското черноморие! Особенно в малките курортни градчета. Много от тях живеят постоянно в България. Тези хора движат търговията и бизнеса. Купуват всичко в България-от иглата,та до автомобилите. Без тях нещата стават доста тъжни. А Вие можете да си развивате свойте теории,но сте далеч от реалността. Най-добре питайте местните хора! Те ще Ви обяснят как стоят нещата.

 17. Към Борис Паспалев:

  Питал съм местните хора. Повечето търпят със скърцане на зъби нахалството на част от онези, които наричате руско говорещи и дори изискват и българите да станат руско говорещи.
  По вашата логика трябва да практикуваме добре познатото ни поведение на преклонената главица пред бившите ни колонизатори, които този път се опитват да ни колонизират чрез създаване на руски колонии ( в Несебър, Поморие или край Камчия успяха ).
  Интересът на руснаците и по съветско време беше голям към България заради по-добрия живот тук, но тогава просто не ги пускаха. Сега не само ги пускат, но и ги поощряваха години наред с преференциални заеми да купуват тук имоти. Защо? Защо само за България ( и Кипър, май , но пиша по памет )?
  Значи щом руснаците са готови да (ни) купуват, ние пък трябва да сме готови да се продадем с парцалите, така ли?

  Ето срещу тази “целесъобразност” на продажността се опитвам да се съпротивявам. А вие, след като тя ви се струва в реда на нещата, можете да се продавате, но не съветвайте различните от вас да правят същото. Защото ще си спечелите само презрението на нормалните българи.
  И като ще се съветваме кой кого и какво да пита, питайте наблюдателните българи що за “пенсионери” със зелени чорапи ( и скрити зелени униформи в куфарите) изпъкват в руските колонии. Може и да ви кажат истината…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.